[quote='KruszynaKSC' pid='1406545' dateline='1573124974']
Byla bura i naprawde niemile zaskoczenie po meczu z cwks jak i po wczesniejszych meczach ale....
Ostatnie trzy mecze na mega wysokim poziomie... w obronie prze mur z niego...Bardzo pewny... dodatkowo dwie bramki w PP ...
W meczu z betonami naprawde gasil az milo... pewny w powietrzu i w przerywaniu akcji... obecnie bardzo solidny z niego zawodnik...
Po poczatkowych meczach gdzie nie widac bylo tej pewnosci co teraz nie mozna juz narzekac...
[/quote]
Można powiedzieć nawet więcej! W meczu z Pgonią kilka razy ładnie zablokował bezpośrednie strzały na bramkę np. strzał Buksy - dzięki czemu uratował nam wynik.
Jablonsky jest takim cichym bohaterem dwóch ostatnich meczów ligowych i absolutnym man of match z Bytowią.
Chyba jednak nieprzypadkowo został dwa lata temu wybrany najlepszym obrońcą ligi bułgarskiej.
-
-
David Jablonsky - witamy w Cracovii!!!
Jakże wszystko potrafi się szybciutko zmieniać - jeszcze całkiem niedawno Cię krytykowałem a teraz chwalę . Oby jak najczęściej . :)
17 dni później
Dawid. Jak ty mnie zaimponowałeś w tej chwily.
https://www.youtube.com/watch?v=wV2mfoBRWJk
Haha
W przerwie po kursie 23 postawiłem że nasz Dawidek strzeli bramkę.. no i się udało :D
Lubie chłopa, mój imiennik. Zasłużył na tą bramkę.
Ale straszny brutal z niego..
Brutal ? Twardziel i tyle , takich nam trzeba . Po nieszczęsnym meczu z cwelką chłop złapał doskonałą formę , oby do końca rundy .
[quote='DawidSiemaszki' pid='1408673' dateline='1574769432']
Lubie chłopa, mój imiennik. Zasłużył na tą bramkę.
[b]Ale straszny brutal z niego..[/b]
[/quote]
Musialem to przeoczyc, ale jesli tak jest to juz polowa sukcesu dla obroncy, ktorego zadaniem jest uprzykrzac gre przeciwnikow na kazdy mozliwy sposob,a twarda gra na pograniczu faulu czesto odbiera ochote do gry "szklanym wirtuozom".
[quote='hank' pid='1408717' dateline='1574782931']
Brutal ? Twardziel i tyle , takich nam trzeba . Po nieszczęsnym meczu z cwelką chłop złapał doskonałą formę , oby do końca rundy .
[/quote]
Chyba miałeś na myśli "do końca kontraktu u nas" :)
[quote='gadget' pid='1408789' dateline='1574847666']
[/quote]
[/quote]
Fakt a jeśli dalej będzie tak dobrze to i kontrakt się z zawodnikiem przedłuży . ;)
[quote='hank' pid='1408821' dateline='1574855867']
[quote='gadget' pid='1408789' dateline='1574847666']
[/quote]
[/quote]
Fakt a jeśli dalej będzie tak dobrze to i kontrakt się z zawodnikiem przedłuży . ;)
[/quote]
O ile go wcześniej nie zdyskwalifikują za stare grzechy, bo ten problem chyba wciąż nie jest rozwiązany.
Fakt , zapomniałem o tej sprawie , która dalej się ciągnie .
8 dni później
A mnie się gra tego Pana coraz bardziej podoba. Uważam, że jeśli dalej będzie robil postępy z meczu na mecz, tak jak ma to miejsce teraz, zostanie jednym z lepszych obrońców ligi. Gdy przychodził do nas zapowiadał się na kozackiego stopera, chociaż po pierwszych meczach nie przekonał mnie do siebie stuprocentowo. Natomiast teraz wygląda to coraz lepiej i tak jak na początku sezonu był bodajże 4 środkowym w hierarchii Probierza, tak teraz wobec kontuzji Datkovica, momentami elektryczności Helika (chociaż tutaj też progres względem początku rundy), oraz pauzie Dytiatjewa w ostatnim czasie, stał się nasza czolowa postacią. O ile ten ostatni dysponuje w miare fajnym przerzutem, tak dawno nie mieliśmy z tyłu gościa, który tak dobrze wyprowadzałby piłkę z własnej połowy i wprowadzał ją w strefę przeciwnika, zyskując przy tym dużo metrów i przestrzeni. Takie granie od razu daje dużo miejsca i liczebną przewagę, i zdecydowanie nie jest normą w naszej e-klasie. Niby ma już 28 lat więc nie jest jakąś wielką nadzieją na spory zastrzyk gotówki z transferu, ale w tym konkretnym przypadku akurat mnie to cieszy, niech gra dla nas jak najdłużej, obawiam się że gdyby był 5 lat młodszy, max po tym sezonie ktoś lepszy by nam go podebrał. Z drugiej strony jak na stopera nie jest jeszcze stary, a na transfermarkt osiągnął teraz najwyższą wartość rynkową w swojej karierze, czyli 1.25 mln euro. Ja w każdym razie zdecydowanie bardziej niż z pieniędzy, cieszylbym się, gdyby został naszym mitycznym 'obrońcą na lata'. Mam nadzieję, że nie zapeszę, bo jedna, albo nawet kilka jaskółek wiosny nie czyni, gra u nas dopiero pół roku, a regularnie nawet krócej, ale w natłoku pochwał dla innych piłkarzy po wczorajszym meczu, myślę że trochę o nim zapominamy. Powodzenia David!
Bardzo dobra postawa w ostatnich meczach. Podobno odczucia mam jak kolego powyżej, na początku wydawał się na przekota, później miałem mieszane uczucia zwłaszcza po babolach takich jak karny z ległą. Natomiast w obecnej chwili wg mnie to nr 1 na środeczku w naszej drużynie. Irytujące są jednak aby nie było tak różowo te tendencje do kiwek jako ostatniego.
8 dni później
Kartka chyba niesłusznie podyktowana . Wypadałoby się odwołać.
[quote='Khalid' pid='1411627' dateline='1576426553']
Kartka chyba niesłusznie podyktowana . Wypadałoby się odwołać.
[/quote]
Co znaczy chyba ?
Na powtórkach widać dokładnie jak sędzia daleko był od racji w tym przypadku!!
My się odwolalismy od jakiejś kartki w ostatniej dekadzie? :)
[quote='Diabel' pid='1411682' dateline='1576428404']
My się odwolalismy od jakiejś kartki w ostatniej dekadzie? :)
[/quote]
Tak, jak Golowi SM założyła blokadę, ale ZIKiT nie uznał ;)
Zamiar uderzenia czy kopnięcia jest karany czerwienią. Nie zmienia tu faktu, że krzywdy nie zrobił.
Chyba najlepszy u nas w tym beznadziejnym meczu. Kartka powinna być,ale żółta.
Akurat tej kartki mu nie anulują bo ruch wykonał.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)