Dodam: hviowy terminarz w którym z 9 meczów 6 gramy na wyjeździe,długie dojazdy i powroty, upały ,burze i deszcze i hvj wi co jeszcze
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
Winny jest wyłącznie Filipiak. Raz ze zostawił go w lutym na sile jak ten podał się do dymisji.
Dwa, nie dał prawdziwego budżetu na transfery tylko wszyskto przyblokował a ten mając ograniczone możliwości powybierał ograniczonych technicznie zawodników do swojej ograniczonej taktyki polegającej na zgrywaniu na boki i wrzutkach na ślepo.
Probierz został bo nikt poważny nie chce tu przyjść. A biedak nie chce kolejnej rewolucji. Ten zespół nie rokuje od zimy 2020 jak przegraliśmy derby 0-2 u siebie. To był początek końca wszystkiego dobrego jeśli chodzi o ligę. PP to wypadek przy pracy. Do 1/4 niezła drabinka, później Legia wystawiła na nas rezerwowy skład, finał szczęśliwie wygrany, Lechia grała w 10 dość długo od drugiej połowy. Po tamtym meczu trzeba było podać sobie ręce i przebudowywać zespół na nowo po odejściu gola krory robił nam grę. Od jego odejścia nie istniejemy w środku .
Probierz powiedział na konferencji, że bierze na siebie pełną odpowiedzialność za przegrany mecz i grę zespołu.
Zastanawiam się co to znaczy, kojarzy mi się to z powiedzeniem Wojtka Stawowego cyt: biorę to na siebie.
Czy będą z tego konsekwencje czy raczej to po prostu takie zwykle gadanie, bo np konsekwencje mogą być takie:
- upomnienie słowne
- upomnienie na piśmie
- kara pieniężna
- pozbawienie stanowiska lub degradacja
Ciekawe czy coś z tego prezes wybierze czy raczej stwierdzi- Ten materiał ma to do siebie, że tak musi być.
Panie prezesie Filipczaku podpowiadam:
Probierz zarabia kupę kasy trzeba obciąć połowę gaży za brak wyników i zawodnikom też szczególnie tym najwięcej zarabiającym wtedy mamy dodatkowy konkretny zysk bez zbędnych ruchów i nawet będzie aplauz wśród kibiców.
Sytuacja idealna ale ja wiecznie żyć nie będę.
Wyciekł film z odprawy taktycznej probierza przed meczem z Lechem: https://youtu.be/RsiC3ymj9Zc
Od 10 sęk trener przedstawia taktykę.
23.06 - MFK Frýdek-Místek 9-0
26.06 - Fotbalem Třinec 2-0
01.07 - NK Maribor 3-1
04.07 - FK Partizan (Belgrad) 0-3
05.07 - Łokomotiw Moskwa 2-2
08.07 - SK Sturm Graz 1-0
09.07 - 1.FC Slovácko Uherské Hradiště 0-1
16.07 - Bruk-Bet Termalica Nieciecza 0-4
16.07 - Bruk-Bet Termalica Nieciecza 1-2
Praktycznie w każdym kolejnym meczu sparingowym gorszy wynik. Czy to nie świadczy o tym, że ktoś kompetnie sp...ł przygotowania do sezonu?
Probierz [s]wy[/s] odejdź
Maacku, obcinać pensje prezes umie doskonale. To jego ulubiony sposób zarządzania.
Wiem co jest powodem słabej gry!!!! Lotnisko w Balicach jest za daleko!!!!! Zrobić szybko dla Michała lotnisko polowe na Błoniach
Zastanawia mnie na tych konferencjach prasowych nie tylko nędzny poziom odpowiedzi udzielanych przez p. Probierza jak również słaby poziom dziennikarzy.
Dlaczego ktoś gościa nie przyprze do muru? Dlaczego ktoś przy braku odpowiedzi na pytanie nie wywrze jakiejś presji żeby jednak uzyskać odpowiedź?
A mi się kilka pytań nasuwa na usta:
- kto jest w Cracovii bramkarzem nr 1? Czy układ, w którym, co mecz jest inny bramkarz jest dobry dla obrony? Czy obrońcy czują się w takim układzie pewnie?
- Dlaczego nie gra Rivaldinho, a jeżeli ze względu na słabą formę/niski poziom piłkarski to dlaczego był notorycznie wystawiany do pierwszej 11 w zeszłym sezonie?
- Dlaczego gramy najsłabszy football w lidze? Dlaczego zawodnicy z boków uparcie wrzucają piłki do nikogo?
- Dlaczego piłkarze ściągnięci na Pańską prośbę są tak słabi? Dlaczego nasi zawodnicy mają problemy nawet z prostym przyjęciem piłki ( są słabi nawet jak na standardy ekstraklasy)
- Czy nie spędza Panu snu z powiek, że biorąc pod uwagę jakość piłkarzy, których pozbyliśmy się lekką ręką (Covilo, Wdowiak, Dąbrowski,Gol) mogliśmy mieć teraz bardzo mocną, zgraną ekipę piłkarzy, a tak naprawdę 5 sezon zaczynamy budowę drużyny od nowa?
- Jak wyjaśnić fakt, że piłkarze, którzy po przyjściu do Cracovii prezentowali przyzwoity poziom gry, a z czasem znacznie obniżyli loty? ( Hanca, Van Amesfoort)
- Dlaczego chciał Pan odejść z Cracovii w styczniu? Skoro nie wierzył Pan wtedy, że jest w stanie poprawić grę tej drużyny, to co się zmieniło w ciągu kilku dni, że jednak Pan uwierzył?
- Czy profesorr Filipiak ingeruje w skład drużyny, czy Cracovia jest Pana autorską wizją, czy musi Pan się liczyć ze zdaniem Filipaka i Tabisza?
- Jak w Cracovii wygląda scouting? Czy ktoś jeździ i ogląda mecze potencjalnych zawodników, czy decyzje podejmowane są na bazie kaset video i rekomendacji managerów?
- Jaki jest konkretnie Pana plan na poprawę grę drużyny? Czy będziecie ćwiczyć np. celność wrzucanych piłek? Co KONKRETNIE zmieni się w treningach żeby móc uwierzyć, że nasza gra się odmieni?
- Ile musimy stracić punktów w tym sezonie, żeby podał się Pan do dymisji?
[quote="Jake Blues" pid='1499885' dateline='1628325949']
Maacku, obcinać pensje prezes umie doskonale. To jego ulubiony sposób zarządzania.
[/quote]
Na to liczę bo to chyba jedyny sposób na bunt polskiego Mourinio
po co, on już dawno odleciał ze swoimi wizjami
- Edytowany
Niebawem czeka nas 6 wyjaydowych meczow z rzedu. Oceniam nasz aktualny potencjal na 3-4 pkt + mecz z betonami i jaga - to moze jeszcze 2-3 pkt. Czyli po 11 kolejkach mozemy zakladac, ze na koncie uzbieramy jakies w sumie 7-8 pkt... haha
Bez faktycznych wzmocnien, czeka nas taki sam sezon jak za czasow Kafarskiego. I na to sie zanosi. Wiec wszystkim super optymistom oznajmiam, ze z tym skladem i trenerem bedziemy walczyc do ostatniej kolejki o utrzymanie. I nic wiecej. Nie ma u nas zadnej jakosci. Za chwile dwojka stoperow uzbiera po 4 zolte kartki i nie wiem kim wtedy niby mamy grac...nic sie nie sklada...
- Edytowany
Probierz, przynajmniej mnie, zawiódł przede wszystkim z dość nietypowego, innego niż tutaj wymienia się powodu. Otóż, w tak beznadziejnie korporacyjnym tworze w jakim się znalazł, liczyłem, że z jego stylem bycia i umiejętnością pływania w szambie, wykorzysta to w celu zrobienia wyniku, bo o to ambitnym sportowcom powinno chodzić, a już sposób w jaki się to zrobi schodzi na dalszy plan, czy to będzie huśtanie worem Tabisza, czy zachwyty nad butami z pyty tyranozaura, nieważne.
Mało który trener posiada umiejętność odnalezienia się w korporacji, on to zdecydowanie potrafi. Liczyłem, że umiejąc dogadać się z Filipiakiem, da radę zmarginalizować Tabisza i pokaże kunszt trenerski. Niestety jeśli ktoś buduje latami i guzik z tego, to wniosek jest jeden - kunsztu u niego za grosz, co najwyżej fura szczęścia (puchar, superpuchar, eliminacje do pucharów) plus cieplarniane warunki stworzone przez zarząd. Inna sprawa, że fura szczęścia w sporcie też często się przydaje.
Wydaje się też, że piłkarze mają dość, bądź co bądź, trudnego we współpracy Probierza. Możliwe, że chcą się go pozbyć. Co czynią nieudolnie lub nie wszyscy tego chcą. Bo w takim wypadku należy przegrać z 4-5 meczy w fatalnym stylu po 5:0 i po problemie.
Problem będzie znalezienie trenera, który odnajdzie się w korporacyjnym systemie, umiejącego nawijać makaron na uszy Filipiakowi, a jednocześnie będącego fachowcem, który zastane klocki, może i wadliwe, poukłada tak, że ich zalety przykryją posiadane wady. Niestety my trenera nie wybieramy.
Co gorsze, korporacje mają to do siebie, że raczej każdego zmielą...
Jak pisalem ze cygan to kawal chooja a nie trener to mnie wyzywaliscie .... teraz modne to jada wszycy.... a dziadostwo buractwo i kombinatorstwo bylo widac juz od bardzo dawna...ten zespol nawet gdy zdobywal puchar gral tak ze sie na to patrzec nie dalo... pojedyncze dobre mecze jak z cwks w polfinale a w lidze kaszanka standardowa... to nie dzieje sie od tego sezonu ze graja jedna wielka kupe... jak pisalem ze klamie sciemnia kombinuje ze zmysla ze ma sponsorowane teksty w gazetach to pisaliscie ze szukam dziury w calym ze jestem defetysta i malkontentem ze mi nic nie pasuje... Pisalem o nim ze jest czlowiekiem bez honoru to ktorys z forowiczow mnie zwyzywal....
Wiem i zdaje sobie sprawe ze filipiak podcina wszystko co drozsze z transferow czy tam kontraktow ale jesli by mial honor to by dawno tym pierdolna...dawny by odszedl jakby mial odrobinke honoru a nie tylko piniondze przed oczami... Jest facetem bez jaj...zwykla c.pka meska nie wstawiajac sie za zadnym z zawodnikow... chowal sie za decyzjami z gory...wiec kto pojdzie za nim skoro zawodnicy widza ze w trudnych sytuacjach ma gosc wyjyebane na zawodnikow i staje po stronie tabisza i filipiaka.... kto pojdzie za takim trenerem w ogien?? no taki Hanca ktorego wykorzystali przedluzajac z nim umowe gdy gnoili Wdowiaka... pokazujac ze mozna sie niby dogadac....
Dla mnie ten gosc jest zwykla szmata ktora sie sprzedala jak te same sprzedawczyki z transparentem z ktorym sie wyglupili...ale troche to rozumiem... pieniadze nie smierdza ..a tam jest sie czym dzielic....
Ludzie "honoru" ktorzy pisza kilka miesiecy temu yebac tabisza wyzywac go na fb teraz trzymaja nos w jego doopie i witaja sie z nim uscieskiem dloni z usmiechem na ustach chca umoralniac innych kibicow zeby dac mu jeszcze czas.... qrwa...5 sezon i jeszcze malo czasu... no w sumie... poczekajmy jeszcze ze 3 sezony... moze sie rozkreca... a ktos zarobi przy tym wszystkim za sponsorowane napierdalanie na ludzi ktorym sie znudzilo dziadostwo i kolesiostwo pieterkowe....
Jestem ciekaw jaką Cracovię zbudował by Zieliński mając "wolną rękę" i tyle czasu ?
Tego nigdy się nie dowiemy ?
[quote='STARA HUTA 82' pid='1499898' dateline='1628327387']
Problem będzie znalezienie trenera, który odnajdzie się w korporacyjnym systemie, umiejącego nawijać makaron na uszy Filipiakowi, a jednocześnie będącego fachowcem, który klocki które zastanie, może i wadliwe, poukłada tak, że ich zalety przykryją posiadane wady. Niestety my trenera nie wybieramy.
Co gorsze, korporacje mają to do siebie, że raczej każdego zmielą...
[/quote]
Weżmie Brzęczka,albo inny wynalazek bo przecież trzeba postawić na ludzi,którzy czują jego jazzowy feeling.
Probierzowi zadali pytanie w studiu po meczu z Lechem czy uważa że Ci napastnicy gwarantują bramki, na co ten odpowiada muszą być podania od Lini pomocy, owszem mogę się zgodzić z tą tezą ale i tu zaczyna się kabaret ogrodnik naprawdę liczy że takowe podania otrzyma od Loshaja który jest zerem, Hanca po 2 dziecku to cień chłopa z początków gry w Pasach, jakiś Hebo który zagubiny jest jak dziecko we mgle, mogę generalnie wymieniać wszystkich zawodników od Lini obrony do ataku i opowiadać o nich że są chujowi i się do niczego nie nadają. Takiego złomu w Pasy już dawno nie pamiętam to jest jakaś masakra, wczoraj po kolejnej stracie Loshaja niemal nie rozbiłem telewizora. Wypierdalać z Cracovii nie udacznicy.
- Edytowany
Jest takie stare powiedzenie: [b]"z niewolnika nie ma pracownika".[/b]
[b]A Probierz[/b] kiedy złożył rezygnację w lutym i pokazał , że już nie chce pracować w Cracovii i został "zmuszony" do pozostania w klubie[b] i teraz właśnie pracuje jak niewolnik[/b] Robi to bez przekonania i entuzjazmu.
Niestety nasz zarząd nie ma także za grosz znajomości elementarnej psychologii.
- Edytowany
Liszaj nie prezentowal nic przez poltorej roku to na co czekali?? Ze po dotknieciu trawy w Racznej i dostanie +40% do zajebistosci?? Gosc przez poltorej roku nie zagral ani jednego meczu po ktorym bym powiedzial... no naprawde bardzo dobry mecz...a po poltorej roku przypominanie na sile sobie jakis pojedynczych asyst czy tam goli to jest wstyd dla tego parodysty... Potterowe zajadymi sie robia jak jeszcze go ktos broni... ze to jest reprezentant Kosowa... :) i grali z Gambia... :) leze i kwicze :) Do tego sprowadzono tylko jednego srodkowego ktory jest zagubiony bo przeciez "tej ligi sie trzeba nauczyc"
Wiec... jak moze grac linia pomocy skoro zostali w niej sami parodysci... nie potrafia paralitycy wymienic po 5-6podan miedzy soba bo sa obsrani i traca pilki jak dzieci... wczoraj ogladalem doslownie chwilke max 4-5 minut mecz i utkwilo mi w pamieci zagranie Loshaja do Rapy... 4 metry od siebie stali a podanie Loshaja w aut... i jeszcze rozklada rece .... kabaret :) usmialem sie i wylaczylem bo musialem wyjsc z domu...
TO JEST 5 SEZON TEGO PAJACA A SRODKA POLA NIE MA!!!!!!!!!!!!!!
"Muszą być podania od linii pomocy" - prawda , zgadzam się .Tylko , że my takowej nie posiadamy .
Ci zawodnicy , którzy obecnie grają jakości nie gwarantują .
Jakość mieliśmy w osobach Covilo, Hernandexa, Gola czy Dąbrowskiego i wszyscy ci zawodnicy odeszli w dziwnych okolicznościach .
Kto ma więc zapewnić te podania Balajowi ?
Kto , panie trenerze ?
Tych co by mogli pan się pozbył !
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)