Tak to prawda, dzięki dużej ilości średniej jakości wrzutek mamy bardzo szczelna defensywę.
:D
Brawo, brawo, brawo! Tyle w temacie meczu.
-
-
[1] Cracovia - Pogoń Szczecin 22 sierpnia 2020 (sobota) godz. 15:00
- Edytowany
[quote='Miszczu2007' pid='1446749' dateline='1598135875']
Taktyka tysiąca dośrodkowań wydaje się fatalna dla kibiców, ale fakty są takie, że jest dla nas skuteczna i tak krytykowany za nieudane wrzutki Rapa nie popełnia błędów w obronie. Wygląda na to, że dzięki temu gramy dobrze z tyłu.
[/quote]
Sorry Miszczu, ale Rapa w prawie każdym meczu gubi krycie przy sfg, dzisiaj gol jest znowu po takim błędzie. A drugiego gola strzeliliśmy akcją po ziemi.
edit: Ja widzę więcej mankamentów w jego grze, ale ja też jestem uprzedzony do niego i mogę być nieobiektywny od czasu dwumeczu z DAC.
Rapa gra tak jak każe mu trener... Sam myślałem, żeby przypisać mu stratę gola, ale obejrzałem kilka razy powtórkę i chyba nie do końca... Musi natomiast zostawać po treningach i ćwiczyć dośrodkowaniu w biegu.
Nie wiem kto zawalił przy rogu, muszę to jeszcze zobaczyć. Chodzi o to, że jednak z gry nie dajemy rywalom wiele pograć i to zasługa tej brzydkiej taktyki. Wiosna poprzedniego sezonu wyglądała jakby Probierz chciał zmienić taktykę i zaczęliśmy przegrywać. Teraz znowu gramy tamto i wychodzi nam to na plus. Ciężko powiedzieć dlaczego tak jest, ale chyba ciężko temu zaprzeczyć.
[quote='DSS' pid='1446754' dateline='1598136921']
Rapa gra tak jak każe mu trener... Sam myślałem, żeby przypisać mu stratę gola, ale obejrzałem kilka razy powtórkę i chyba nie do końca... Musi natomiast zostawać po treningach i ćwiczyć dośrodkowaniu w biegu.
[/quote]
Trener mu każe źle kryć? Rapa był cały czas przy Frączczaku, a ten i tak mu uciekł, przecież to co on zrobił przy tym rożnym, to jest kryminał.
taka troche korpo gadka, ale tutaj pasuje ;)
podobala mi sie pozytywna energia w drugiej polowie, jeden za wszystkich wszyscy za jednego po zmianach, pelne zaangazowanie i na pelnej qrwie walka o wynik
mam nadzieje ze to dobrze rokuje, jest duch zespolu, moze tez pelna mobilizacja do nadrobienia kary punktowej i to bylo czuc
Octop i inni odczepcie się w końcu od Rapy .Nie ci zawodnicy co powinni kryć najlepiej grających zawodników głową rywala .W Głogowie Ilkow Gołab zawodnik mocny fizycznie ,wyższy przy golu był kryty przez Rakoczego .Jakim cudem miał to Rakoczy wygrać ?W finale PP bramka na 1-2 to Loshaj przy Lipskim .Wczoraj kryminałem było to że najlepiej grającego zawodnika głową u rywala krył zamiast Jablonskiego niższy i chudszy Rapa .
Tu jest bład w doborze ludzi do krycia 1 na 1 .O ile jest to akcja szybka taka jak w finale PP to takie rzeczy się mogą zdażyć że niższy w chodzi do głowki z wyższym i silniejszym fizycznie .Ale 2 gole w Głogowie i wczoraj z Pogonią były do uniknięcia .Przecinicy byli rozpracowani -bład polegał w doborze zawodników do krycia .
Co do centr widzicie tylko te złe ale na mecz też ma sporo dobrych a wczoraj skrzydłowy Pogoni przy Rapie nie pograł .
Trzeba się tu też zastanowić czy bramkarz nie powinien wyjść do centry .Mocno bita była ale 5-6 metr .
Choć nie miałem możliwości oglądnąć to sadząc z opisu takiego meczu oczekiwałem . Cieszy mocna psychika naszych graczy , przegrywając walczą do końca o zwycięstwo . Martwią tylko kontuzje - oby te wczorajsze nie okazały się poważne .
Wydaje mi się duży wpływ na nasze zachwyty miało to że można dokonywać 5 zmian.
Pogoń wprowadziła w końcówce dzieci ,my starych capów jak Dimun czy Szymonowicz.
Może dlatego tak błyszczeli mimo ze są to chyba dość przeciętni piłkarze.
Potter zobacz powtórki. Tu nie było kontaktu fizycznego z napastnikiem a jedynym wzrokowy. Poprostu uciekł Rapie napastnik. To nie było po przegranej walce w powietrzu. Zawalił i tyle.
Nie można mu jednak zarzucić, że przeszedł obok meczu, miał drugi w drużynie przebiegnięty dystans. W takich okolicznościach przyrody szacun!
Martwią mnie zmarnowane kontry, że Szwedami tylu okazji może nie być.
[quote='potter' pid='1446791' dateline='1598171453']
Octop i inni odczepcie się w końcu od Rapy .Nie ci zawodnicy co powinni kryć najlepiej grających zawodników głową rywala .W Głogowie Ilkow Gołab zawodnik mocny fizycznie ,wyższy przy golu był kryty przez Rakoczego.
.
[/quote]
Nie był kryty przez Rakoczego, wybiegał z głębi pola karnego i tam najbliżej niego byli Rivaldinho i Rapa, nie chcę pisać, że tam krył go Rapa, chociaż tak mi się w pierwszym momencie wydawało, w zależności od powtórki(które przy tamtym golu są średnie jeżeli chodzi o początek wybiegnięcia Gołąba) wygląda jakby jego krył ktoś z tej dwójki. Na pewno Rapa potem biegnie za strzelcem bramki, ale nie jestem w stanie jednoznacznie teraz stwierdzić czy to on zgubił zawodnika Chrobrego, dlatego nie powiem, że to jego wina, ale nie była to też wina Rakoczego.
Ja tam się na piłce nie znam, ale wydaje mi się, że przy takich stałych fragmentach to powinno się pilnować piłki, a nie zawodnika przeciwników. Gdyby Cornel skoncentrował się na piłce i starał się ją wybić, to prawdopodobnie by zdążył przed Fączczakiem.
na powtorce dobrze widac jak sie rozglada za sledziem a nie zwraca w ogole uwagi gdzie jest pilka, powinien sie zreflektowac i moglby spokojnie byc pierwszym do niej i ja wybic, gonil wzrokiem za Fraczczakiem
[quote='potter' pid='1446791' dateline='1598171453']
Octop i inni odczepcie się w końcu od Rapy .Nie ci zawodnicy co powinni kryć najlepiej grających zawodników głową rywala .W Głogowie Ilkow Gołab zawodnik mocny fizycznie ,wyższy przy golu był kryty przez Rakoczego .Jakim cudem miał to Rakoczy wygrać ?W finale PP bramka na 1-2 to Loshaj przy Lipskim .Wczoraj kryminałem było to że najlepiej grającego zawodnika głową u rywala krył zamiast Jablonskiego niższy i chudszy Rapa .
Tu jest bład w doborze ludzi do krycia 1 na 1 .O ile jest to akcja szybka taka jak w finale PP to takie rzeczy się mogą zdażyć że niższy w chodzi do głowki z wyższym i silniejszym fizycznie .Ale 2 gole w Głogowie i wczoraj z Pogonią były do uniknięcia .Przecinicy byli rozpracowani -bład polegał w doborze zawodników do krycia .
Co do centr widzicie tylko te złe ale na mecz też ma sporo dobrych a wczoraj skrzydłowy Pogoni przy Rapie nie pograł .
Trzeba się tu też zastanowić czy bramkarz nie powinien wyjść do centry .Mocno bita była ale 5-6 metr .
[/quote]
Potter, chciałem zauważyć, że zarówno w PP, jak w pierwszych meczach ligi padła ponadwymiarowa ilość bramek po rzutach rożnych. Wynika to moim zdaniem z tego, że drużyny w czasie okresu przygotowawczego zmieniają składy, opracowują nowe schematy po stałych fragmentach - po paru kolejkach ligi już będzie wiadomo, co, kto i jak gra i kornerowa bonanza się skończy. Ten sam element zaskoczenia był oczywiście w PP - nie sądzę, żebyśmy solidnie 'rozpracowywali' Chrobrego (a może należy?).
Lipski to oczywiście też był element zaskoczenia - notoryczny melepeta wali bramkę 'stadiony świata'? no takie rzeczy to tylko w naszej lidze. Kupili go do Piasta i wrócił do swojego poziomu.
Natomiast - zgoda, nie jadę po Rapie, jest u niego więcej plusów niż minusów - no ale jednak tych balonów nie przyjmuję do wiadomości, tu coś [b]musi[/b] się zmienić.
- Edytowany
[url=https://imgbb.com/][img]https://i.ibb.co/qgxRX8C/gol.jpg[/img][/url] Potterze tu masz jeszcze początek akcji bramkowej Chrobrego z zaznaczonym Ilków- Gołąbem i piłkarzami, którzy go kryli, najbliżej jest Rivaldo, ale on wybiega z pola karnego, tuż za nim Rapa, który potem biegnie w głąb pola karnego, ale zamiast iść na bliższy słupek biegnie na środek bramki.
- Edytowany
Po raz pierwszy od bardzo dawna zaczynamy sezon od zwycięstwa, fajnie było znowu zasiąść na stadionie i oglądać jak gra Alvarez :) Super meczyk rozegrał , meczu z Chrobrym nie widziałem, ale po opisach na forum byłem trochę załamany, ale ten mecz pokazał , że będzie on dla nas mega wzmocnieniem
[quote="lukasz00" pid='1446863' dateline='1598192168']
....fajnie było znowu zasiąść na stadionie i oglądać jak gra Alvarez :) Super meczyk rozegrał , meczu z Chrobrym nie widziałem, [b]ale po opisach na forum byłem trochę załamany, ale ten mecz pokazał , że będzie on dla nas mega wzmocnieniem[/b]
[/quote]
Gdybyś miał większy staż na tym forum, to byś wiedział, że - parafrazując kabaretowego klasyka, tu: "pisać każdy może trochę lepiej lub trochę gorzej". Od ściany do ściany, ale głównie szydera!
Ten typ forumowego kibica tak ma!
Polecam w czasie jutrzejszego meczu gts odpalić ich forum to zobaczysz co to szydera, u nas to jest fraszka :)
[quote='zejniov' pid='1446703' dateline='1598122871']
[quote='Endriusza' pid='1446691' dateline='1598121716']
Ja w Sielpi urlop, wszyscy na disco ja przed lapkiem . Mam nadzieje że w trakcie następnego meczu nie będziemy w żadnej strefie i nie będzie problemów z wejściem
[/quote]
nie wiedziałem, ze do Sielpi się jeszcze jeździ na urlop. Eh... stare czasy
[/quote]
Ha ja też tam byłem jeno w lipcu. Jeżdzić się jeździ zatem tylko nie pod namiot w "Złotej Rybce" a do wygodniejszego domku. No już lata inne...
[quote="Endriusza" pid='1446870' dateline='1598195890']
Polecam w czasie jutrzejszego meczu gts odpalić ich forum to zobaczysz co to szydera, u nas to jest fraszka :)
[/quote]
Też nie miał bym co odpalać. Ich forum mam głęboko w d...ie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)