[quote='RobertoBaggio' pid='1380502' dateline='1558687373']
Z obecnym składem wiele nie zdziałamy.
[/quote]
Dlatego czekam na transferowe wieści , one nam dadzą wyznacznik chęci zarządu do zaistnienia Cracovii w Europie .
-
-
Liga Europy 2019/2020 Co osiągniemy? Marzenia a realia
Liga Europejska
Runda wstępna 220 tysięcy euro
I runda kwalifikacyjna 240 tysięcy euro
II runda kwalifikacyjna 260 tysięcy euro
III runda kwalifikacyjna 280 tysięcy euro
Play-offy o awans do grup 300 tysięcy euro
Udział w fazie grupowej 2,92 miliona euro
Czy to się sumuje? np za przejście 1 rundy można dostać 260 tyś czy 500tyś?
To są kwoty, które dostaje się za każdą rundę.
Przykład 1: Przechodzimy 1 etap i odpadamy w drugim. Dostajemy 500tys (240+260)
Przykład 2: Przechodzimy 1,2,3 etap i odpadamy w ostatnim. Dostajemy 1 080 tys (240 + 260 + 280 + 300)
Przykład 3: Dochodzimy z 1 etapu do fazy grupowej. Dostajemy przynajmniej 3 700tys (240 + 260 + 280 + 2 920 tys) plus dodatkowo za każdą wygraną w grupie można zgarnąć 570 tys, a za remis 190 tys. Oczywiście wszytko w Ojro.
- Edytowany
[align=justify]Czyli przed fazą grupową wychodzi średnio 500 tys. zł za rozegranie meczu. W Europie to żadne pieniądze, ale na polskie warunku nie ma tragedii, o ile się nie mylę jest to poziom z 1/4 / 1/2 PP, a trafiając na atrakcyjnego rywala (potencjalnie Milan lub Rome w II rundzie) można nawet zapełnić stadion i fajnie się pokazać. Nie ma co narzekać.[/align]
Jak tak czytam na jakie zespoły możemy trafić w kolejnych rundach to optymizm gaśnie.. :D
Na razie przejdźmy jedną ;) potem się będziemy zastanawiać
Przyjmując Euro po aktualnym kursie mniej więcej 4,3 to jednak ponad bańka za każdą rundę, a nie pół. ;)
[quote='Jaf' pid='1380580' dateline='1558697233']
[b]Przyjmując Euro po aktualnym kursie[/b] mniej więcej 4,3 to jednak ponad bańka za każdą rundę, a nie pół. ;)
[/quote]
Nie jesteśmy zainteresowani przyjęciem Euro ;)
(sory, nie mogłem się oprzeć)
Ja jestem. Przyjme w każdej ilości.
[quote='Jaf' pid='1380580' dateline='1558697233']
Przyjmując Euro po aktualnym kursie mniej więcej 4,3 to jednak ponad bańka za każdą rundę, a nie pół. ;)
[/quote]
Za rundę bańka, ale za mecz 500, bo z tego co wiem, nic się nie zmieniło i są po dwa w każdej. Czy o co chodzi?
Marzenie to przejść do fazy grupowej, zdrowo rozsądkowo to przejść pierwszą rundę.
- Edytowany
https://twitter.com/pasjonaciksc
Pasjonaci! Już w piątek o godzinie 19:06 najgorętsza produkcja tej wiosny... PodKSCast, czyli pasiasty podcast! Merytorycznie o naszej ukochanej Cracovii - zapraszamy!
[quote='TOM76' pid='1380594' dateline='1558700141']
Marzenie to przejść do fazy grupowej, zdrowo rozsądkowo to przejść pierwszą rundę.
[/quote]
To świadczy o tragicznym poziomie naszej kopanej. Nie wiem, gdzie skończymy w LE ale czytając komentarze, wiem jak oceniają kibice stan piłki.
Ależ Ian, tutaj nie chodzi jak my ją oceniamy. Nawet nie sądzę byśmy byli w stanie ją ocenić. My wyciągamy wnioski z przeszłości.
- Edytowany
Ja się extra cieszę że jesteśmy 4 drużyną ekstraklasy (jesteśmy czwartą drużyną w Polsce)!! kiedyś to nie do pomyślenia, zabijcie mnie ale marzylem o takiej chwili ..te kolonie z z Legią Łksem. i giegsą o czym ty mówisz? i My liczący się teraz ..Co ma myslec Białystok, Poznań i WWA?
A teraz Trela wyskakuje coś tam,, a ja powiem tak, z Cabrerą lub bez My z Eintrahtem nie jedne rachunki byśmy wyrównali i jako Polacy też..
a za rok z Bayernem :D
[quote='squier strat' pid='1380691' dateline='1558769088']
a za rok z Bayernem :D
[/quote]
A czemu nie ? Wiara góry przenosi .
Lepiej z Realem :D
[quote='Fabian_wolf' pid='1380719' dateline='1558780130']
Lepiej z Realem :D
[/quote]
Mnie by się marzył mecz z Liverpoolem .Ale to tylko marzenie .
[quote='QueN' pid='1379610' dateline='1558331414']
Panowie, dwa szybkie mecze i się żegnamy, poziom naszej ekstraklasy jest fatalny a my ledwo co zajęliśmy 4 miejsce przegrywając 0-3 w bardzo ważnym meczu! Teraz możecie po mnie jechać...
[/quote]
Czemu jechac ?? Moim zdaniem tak wlasnie bedzie ... Polska liga to poziom zenujacy ... a my w tej lidze nie jestesmy nawet liderem ... dodac do tego slaba psychike ( powiazane nogi w kazdym waznym meczu ) i brak ogrania w takich rozgrywkach = porazka .... Obym sie mylil ale jak Probierz zacznie rozpacowywac rywala .. to wystawi bramkarza do ataku a napastnika na stopera bo on jest taki "gwardiola" ...
Chlebuś jest w lidze. Nie przepraszam to nie chlebuś już, tylko wafle zbożowe ewentualnie chrupkie pieczywo. Z perspektywy kolejnych 5-10-25 lat mało istotne z kim odpadniemy w 1/2/3/4 rundzie w pucharach drugiej kategorii (już nie mogę się doczekać pucharu 3 kategorii - o dzięki ci uefo!).
Nie chce zostać źle zrozumianym. Fajnie że się dostaliśmy. Cieszę się i czekam na mecze, ale ktoś poza maksymalnie 4-5tyś ludzi na tej ziemi pamięta z kim graliśmy 2 lata temu? Nikt? OK to musiało być grubo ...
Zagrać przyzwoicie a nawet bardzo dobrze by nikt nie miał pretensji że przeszliśmy koło meczu. To są realia.
Marzenia mam ulokowane w lidze.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)