Czy to oznacza, że z karnetem można jednak wejść na pierwsze dwa mecze?
-
-
QUO VADIS Cracovia ? :)
Jeśli teraz na każdym stadionie gdzie pojawia się race będą takie zadziałania to ok. Ale jeśli tylko nam stadion zamykają i ograniczają na niego wejście to mi się to nie podoba. Osobiście mam i kartę i karnet. Ale ilu na stadionie pojawiało się osób z emigracji, przypadkowych turystów, czy zagranicznych wycieczek. Co z takimi? Wiem że to nie kibice no ale.
Przecież gtsowcy wtargneli na murawę przerwali mecz pobili piłkarzy Arki i dostali śmieszną karę.Wtedy prokuratura i inne organy (czyt.członki)Nie były tak skłonne do wymierzenia surowej kary.A legła ???Jak karać to wszystkich A nie tylko Cracovię.Nie udało się przez 50 lat nas zniszczyć nie uda się teraz !!!
[quote='Mathauzz' pid='1299682' dateline='1516043510']
Ale ilu na stadionie pojawiało się osób z emigracji, przypadkowych turystów, czy zagranicznych wycieczek. Co z takimi? Wiem że to nie kibice no ale.
[/quote]
Masz racje to nie kibice. To klienci, którzy zachęceni polityką klubu poszukają gdzie indziej.
Ktoś w tym klubie jest niepoważny, ja rozumiem że kibice 13 grudnia ujebali Cracovii rękę, ale czy to od razu powód by w klubie uznali że warto uciąć drugą. Nikt nas nie musi wykańczać, sami to zrobimy najlepiej.
Zgadzam się ze stwierdzeniem, że jak karać to każdego tak samo. Jednolite kary za palenie rac dla wszystkich, ujednolicone stawki a nie jakieś wymysły, że bogatsze kluby płacą więcej itp.
Poza tym gdyby za tym wszystkim szły odpowiednie przepisy prawne to nie byłoby takich kwiatków na stadionach.
Jak ktoś oczekuje sprawiedliwości to jest idealistą. W obiegowej, potocznej opinii jesteśmy nożownikami i maczeciarzami. Nieważne jak jest naprawdę. Klub jest słaby organizacyjnie,nie ma nigdzie żadnych wpływów ani wpływowych przyjaciół i nikt się z nami nie liczy.Psiarnia ma ludzi w polityce, w sądach prokuraturach tam wiszą ich proporczyki bo oni tejże psiarni potem kibicują na trybunach. Taki klub...A są jeszcze byli esbecy z teczkami których nikt nigdy dokładnie nie ogarnął. Stąd czasem dziwne decyzje werdykty czy wyroki. Przecież jeden taki nadgorliwy wydał polecenie zatrzymania Filipiaka na lotnisku w sytuacji gdy wystarczyło wystawić wezwanie. I włos mu z głowy nie spadł. Co z tego że minister przepraszał. Myśmy sobie sami strzelili w stopę tymi racami a nasi wrogowie to wykorzystali i teraz nas punktują ku uciesze gawiedzi. A przecież to nie same race. Czy tam faktycznie były podpiłowane siatki ? To razem z racami to jest już szerszy kontekst. Nie trudno się domyślić że to było przygotowane wcześniej z rozmysłem. Tak czy owak będzie trochę kwasu, trochę zawirowań a potem wszystko wróci do normy. Tylko nikt nie jest w stanie przewidzieć jaka ta norma będzie i czy ci co powinni - zanim coś zrobią - wyciągną z tych zawirowań właściwe wnioski pod tytułem : co jest lepsze dla Cracovii ...
[quote='pawelski' pid='1299681' dateline='1516043475']
Czy to oznacza, że z karnetem można jednak wejść na pierwsze dwa mecze?
[/quote]
Nie sądzę, kara od KL to inna bajka i obowiązuje niezależnie.
Ale przecież ta kara nie jest za samo odpalenie rac, nie bądźcie śmieszni. Płonące race rzucone do sektora gości - i już było wiadomo, że kara będzie 2 razy wyższa. No a w momencie odpalenia tych katiuszy stało się jasne, że będzie naprawdę ostro. Proponuję nie udawać teraz niewiniątek.
Systematycznie i wytrwale staczamy się. :(
nie ma mnie w polsce , na mecze Cracovii chodzilem zawsze jak do niej przyjezdzalem , i zawsze przylatywalem na lepsze mecze.
teraz dla mnie zamknieto drzwi mimo ze nie rzucilem nigdy nawet popcornem.
dzieki tej decyzji uderzono takich kibicow jak ja...
[quote='Nesta' pid='1299715' dateline='1516051735']
nie ma mnie w polsce , na mecze Cracovii chodzilem zawsze jak do niej przyjezdzalem , i zawsze przylatywalem na lepsze mecze.
[/quote]
Masz rację Nesta...
Ważne jest jednak zadać pytanie DLACZEGO musiało do tego dojść. I czy musiało?
[i]Skoro doszło, tzn., że dojść musiało.[/i]
Generał Molibden
[/quote]
chciałeś oglądać lepsze mecze płacąc piątkę za bilet na sektor I?
też bywam rzadko, ale jak wpadnę na wiosnę to kupię karnet i obejrzę mecz
stało się, mleko rozlane, trza będzie jakoś sobie poradzić z tą karą.
ktoś piał, że można było to rozwiązać w inny sposób
też tak uważam, za moich czasów zbombardowalibyśmy ich podczas zbiórki na Reymonta i to tak, że sektor gości byłby pusty na derbach
[quote='squier strat' pid='1299741' dateline='1516056738']
[/quote]
chciałeś oglądać lepsze mecze płacąc piątkę za bilet na sektor I?
też bywam rzadko, ale jak wpadnę na wiosnę to kupię karnet i obejrzę mecz
stało się, mleko rozlane, trza będzie jakoś sobie poradzić z tą karą.
ktoś piał, że można było to rozwiązać w inny sposób
też tak uważam, za moich czasów zbombardowalibyśmy ich podczas zbiórki na Reymonta i to tak, że sektor gości byłby pusty na derbach
[/quote]
napisalem ze uderzono w kibicow tak jak ja... co nie sa na kazdym meczu , ja nawet na ten jeden mecz kupie karnet to nie problem. Ale duzo osob tego nie zrobi.
Przypomnę, że niewiele ponad dwa lata temu kibole gts-u również ostrzelali racami z budynków klubowych na R22 innych własnych kiboli będących wówczas na na stadionie na meczu piłkarskim. Było to w okresie bojkotu wymierzonemu przeciw Bednarzowi - race przelatywały ponad koroną stadionu i "na ślepo" uderzały w trybuny i boisko. Pomimo tego żadna z w/w instytucji nie wnioskowała o zamknięcie stadion gts-u i obiektów klubowych na R22 z powodu tego, że przebywanie tam podczas imprez stanowi zagrożenie dla życia i zdrowia.
Myślę, że każdy przyjąłby nawet ze zrozumieniem karę dla Cracovii gdyby miał świadomość, że wszystkich traktuje się jednakowo, sprawiedliwie i na równych zasadach.
[b]Tymczasem przez ostatnie 28 lat ani razu nie pojawił się wniosek o ukaranie gts-u zamknięciem całego stadionu, podczas gdy w tym samym okresie stadion Cracovii był karnie zamykany aż kilkanaście razy.[/b] Biorąc pod uwagę, że na R22 nie raz dochodziło do gorszących "chuligańskich incydentów", a ich kibole w żadnym stopniu nie są łagodniejsi, mniej agresywni i wielokrotnie dopuszczali się przestępstw a nawet zbrodni - to taka przepaść w traktowaniu dwóch podmiotów wydaje się być "czarną niesprawiedliwością".
[font=Arial Black]nie ma mnie w polsce , na mecze Cracovii chodzilem zawsze jak do niej przyjezdzalem ,[/font] i zawsze przylatywalem na lepsze mecze.
[/quote]
Przez 4 lata mialem karnet wykupiony pracujac za granica a bedac na meczach bardzo sporadycznie... Takze nie przesadzaj....Bo nawet majac rodzine na utrzymaniu za granica cena karnetu to mniej wiecej cena butelki dobrej whisky...
Nie dziaduj Nesta ;)
Farciarz proszę Cię nie porównuj wstrzelenia rac na murawę gdzie one po prostu opadały od regularnego ostrzału sektora. Oczywiście tam też komuś mogło się coś stać ale jakby na całą sprawę nie patrzeć to nie było drugiej takiej w polskim świecie kibicowskim (chyba że czegoś nie pamiętam). Rzucanie racami, kamieniami czy pojedyncze wystrzały to jednak co innego niż to co się wydarzyło.
Co do decyzji klubu to musimy sobie zdawać sprawę, że pewnie musieli zrobić tego typu rzeczy nawet jak uderza to w wielu niewinnych bo ryzyko zamknięcia stadionu na dłużej było jak dla mnie spore a wg tego każdy kibic ma szansę być na meczu a do ograniczeń trzeba się przyzwyczaić bo to chyba mniejsze zło. Zobaczymy co wniesie spotkanie grup kibicowskich.
Porównywanie tego do biegania przez Wisłę po meczu z Arką nie jest dobre bo takie sytuacje kiedyś bywały, czasy się zmieniły i podejście wielu osób. Ponownie jednak trzeba napisać, że to nie ten sam kaliber przewinienia bo tam większość biegała świętować i zdarzyło się jakieś pojedyncze liście do piłkarzy (oczywiście nie powinno to mieć miejsca). Teraz wystarczy małe coś i rozdmuchane jest przez każde medium do granic absurdu a daleko szukać nie trzeba, sprawa z Ś.P. Zielonym gdzie wpis na FB doprowadził do medialnego ataku sraczki a przecież kilka lat temu to nic nadzwyczajnego nie było i zapewne nikt poważnie nie myślał o nawoływaniu do śmierci a teraz...
P.S. Poruszajcie już ten temat przynajmniej w jednym z "nowymi zasadami" :)
[quote='KruszynaKSC' pid='1299759' dateline='1516082216']
[font=Arial Black]nie ma mnie w polsce , na mecze Cracovii chodzilem zawsze jak do niej przyjezdzalem ,[/font] i zawsze przylatywalem na lepsze mecze.
[/quote]
Przez 4 lata mialem karnet wykupiony pracujac za granica a bedac na meczach bardzo sporadycznie... Takze nie przesadzaj....Bo nawet majac rodzine na utrzymaniu za granica cena karnetu to mniej wiecej cena butelki dobrej whisky...
Nie dziaduj Nesta ;)
[/quote]
kopiuj wklej ....
[color=#000000][size=small]napisalem ze uderzono w kibicow tak jak ja... co nie sa na kazdym meczu , ja nawet na ten jeden mecz kupie karnet to nie problem. Ale duzo osob tego nie zrobi. ''[/size][/color]
Pozwolę sobie powrócić na płaszczyznę sportową.
1 - Cracovia przy Probierzu
Jeśli chodzi o taktykę, to na pewno nie ma co się spodziewać pójścia na wymianę ciosów. Mi to nie przeszkadza, inteligenta gra zza gardy - w naszym wypadku - może być właśnie tzw. złotym środkiem. Zresztą chyba wszyscy po tiki-tace, pasjonatach budujących drużynę od przodu, 3-5-2 i rundzie konia, jesteśmy w stanie przedłożyć efektywność nad efektowność.
Aby inteligentna gra zza gardy miała przełożenie na wyniki, musi zostać spełniony szereg warunków.
-Drużyna musi jeździć na dupach i walczyć jeden za drugiego nieodpuszczając żadnej piłki.
-Poza walczakami potrzebujemy przynajmniej jednego piłkarza będącego mózgiem zespołu. Swoistego dyrygenta rozdającego piłki i dyktującego tempo gry. Potrafiącego rzucić zarówno prostopadłą, jak i kontrolować grę przy prowadzeniu.
-Popieram wprowadzanie młodych do zespołu, ale to ma sens tylko jeśli kręgosłup drużyny jest z ogranych zawodników, klasy solidny+.
Probierz dostał totalnie wolną rękę. Rozbił drużynę i szyje ją na własną miarę. Mam nadzieję, że ostatecznie będzie to drużyna dająca się pociąć za trenera.
Bo to pamiętamy z awansów - że przy średnim trenerze (WS), w miarę solidnej obronie (Skrzynia-Węgrzyn), walczaku zostawiającym serce na boisku (Baran), solidnym+ kreatorze (Giza) można ulepić dobry kolektyw.
Własnie kolektyw to jest słowo klucz - jedyne wyjście przy naszym budżecie, aby stać się drużyną grającą sezon w sezon na top5, a co pare sezonów, przy korzystnch wiatrach, walczyć o najwyższe cele.
2 - Skład
-Bramka - Wilk co prawda nie przeszkodził ale też specjalnie nie pomógł w meczach rundy jesiennej. To samo zresztą można powiedzieć o Sandomierskim, więc serce by podpowiadało by grał nasz młody.
Ja jednak uważam, że akurat bramkarza powinniśmy mieć jednego z lepszych w lidze i tu bym nie szczędził pensji.
- Obrona - Niestety nasza bolączka od wielu sezonów. Nie mam diagnozy, ale model weteran z wysoką pensją + młody rokujący wydaje się sensownym rozwiązaniem.
Tutaj na pewno nie może się powtórzyć sytuacja z rundy jesiennej, gdzie co mecz była inna konfiguracja w obronie. Stabilność psychiczna, przy ekstraklasowej mentalności jest dla obrońcy równoważna z umiejętnościami.
- Pomoc - środek - Dwaj defensywni i jeden ofensywny. O tym już pisałem wcześniej. 2 x Gatusso i 1 x nawet palący szlugi Giza, ale mający polot i dużo widzący. Jeśli chodzi o DP to Covilo i Dąbrowski w formie sprzed kontuzji to bardzo solidna opcja na nasze realia. W odwodzie niezły Drewniak, przeciętny, ale znający miejsce w szeregu Deja + młodzi. DP to w naszym wypadku najmocniej obsadzona pozycja. Javi jako OP miewał swoje momenty, natomiast potrzebujemy tutaj kogos znacznie lepszego. Jest to pozycja na najwyższą pensję. Taki Wolski to minimum.
- Skrzydła - Mihalik, Culina, Rakels (przypominam, ze w rundzie, w której tyle strzelał, był napastnikiem schodzącym ze skrzydła), Zenjov. Na papierze nie wygląda to źle. Co prawda Rakels i Zenjov to raczej schodzący napastnicy niż klasyczni skrzydłowi, ale można grać tak, że po jednej stronie taki mihalik mający drybling i dośrodkowanie, a z drugiej Rakels szarpiący i mający szczęscie w polu karnym. Do tego panowie powinni zmieniać się stronami szerząc zamieszanie w szeregach przeciwnika.
- Napad - Tu mamy tylko Piątka i tyle. Szczepaniak do odbudowy, a Vestennicki to napastnik do gry dwoma napastnikami. Za słaby, żeby sam grać na szpicy (fizycznie), brak predyspozycji do gry na skrzydle (za wolny). Tutaj musimy kupić kogoś do faktycznej konkurencji z Piątkiem. Piątek co prawda nieźle się rozwija, chociaż nadal sporo marnuje. Wielkim jego plusem rundy jesiennej było zaangażowanie.
3 - Hardware
Powyższe rozważania dotyczą softwear'u - czy nazwisk, po których w paroletniej perspektywie zostaną tylko wspomnienia. Jeśli chodzi o kwestie długofalowe:
- konsekwentna rozbudowa obiektów treningowych zarówno dla pierwszej drużyny, jak i dla juniorów.
- kluby filialne w mniejszych miejscowościach małopolski i nie tylko, będące pierwszym buforem dla młodych zdolnych.
- przyzwoite traktowanie zawodników sumiennie wywiązujących się ze swoich obowiązków
- zatrudnienie prezesa (w perspektywie kilku lat) mającego pojęcie o sporcie (jednak najlepiej spoza post-leśnych układzików)
- budowanie marki Cracovii i zacieśnianie relacji klub-kibic. Niech wzorem będzie ŁNP (oczywiście zachowując różnicę skali)
i na koniec najważniejsze -> DOŚĆ FRAJERSTWA!!!
Ileż my mamy niewykorzystanych sytuacji na zrobienie kroku w przód przez ostatnią dekadę? Ile momentów, w których zamiast się wysprzedać, można było kupić dosłownie dwóch piłkarzy i walczyć o najwyższe cele? Za ilu ściągniętych, bądz kupionych piłkarzy dostaliśmy jakieś sensowne pieniądze? Klicha i Kapustki nie liczę, bo to tak naprawdę szczęście.
Dosyć już pompatycznych obwieszczeń zmian kursu. Idźmy małymi kroczkami, ale do przodu, a za parę lat będzie lepiej, bo już teraz mamy wszelakie narzędzia by nawiązać walkę z czołówką.
- Edytowany
[quote='Nesta' pid='1299858' dateline='1516114668']
[quote='KruszynaKSC' pid='1299759' dateline='1516082216']
[/quote]
Nie dziaduj Nesta ;)
[/quote]
kopiuj wklej ....
[color=#000000][size=small]napisalem ze uderzono w kibicow tak jak ja... co nie sa na kazdym meczu , ja nawet na ten jeden mecz kupie karnet to nie problem. Ale duzo osob tego nie zrobi. ''[/size][/color]
[/quote]
Ale co Cie obchodza inni ludzie??Sa w KRK na stale a na mecz przychodza tylko z gts z Lechem czy cwks...ot wielcy kibice... Mysle ze o sobie a na innych miej wywalone jak oni maja na za przeproszeniem Ciebie... Pozdrawiam!!I
Nie wrzucam wszystkich do jednego wora ..sa owszem wypadki gdzie w gre wchodza sporadyczne mecze tylko od ktorych zostali odcieci...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)