Zdarzyło się, Polonia Warszawa.
-
-
Sezon 2020/21 Sytuacja w tabeli, nasze szanse
Tak statystycznie... czy zdarzyło się kiedyś, ze ktoś zadawał to samo pytanie co tydzień ?
[quote='VelVet' pid='1478731' dateline='1615922903']
Tak statystycznie... czy zdarzyło się kiedyś, ze ktoś zadawał to samo pytanie co tydzień ?
[/quote]
Jeśli to do mnie to ja zapytałem o to pierwszy raz.
Tak, liga jest nieprzewidywalna. Jedyna pewna rzeczą od 8 kolejek jest to, ze nie wygrać z Cracovia to jest wielka sztuka. Spadniemy.
No to do 30 kolejki zapowiada się ostra walka na noże o spadek z Ekstraklasy...1 pkt. może przesądzić o tym kto zajmie 16 miejsce po 30 kolejce. :blush:
Oj będzie się działo.... oby z happy endem dla Cracovii.
z happy endem czyli czym? Tym gównem co nam teraz serwują? Wolałbym spadek, nawet do 3 ligi, byle by te chwasty(filipiak i tabisz) poszły w uj.
Przy obecnym tempie punktowania (1,14 pkt/mecz) na koniec sezonu będziemy mieli 34 punkty (29 po odjęciu 5) co dawałoby nam miejsce
- średnia z trzech ostatnich sezonów (przed podziałem) - 13 (15)
- średnia z 3 ostatnich sezonów gdy grano 30 kolejek - 13 (15)
Ale 29 punktów dwukrotnie w obserwowanych przeze mnie sezonach kończyło się miejscem 16.
Bardzo poważnie rozważyłbym zmianę trenera.
Jak to mawiał Feredek Kiepski:
„Są na świecie rzeczy, które się fizjologom/fizjonomom nie śniły”.
I SPADEK czyli to co jawiło się jako sen pijanego prezesa, i niemożlie dla „ekspertów”
zaczyna się niebezpiecznie oblekać w ciało!!!
Genialne trio: ogrodnik, prezes właściciel samolotu i drogich butów oraz księgowy
dżakubek prostą drogą wiodą nas do I ligi.
Panie Probierz:
„Po pierwsze primo… ; Tak dalej być nie będzie! ; Pałka się przegła!;
Pan jesteś normalnie nienormalny!; Co ty za pawiana świrujesz? Panie, idź pan stąd!!!”
I na koniec uprzedzając samozadowolenie konferencyjne, ujemne punkty, covida,
kontuzje rzekłbym „Nie pierdziel pan, bo ja nie mam na pana pierdolamento”.
AMEN!!!
To jest niemożliwe, że nasza drużyna jest aż tak słaba...musi coś być na rzeczy, że jesteśmy najsłabszą drużyną w Ekstraklasie.
Nawet Stal, Warta czy Podbeskidzie potrafią wygrać jakiś mecz, a my nic.... no bez jaj :sleepy:
[quote='wrobelson' pid='1479558' dateline='1616192712']
To jest niemożliwe, że nasza drużyna jest aż tak słaba...musi coś być na rzeczy, że jesteśmy najsłabszą drużyną w Ekstraklasie.
Nawet Stal, Warta czy Podbeskidzie potrafią wygrać jakiś mecz, a my nic.... no bez jaj :sleepy:
[/quote]
Tak, ta drużyna jest właśnie aż tak słaba.
Ja twierdzę że nie jest aż tak słaba. Zwróć uwagę, że do meczu z Lechią jakoś tam w tej lidze szło, szału nie było, ale gdyby nie te legendarne -5 pkt. byli byśmy w środku tabeli.
Natomiast od Lechii coś pękło............. prawdopodobnie między trenerem a drużyna
W powyższych dywagacjach kluczowe jest słowo [b]"drużyna"[/b].
Własnie tak - DRUŻYNA . My drużyny nie mamy , tylko istny zlepek osobliwości , wieżę Babel . Jak w takich warunkach może funkcjonować szatnia kiedy nie ma kapitana z prawdziwego zdarzenia ? Gościa szanowanego , obdarzonego charyzmą jak no Janek Gol .Jesli do tego jak słysze sa jeszcze niesnaski z trenerem to nie dziwota, że każdy odpieprzy pańszczyzne i idzie do domu .
Kasa wpłynie na konto w odpowiednim terminie a reszta ? Wali ich to !
Psiarnia ma teraz mecze z Mielcem i Podbeskidziem i jeśli je wygra pomoże nam w walce o utrzymanie. Ja mam to w d.i będę kibicował ich rywalom choćbyśmy mieli spaść poziom niżej. Z drugiej strony jak to brzmi: GTS gra o utrzymanie Cracovii. Co za czasy.
[quote='Tiesto12' pid='1479696' dateline='1616253688']
Psiarnia ma teraz mecze z Mielcem i Podbeskidziem i jeśli je wygra pomoże nam w walce o utrzymanie. Ja mam to w d.i będę kibicował ich rywalom choćbyśmy mieli spaść poziom niżej. Z drugiej strony jak to brzmi: [b]GTS gra o utrzymanie Cracovii. Co za czasy.[/b]
[/quote]
Stare, dobre i wcale nie odlegle - tak bylo 10-6 lat temu
- Edytowany
Przecież gdybyśmy spadli do 1 ligi w takim sezonie jak ten (gdzie spada tylko 1 drużyna) to była by to [b]największa kompromitacja w historii klubu !!![/b]
Przed sezonem nawet najwięksi wrogowie Cracovii, nie wierzyli w to, że jest taka szansa aby Cracovia mogła spaść...a jak widać obecnie taka szansa istnieje :@
Psiarnia ma teraz mecze z Mielcem i Podbeskidziem i jeśli je wygra pomoże nam w walce o utrzymanie. Ja mam to w d.i będę kibicował ich rywalom choćbyśmy mieli spaść poziom niżej. Z drugiej strony jak to brzmi: GTS gra o utrzymanie Cracovii. Co za czasy.
[/quote]
No tak możemy grać nawet w 3 lidze, byleby psiarnia przegrała...........
Ja wole żeby jednak te dwa mecze wygrała, bo chcę żeby Moja Cracovia grała w ekstraklasie.
Oczywiście kibicować parchom nie będę, nawet meczu nie oglądne, sprawdzę tylko wynik.
Podbeskidzie to mnie tam rym cym cym ale Stali zamierzam w tym meczu kibicować.
- Edytowany
Psiarnia ma teraz mecze z Mielcem i Podbeskidziem i jeśli je wygra pomoże nam w walce o utrzymanie. Ja mam to w d.i będę kibicował ich rywalom choćbyśmy mieli spaść poziom niżej. Z drugiej strony jak to brzmi: [b]GTS gra o utrzymanie Cracovii[/b]. Co za czasy.
[/quote]
Co za bzdura..
Sami walczą o żucie w e-klapie
Uważam że większym prawdopodobieństwem jest ich spadek niż Cracovii.
Hybala ich zamorduje- fizycznie będą tylko słabsi...
Symptomy takiej kolei rzeczy już są widoczne
ale zanim spadną to zleją Stal 5:0 ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)