Rudolf Rohacek nie chce odejść.
-
-
Rudolf Roháček
[quote]#post1607721 Rudolf Rohacek nie chce odejść.[/quote] będzie medal!
Jak będzie medal to zacisnę zęby i wytrzymam do końca kontraktu.
Niech zdobędzie medal i odejdzie.
- Edytowany
Najlepiej złoty by mimo wszystko został zapamiętany jako Ktoś kto dał nam tyle radości.
I odszedł w chwale.
Edited ;)
Myślę że zrobił trochę dobrego i mimo wszystko będzie zapamiętany pozytywnie
[quote]#post1607746
I doszedł w chwale.[/quote]
Hmmm ... Chwała mu ;)
[quote]#post1607746 Najlepiej złoty by mimo wszystko został zapamiętany jako Ktoś kto dał nam tyle radości.
[b]I doszedł w chwale[/b].[/quote]
Marzenie każdego faceta!
Można gdzieś oglądać dzisiejszy mecz?
[quote]#post1607794 Można gdzieś oglądać dzisiejszy mecz?[/quote]
https://oswiecim.polskihokej.tv/
[quote]#post1607747 Myślę że zrobił [b]trochę[/b] dobrego i [b]mimo wszystko[/b] będzie zapamiętany pozytywnie[/quote]
Pozostawiam bez komentarza.
11 dni później
No to teraz pakuj się chłopie i wyyyyyy............................ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bez żalu bez tęsknoty !!!!!!!!!!!!!!!!
- Edytowany
dobra po PO to poki co rozliczamy.
jaki był ten ograniczony budzet na druzyne, ktory uniemoliwil walke o najwyzsze cele? jako że Raf Jedynka musi cos na ten temat wiedziec, bo pisze o tych ograniczonych środkach wprost:
(...) Unia w trzecim meczu serii play-off udowodniła, jak wybitny rezultat, podopieczni Rudolfa Rohačka uzyskali w dwóch pierwszych spotkaniach (...)
(...) Nasz czeski mistrz znów udowodnił, że nawet dysponując ograniczonymi zasobami potrafi uzyskać efekt synergii, który postawił Cracovię przed szansą awansu mimo wyraźnej dysproporcji potencjałów. Dwa pewne zwycięstwa (mecze nr 1 i 4) i trzy mecze absolutnie na styk (nr 2, 6 i 7) świadczą o wciąż nieprzeciętnych umiejętnościach Rudolfa Rohačka. Jestem pewien, że przy mądrym wsparciu ze strony zarządu, drużyna zbudowana przez „Rudiego” na jego jubileuszowy dwudziesty sezon pracy w Cracovii, będzie miała szansę powalczyć zarówno w Pucharze Polski, jak i w play-offie o medal. (...)
(...) Osobiście liczę, że prezes Dróżdż w kolejnym sezonie nauczy się trochę hokeja (sam przyznał że nie zna tej dyscypliny), a ma ku temu wyjątkową okazję, bo jeszcze co najmniej przez rok będzie w Cracovii trener legenda Rudolf Rohaček.(...)
no to ja bym Go poprosił o poinformowanie gawiedzi jakie to byly srodki i jak sie mialy do tych tuzow.
Co do taktyki, zawsze w PO gramy defensywkę, czy skład silnym czy słaby, różnica jest między taktyką obrony Częstochowy z wycieczkami Kmicica, lub obrony jak pod Verdun.
Ile, 40 % mniej niż rok temu. Ale to wciąż blisko kwota do Unii, czy Jastrzębia.
Proszę o sprawdzone konkrety kolego. Jaki budżet miała w tym roku Unia a jaki Jastrzębie. Gdzie są takie wiarygodne! dane?
- Edytowany
Nie zgodzę się z kolega. Ponieważ:
1/ Uważam za karygodny błąd Pana trenera - pozbycie się trzech najlepszych zawodników w klasyfikacji kanadyjskiej - Patryka Wronki, Alana Łyszczarczyka i Latala. Wszyscy Ci zawodnicy mieli ważne kontrakty i nie musieli odejść, jeśli Trener postawił by jasne weto.
I wypisywanie bzdur, ze nie wiem jakie były faktyczne okoliczności nie maja żadnego znaczenia. Wszyscy Ci zawodnicy mieli ważne kontrakty i trener miał ostateczne zdanie w tym temacie. To, ze wyraził zgodę to go w moim mniemaniu jak i innych kibiców dyskwalifikuję. Każdy kontrakt, który jest ważny, jest święty i obie strony musza się zgodzić na jego wcześniejsze rozwiązanie. Nawet jeśli klub wywierał presje. A sam Latal odszedł po nowym roku przez trenera... jak ktoś ma do niego kontakt, to polecam się zapytać.
2/ Rywalizacja z Unia :
Owszem zagraliśmy na miarę możliwości, ale fakt jest taki, ze zawodnicy nie mieli siły w każdym meczu walczyć z rywalami. I nie chodzi o strikte umiejętności, tylko kondycje fizyczna. Wczoraj praktycznie od II tercji nie wychodziliśmy z własnej tercji i bramka padła wyniku nie fantastycznej akcji rywala, tylko bierności zawodników Cracovii, którzy oddychali już rękawami. I nie mieli siły odpowiednio zareagować.
Na szczęście trenera okazało się, ze nikomu nieznany bramkarz Robson jest wyjątkowo dobry i skuteczny. I przypominam, ze trener nie tylko odpowiada za sama taktykę, ale tez odpowiednie przygotowanie fizyczne drużyny. I tu ewidentnie popełniono błędy. Wczoraj po prostu choc zawodnicy Cracovii chcieli, to byli w każdym aspekcie słabsi fizycznie i dwa razy wolniejsi. Gdyby nie Robson w bramce, to byśmy przegrali znacznie wyżej.
Powinna nastać zmiana i nie tylko w pierwszej drużynie, ale w całej akademii. I największa głupota była likwidacja grup juniorskich w Cracovii - U16/U18.
[quote]#post1609334 ... Patryka Wronki, Alana Łyszczarczyka...[/quote]
To były osobiste decyzje Filipiaka, już o tym była mowa. Nota bene, co do zwolnienia Wronki... popatrz na wynik ostatniego meczu Podhala z GKS Tychy. Przegrana 5:0 przed własną publicznością... to chyba wstyd, prawda? I potwierdza to, że on nie jest już zawodnikiem który "w pojedynkę" wygrywa mecze. A nawet, co gorsza, nie walczy do upadłego, co zresztą widzieliśmy w serii o brązowy medal.
Latal został zaangażowany przez Rohaczka i odszedł do lepszej ligi niż nasza. Gdyby "uciekał przed Rohaczkiem" gdzie się da, raczej trafiłby gorzej, tak sądzę. Reszta posta w jego sprawie to czysta demagogia: skąd i dlaczego mielibyśmy mieć kontakt z zagranicznym grajkiem, który spędził z tym zespołem raptem 3 miesiące?
Nikomu nie znany Robson... ale tak się składa, że znany Rohaczkowi, no bo jakoś tu się znalazł.
Podsumowując: RR po latach robienia składu "na bogato", tym razem musiał bazować na młodych Polakach na dorobku, tzw. no name'ach, drugorzędnych Czechach i paru Skandynawach. I - surprise! - ukręcił przysłowiowi bicz z g...., czego w zasadzie nikt nie oczekiwał, bo to miał byc sezon przejściowy, na ogrywanie młodych-zdolnych. Jak piszecie powyżej, decydujący mecz (nie mogłem oglądać) został przegrany z sędziami, którym jakoś "znudziła się", już rok temu, nasza długoletnia dominacja w tej lidze.
No ale konkluzja jest taka, że RR ma pakować mandżur i wy......dalać. Takie 8, przepraszam, 10 gwiazdek.
Dla mnie śmieszne i głupie. Ja jestem dumny z tej drużyny i z jej trenera.
6 miejsce na 9 drużyn to bicz :) ok nie mam pytań :)
- Edytowany
Panowie ten sezon... My od 3 sezonów nie zdobyliśmy żadnego medalu !! Normalny klub to już by dawno Rohacka pożegnał.
[quote]#post1609351 Panowie ten sezon... My od 3 sezonów nie zdobyliśmy żadnego medalu !! Normalny klub to już by dawno Rohacka pożegnał.[/quote]
zwłaszcza w poprzednim sezonie z takim budżetem i składem.
Sezon 21/22 i 22/23 była kasa, najlepsi zawodnicy... rok po roku wymienony skład i nic !!
Dziękuje RR za wszystko, ale co już czas się pożegnać.
Czas trenera Rohacka delikatnie mówiąc się skończył i trzy wygrane z Unią tego nie zmienią i dla dobra Cracovii byłoby dobrze gdyby już niebawem Go nie było w klubie.
Trener Rohacek musi zostać. W kontekście przyszłości hokeja w Cracovii trener musi zostać. Ma zaufanie korporacyjnych właścicieli. Chcecie wyrzucić Rohaczka, który specyfikę hokeja w Cracovii zna od podszewki. Za 2 miesiące ma być przedstawiona strategia hokeja. I co przyjdzie jakiś Chuj Antoni i powie będziemy grać co roku o MP. Tu nie chodzi o jakiś przegrany mecz,, czy przegrany play off, tu gra będzie szła o coś więcej. Nie czas teraz na wszczynanie personalnej wojenki. To bardzo nieodpowiedzialne, ale jakże częste w historii Cracovii.
[quote]#post1609362 Trener Rohacek musi zostać. W kontekście przyszłości hokeja w Cracovii trener musi zostać. Ma zaufanie korporacyjnych właścicieli. Chcecie wyrzucić Rohaczka, który specyfikę hokeja w Cracovii zna od podszewki. Za 2 miesiące ma być przedstawiona strategia hokeja. I co przyjdzie jakiś Chuj Antoni i powie będziemy grać co roku o MP. Tu nie chodzi o jakiś przegrany mecz,, czy przegrany play off, tu gra będzie szła o coś więcej. Nie czas teraz na wszczynanie personalnej wojenki. To bardzo nieodpowiedzialne, ale jakże częste w historii Cracovii.[/quote]
Ale odklejka 😁😁
maczupiczu a może HC2008 wie dużo więcej od Ciebie co się dzieje w gabinetach? Z tego co do mnie dotarło (niewiele bo niewiele ale coś dotarło) to zdanie "Tu nie chodzi o jakiś przegrany mecz,, czy przegrany play off, tu gra będzie szła o coś więcej" jest jak najbardziej prawdziwe.
[quote]#post1609362 Trener Rohacek musi zostać. W kontekście przyszłości hokeja w Cracovii trener musi zostać. Ma zaufanie korporacyjnych właścicieli. Chcecie wyrzucić Rohaczka, który specyfikę hokeja w Cracovii zna od podszewki. Za 2 miesiące ma być przedstawiona strategia hokeja. I co przyjdzie jakiś Chuj Antoni i powie będziemy grać co roku o MP. Tu nie chodzi o jakiś przegrany mecz,, czy przegrany play off, tu gra będzie szła o coś więcej. Nie czas teraz na wszczynanie personalnej wojenki. To bardzo nieodpowiedzialne, ale jakże częste w historii Cracovii.[/quote]
Są dwa wyjścia !!! Albo jesteś duchem JF albo jesteś pojebany i to gruboooo !!!!!! Na 99,9 % obstawiam to drugie !!! 🤣
- Edytowany
No jak to, zostanie ostro przycięta kasa I za rok Rohacek sam odejdzie bo nie będzie budżetu na jego pensję. Awansuje Cieslak albo Urban I pogramy w MLH.
[quote]#post1609365 maczupiczu a może HC2008 wie dużo więcej od Ciebie co się dzieje w gabinetach? Z tego co do mnie dotarło (niewiele bo niewiele ale coś dotarło) to zdanie "Tu nie chodzi o jakiś przegrany mecz,, czy przegrany play off, tu gra będzie szła o coś więcej" jest jak najbardziej prawdziwe.[/quote]
Ok, rozumiem ale kurde nie czaje, nie trzeba być znawca aby widzieć, że od dłuższego czasu ten gość nie daje rady zarówno jak nie ma kasy na hokej i co grosza jak ona była... Warsztat już dawno nie aktualny...
A jeżeli "HC2008" coś tam sporo wie i to jest prawda to trochę słabo świadczy o hokeju w Pasach, będzie stagnacja i tyle...
I prosze, niech go nikt nie broni że walczył z Unią... Kurde no proszę zajęliśmy 6 miejsce na 9 drużyn po sezonie zasadniczym a w Play off odpadliśmy w pierwszej rundzie... I co z tego że walczyliśmy ale odpadliśmy i to się liczy... Nie miał w tym sezonie kasy ? (Nie znam zestawienia całej ligi więc się nie odniose) ale to chyba tylko i wyłącznie jego wina, wile razy ta "kasę" miał a mimo tego ostatnio nie potrafił nic ugrac więc na co liczył ? Że bez sukcesów będzie ta kasa wiecznie płynąć ?? Dla mnie z Rudolfem nie ma przyszłości w hokeju Cracovii.
Co nie zmienia faktu, że bardzo dziękuję za sukcesy jakie były i ma gość u mnie duży szacunek, ale jego czas już minął jakiś okres temu i nie ma co ciągnąć dalej tej współpracy.
No własnie, chciałem tylko zauważyć że dla złotówy najlepszym przykładem jest... KTH Krynica. Tak, że Urban, Cieślak kto wie.
Złotówa zrobi renegocjację kontraktu Rudolfowi, to się sam szybko zmyję 😅
- Edytowany
Eee tam, jako Cracovia (hokej) osiągnęliśmy w tym sezonie wynik, który zostanie zapisany w kronikach. Po raz pierwszy w historii szósta drużyna odpadła z drugą... 🤪
[quote]#post1609366 [quote]#post1609362 Trener Rohacek musi zostać. W kontekście przyszłości hokeja w Cracovii trener musi zostać. Ma zaufanie korporacyjnych właścicieli. Chcecie wyrzucić Rohaczka, który specyfikę hokeja w Cracovii zna od podszewki. Za 2 miesiące ma być przedstawiona strategia hokeja. I co przyjdzie jakiś Chuj Antoni i powie będziemy grać co roku o MP. Tu nie chodzi o jakiś przegrany mecz,, czy przegrany play off, tu gra będzie szła o coś więcej. Nie czas teraz na wszczynanie personalnej wojenki. To bardzo nieodpowiedzialne, ale jakże częste w historii Cracovii.[/quote]
Są dwa wyjścia !!! Albo jesteś duchem JF albo jesteś pojebany i to gruboooo !!!!!! Na 99,9 % obstawiam to drugie !!! 🤣 [/quote]
Żenujący Twój komentarz i nie bardzo rozumie dlaczego mnie obrażasz.
HC znam już ćwierć wieku albo i dłużej i wiem że każda jego wypowiedź i post na forum jest podyktowany głęboką troską o los Pasów - takiego kibica jak on to ze świecą szukać więc MisioPasie Twoj post był jak kulą w płot
Pozdr HC - przy okazji chętnie z Tobą o hokeju pogadam
No i dobrze. Ale ja z kolei nie rozumiem Twojego posta o tym 6 miejscu. Rok temu skończyliśmy sezon na 1 miejscu. To się zdecyduj, czy wtedy było fajnie, tzn. byłeś zadowolony z tego 1 miejsca, które nie dawało dokładnie nic, zero. Co okazało się zresztą dopiero po fakcie, jak to w naszym cyrku typowe.
Ale w tym roku wiadomo było z góry, że zajęte w sezonie zasadniczym miejsce nie ma żadnego znaczenia. Można było eksperymentować, zdaje się że również trzeba było gasić jakieś pożary w szatni.
Wiadomo było i jest, że liczy się tylko Play Off i przez pryzmat występu w PO oceniam tą drużynę. Bicz, jak najbardziej, skręcony z wiadomo czego. Jak dla mnie, szacun dla Rohaczka, w którego też rok wcześniej o tej porze przestałem wierzyć. No ale zmieniłem zdanie.
To ja poproszę o jasne wypisanie ile kasy poszło na pensje w porównaniu z innymi, widzę szeroką wiedzę w tym temacie i proszę podzielcie się nią. Warto zobaczyć ile tego gówna było, z którego lepił nasz czechoslowacki geniusz.
Przegrywając z Unia w 1/4 oficjalnie kończymy sklasyfikowani na 6 miejscu w MP I do tego się odnosiłem - sezon zasadniczy nie ma dla mnie żadnego znaczenia
Czytam tak te posty i reasumując jesteśmy w martwym punkcie. Niby czas RR się skończył, ale nie ma innej opcji. Czyli byle jakości i trwania ciąg dalszy. Ciekawe jak z budżetem na przyszły sezon.
- Edytowany
Dawniej często krytykowałem Rohaczka, ale po zdobyciu przez Niego Pucharu Kontynentalnego czyli wygraniu mimo wszystko europejskich rozgrywek pucharowych przez Cracovię jako pierwszego polskiego klubu hokejowego i pierwszego klubu krakowskiego zaniechałem tych ataków bo jednak Rudolf wpisał się złotymi głoskami w historii Cracovii oraz polskiego i krakowskiego sportu.
A swoją drogą czy ktoś pamięta lata 90-te i przełom wieków i mecze hokejowe w których przegrywaliśmy 1-20 z Unią i gdyby ktoś wtedy powiedział, że Cracovia w przyszłości wygra europejskie rozgrywki hokejowe i będzie grać w Lidze Mistrzów w której pokona mistrza Szwecji i zarazem najbardziej utytułowany hokejowy zespół Szwecji Farjestad.
Ciekawe kto by wtedy w to uwierzył?
Pamięta, aż nadto dobrze pamięta. Tyle że trzeba mieć troszkę wstydliwy Pesel. Dlatego przyłączam się do diagnozy przedmówcy i staram się cierpliwie tonować emocje w stylu "RR won". Ciekawe również, że jak do naszych forumowych zagończyków wystosowałem apel - OK, wskażcie następcę Rohaczka - zapanowało milczenie. Ciekawe, bo w wypadki futbolu takiej sytuacji nie ma, pojawia się co chwila 'giełda trenerów', z całą pewnością nie gorszych niż aktualny. A tu nic. Nikt nie zaryzykuje, że go może prezes posłucha, a za 2-3 lata całe forum będzie się z niego śmiało?
Ja dałbym szanse Dusanowi Brincko
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)