Dzik [b]ryje[/b] w ziemi.........
-
-
Marcos Álvarez - witamy w Cracovii!
Ja też uważam, że nadwaga nie miała wpływu na jego grę. Co przeszkadzają dodatkowe kilogramy w leżeniu na murawie czy wstrzeliwaniu piłki na sektor za bramką?
[quote='Villa_KS' pid='1494023' dateline='1624438618']
[quote='SaNtO' pid='1494014' dateline='1624437702']
dobra jeszcze tylko kilka tygodni pierrdolenia o tuszy Alvareza, a potem w końcu zacznie grać i pozamyka ryje. nie da się czytać tych bredni o jego tuszy. to strasznie męczące
[/quote]
Rzadko się z Santo zgadzam ale tutaj myślę, że trafił w sedno. Alvarez może i ma nadwagę, na pewno tak wygląda - nie sądzę jednak, że ma to większy wpływ na jego grę niż 5-10%.
Natomiast hejtujemy po nim bo mieliśmy straszne nadzieje w związku z jego transferem. Na papierze wszystko wyglądało dobrze, na Eleven Sports komentatorzy też byli pod wrażeniem - niektórzy go oglądali w akcji itd... Przyszedł , zagrał dobry mecz i zgasł.
W przyszłym sezonie zagra (mam nadzieje) pięć dobrych spotkań i nikt się jego tuszą nie będzie interesował. Gorzej jeżeli dalej będzie prezentował to co prezentował, to wtedy na stałe będzie grubasem.
[/quote]
I widzisz Villa, można to napisać w taki sposób jak Ty, albo tak jak kolega od kołderki Chelsea.
Jak się sami nie szanujemy, to nie wiem kto nas szanować będzie.
Co do meritum, ja wiem że były znakomite grubaski, np: Ailton.
Ale do tej pory Marcos nie pokazał tak naprawdę nic wielkiego (oprócz brzucha), jedynie amatorskie podejście do zawodu piłkarza.
Zresztą, to ten sam zawodnik jeszcze z czasów gry w Niemczech, różnica widoczna gołym okiem.
[img]https://www.noz.de/article/teaser/935457/full[/img]
[img]https://www.liga-drei.de/app/uploads/2018/10/Marcos-Alvarez-Osnabrueck-05-10-2018-imago-Osnapix-35874862h.jpg[/img]
- Edytowany
Panowie,
Przestancie pitolic bzdury.
Każdy trener wie, że jak dziś na treningu pojawi się mój piłkarz i stwierdzi się u niego nadwagę, to jest problem / jaki ? Taki, że owszem może zrzuci nadmiar kg w trakcie treningu, ale przez to opóżni, o ten sam okres dojście do optymalnej formy. Stąd biorą się póżniej problemy z - siłą i motoryką. Nawet w momencie przerwy w rozgrywkach. Taki sportowiec musi byc w ciaglym ruchu / oczywiscie mniejsze obciazenie, ale musi np. dziennie biegac min. po 7-10 km. Aby wydolnosc tlenowo oddechowa byla na odpowiednim poziomie. Do tego musi stosowac sie do diety i nie wolno mu spozywac alkoholu i palic papierosow. W profesjonalnym klubie taki zawodnik z nadwaga dostaje wysoka kare finansowa i idzie do rezerwy. I tam ma opcje odbudowania formy. Dla trenera to jest przykład braku szacunku do niego samego i kolegów zespołu... Jak strzeli kilkanscie bramek w sezonie i zaliczy przy tym kilka asyst, to zmienię zdanie. Ale póki co, to jest wynik odwrotny a kase jak na Polską ligę ma bardzo dużą...Ja tyle rocznie może zarobię co on w jeden miesiąc. A jako klient-kibic wymagam profesjonalizmu i nic wiecej.
nadwaga zawsze przeszkadza w graniu w pilke, kazdy nadmiarowy kg powoduje gorsza gre, nie oszukasz fizjologii. ale moze odda krew i zagra w druzynie kwriodawcow?
Reasumując. Czy piłkarz jest gruby czy chudy to jego prywatna sprawa. Jeżeli Alvarez będzie strzelał po 3 gole w derbach to sam go zaproszę do Chłopskiego Jadła i będzie mógł żreć na mój rachunek aż padnie.
Jeżeli jednak dalej będzie symulował grę to ma %^$#@%& w podskokach.
W Niemczech mieli luźniejsze koszulki.....
Dobra Rex - przekonałeś mnie, szczególnie zdjęciem. Jakoś mi się zakodowało, że gość po prostu ma taką budowę - najwyraźniej nie ma i jest po prostu nieprofesjonalnym grubasem, który musi żreć u Cacka w Chłopski Jadle. Bo trenuje ze wszystkimi, a jest grubasem , masakra.
I tutaj brak sarkazmu, chłop przyjechał na wycieczkę gastronomiczną do Polski, na koszt Filipiaka na naprawdę konkret kontrakcie....
Jeśli mogę , to wolę by Alvarez wygladał jak piłkarz i na boisku zachowywał się jak piłkarz . Dobry piłkarz !
Od zawsze grubego się stawiało na bramce a w Cracovii w ataku :D
Przyszło lato i nasz Dzik zrzucił skórę, jak wąż .Od razu lepiej wygląda . :)
Niemcy to kraj muzułmański więc się dostosował i nie jadł tyle w ciągu dnia. Nocą zaś urocza Rosjanka pilnowała by nie podjadał.
[quote='ancymon' pid='1494341' dateline='1624552391']
Niemcy to kraj muzułmański więc się dostosował i nie jadł tyle w ciągu dnia. Nocą zaś urocza Rosjanka pilnowała by nie podjadał.
[/quote]
Strach pomyśleć do jakich jeszcze rzeczy będzie się musiał dostosować mając na względzie swoją niemiecką ojczyznę...
Może przez to, że przestał jeść kebaby.
Wiadomo polskie kebaby to nie to samo co niemieckie.
Przerzucił się na schabowe, golonka, żeberka i pierogi stąd mamy komplikacje.
Takie oderwanie od tradycyjnego niemieckiego jedzenia czyli kebabów musiało przynieść daleko idącą zniżkę formy.
Jedyny ratunek to udostępnienie Marcosowi spisu punktów sprzedaży kebabów w KrK ale tylko takich które nawiązują choćby w jakimś stopniu do tych niemieckich.
Na pewno się ucieszy.
Ogromny zawód w stosunku do niego, bo jednak chłop potrafi grać w piłkę.
Mam cichą nadzieję, że jednak odpali. Fajnie byłoby, gdyby w tym roku strzelił co najmniej 10 bramek, w tym parę zza pola karnego, a szczególnie z wolnych, bo od dawna czekam na następcę Budzika! Takie bramki po prostu pamięta się latami.
Może u niego jest tak, że gra dobrze co drugi sezon ? W tym przypadku poprzedni utopił ale w obecnym może już być OK ! ;)
[quote="hank" pid='1494443' dateline='1624620212']
[font=Arial Black]Może u niego jest tak, że gra dobrze co drugi sezon ?[/font] W tym przypadku poprzedni utopił ale w obecnym może już być OK ! ;)
[/quote]
Tatar i kebabik tez mu co drugi smakuje :)
Ja mu daje szansę, da chlopaczek jakość... Róbta screeny.
Nie śmiejcie się z dzika! Dzik odpali i będziecie musieli przepraszać :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)