Nie pamiętam straconej bramki tak szybko, ktoś pamięta?
Na deser Podbeskidzie :)
-
-
Liga Europy 2020/21 Malmö FF-Cracovia 27 Sierpień 2020 g.19
Popatrzcie w jakich momentach stracilismy 2 bramki, 1 bramka to jest pierwsza akcja w meczu i stracony gol, 2 bramka do szatni... gorzej sie nie dalo. Jak sie dostaje 2 bramki w takich momentach to takich meczy nie da rady niestety nawet zremisowac :s
nie bede sie bawil w indywidualne laurki bo to nie ma sensu, kazdy widzial jaka byla roznica poziomu
mimo to wstydu nie bylo, powalczylismy, poszarpalismy, moze po cichu liczylem na cud ale zderzenie z rzeczywistoscia bylo konkretne
slabiiiiii jestesmy, slaaaba ta nasza liga, nic nowego w sumie, szkoda
to teraz chlebus ligowy i PP, calkiem smaczny do tego
Leszeczku: na Interii wyczytasz m in. coś takiego:
Gwoli ścisłości - Malmoe FF to najbardziej utytułowany szwedzki klub. Obecnie otwiera tabelę najwyższej klasy rozgrywkowej.
W ostatnich 10 meczach na 30 możliwych punktów dzisiejszy rywal Cracovii wywalczył 28.
Czytaj więcej na https://sport.interia.pl/klub-cracovia/news-malmoe-ff-cracovia-2-0-w-1-rundzie-eliminacji-ligi-europy,nId,4695365,nPack,2#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
Po prostu nie udało się sprawić niespodzianki.
[quote='ARTU' pid='1447709' dateline='1598557052']
Większość drużyny dała dziś z siebie naprawdę dużo, ale niestety nie wszyscy. [b]Spacerowanie Alvareza w II połowie było megawkurzające.[/b] Brakło, banał, jakości. Rapa, to niemal wszyscy wiemy, zawiódł niestety Siplak, nic nie dał Rivaldinho, Alvarez w II połowie łaskawie był na boisku, o grze w obronie Diego wolę nie wspominać...
[/quote]
on po prostu ma sily na 40 minut, w naszej lidze moze na wiecej, inne tempo , inne wymagania
Ale o czym wy mówicie. Nasza ławka :Michal Peszković, Diego, Ivan Marquez, Dawid Szymonowicz, Milan Dimun, Thiago Rodrigues de Souza, Tomasz Vestenicky. Cała ta grupa nadaje się, ale na ławkę w II drużynie Cracovii. Dopóki nie będziemy mieć dwóch 11 to nie mamy podjazdu do pucharów. Chlebuś jest w lidze i na tym się skupmy. Górna połowa to będzie dla nas dobry wynik.
Dziękuję za walkę, nie było wstydu - po prostu Malmo to inny poziom (finansowy).
+ Za Zielińskiego - swój chłop.
Tak Zieliński swój Chłop.Przyjemnie się słuchało Jacka , mówił rzeczowo, ciekawie, o Cracovii -my !
Przegraliśmy dziś zasłużenie z mocnym europejskim średniakiem na wyjeździe.
Od początku po losowaniu mieliśmy tylko 25% szans na awans u bukmacherów i to się niestety potwierdziło.
Waleczności chłopakom nie można odmówić - i za to DZIĘKUJĘ, ale umiejętności czysto piłkarskie takich zawodników jak Siplak, Rapa czy Hrosso to nie jest poziom na europejskie puchary...
Transfery się kłaniają panie profesorze Filipiak
Trzeba zatem zdobyć w tym sezonie MP - wtedy może będzie łatwiej dostać się od LE
Dajcie spokój z przecenianiem roli pierwszej bramki. Oni mieli akcji na 5:0 w pierwszej połowie. Druga sobie spokojnie kontrolowali. Nasi się starali i tyle. Póki co to za wysokie progi.
[quote='CRACOVIAzNH' pid='1447745' dateline='1598559254']
Przegraliśmy dziś zasłużenie z mocnym europejskim średniakiem na wyjeździe.
Od początku po losowaniu mieliśmy tylko 25% szans na awans u bukmacherów i to się niestety potwierdziło.
Waleczności chłopakom nie można odmówić - i za to DZIĘKUJĘ, ale umiejętności czysto piłkarskie takich zawodników jak Siplak, Rapa czy Hrosso to nie jest poziom na europejskie puchary...
Transfery się kłaniają panie profesorze Filipiak
Trzeba zatem zdobyć w tym sezonie MP - wtedy może będzie łatwiej dostać się od LE
[/quote]
Kim chcesz zdobyć to MP ? Chyba, że wiesz o jakiś 5-6 transferach do pierwszego składu...
[quote='Rock' pid='1447749' dateline='1598559495']
Dajcie spokój z przecenianiem roli pierwszej bramki. Oni mieli akcji na 5:0 w pierwszej połowie. Druga sobie spokojnie kontrolowali. Nasi się starali i tyle. Póki co to za wysokie progi.
[/quote]
Moim zdaniem akurat Hrosso był jasnym punktem w naszym zespole i uratował nam parę bramek ..
Lepiej odpaść z Malmö niż z KSZO :D
Piłkarsko jeden z lepszych jeśli nie najlepszy mecz Pasów w ostatnim czasie. Nie było ładowania długiej lagi do przodu tylko próby budowania normalnych akcji. Graliśmy z mocnym zespołem na wyjeździe także mnie ten wynik z taką grą nie specjalnie boli.
Mecz pokazał głębie naszego składu. Mamy 11nastkę, plus Pestka i paralittyków
[quote='leszeczek' pid='1447720' dateline='1598557831']
Mnie najbardziej zawiedli Alvarez i Rivaldo Jr.
[/quote]
podtrzymuję to co napisałem kiedyś.
nie było z czego nawet sklecić filmiku dla Rivaldo,
to poziom Rubio co najwyżej
Przegraliśmy przez chujowe boki obrony i dziurę w środku. Nie chcę się właściwie pastwić, bo nawet mimo wyniku jestem mile zaskoczony, bo liczyłem na wystawienie dupy do lania. Ja akurat uważam, że zmiany wszystkie trzy były bardzo dobre, a problemem jest to, że po prostu brakuje jakości w środku pola. Gol w formie w tym meczu by zrobił różnicę i mogliśmy sprawić niespodziankę, a my mamy niestety nieopierzonego Loshaja, który potrzebuje wsparcia nawet w postaci Dimuna.
Panowie
Ode mnie:
1. Początek meczu, [b]Helik[/b] jak zwykle posrany i wybija prostą piłkę w aut. Minął rok od meczu z DAC, a gościa jak zżerał stres meczowy, tak zżera dalej.
2. [b]Rapa[/b] po raz kolejny udowodnił, dlaczego od ponad roku oczekuję nowego prawego obrońcy. Pierwsza bramka - gość mu uciekł, chociaż Rapa miał nad nim metr przewagi. Druga bramka - ponownie zamieszany (napastnik zbiegł krzyżowo, Rapa zdublował się z bodajże Jablonskim - nie potrafię powiedzieć, który z naszych obrońców nawalił, ale Cornel na pewno ma tu swój udział). Wrzutki TRAGICZNE.
3. [b]Siplak[/b] - gość zanotował olbrzymi regres w ciągu ostatniego roku, być może przez kontuzje, ale obecnie prezentuje bardzo przeciętny poziom.
4. [b]Hanca[/b] - nie wiem co się z nim dzieje na wiosnę, ale fizycznie wygląda bardzo kiepsko (i niech obrazu jego gry nie zamażą gol i kluczowe zagranie z Pogonią)
5. [b]Rivaldinho[/b] - gość znowu niewidoczny, najbardziej wkurwił mnie, gdy Alvarez wyłuskał piłkę, poszedł na 3 obrońców, Probierz kazał mu biec a akcją, a ten sobie truchtał na środku boiska (zapewne wtedy Probierz postanowił go zmienić w przerwie)
6. [b]Alvarez[/b] - nieprzygotowany fizycznie, co smutne.
7. [b]Pelle[/b] - anemia jak zwykle.
Malmo 2 klasy lepsze, mam wrażenie, że jakby chcieli, to by i 5 bramek nam strzelili. Na duży plus Dimun i Wdowiak.
Szkoda takiego losowania, czas wrócić do ligowego dżemiku.
Loshaj rozegrał dobry mecz, dla mnie był jednym z naszych lepszych zawodników w tym meczu. Problemem w środku była fatalna dyspozycja Pelle, Loshaj często wokół siebie miał kilku przeciwników zamiast partnera.
[quote='gusto' pid='1447778' dateline='1598563545']
Loshaj rozegrał dobry mecz, dla mnie był jednym z naszych lepszych zawodników w tym meczu. Problemem w środku była fatalna dyspozycja Pelle, Loshaj często wokół siebie miał kilku przeciwników zamiast partnera.
[/quote]
Tak, Pelle był dla mnie największym rozczarowaniem. W defensywie niewiele dawał,a w ofensywie tylko próbował wymuszać faule.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)