Mamy punkt i tyle kto będzie pamiętał w jakim stylu zdobyty.Prawdopodobnie Łks ładnie gra ale jest w końcówce tabeli więc wolę Cracovię tu gdzie jest a o wyższe cele potrzebujemy wzmocnień by zlać Ległą Piast i pozostałych...
-
-
W.Płock- Cracovia 9 listopada, 15:00
[quote="bielizna" pid='1406773' dateline='1573317867']
Kto tu się ostatnio z psiej heat mapy śmiał?
[/quote]
Ja się śmiałem i tak samo teraz jestem zażenowany naszą "grą".
Probierz (nie on jeden) po prostu wie jak w tej gównolidze się punkty zdobywa.
Zamuruj i spróbuj coś strzelić po kontrze lub stałym fragmencie.
I z jednej strony chce się płakać że tak wygląda nasza "gra", ale z drugiej działa i to chyba jest jeszcze straszniejsze.
Chwileczkę..Od zawsze było wiadamo,że Probierz nie umie grać w piłkę,że jego filozofią jest futbol skuteczny.Tymiński,Augustyniak,Góralski,Vassilijev,Grzyb,teraz Janek to nie tancerze figurowi tylko banda zbirów,których rolą jest dopaść przeciwnika.zabrać piłkę i dzida w przód.Podobno w tej lidze wystarczy mieć średnią 2 punkty na mecz, co daje okolice podium.I tego się trzymajmy. :)
[quote='eredin' pid='1406769' dateline='1573317408']
[quote='Łukasz_KSC' pid='1406764' dateline='1573316253']
Potrzeba co najmniej dwóch kreatywnych zawodników bo tutaj nie ma kto w pilke grać!
[/quote]
To prawda. Tylko.....
Masz 6 miejsc na boisku
Pewniakami są Hanca, Gol, Lopes i Pelle. Lusiusz musi grać (jego pozycja jest mnie newralgiczna niż pozycja Pestki a poza tym gra ewidentnie coraz lepiej).
Do tego masz:
Wdowiaka
Piszczka
Cecarica
Vestenickiego
Rakoczego
Pika
Rubio.
Generalnie miejsce jest na skrzydle lub szpicy. Za kogo?
Podobno zimą ma trafić do nas Żubrowski.
[/quote]
Za każdego z nich, nie ma świętych krów! Zwłaszcza, że w drużynie i tak sami najemnicy... Potrzeba dwóch-trzech klasowych zawodników, którzy pociągną te drużynę. Ktoś kto da jakość. Obrona moim skromnym zdaniem wzmocnien nie potrzebuje. Natomiast gra ofensywna pozostawia bardzo wiele do życzenia! Pelle, Hanca, Lopes? Ok, ale jeśli przyjdzie ktoś lepszy? Żegnam bez żalu. Liczy się tylko dobro CRACOVII
Jak dla mnie idiotyczna zmiana Piszczka na Wdowiaka, gramy cały mecz taktyką laga w pole karne, albo sfg i ściągamy wysokiego topora, a w jego miejsce filigranowy skrzydłowy, bezwartościowy w tej taktyce.
- Edytowany
Wg mnie w ogóle ten mecz poza wynikiem był nieudany, i to pewnie jeden z wielu czynników który wydaje się nie pasować. Typowe szachy i szarpanie w środku pola by zyskać stały fragment gry. Taka walka Sobolewski vs Probierz. Byle nie stracić!
[quote='octop' pid='1406860' dateline='1573335598']
Jak dla mnie idiotyczna zmiana Piszczka na Wdowiaka, gramy cały mecz taktyką laga w pole karne, albo sfg i ściągamy wysokiego topora, a w jego miejsce filigranowy skrzydłowy, bezwartościowy w tej taktyce.
[/quote]
Ale raz prawie wyszedł dzięki swojej szybkości sam na sam. Bramkarz Orlenu ciut szybciej dotarł do piłki
Wow jedna prawie akcja przez 90 minut? Nieźle. Czapki z głów.
Pele jest cienki i czas żebyśmy to sobie powiedzieli. Pewniak do gry? W samej lidze kilku lepszych do wyjęcia. Lopes? Mogę wymienić 10 lepszych napastników w ekstraklasie.
A co dopiero kasety i notesty Probierza? Pytanie jest jedno czy Filipiak da mu hajs? A czy jak nie da to i tak go Probierz obroni?
Nasze miejsce w tabeli to tylko Probierz. Nie ma kim grać to trzeba grać taktycznie i ciułać punkty gdzie się da i jak się da.
SaNto czy dobrze rozumiem, uważasz że naszym problemem są Pelle i Lopes?
Jeżeli tak to nieźle odleciałeś.
Panowie największy wróg szoruje po dnie a wy szukacie dziury w calym. Mecz w Płocku z jakąś tam rzeką, odnotować i zapomnieć, odnotowany x w terminarzu. Mobilizować sie gdzie się da, Nasz czas dopiero nadchodzi.
Naszym problemem jest to że Pelle jest cienki
[quote='SaNtO' pid='1406881' dateline='1573340373']
Pele jest cienki i czas żebyśmy to sobie powiedzieli. Pewniak do gry? W samej lidze kilku lepszych do wyjęcia. Lopes? Mogę wymienić 10 lepszych napastników w ekstraklasie.
A co dopiero kasety i notesty Probierza? Pytanie jest jedno czy Filipiak da mu hajs? A czy jak nie da to i tak go Probierz obroni?
Nasze miejsce w tabeli to tylko Probierz. Nie ma kim grać to trzeba grać taktycznie i ciułać punkty gdzie się da i jak się da.
[/quote]
Dawaj SaNtO, po co ograniczać się do Pele i Lopesa, przecież Rapa też popełnił kilka błędów. A Gol? Co najmniej kilka głupich strat. A Hanca? Miał jedno dobre zagranie. Wywalmy połowę składu.
Dawaj, teraz jest Twoje 5 minut na wylewanie żółci ...
ps. niech mi ktoś podpowie jak się daje ignora
W czasach kiedy role się odwróciły (my w górę, psy w dół) zaczynamy się kłócić i ignorować. Słabe to Panowie.
Najsłabszy mecz w tym sezonie. Remis to było wszystko co mogliśmy wyciągnąć i ważne że to się stało.
[quote='przegorzalik' pid='1406906' dateline='1573379041']
[/quote]
Dawaj SaNtO, po co ograniczać się do Pele i Lopesa, przecież Rapa też popełnił kilka błędów. A Gol? Co najmniej kilka głupich strat. A Hanca? Miał jedno dobre zagranie. Wywalmy połowę składu.
[/quote]
Oba tematy się pojawiły. Dyskusja o Rapie została sprowadzona do tego że jarkos jest oderwany od rzeczywistości. Rapa to słaby obrońca i potrzebujemy lepszego. Jak proponowałem Furmana to usłyszałem że jestem chory bo mamy Gola.
Całe sedno sprawy to nie przywiązywać się do nazwisk. Kupić lepszego i zapomnieć. Kupić lepszego od Lopesa Pelle Gola i Rapy i zapomnieć o nich. To wszystko.
Człowieku co Ty bierzesz?
- Edytowany
[quote='SaNtO' pid='1406914' dateline='1573381848']
[quote='przegorzalik' pid='1406906' dateline='1573379041']
[/quote]
[/quote]
Oba tematy się pojawiły. Dyskusja o Rapie została sprowadzona do tego że jarkos jest oderwany od rzeczywistości. Rapa to słaby obrońca i potrzebujemy lepszego. Jak proponowałem Furmana to usłyszałem że jestem chory bo mamy Gola.
Całe sedno sprawy to nie przywiązywać się do nazwisk. Kupić lepszego i zapomnieć. Kupić lepszego od Lopesa Pelle Gola i Rapy i zapomnieć o nich. To wszystko.
[/quote]
Problem jest taki, że od Gola nikogo lepszego nie znajdziemy, bo to jest najlepszy defensywny pomocnik w Polsce, Rapa jest rzeczywiście słaby i mówię to co najmniej od pierwszego meczu DAC, który uwypuklił wszystkie jego wady( ale mimo wszystko i tak jest przydatny, chociaż ja wolę Diego). Pelle z szybkim napastnikiem, który balansuje na linii spalonego miałby 2/3 podania na sam na sam w meczu, rzeczywiście nie jest to technik, ale bardzo dużo widzi i nie boi się grać trudnych piłek, nawet jak mu kilka razy nie wyjdzie, to się nie zraża, ale on też potrzebuje kogoś do grania. Lopesowi też by się przydał drugi szybki napastnik, bo by się zajebiście uzupełniali. Problem jest taki, że z MP nigdy nie będziemy grali na dwóch napastników, a nawet jeśli, to na dwóch 2 metrowych drwali. Dlatego musimy mieć dwóch bardzo szybkich skrzydłowych, niestety poza Wdowiakiem nasi skrzydłowi są strasznie wolni, a Mateusz może ma szybkość, ale ma też duże braki w innych aspektach gry.
Dla mnie mamy mamy zajebistych ŚO, Peskovica, Siplaka( który moim zdaniem jest nie do utrzymania i lada moment odejdzie) i Gola,
Dobrych: Hancę(brakuje mu szybkości), Lopesa i Pelle.
A z resztą piłkarzy jest problem.
Priorytetem na to okienko powinni być: szybki skrzydłowy, środkowy ofensywny pomocnik, lewy obrońca (bo będzie problem jak odejdzie Siplak), prawy obrońca, stoper( bo niby mamy 4, ale Datković może już nie zagrać w tym sezonie, Helik pewnie marzy o wyjeździe, a Jalonsky ma sprawę o sprzedawanie meczów).
A tu na razie plotki o Żubrowskim, przecież to jest śmiech na sali, na chuj nam on, kogo on ma wygryźć?
I tutaj musze sie wtracic. Ja rowniez od dawna pisze, by najpierw Rafa z Pellem zostali ustawieni obok siebie, a w 2 polowie za Pellego wchodzil Tomek Vestenicky, ktory jest lepszy jako joker, ale nic nie wnosi jako skrzydlowy.
Jezeli chodzi o wymiane zawodnikow, to za Rape chetnie widzialym u nas Blackmana z Dunajskiej
[quote='wrobelson' pid='1406786' dateline='1573323243']
Meczu niestety nie miałem możliwości obejrzeć, ale patrząc na statystyki pomeczowe i komentarze po tym meczu to chyba zaoszczędziłem 90 min. czasu który byłby zmarnowany ... więc chyba dobrze, że się tak stało :rolleyes:
[/quote]
Oglądanie meczów Cracovii to NIGDY nie jest czas zmarnowany !!!
[quote='eredin' pid='1406945' dateline='1573390761']
[quote='wrobelson' pid='1406786' dateline='1573323243']
Meczu niestety nie miałem możliwości obejrzeć, ale patrząc na statystyki pomeczowe i komentarze po tym meczu to chyba zaoszczędziłem 90 min. czasu który byłby zmarnowany ... więc chyba dobrze, że się tak stało :rolleyes:
[/quote]
Oglądanie meczów Cracovii to NIGDY nie jest czas zmarnowany !!!
[/quote]
Święte słowa !
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)