Dziś podpora, z wielką ambicją, ofiarnością, nie oszczędzał się. Warto stawiać na Michała !
-
-
Michal Siplak - Witamy w Cracovii!
Niech zupełny przypadek przy stracie gola, nie wynikający z braku umiejętności ani zaangażowania nie przesłoni faktu, że Michał zagrał wyśmienity mecz, a zachwyty nad grą Pelle niech nie przysłonią faktu, że Siplak zagrał jeden z najlepszych meczów u nas. W razie odejścia będzie go moim zdaniem trudniej zastąpić niż Holendra. Bo z Siplakiem w formie drużyna jest o wiele pewniejsza i efektywna.
cieszmy się szklanym Siplakiem póki gra
Sipli już dawno temu był przymierzany do odejścia, jednak pewnie po części kontuzje spowodowały że dalej jest u nas.
Pamiętam rozkminy kto ma grać na lewej obronie, a jak widać i on i Pesti potrafią ze sobą świetnie współpracować na lewej flance z wymiennością funkcji i z korzyścią dla drużyny.
No właśnie, na lewej mamy klęskę urodzaju jak jeszcze niedawno na pozycji stoperów. Oby się nie skończyło podobnie.
[quote='Bucky Nome' pid='1506021' dateline='1632814869']
Niech zupełny przypadek przy stracie gola, nie wynikający z braku umiejętności ani zaangażowania nie przesłoni faktu, że Michał zagrał wyśmienity mecz, a zachwyty nad grą Pelle niech nie przysłonią faktu, że Siplak zagrał jeden z najlepszych meczów u nas. W razie odejścia będzie go moim zdaniem trudniej zastąpić niż Holendra. Bo z Siplakiem w formie drużyna jest o wiele pewniejsza i efektywna.
[/quote]
To naprawdę jest świetny piłkarz , z nim nasza lewa flanka prezentuje się doskonale, zarówno w ataku jak i w obronie . Szkoda tylko , że tak go "kochają" kontuzje i urazy .
19 dni później
Probierz na konfie ze Michal znowu uraz mechaniczny 6 tyg. pauzy. O h*j tu chodzi że on tak łapie kontuzje, to jest normalne? Nie długo derby a Gościa nie będzie... Dobry z niego grajek ale czy jest sens trzymać tak kontuzjogennego zawodnika?
Nogi ze szkła
Skąd wiesz, że nogi? Może jednak kręgosłup, gdzie z bólem się zmaga od dłuższego czasu.
Wczoraj widziałem go wchodzącego w przerwie na trybunę , w towarzystwie Balaja i chyba Dzika . Wyglądało , jakby lekko kulał .
Ja tam nie narzekam ze raz gra a raz kontuzja... jakby gral regularnie to mysle ze juz by go dawno nie bylo u nas w klubie .. a tak przyjezdza jakis skaut...tak inne kluby maja skauting i jezdza i ogladaja zawodnikow ....a tu cyk... kontuzja i Siplak nie gra ;) ;) ;) ;) raz drugi taka sytuacja w notes wpisane "szklo i to bardzo cienkie" i kopie sobie dalej Siplak spokojnie w pasiastej koszulce radujac malkontentow swoja gra :) ;)
48 dni później
Siplak TOP.
Jego postawę i oddanie opisałem 27.09 br. I sprawdziło się ! Hurra !!!
Bardzo dobry występ Siplaka, praktycznie bezbłędny, zupełnie zablokował prawe skrzydło cwks-u szczególnie w drugiej połowie.
Prawdziwy walczak prawdziwy ...(kapitan).
Świetny mecz Michała, brawo Sipli!
W obronie profesor, do tego super cięta wrzuta przu bramce.
dobrze liczę, że to 5ty mecz z rzędu jak jest zdrowy? gdyby tak mógł być tydzień w tydzień dostępny :rolleyes:
- Edytowany
Można już chyba śmiało powiedzieć, że Michal ma serce w Pasy. Lubię takich piłkarzy z charakterem, którzy nie kalkulują i są w stanie umierać na boisku za Cracovię.
Dobry piłkarz, super człowiek. Fajnie, że u nas gra.
- Edytowany
Oddasz swoje serce otrzymasz dwa...w PASY! Siplak - najlepszy piłkarz z nr 3!
[quote='Cinek Ksc' pid='1514989' dateline='1638827637']
Dobry piłkarz, super człowiek. Fajnie, że u nas gra.
[/quote]
Jakby nie kontuzjogenność pewnie by u nas długo miejsca nie zagrzał . Ale fajnie , że jest i gra jak na prawdziwego pasiaka przystało .
11 dni później
Bardzo dobre zawody ze Śląskiem , dzięki Michał
To jest gość!
Michał jak rosomak z tym wks'em
Kolejny świetny mecz , lewe wahadło to pozycja dla niego wręcz stworzona .:)
Michał bez dwóch zdań powinien zostać kapitanem drużyny
Chłopak jest u nas 5-ty sezon, przyszedł jako 20 latek, dom rodzinny ma 350km od Krakowa. Ja go traktuję prawie jak wychowanka. Chyba mój ulubiony obecnie zawodnik.
Można go traktować, jak naszego, ma chłopak coś w sobie to colones :)
[quote='ziper' pid='1516518' dateline='1639870989']
Można go traktować, jak naszego, ma chłopak coś w sobie to colones :)
[/quote]
A co ma nasz Michał do waluty KOstarykańskiej :huh:
Lubię zawodników, którzy walczą i nie odpuszczają. Podobało mi się, jak w 58/59 minucie wrócił przez pół boiska za rywalem, do samego końca.
Zawodnik z charakterem, dużym stażem w Cracovii i chyba mówiący nieźle po polsku. Idealny na kapitana.
Pestka, to było jedno z naszych najsłabszych ogniw od dłuższego czasu, totalnie bez formy. Niestety Siplak musiał łatać dziury na środku obrony. Gdyby nie kontuzje, to już dawno by go u nas nie było. Chyba najbardziej niedoceniany piłkarz Cracovii, od dłuższego czasu trzyma poziom. Od lat w top 5 lewych obrońców ligii.
Michal to swój chłop, bardzo pozytywna postać drużyny.
Oby tylko zdrowie mu dopisywało!
W sytuacji przesunięcia Jugasa na pozycję półlewego stopera Michał na lewe wahadło , gdzie nie marnują się jego ofensywne predyspozycje .
Nie, żebym się chciał chwalić, ale to był mój pomysł ;)
[quote="leszeczek" pid='1516022' dateline='1639492153']
Jeśli zagramy trójka stoperów to widziałbym Rodin-Jugas-Rapa, a Siplak na wahadle, Pestka ława.
[/quote]
Nie dziękujcie
Przed pandemia często go spotykałem na hokeju. Pozytywna postać!
[quote='leszeczek' pid='1516602' dateline='1639927228']
Nie, żebym się chciał chwalić, ale to był mój pomysł ;)
[quote='leszeczek' pid='1516022' dateline='1639492153']
Jeśli zagramy trójka stoperów to widziałbym Rodin-Jugas-Rapa, a Siplak na wahadle, Pestka ława.
[/quote]
Nie dziękujcie
[/quote]
Nie dziękujemy ;), bo w Twoim układzie to Jugas gra na samym środku co długofalowo grozi nieszczęściem.
Jeden z naszych najlepszych zawodników. Fajnie będzie, jeśli zostanie na dłużej, bo jeszcze może się rozwinąć.
Powiem krótko. Zajebisty piłkarz.
47 dni później
Nie rozumiem czemu piłkarz tej jakości nie wychodzi w pierwszym składzie. Jedyne wytłumaczenie to kontuzja, ale o tym nie było słychać.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)