Jak chcemy zawojować LE (czyt. dojść do fazy grupowej) a to jako cel otwarcie stawia JF to nie możemy w 1 rundzie szukać minimalizmów i trząść portkami na hasło: Siroki Brijeg czy jakaś inna Dunajska Streda. Jak trafimy na San Marino czy Andorrę i po ciężkiej walce awansujemy dalej to będzie powód do dumy? Raczej nie. Dlatego patrzmy życzeniowo pod kątem fajnego regionu na wyjazd a nie kalkulujmy już, że jakaś drużyna jest ciężka do przejścia. Na to przyjdzie czas w następnych fazach eliminacji. CRACOVIA ma się pokazać z dobrej strony na arenie europejskiej i ja w to wierzę i wierzę w kierunek, który obrał trener.
-
-
PASY W PUCHARACH - losowanie, bilety, noclegi, dojazdy, przeloty, wizy, itp.
- Edytowany
Będzie gdzieś transmisja z losowania? Jeśli tak, to gdzie i o której?
Grafik losowań:
DZIŚ
14:30 - I runda eLM (Piast)
[b]15:30 - I runda eLE (Cracovia, Legia)[/b]
JUTRO
12:00 - II runda eLM + II runda eLE mistrzowska (Piast)
[b]14:00 - II runda eLE (Cracovia, Lechia, Legia)[/b]
- Edytowany
Losowanie na UEFA.org
Procedura: drużyny podzielono na 9 grup. W grupach rozstawiono drużyny. Gdy przyjdzie kolej na naszą 7 grupę na stole będą stały 3 miski: 2 miski po pięć kulek i jedna pusta. Po jednej kuli z każdej trafi do tej pustej miski i po zamieszaniu pierwsza wylosowana kula oznaczała będzie gospodarza pierwszego meczu.
EDIT::
Losowanie będzie jednak wyglądało tak, że dla wszystkich grup wylosowane zostaną od razu liczby porządkowe (nie losujemy poszczególnych grup) i np. 7 i 4 oznaczało będzie, że zagramy pierwszy mecz na wyjeździe w San Marino.
[b]1. Apollon Limassol (CYP) - drużyny rozstawione[/b]
[b]2. Kairat Almaty (KAZ)[/b]
[b]3. Ventspils (LVA)[/b]
[b]4. Cracovia Kraków (POL)[/b]
[b]5. Dinamo Tbilisi (GEO)[/b]
6. Teuta (ALB)
7. La Fiorita (SMR)/Engordany (AND)
8. Široki Brijeg (BIH)
9. DAC 1904 Dunajská Streda (SVK)
10. Kauno Žalgiris (LTU)
jaki jest sens rozbijania losowanai na dwa dni, poza czasem na chlanie dla panow dzialaczy?
- Edytowany
[quote='bodzio969' pid='1384269' dateline='1560842148']
Jak chcemy zawojować LE (czyt. dojść do fazy grupowej) a to jako cel otwarcie stawia JF to nie możemy w 1 rundzie szukać minimalizmów i trząść portkami na hasło: Siroki Brijeg czy jakaś inna Dunajska Streda. Jak trafimy na San Marino czy Andorrę i po ciężkiej walce awansujemy dalej to będzie powód do dumy? Raczej nie. Dlatego patrzmy życzeniowo pod kątem fajnego regionu na wyjazd a nie kalkulujmy już, że jakaś drużyna jest ciężka do przejścia. Na to przyjdzie czas w następnych fazach eliminacji. CRACOVIA ma się pokazać z dobrej strony na arenie europejskiej i ja w to wierzę i wierzę w kierunek, który obrał trener.
[/quote]
Brawo za ten post! Brawo i raz jeszcze brawo!
Rzygac sie chce jak się czyta "specjalistow" ktorzy juz przed losowaniem a nawet wczorajszym podziałem na koszyki juz tłumaczyli "moc" druzyn na które mozemy trafic... nie ma tłumaczenia na odpadniecie w poerrudzie wszej rundzie... poprostu nie ma .. mimo ze jestesmy klubem z zasciankowej polskiej ligi buraczanej nie oznacza ze mamy sie obawiac kogokolwiek w pierwszej rundzie... co dopiero bedzir jak nam przyjdzie grac z druzynami z Belgii,Holandii, Portugalii czy nawet Szkocji ... dla niektorych "specjalistów" byl by to powod do osrania zbroi zaraz po samym losowaniu co dopiero podczas meczow...
Nie ma dla mnie tlumaczenia... Mamy byc na tyle silni aby pokazac ze nie jestesmy kelnerami tylko kelnerzy z nami graja... Na moje moze i proste myslenie nie ma w tym zestawie z losowania druzyny z ktora mozemy odpasc.. nawet z ta ze Slowacji czy z Albanii... poprostu na moja glowe nie fo pomyslenia jest odpadanie z takimi kocopolami vo pierwszy raz sie slyszy ze cos takiego wogole gra w Europejskich ligach...
Tak tak dalej uwazam Tetovo za marny klub mimo ze pozniej cos tam grali i doszli do 4 rundy eliminacyjnej... czy nawet w grupie grali... dla mnie tam powinna grac Cracovia a czemu niby nie....
W Lidze Mistrzow tez juz jakies wynalazki grywaly jak jakas Petrzalka czy Maribor... wiec czemu niby w poziomie nizej Cracovia miala by nie zajsc do 3-4 rundy?? Juz nie
pisze o fazie grupowej....
Coś mi się zdaje, że będziemy pytać SKĄD WRACAJĄ LITWINI.
KruszynaKSC
[quote]
Tak tak dalej uwazam Tetovo za marny klub mimo ze pozniej cos tam grali i doszli do 4 rundy eliminacyjnej... czy nawet w grupie grali... dla mnie tam powinna grac Cracovia a czemu niby nie....
[/quote]
Krusyno to co piszesz to akurat jawna nieprawda . Szkendija nie coś tam grała ale REGULARNIE gra w 3-4 rundzie eliminacji już kilka lat. Wynik NIEOSIĄGALNY od lat dla żadnego poza CWKS (a i to nie bardzo przez ostatnie lanie z Luxemburgiem) Polskiego Klubu.
Pogarda dla rywala ,który na boisku walczy jak tygrys to coś naprawdę sprzecznego z duchem sportu...
Zupełnie inną kwestią jest wspomniane "robienie w portki". Mam nadzieje ,że na kogokolwiek nie trafimy to zagramy
twardo i z wiarą w wygraną ...właśnie tak jak macedońskie Albańczyki kopią w pucharach.
Ja sądzę, że jednak trzeba trząść portkami, bo je mamy. Jeżeli już będą firmowe to co innego. :cool:
Na razie niewiadomo bo naszym sponsorem jest firma hakerska. ;)
Blisko Słowacja to najlepiej na wyjazd, ale piłkarsko myślę...pasuje przejść 1 rundę.
Później w 2 rundzie też będzie okazja się wykazać i niech wtedy będzie blisko.
Wtedy kiedy przerżnęliśmi z Szkendiją po prostu nie mieliśmy paki na puchary - odszedł Rakels, kontuzjowany był Dąbrowski, Kapustka już myślami w nowym klubie (zagrał w ogóle w tych meczach? czy odpoczywał po Euro?), na skrzydle Karaczankow, no po prostu bieda z nędzą. Tamci okazali się przyzwoitym piłkarsko zespołem, my znacznie poniżej nawet czołówki naszej e-klasy. Teraz nie ma chyba mowy o lekceważeniu jakichkolwiek 'pastuchów', a i skład i poziom przygotowania (po normalnych urlopach) powinien być znacznie lepszy.
Zdaje się, że wtedy I runda była podczas trwania euro. To był koniec czerwca.
Khalid to nie jest pogarda dla rywala... poprostu nie mozemy NIE MOZEMY SIE BAC I TLUMACZYC SIE przed meczami a tak juz bylo to robione nawet zaraz po ostatnim gwizdku sedziego w meczu z Pogonia... Na boisko wychodzi sie po 11 i nie raz i nie dwa kluby z wiekszymi budzetami odpadaly z kwitkiem z niby amatorami... My jestesmy na chwile obecna takimi amatorami ( wszystkie nasze druzyny grajce w pucharach ) ale nie oznacza to trzesienie portkami bo przyjdzie nam zagrac z druzynami z Albanii czy Bosmi i Hercegowiny... Nie przemowi mi nikt tego ze mamy sie ich bac... zadne wyscouty,zadne budzety nic...
Walsnie Twoje ostatnie zdanie...[font=Arial Black]Mam nadzieje ,że na kogokolwiek nie trafimy to zagramy
twardo i z wiarą w wygraną ...właśnie tak "jak macedońskie Albańczyki kopią w pucharach."[/font] jest w tym najwazniejsze ... DLACZEGO MY NIE MOZEMY TAK ZAGRAC??? Mozemy ... uwazam ze spokojnie mozemy...
- Edytowany
Osobiście chciałbym, aby nasza Cracovia walczyła tak, jak w tym meczu z cwks Krakowie:
https://ekstraklasa.tv/skroty/cracovia-legia-warszawa-zobacz-skrot-meczu-or-ekstraklasa/bc3c07
Idę o zakład, że grając z takim zaangażowaniem, stawalibyśmy na podium rokrocznie. Ten mecz jest swoistym wzorcem tego, co kibice zwykli nazywać "gryzieniem murawy". Skrót nie oddaje oczywiście tego zaangażowania, chodziło mi tylko, żeby pokazać, o który mecz chodzi.
- Edytowany
[b]Jack Blues pyta: [/b]
[i]"jaki jest sens rozbijania losowanai na dwa dni, poza czasem na chlanie dla panow dzialaczy?"[/i]
[b]jaro145 w odpowiedzi wkleja zasady losowania UEFA z tłumacza google:[/b]
[i]"(...) Ponadto pierwsza wylosowana piłka, tutaj zawierająca liczbę 2, wyznacza drużynę gospodarzy [b]na pierwszą nogę[/b].(...)"[/i]
No to chyba już wiadomo :) Jack, bądźże człowiekiem... Dajże im chociaż na drugą nogę się napić.
[quote='Khalid' pid='1384303' dateline='1560847784']
KruszynaKSC
[quote]
[/quote]
Krusyno to co piszesz to akurat jawna nieprawda . Szkendija nie coś tam grała ale REGULARNIE gra w 3-4 rundzie eliminacji już kilka lat. Wynik NIEOSIĄGALNY od lat dla żadnego poza CWKS (a i to nie bardzo przez ostatnie lanie z Luxemburgiem) Polskiego Klubu.
[/quote]
Od wielu lat Lech nie odpadł poniżej 3 rundy kwalifikacji. Fakt, że najczęściej odpadał w 3 bądź grał w grupie ale to jawna prawda czyli poza CWKSem jest też Lech. To iż odpadał w tej rundzie było przyjmowane bardzo często jako kompromitację więc nie zapędzałbym się tak, że zespół Szkendiji osiągał aż tak rewelacyjne wyniki. Gdybyś jednak sprawdził i zazwyczaj graliby w tej 4 (opieram się na Twoim stwierdzeniu 3-4) rundzie to oczywiście sukces bo w 3 już grają z dość wymagającymi rywalami jak ostatnio Lech z obecnym mistrzem Belgii.
O 14:30 transmisja z losowanie LM (Piast), a o 15:30 my - do obejrzenia na żywo tutaj -> [url=https://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2020/draws/round=2001136/]https://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2020/draws/round=2001136/[/url]
A ja życzę mojej ukochanej Cracovii by strzeliła tyle goli w pucharach ile wielokropków w postach Kruszyny!
Amen!
- Edytowany
BATE Borysow -Piast Gliwice
Białoruski zespół wielokrotny uczestnik fazy grupowej LM rywalem Piasta w pierwszej rundzie eliminacji
Żegnamy Gliwice
[quote="koziołek" pid='1384372' dateline='1560860037']
[Od wielu lat Lech nie odpadł poniżej 3 rundy kwalifikacji. Fakt, że najczęściej odpadał w 3 bądź grał w grupie ale to jawna prawda czyli poza CWKSem jest też Lech. To iż odpadał w tej rundzie było przyjmowane bardzo często jako kompromitację więc nie zapędzałbym się tak, że zespół Szkendiji osiągał aż tak rewelacyjne wyniki. Gdybyś jednak sprawdził i zazwyczaj graliby w tej 4 (opieram się na Twoim stwierdzeniu 3-4) rundzie to oczywiście sukces bo w 3 już grają z dość wymagającymi rywalami jak ostatnio Lech z obecnym mistrzem Belgii.
[/quote]
Akurat i tak i nie, bo trzy lata z rzędu grali w czwartej rundzie eliminacji LE, ale albo po wyeliminowaniu nie najbardziej wymagających przeciwników (Czechy, Litwa) albo w wyniku odpadnięcia w 3. rundzie el. LM.
Tak czy siak, można z nimi było wygrać trzy lata temu i mam nadzieję, że w tym roku Cracovia zaprezentuje się o wiele lepiej, za chwilę okaże się z kim.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)