Kajak napisał:
[i][color=#000000][font=sans-serif]"Porwał się Filipiak z mylionamy na słońce. Mam fatalne przeczucia.[/font][/color]
[color=#000000][font=sans-serif]Żeby obalać wiślano-legijną rzeczywistość potrzeba by kogoś błyskotliwego.[/font][/color]
[color=#000000][font=sans-serif]Wyobrażam sobie jak go przemielą, cała ekipa ,wyrysowane linie , efektowny montaż i sam jeden Filipiak do odstrzału.[/font][/color]
[color=#000000][font=sans-serif]Co on im powie ? "Ale ja mam samolot?"[/font][/color][/i]
Ja też jestem pełen obaw. Dawajcie szybko jakieś rady dla prezesa.
Jak mu w programie Liga+ pokażą żonę sędziego, która jest za Wisła, w koszulce Cracovii i zapytają "co jest?" trzeba Panie Januszu odpowiedzieć:
- Papież też ma zdjęcie w mycce - i dodać - że żona Cezara musi być poza wszelkimi podejrzeniami.
-
-
Wnioski do Prezesa Filipiaka!
Janusz jedziesz z nimi!!!
2. Ładować w mafie sędziowską i ich brak odpowiedzialności za popełniane błędy.
[quote='Kajak' pid='1464033' dateline='1607243930']
Porwał się Filipiak z mylionamy na słońce. Mam fatalne przeczucia.
Żeby obalać wiślano-legijną rzeczywistość potrzeba by kogoś błyskotliwego.
Wyobrażam sobie jak go przemielą, cała ekipa ,wyrysowane linie , efektowny montaż i sam jeden Filipiak do odstrzału.
Co on im powie ? "Ale ja mam samolot?"
Też mam takie przeczucia.
Po pierwsze on ma do stracenia własne pieniądze którymi nie chce się dzielić z takimi jak Stanowski czy Białoński
A Polaka najbardziej cieszy to jak drugi traci.
[/quote]
Można mieć do sędziów uwagi, nawet dopuszczam takie okrzyki jak te nagrane, chociaż ktoś kto pozuje na najmądrzejszego biznesmena na świecie nie powinien sobie na to pozwalać. No, ale to oświadczenie to jakiś nieprawdopodobny absurd. To jest wprost narażanie klubu na smiesznosc, z tym, ze mam duża pewność ze dzisiejsze wystąpienie w C+ ustali poziom żenady na nowym, dotąd nieznanym poziomie.
Abstrahując od faktu, co można krzyczeć sobie w prywatnym skyboxie i co może krzyczeć osoba publiczna, jaką jest prezes klubu sportowego, to jestem pełen obaw co do takiej pełnoskalowej wojny w świetle jupiterów. Oczywiście, że racja jest po naszej stronie, ale ostatnie 17 lat pokazało, że funkcjonowanie klubu, w zasadzie poza środowiskiem piłkarskim, nie przynosi pozytywnych efektów. Traktowanie innych klubów z buta, wycieczki w stronę pzpn-u (małe litery zamierzone) czy kolegium sędziowskiego (czyt. czarnej mafii), wielokrotnie wypowiadane bardzo negatywne opinie o menadżerach szkodzą nam w uzyskiwaniu wyniku sportowego. Na chwilę pomińmy fakt, że wynik sportowy nie jest priorytetowym celem w przedsiębiorstwie MKS SSA.
O swoje trzeba walczyć, ale należy to robić z dużym rozmysłem, tak aby uzyskać jak największy efekt jak najmniejszym nakładem sił.
Zamiast produkować takie reaktywne oświadczenia, które wypełnione są wiedzą a'la Pudelek, lepiej zatrudnić poważne kancelarie prawne i dochodzić swoich racji w sposób cywilizowany. [b]Dochodzić konsekwentnie.[/b]
Trzeba było już po ogłoszeniu obsady sędziowskiej wysłać protest do Przesmyckiego. Nawet jeżeli Stefański nie zostałby zmieniony, to warunki do przekręcania nas miałby zdecydowanie trudniejsze. A tak obrzucony chujami, nie nie przeze mnie i Iana Thorpe'a, tylko przez zarząd klubu, długo to zapamięta.
I myślicie, że nas będzie teraz mniej kręcił? Otóż nie, może się okazać, że pan Daniel nie przyjedzie na Kałuży przez najbliższe dwa lata, ale to wcale nie będzie nasze zwycięstwo, bo kręcić nas będą jego koledzy. To jest zwykła solidarność zawodowej kasty. Może się okazać, że ci sędziowie, którzy do tej pory nie przysparzali nam siwych włosów nagle staną się ordynarnymi drukarzami.
Dlatego z najwyższym niepokojem czekam na Ligę+Extra, jeżeli prezes dalej będzie się kierował emocjami, to będzie bardzo źle.
Po pierwsze mleko się rozlało i pisanie w kółko, że to nie był dobry pomysł itd nie ma sensu (wszyscy o tym wiemy), teraz trzeba się skupić na walce z frajerami. Po drugie jest cień szansy, że cała ta sytuacja jeszcze poruszy ego JF i może sięgnie do sakiewki, by zrobić 2 dobre transfery, by bić frajerów na poziomie sportowym.
Sterby to zależy od człowieka, jeżeli ktoś chce osiągnąć sukces i sędziować na arenie międzynarodowej to w takie gierki się nie będzie bawił. Tu trzeba walić w beton. Tacy ludzie jak stefańskichuj nie powinni już więcej sędziować w ekstraklasie, takie przekręty niech sobie robi w okręgówce - choć tam by dostał w ryja po meczu za taki mecz.
Filipiak narodziny legendy i stefańskichuj
Nie walczy sie ze światem wydając oświadczenia, po których nikt cie nie traktuje poważnie. Nie walczy nie nie ze światem idąc do C+ i powtarzając brednie w stylu oblężonej twierdzy (bo na 100% nie będzie żadnej refleksji JF).
Ludzie, gdyby ktokolwiek z zarządu Comarchu w taki sposób sie zachowywał to JF by go wypierdolil na pysk. A z Cracovia tak można, nie?
To po co pisać na forum czy w mediach społecznych.
no wygląda to trochę na taką szaloną szarze ulanską
Po pierwsze jeżeli nie byłoby tej afery jaką rozpoczął Filipiak, to wszyscy zapomnieliby już już o meczu i o "sędziowaniu". Wszystko byłoby dalej po staremu. Można być grzecznym, mówić o błędach sędziów w kulturalny i wyważony sposób. Można, aż do samej zasranej śmierci.... No a po drugie teraz jednak wiele osób będzie się mimo wszystko bardziej przyglądało sędziowaniu naszych meczów. No panom Stefańskiemu i Lasykowi również. To może być jakiś sukces. No i po trzecie, co już napisano, ja też liczę, że Filipiak się po prostu wk..wi i będzie chciał z nimi wygrać na płaszczyźnie sportowej. Jeżeli pójdzie to w tą stronę to super.
[quote='Mentny' pid='1464060' dateline='1607247805']
[color=inherit][size=small][font=sans-serif] No i po trzecie, co już napisano, ja też liczę, że Filipiak się po prostu wk..wi i będzie chciał z nimi wygrać na płaszczyźnie sportowej. Jeżeli pójdzie to w tą stronę to super.[/font][/size][/color]
[/quote]
on już myśli sobie, że po co mu ta cała wojna z piłkarską centralą, a czternaste miejsce nie było takie złe.
no i słupki w górę
A tak serio to jestem bardziej posrany przed tą Ligą+ niż po pierwszych 15 minutach derbów... :( On nie potrafi sprawnie i ze swadą pojedynkować się na racjonalne argumenty, nie umie w błyskotliwe cięte i merytoryczne riposty... On coś odjebie dzisiaj... Obym się mylił, obym się mylił...
Należy jeszcze mieć ma uwadze fakt, że oprócz zwykłych emocji jakie towarzyszą każdemu kibicowi, gdy gra jego drużyna
(Filipiak kibic), to dodatkowo czarna mafia go skubie z kasy jako biznesmena, wypaczając wyniki meczy. [size=small]Nie po to sie inwestuje w piłkę aby być dymanym notorycznie, [/size][size=small]( Filipiak biznesmen) [/size]
Przekręty w tym przypadku to niższe miejsce w tabeli a co za tym mniejsza kasa. Chyba nikt z nas nie lubi jak przegrywamy a jak nas oszukują gdzieś to mamy prawo być w.k.urwieni :@
Przekleństwa na stadionie to rzecz powszechna i to nie tylko wśród kibiców. A dziennikarzyny, które są tak oburzone to co, niby tego nie robią?
Da sobie radę. Nie z takimi rozmawiał.
Niepotrzebnie tam dziś idzie. Emocje jeszcze nie opadły. Lepiej byłoby odczekać kilka dni i wtedy y wrócić do merytorycznej rozmowy.
JF trzymam kciuki, że ich tam pojedziesz jak śmierdzące kundle. Na przyszłość idź na całość jak wielki Diego ;)
[img]https://zzapolowy.com/wp-content/uploads/2018/06/maradona.jpg[/img]
[quote='ZbigniewT' pid='1464068' dateline='1607252210']
Należy jeszcze mieć ma uwadze fakt, że oprócz zwykłych emocji jakie towarzyszą każdemu kibicowi, gdy gra jego drużyna
(Filipiak kibic), to dodatkowo czarna mafia go skubie z kasy jako biznesmena, wypaczając wyniki meczy. [size=small]Nie po to sie inwestuje w piłkę aby być dymanym notorycznie, [/size][size=small]( Filipiak biznesmen) [/size]
Przekręty w tym przypadku to niższe miejsce w tabeli a co za tym mniejsza kasa. Chyba nikt z nas nie lubi jak przegrywamy a jak nas oszukują gdzieś to mamy prawo być w.k.urwieni :@
Przekleństwa na stadionie to rzecz powszechna i to nie tylko wśród kibiców. A dziennikarzyny, które są tak oburzone to co, niby tego nie robią?
[/quote]
Oooo i tu jest najważniejszy fakt. Ze gość jest biznesmenem i to potężnym jak na polskie warunki. Jesli zobaczy ze ktoś robi z niego wałek to nie odpuści. Z takim zapleczem finansowym jaki posiada spokojnie może isc na wojnę.
[quote='squier strat' pid='1464038' dateline='1607245274']
[b]a ta dooopa Stefańskiego ma przecież w hasztagach wyrytą miłość do towarzystwa, nie wyprze się tego, w internetach nic nie ginie. [/b]
[/quote]
Ma ktoś coś?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)