To był mecz walki. Walczyłem 90 minut aby nie zasnąć.
Każda inna drużyna na miejscu Piasta zapakowałaby nam ze 3 gole (vide Śląsk ostatnio).
Punkty cieszą, bo w walce o utrzymanie mogą okazać się bezcenne.
Odsądzony, tu na forum, od czci i wiary Rymaniak, wciągnął Kwadratowego Dzika nosem.
Gwiazdor 3. Bundesligi i syn swojego ojca grają chyba tylko dlatego, aby udowodnić, że w tych transferach naprawdę nie chodziło o wziątkę od menedżera.
Niech, ktoś powie dziecku, że przepisy gry w piłkę nożną, upoważniają bramkarza do łapania piłki we własnym polu karnym, kiedyś te wybicia na bok skończą się celnymi dobitkami.
-
-
CRACOVIA - Piast Gliwice sobota 17 X 2020 g.15
Karny nie był szczęśliwy, tylko wynikał z doskonałej akcji naszego najnowszego nabytku. Tym bardziej zaskakującej, ze nie wykonał jej (ani podobnej) żaden z naszych nominalnych napastników.
Natomiast w miarę upływu gry miałem coraz bardziej wrażenie, że zawodnicy są "zajechani", prawdopodobnie dostali mnóstwo treningu siłowego w przerwie i w każdej walce o piłke zawodnicy Piasta byli szybsi niż nasi.
Inna rzecz, że tak dziwacznie sędziowanego meczu dawno nie widziałem (tzn. w sumie od przerwy na kadrę :D) - co kontakt zawodnika Piasta w ataku z naszym - faul, ale odwrotnie - niemal każdy kontakt naszego z grajkiem Piasta w ataku - puszczana gra. Albo sędzia "kalosz" (wiem że to niewłaściwe słowo), albo forma fizyczna naszych jeszcze gorsza niż myślałem.
Sterby, dziecko był dzisiaj "man of the match", tak że ja się nie podejmuję mu tłumaczyć :cool:
Cud. Najgorszy mecz Pasów i 3 punkty. Nie winie Probierza bo gramy bez lewego obrońcy z jednym stoperem ( Marquez nie jest piłkarzem, znaczy jest tylko na papierze) . W środku pola nie wymieniliśmy trzech podań. Jedynym usprawiedliwieniem jest to, że sędzia dzisiejszego meczu Pan Paweł z Warszawy o dziwo kibicuje nie Legii a Paistowi. Przerywał każdą naszą akcję.
[quote='Matthias89' pid='1457369' dateline='1602946943']
Brakuje mi już określeń, bo od jakiegoś czasu piszę, że gramy dno, ale potem oglądam na przykład taki mecz jak dziś i nie wiem jak skomentować jeszcze większe dno, choć wydawało się, że gorzej się grać nie da.
[/quote]
Grając dno dokonali w nim sporego odwiertu. Punkty bezcenne , zwycięzców się nie sądzi ale co my z takim graniem pokażemy w derbach ...
Nasi koledzy , ci bardziej związani uczuciowo z Comarchem nie lubią prawdy.
Tak że lepiej nie pisać że mecz w naszym wykonaniu był tragiczny bo się obrażą.
Zamiast tego lepiej wciskać kit propagandowy w stylu :
"Karol Niemczycki rozgromił Piast Gliwicki".
Mecz tragiczny. 3 pkt to zasługa indolencji Żyry i dobrego a przy okazji szczęśliwego dnia Karola.
Pytanie czy będzie z niego bramkarz na lata?
Zdecydowanie nie.
Murowanie, neutralizacja przeciwnika, uprzykrzanie życia to dobra i efektywna taktyka ale tylko pod warunkiem BEZWZGLĘDNEJ skuteczności.
Dlatego chciałbym zwrócić uwagę na sytuację Vestenickiego z jakiejś 75minuty.
Czy nominalny i szanujący sie napastnik oddaje taki strzał z 7m, ze środka bramki mając wokół siebie puste pole o promieniu 4m? (Liczby na oko)? Przy takiej taktyce to MUSI być gol.
Rivaldinho i Alvarez to były złudzenia, brakuje Lopeza jak diabli. Brakuje tez Pestki, Siplaka, Jabłońskiego i Wdowiaka do k... nędzy!!! Nie dość ze wiatr wieje nam w oczy (kontuzje, kara DJ ) to jeszcze sami kretynskimi gierkami osłabiamy drużynę. Wdowiak nie chce przedłużyć umowy? Trudno - powinien grac póki ma ważny kontrakt.
Jeśli taka grą wjedziemy na podium (lub okolicę) nie mam nic przeciwko. Bardzo się jednak boje ze dziś to był fart, a nie konsekwencja i ze jestesmy duzo , duzo słabsi niż rok temu.
Dziś na plus Niemczycki, Sadikovic. No i myślę ze jak na debiut to Zaucha.
Vestenicky - co z tobą?!
Więcej szczęścia niż milionów Janusza. Niemczycki wybronił mecz. W tak trudnej sytuacji kadrowej pomijanie Wdowiaka to debilizm...
To było 9,5 metra, ale Steve Wonder by trafił.
"Karol Niemczycki rozgromił Piast Gliwicki", no przecież tak było. Rozgromiliśmy ich 1:0.
Powiem na pocieszenie: nam się nie podobało? zgoda. Ale co mają powiedzieć w Gliwicach?
Dla porównania mecz w Zabrzu...
U nas antyfutbol, zabijanie piłki. Zero tolerancji dla takiej gry i takiej myśli szkoleniowej, jak dziś w Cracovii.
Zabijacie przyjemność w oglądaniu piłki i zabijacie talent piłkarzy.
[quote='meleroz' pid='1457426' dateline='1602952941']
Dla porównania mecz w Zabrzu...
U nas antyfutbol, zabijanie piłki. Zero tolerancji dla takiej gry i takiej myśli szkoleniowej, jak dziś w Cracovii.
Zabijacie przyjemność w oglądaniu piłki i zabijacie talent piłkarzy.
[/quote]
Ważne że kasa się zgadza w klubie.
nie da sie tego meczu odzobaczyc :/
dobrze ze wazne 3 pkty
Khalid, wiem ze piszesz z przymruzeniem oka, ale nie mowimy tutaj o ladnej grze, tylko o GRZE w pilke, uwsteczniamy sie
jeden strzal po ziemi w calym meczu? i od razu byla okazja na dobitke do ktorej chyba Junior nie zdazyl
IQ futbolowe na poziomie parapilkarzy
[quote='sterby' pid='1457392' dateline='1602948149']
To był mecz walki. Walczyłem 90 minut aby nie zasnąć.
Każda inna drużyna na miejscu Piasta zapakowałaby nam ze 3 gole (vide Śląsk ostatnio).
Punkty cieszą, bo w walce o utrzymanie mogą okazać się bezcenne.
Odsądzony, tu na forum, od czci i wiary Rymaniak, wciągnął Kwadratowego Dzika nosem.
Gwiazdor 3. Bundesligi i syn swojego ojca grają chyba tylko dlatego, aby udowodnić, że w tych transferach naprawdę nie chodziło o wziątkę od menedżera.
Niech, ktoś powie dziecku, że przepisy gry w piłkę nożną, upoważniają bramkarza do łapania piłki we własnym polu karnym, kiedyś te wybicia na bok skończą się celnymi dobitkami.
[/quote]
Krynico mądrości, czekałem na twoje wynurzenia. I nie zawiodłem się.
Nie byłbyś sobą gdybyś pare szpil nie wbił klubowi. Obserwujesz, sondujesz nastroje na forum.Czekasz... Nie chcesz wyjść [size=small]głupka, [/size] bo z tego co widze, to w zawiłościach kopanej nie czujesz się najlepiej. Zatem gdy uznasz, że są ku temu sprzyjające warunki wychodzisz na żer. :)
Wiadomo chujni nie da się bronić, to fakt.
Ale, ... w tej rundzie, jakby nie było mamy 10 pkt.asów. Nie najgorzej w porównaniu do innych tuzów.
Ponadto, przypomnij sobie łaskawie, jak pół albo i wiecej forum wyzywało pięterko, że nie wykupuje kwadratowego dzika, z którego teraz rechoczesz pół roku wcześniej, że pięterko skąpi grosza, że straszny okupant jest skąpcem i tych kilkaset tys. eurasów to nic dla niego i mógłby wykupić go wcześniej z Osnabrucka, ważne aby nam pomógł.( w zdobyciu majstra oczywista) . I co teraz, kpisz sobie z kwadratowego dzika, a przedtem chciałeś się .., każdy wie o co chodzi. A co by było gdyby go kupili. Znowu byłby rechot. Bo ważne aby rechot z klubu był cały czas.Nieprawdaż oazo intelektu..
Na zakończenie mam dla ciebie radę. Kiedy ci się chce spać na meczu Pasów, gdy wygrywają, to sobie nie żałuj, śpij, ale potem nie ogłaszaj wszystkim swoich wynurzeń. Ja wiem, że jesteś aktywny gdy przegrywamy, ale widze,że nawet w sytuacji gdy wygrywamy po słabym meczu też się nie możesz powstrzymać.
Ja na meczu Cracovii nigdy nie śpię. Fakt , zdarzyło się parę razy, że gdy przegrywaliśmy np. 2 ucho a do końca meczu było 5 min. to wyłączyłem tv albo wychodziłem ze stadionu przed końcem wkurwiony.
- Edytowany
ty jednak masz obsesje Zbysiu
[quote='Diabel' pid='1457439' dateline='1602955730']
ty jednak masz obsesje Zbysiu
[/quote]
Nie sądze, ale jego personalne do mnie wycieczki pamiętam. Poza tym widzę, jak za każdym razem, gdy tylko jest ku temu sposobność, wyraża swoje nastawienie do klubu
Zbigniewie, zanim zaczniesz dawać mi rady, zajrzyj do słownika ortograficznego.
Cieszę się, że składasz hołd mojemu intelektowi, to miłe, ale potrafię się obejść bez tego rodzaju publicznych manifestacji.
Niestety nie mogę tego samego powiedzieć o Tobie, ponieważ widzisz w moich postach, to co chcesz widzieć, a nie to co ja napisałem.
Widocznie nie uważałeś na lekcjach języka, kiedy poruszany był temat rozbioru logicznego zdań.
Mam nadzieję, że odczytywanie treści faktur i innych dokumentów finansowych, czym podobno zajmujesz się na co dzień, idzie Ci znacznie lepiej.
Jak zdecydowana większość użytkowników tego forum, piszę to co uważam, jeśli Cię to tak drażni, to kup flaszkę, napisz do Administratora, aby wreszcie naprawił funkcję "ignor" i będzie po kłopocie.
A póki co, to możesz sobie tylko pomarzyć, o tym abym przestał pisać na forum.
I zalecam wizytę u ortopedy...
- Edytowany
[quote='sterby' pid='1457444' dateline='1602956703']
Zbigniewie, zanim zaczniesz dawać mi rady, zajrzyj do słownika ortograficznego.
Cieszę się, że składasz hołd mojemu intelektowi, to miłe, ale potrafię się obejść bez tego rodzaju publicznych manifestacji.
Niestety nie mogę tego samego powiedzieć o Tobie, ponieważ widzisz w moich postach, to co chcesz widzieć, a nie to co ja napisałem.
Widocznie nie uważałeś na lekcjach języka, kiedy poruszany był temat rozbioru logicznego zdań.
Mam nadzieję, że odczytywanie treści faktur i innych dokumentów finansowych, czym podobno zajmujesz się na co dzień, idzie Ci znacznie lepiej.
Jak zdecydowana większość użytkowników tego forum, piszę to co uważam, jeśli Cię to tak drażni, to kup flaszkę, napisz do Administratora, aby wreszcie naprawił funkcję "ignor" i będzie po kłopocie.
A póki co, to możesz sobie tylko pomarzyć, o tym abym przestał pisać na forum.
I zalecam wizytę u ortopedy...
[/quote]
No nie żartuj, ty szafarzu wszelakiej wiedzy,że nie możesz sobie poradzić z logiką?
- Edytowany
PANY wzajemna n.a.p.i.e.r.d.a.l.a.n.k.a między nami to tylko woda na młyn dla tych co oddali serce comarchowi więc przestańcie a jak musicie to wyjaśniajcie to na pw bo CRACOVIA TO MY i nie da się nas kupić bo dla Nas liczy się tylko dobro CRACOVII !
Co tu dużo pisać!
"Ważne trzy punkty" i "zwycięzców się nie sądzi"
:)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)