niestety inteligencja ci pilkarze nie grzesza. Decyzje jakie podejmuje Helik to jest kryminal. Nieskutecznosc lever "frajerstwo"
Z 2 strony przyda sie im zimny prysznic .. bo chyba juz zbytnio uwierzyli w swoje umiejetnosci.
Zmiennikow robiacych roznie - brak
Graniem dzidy w pole karne nie wygramy kazdego meczu
-
-
ŁKS- Cracovia 01.12.2019 godz. 15:00
Dostarczyciele punktów ŁKS-owi - wstyd Panowie piłkarze...
Najgorsze jest to, że poza wrzutkami w pole karne, nie ma żadnego innego pomysłu na grę! A jakość tych wrzutek to już osobny temat...
Marnujemy setki to i wynik mamy jaki mamy. Jedyny plus, że zakopujemy gts
Łks wygrywa czwarty mecz w tym sezonie, połowę tych zwycięstw podopieczni psa Moskala uzyskali z Cracovią , smutne . Wzmocnienia konkretne potrzebne od zaraz!!
Cóż, szkoda punktów. Wniosek jest jeden, widocznie nie jesteśmy jeszcze gotowi na bycie liderem i tyle. Głowa do góry i 3 punkty w następnym meczu obowiązkowo.
Ale kur....A żenada!!!!
Z takim główni....m przeciwnikiem, który ma jednego
dobrego piłkarza..
szkoda 3 pkt.
Jedynym pocieszeniem dla mnie będzie porażka gts
A Lopes się jeszcze głupkowato uśmiechał jak spier do lił akcję, przez którą przegraliśmy mecz. Żenada. Spotkanie nadaje się do tematu o najbardziej frajerskich porażkach, jak najbardziej.
Nie da się wygrać meczu stosując jako jedyna taktykę - wrzutki w pole karne . W drugiej połowie graliśmy praktycznie jakby bez drugiej linii , była całkowicie niewidoczna , zmiany kompletnie nietrafione .
- Edytowany
Meczu nie oglądałem - wynik żenujący.
IMO nie ma szans na MP ani na medal gdy się takie mecze przegrywa. Byleby jeszcze z pierwszej ósemki nie wylecieć, bo jak betony wygrają z gts to zostaną nam ledwo 4 pkt. przewagi nad 9-tą drużyną...
To jest żałosne, przegrać z tak słabym zespołem jak ŁKS, można narzekać na Helika, ale co zrobiła reszta zawodników kopali się po czołach, balonik pompowany, że idziemy na mistrza to jest śmieszny. Zejdźmy na ziemię, dzisiejszy mecz pokazał jacy mocni jesteśmy, nasza broń dośrodkowania, rożne to w dniu dzisiejszym było partactwo.
Nie da się wygrać, gdy marnuje się takie setki. W 1wszej połowie powinno być 2:0 i gra na luzie, pełna kontrola meczu i tyle. Jak się nie strzela takich sytuacji, to potem tak to się kończy.
A co do grania jedną taktyką, czyli wrzutki i fatalnymi zmianami, to myślę że może pokaże to niektórym, że szeroka ławka jest potrzebna.Gdyby dziś mieliśmy w kadrze Cabrerę, Hernadneza, albo zawodników na ich poziomie czy lepszych, a którzy POWINNI nas wzmocnić latem (bo w lecie tylko uzupełniliśmy dziury po ich odejściu), to może by ten dzisiejszy mecz skończył się inaczej. A tak to wpuszczamy Piszczka, może walczącego, ale powiedzmy sobie szczerze - drewnianego i z niego naprawdę nic nie będzie. Do tego Vestenickiego, który gra na nie swojej pozycji, a na skrzyło to on się kompletnie nie nadaje. Nie ma ławki i nie ma innego pomysłu na grę poza wrzutkami. Jeszcze jakby te wrzutki były na niezłym poziomie, a tutaj większość to wykonanie jakby ci ludzie mieli kontakt z piłką 1-2 razy w tygodniu, tak to dośrodkowywać, to mogę ja, jakbym teraz wstał od komputera i kopnął piłkę, a nie zawodowy piłkarz, który trenuje przez cały tydzień.
- Edytowany
Nie wiem czy nie [b]należał się nam karny w ostatnich minutach bo widziałem jak po strzale jednego ŁKS-iaka piłka najpierw odbiła się od ręki drugiego łodzianina[/b] a potem dopiero od ręki Pellego. A wszystko to po zmianie kierunku lotu piłki właśnie od odbicia ręki obrońcy z Łodzi i oczywiście w obrębie pola karnego.
Sprawozdawcy sami sugerowali sędziemu z VAR kiedy powinien być karny, a tym razem milczeli. Sytuacja była widoczna na powtórce.
I fajnie ::) kolejny mecz, który potwierdza, że mamy rację, żądając dwóch-trzech konkretnych wzmocnień. ŁKS ma Ramireza, który gra w piłkę i wystarczyło. My mamy wybieganych, wyszkolonych siepaczy, którzy alternatywnych rozwiązań nie mają wgranych w system. Tylko siła razy gwałt.
Aż mi się marzy takich dwóch sprytnych gości, którzy posadzą na ławie średniaków. No i nie czarujmy się - z Vestenickiego nic już nie będzie. Z Piszczka raczej też. Musimy w dalszej perspektywie wymienić ich również. Wchodząc na boisko nie dają nam zupełnie nic. Są jeszcze gorsi nawet w pełni sił.
Gdyby Pele strzelił na 1:0!
Gdyby Lopes podwyższył na 2:0!
Gdyby Helik miał więcej spokoju w polu karnym!
Gdyby, gdyby, gdyby!
Oblaliśmy EGZAMIN będąc słabszym zespołem!
Stracić 6 pkt z ŁKS-em. to.....
Druga połowa, która była zwykle naszym atutem, do zapomnienia.
Zmiennicy niestety nic nie wnieśli!
Generalnie piłkarskie szczęście dzisiaj nie było przy nas.
Tylko temu szczęściu trzeba starać się pomóc, a jak to trafnie określił komentator:
"Jak się gra o mistrzostwo Polski to trzeba mieć plan B".
Ta drużyna takiego planu niestety nie ma!
Żeby zrobić kok naprzód potrzeba JAKOŚCIOWYCH WZMOCNIEŃ!!!
[b]Dzisiejszy duży plus to KAMIL PESTKA![/b]
Mam nadzieję, że ten chłopak najgorsze ma już za sobą i będzie tylko lepiej.
Szkoda, szkoda i jeszcze raz szkoda.
Czekamy na Raków x2!
- Edytowany
Lopes jest marnym grajkiem.. Pamiętam jak ktoś pier. dolił że jest lepszym od Cabrery... Wyjazdy marne w tym sezonie.
no niestety nie jesteśmy wiele lepsi od drużyny, która prAWdopodobnie spadnie z ligi.
[quote='PrzemoWZG' pid='1409332' dateline='1575216954']
Lopes jest marnym grajkiem.. Pamiętam jak ktoś pier. dolił że jest lepszym od Cabrery... Wyjazdy marne w tym sezonie.
[/quote]
Pamiętam jak jakiś czas temu opowiadał w wywiadzie, że mu zimno przeszkadza. Może coś w tym jest, bo od tego czasu gra słabo. Pelle i Hanca też w słabszej formie są.
Żenujące to są niektóre komentarze tutaj.
Na dobre na zle na zAwsze! Jak już tracić punkty to właśnie z LKS Arką Górnikiem I Rakowem
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)