Niestety prawda .Zmianą bramkarza Probierz wręcz ułatwił zadanie rywalowi / oddał sporo strzałów z dystansu wiedząc, że Karol broni na piątce a jest przeciętnego wzrostu i piłka przechodzi ponad nim / a ponadto zdołował Hrosso .
-
-
Karol Niemczycki -Witamy w Cracovii!!!
Gdyby nie robił debilnego przykucu przed strzałem to by oba strzały obronił . Pierwsza bramka to kpina w środek bramki lecąca piłka spokojnie powinien to sparować , drugą nie można go obwiniać bo był rykoszet i to mogło go też zmylić co nie zmienia faktu że są nawet w esa bramkarze co spokojnie by to wybronili
Bramkarz potrzebny (koniecznie) na wczoraj.
[quote="Adamus" pid='1499886' dateline='1628326019']
[b]Nie obwiniałbym aż tak Niemczyckiego. Pierwsza bramka to bardzo mocne uderzenie[/b], piłka jeszcze się otarła o Rodina co zmieniło nieco jej tor lotu. Jasne, mógł (powinien!!!) zrobić w tej sytuacji więcej, ale moim zdaniem nie jest to typowa szmata po której bramkarz robi się czerwony jak wisła na przełomie lat 40 i 50 ;)
[b]Druga bramka moim zdaniem tym bardziej nie idzie na jego konto, bo tam już był ewidentny rykoszet[/b], może jakby był 10cm wyższy to by to wybił no, ale chyba ciężko zarzucać Karolowi, że za słabo rósł.
No i na marginesie można jeszcze dodać, że Salamon pół godziny składał się do strzału więc dlaczego praktycznie nikt tam do niego nie doskoczył (!!!)
[/quote]
Pierwsza bramka to nie pierwsza taka jego gdzie piłka leci prosto w niego na wysokości głowy a on nie potrafi jej odbić. W zeszłym sezonie już taką wpuścił. Druga wynika z tego, że on zazwyczaj nisko schodzi na ugięte nogi i potem brakuje mu "wysokości" bo skacze z ugiętych nisko nóg. Niestety taka bramka to też nie pierwsza jego. Od samego początku to zauważyłem, że tak robi i bardzo łatwo mu wsadzić pod poprzeczkę.
Przypomne tylko nieśmiało, że w lecie odeszło od nas aż siedmiu trenerów, w tym aż trzech ze sztabu pierwszej druzyny m.in. Palczewski.
Nie mam nic do Cabaja, ale też nie znam jego warsztatu trenerskiego, a co by nie mówić o Palczewskim, to ostatnio z bramkarzami nie mieliśmy większych problemów.
Oczywiście, że naszym najmniejszym problemem jest pozycja bramkarza ale Niemczycki ma swoje ograniczenia i jak ktoś już napisał robi cabajady. Jest jeszcze Hrosso, który w żadnym meczu do tej pory nie zawiódł.
No mimo wszystko z Hrosso w bramce wygraliśmy finał Pucharu Polski i zdobyliśmy Superpuchar po wygraniu serii rzutów karnych z Legią, oraz wcześniej w eliminacjach Pucharu Polski w ćwierćfinale PP w 2020 roku pokonaliśmy Raków również po serii rzutów karnych w których Hrosso obronił dwa karne.
To też się liczy i też ma swoją wartość.
[quote='paulo' pid='1499962' dateline='1628351265']
Przypomne tylko nieśmiało, że w lecie odeszło od nas aż siedmiu trenerów, w tym aż trzech ze sztabu pierwszej druzyny m.in. Palczewski.
Nie mam nic do Cabaja, ale też nie znam jego warsztatu trenerskiego, a co by nie mówić o Palczewskim, to ostatnio z bramkarzami nie mieliśmy większych problemów.
[/quote]
Tak, wina Cabaja, że gość nie potrafi odbić piłki lecącej w niego.
Oczywiscie, ze to byl blad. Zwlszcza, ze byly trener Palczewski ich na to uczulil bo zna wszystkie slabe strony Cracovii. I dlatego probowali tego elemntu. Obie bramki niestety obciazaja konto Karola. Przy drugiej gdyby stal metr-dwa od bramki i stal to by ten strzal zlapal.
[quote='octop' pid='1499991' dateline='1628368675']
[quote='paulo' pid='1499962' dateline='1628351265']
[/quote]
Tak, wina Cabaja, że gość nie potrafi odbić piłki lecącej w niego.
[/quote]
Z tego co pamiętam to wszyscy aż piali nad nim z zachwytu jaki to jest wielki talent i nawet był na kadrze Polski i obronił karnego Lewemu :)
Nie napisałem że to jest wina Cabaja, bo nie widziałem żadnego treningu a jako Pasiakowi mu nawet kibicuje, natomiast obydwaj bramkarze na pewno nie są obecnie w szczytowej formie.
Nie wszyscy, nie wszyscy, szrotem zalatywało od pierwszej interwencji w ekstraklasie i nie wiele brakowało byśmy przez niego spadli w ubiegłym sezonie. Zmiana w bramce była na wagę uratowania ekstraklasy.
Nie wszyscy mówiłem że chłopak Po prostu grał z przymusu młodzieżowiec. Troszkę wylabsowowany, i przereklamowany. Nie mam nic do niego, ale utkiwlo mi w tamtym sezonie chyba Lechia nas zlalal na kałuży 0-3 a on po meczu miał babnana na ustach. Masakra jakaś.
Probierz stwierdził w wywiadzie przedsezonowym ze to jest bramkarz "wybitny" .
Nie mam pytań w jakich oparach absurdu ten Comarch funkcjonuje.
[quote='ssj' pid='1499945' dateline='1628345901']
Gdyby nie robił debilnego przykucu przed strzałem to by oba strzały obronił . Pierwsza bramka to kpina w środek bramki lecąca piłka spokojnie powinien to sparować , drugą nie można go obwiniać bo był rykoszet i to mogło go też zmylić co nie zmienia faktu że są nawet w esa bramkarze co spokojnie by to wybronili
[/quote]
Te przykucie to jego maniera , często tak robi i później nie nadąża do górnych piłek .
Widzę, że bardzo wielu przeciwników Niemczyckiego się uaktywniło, część faktycznie od początku jego obecności u nas bardzo słabo go ocenia. Milczeli wprawdzie w okresie jego dobrej gry ale teraz po słabym występie mogą mu dołożyć. Tak, po słabym występie bramkarza. Ale też katastrofalnym całego zespołu.
Czy Karol to słaby bramkarz? W obecnych standardach brakuje mu na pewno paru centymetrów i tego nie zmieni. Są jednak bramkarze (świeży przykład Szwajcar na ME), którzy dają mimo tego radę. Niemczycki miał bardzo dobre występy więc będąc w formie chyba jednak może dobrze bronić na poziomie ekstraklasy.
Weźcie pod uwagę słabiutką postawę chyba wszystkich naszych kopaczy w tym meczu. Temat trenera bramkarzy. Treningi Cabaja i Palczewskiego się nie różnią, obaj zresztą współtworzyli Krakowską Szkołę Bramkarzy, szkoląc młodych golkiperów. Palczewski wyróżniał się charyzmą, czy czymś jeszcze różni się od Cabaja nie wiem.
Dla mnie więc agresywny atak na Niemczyckiego jest nie fair (co innego dyskusja czy wytknięcie błędów w meczu). Zgodzę się natomiast że numerem 1 w tym momencie jest Hrosso.
Okresie dobrej gry? Kiedy to było? Mnie się wydaje że wybronił nam jeden mecz bodajże kiedyś z Lubinem .
Gdzieś przeczytałem, że nasz młody bramkarz ma 193 cm. Mam wrażenie, że tyle to ma okresowo, ale w Poznaniu to chyba nie był ten okres.
Centymetry podawane przez bramkarzy, zwłaszcza tych niższych to inna bajka :-) Ostatnio coś chyba było z młodym nabytkiem tych z drugiej strony Błoń.
[quote='BoRut' pid='1500073' dateline='1628423882']
Widzę, że bardzo wielu przeciwników Niemczyckiego się uaktywniło, część faktycznie od początku jego obecności u nas bardzo słabo go ocenia. Milczeli wprawdzie w okresie jego dobrej gry ale teraz po słabym występie mogą mu dołożyć. Tak, po słabym występie bramkarza. Ale też katastrofalnym całego zespołu.
Czy Karol to słaby bramkarz? W obecnych standardach brakuje mu na pewno paru centymetrów i tego nie zmieni. Są jednak bramkarze (świeży przykład Szwajcar na ME), którzy dają mimo tego radę. Niemczycki miał bardzo dobre występy więc będąc w formie chyba jednak może dobrze bronić na poziomie ekstraklasy.
Weźcie pod uwagę słabiutką postawę chyba wszystkich naszych kopaczy w tym meczu. Temat trenera bramkarzy. Treningi Cabaja i Palczewskiego się nie różnią, obaj zresztą współtworzyli Krakowską Szkołę Bramkarzy, szkoląc młodych golkiperów. Palczewski wyróżniał się charyzmą, czy czymś jeszcze różni się od Cabaja nie wiem.
Dla mnie więc agresywny atak na Niemczyckiego jest nie fair (co innego dyskusja czy wytknięcie błędów w meczu). Zgodzę się natomiast że numerem 1 w tym momencie jest Hrosso.
[/quote]
Od samego początku jak do nas przyszedł nie istniał na przedpolu i ma manie schodzenia na dól ,jak by każdy strzał miał być po ziemi .Straciliśmy mnóstwo bramek właśnie przez to , że schodził nisko a później mu brakowało tych kilku cm . Kolejną rzeczą jest to że jak on broni , obrona gra praktycznie w 5 , bo wiedzą że każda wrzutka to będzie zagrożenie . Nie powiem bo ma też swoje atuty jak choćby pewny chwyt ,nie kojarzę sytuacji żeby gdzieś kiedyś mu wypadła piłka po interwencji , ma też całkiem niezły refleks .Miał też kilka niezłych parad bodajże nawet w meczu z Lechem rok temu. Jednak do póki nie poprawi gry na przedpolu i nie wyeliminuje nawyku schodzenia do ziemi , będzie stał na stałym poziomie , który moim zdaniem jest nie wystarczający na esa na chwile obecną. Mieliśmy 2 dobrych bramkarzy , Peskovica i Hrosso nic nie trzeba było kombinować , był młody Majchrowicz , jest Wilk (który jak dostał szanse to mega zawiódł) więc Niemczycki nie był nam do niczego potrzebny . Tak samo teraz Hrosso zagrał dobre mecze i nie można mieć pretensji do niego o puszczone bramki , przy karnym z wks był blisko żeby go wyciągnąć . Wiadomo że każdy bramkarz będzie miał inne mocne strony , a w innym elemencie będzie gorszy . Do naszej taktyki bardziej pasuje Hrosso i nie trzeba też tutaj kombinować . Karol może grać w pp i tego typu meczach , jeżeli się tam pokaże to można myśleć o zmianie w bramce . Pamiętaj że konstruktywna krytyka jest wskazana , nie można go głaskać i mówić że było dobrze jak doskonale każdy wie że nie było .
Pod wodzą ogrodnika nasza gra wygląda tak, że strzelenie 2 bramek się zdarza od wielkiego dzwona, dlatego musimy minimalizować ryzyko utraty gola, bo jak stracimy, to krótko mówiąc jesteśmy w piździe. Dlatego właśnie musi grać Hrosso, bo minimalizuje to ryzyko, nie stać nas na eksperymenty.
Niemczycki ma jakiś tam potencjał, pewnie nawet większy niż Hrosso, ale musielibyśmy mieć lepszą ofensywę żeby bez obaw bawić się w dawanie szans. Hrosso daje pewność.
Niemczyckiego powinniśmy byli sprzedać jak była szansa, bo po prostu nie jest nam już do niczego potrzebny, a dało się na nim zarobić. Gość będzie się cofał w rozwoju, bo przy ogrodniku już nie wejdzie, a jeśli wejdzie, nie będzie miał możliwości popełnienia jakiegokolwiek błędu, które jak widać się mu zdarzają.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)