4 najbliższe mecze decydują o losach mistrzostwa. Taka teza z mojej strony
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=115517576582941&id=111422906992408
-
-
Sytuacja w tabeli - sezon 2019/20. Idziemy po medal, czy lecimy z ligi?
W porządku z tą analizą, ale potępiam zgodę na minimalizm. Przypominam: nie gramy o podium, 2 i 3 miejsce to są nagrody pocieszenia :dodgy:
Liczę na 10 punktów i faktyczny podział tabeli na strefy mistrzowską i spadkową . I mam nadzieję , że nasi rywale nie dadzą rady wszystkiego wygrać i podzielą się między sobą punktami .
Najważniejsze abyśmy do świąt objęli pozycje lidera. GTS będzie na końcu tabeli, za oknem poprószy biały śnieżek i wszyscy będziemy mieli Wesołe Święta :cool:
Pogoń remis, czyli jutro kolejna szansa na pozycję lidera...
[quote='mcz_' pid='1409163' dateline='1575132337']
Pogoń remis, czyli jutro kolejna szansa na pozycję lidera...
[/quote]
Śląsk wygrał wysoko, więc żeby być liderem trzeba wygrać dwoma bramkami, albo jedną, ale musimy strzelić cn. 3 i wygrać 3-2, 4-3 itd
Nie jest dobrze być szybko liderem. Najlepiej trzymać się czołówki, a na koniec wskoczyć na 1 miejsce. To trochę tak jak w kolarstwie, przy mecie dopiero przyspieszasz i jesteś pierwszy na mecie.
Tylko jeszcze trzeba przyspieszyć. ;)
Trzeba, ale we właściwym momencie, a choćby tor kolarski - który pamiętamy - nas do tego zobowiązuje. :)
Bzdura. Najbezpieczniej prowadzić od pierwszej do ostatniej kolejki.
[quote='janczer' pid='1409186' dateline='1575145884']
Bzdura. Najbezpieczniej prowadzić od pierwszej do ostatniej kolejki.
[/quote]
Zgadzam się. I utrzymywać bezpieczną przewagę, albo ją powiększać.
No to jakbym miał wybór to bym wolał żebyśmy zwiększali przewagę i to najlepiej wyraźnie.
Podsumowując bardzo dobrze jest wygrywać mecze.
Człowiek całe życie się czegoś nowego dowiaduje....
Pewnie że tak, ale wyrafinowana strategia wymaga czegoś więcej niż: Wszystko wygrywać.
Dodał bym do tego obicie rzeki i (7)ampucery! ;)
[quote="Camron" pid='1409182' dateline='1575143713']
To trochę tak jak w kolarstwie, przy mecie dopiero przyspieszasz i jesteś pierwszy na mecie.
[/quote]
Przypomniało mi się zwycięstwo Suchoruczenkowa na olimpiadzie w Moskwie. Tak, ten model zwycięstwa by mi odpowiadał.
[quote='Camron' pid='1409182' dateline='1575143713']
Nie jest dobrze być szybko liderem. Najlepiej trzymać się czołówki, a na koniec wskoczyć na 1 miejsce. To trochę tak jak w kolarstwie, przy mecie dopiero przyspieszasz i jesteś pierwszy na mecie.
[/quote]
Każdy sposób jest dobry , byle okazał się skuteczny i zapewnił sukces . Jak dla mnie - może być . :)
W 18 kolejce Śląsk (1) gra z Legią (3), a Pogoń (2) z Piastem (5)
Tylko my z pierwszej piątki mamy TEORETYCZNIE słabszego przeciwnika i spoza tej grupy.
[quote='leszeczek' pid='1409446' dateline='1575238151']
W 18 kolejce Śląsk (1) gra z Legią (3), a Pogoń (2) z Piastem (5)
Tylko my z pierwszej piątki mamy TEORETYCZNIE słabszego przeciwnika i spoza tej grupy.
[/quote]
Niestety nie pocieszyłes, a nawet wręcz odwrotnie ;)
Czy ktoś może pamięta jaka była nasza sytuacja punktowa za Szatałowa?
Ile mieliśmy punktów po pierwszej rundzie, bo pamiętam że wtedy utrzymanie to był cud.
8 pkt i tylko dzięki cudowi z BOTem w ostatniej kolejce przed przerwą zimową.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)