ciekawa analiza Treli https://newonce.sport/artykul/spalona-ziemia-za-co-powiesilby-probierz-zagranicznego-trenera-gdyby-zbudowal-cos-takiego-jak-on
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
Pytanie: [b]czy Probierz też podałby się do dymisji gdyby Cracovia z Wartą wygrała?![/b]
Można oczywiście spekulować jakie były przyczyny.
[b]Trudno uwierzyć, żeby Probierz nie chciał teraz transferów do klubu ale został zablokowany przez zarząd i musiał się podporządkować[/b].
Niewykluczone też, że do klubu poprzednio sprowadzono takich graczy, których Probierz nie chciał ale musiał to zaakceptować bo tak zadecydowało pięterko.
Być może taką osobą był Rivadinho (transfer bardziej marketingowy niż sportowy). Nawet laik widzi, że on zupełnie nie umie grać w piłkę, mimo to Probierz musiał go wystawiać bo taka była wola władz (właśnie ze względów medialno-marketingowych by ściągnąć na mecz jego ojca i zrobić z tego show).
Wdowiaka można różnie oceniać ale niewykluczone, że sam Probierz też chciał by zagrał w tym sezonie bo widział, że brakuje skrzydłowych.
[b]Po prostu Probierz mógł co innego mówić, a co innego myśleć bo dużo mu płacąc wymagano od niego posłuszeństwa.[/b]
Być może Probierz też liczył, że z Cracovią powalczy o pierwsze mistrzostwo Polski w swojej karierze i gdy zorientował się, że w najbliższym czasie nie ma na to szans - zrezygnował. Tylko tę decyzję powinien podjąć przed okresem przygotowawczym w grudniu.
[quote='del_piero' pid='1470088' dateline='1612029766']
gdzie znajdę podsumowania sredniej punktu na mecz trenerów w erze Comarchu i jak Michał wypada?
[/quote]
Zrobiłem takie coś na podstawie danych podanych na transfermarkt (Michał jest na 2 miejscu)
[img]https://ibb.co/17bf0dt[/img]
Fajnie forum rozruszał :)
Dzięki, panie Michale za te 3.5 roku.
Sporo było narzekań na styl, transfery, wprowadzanie juniorów itd. (zresztą niebezpodstawnie), ale wyniki w jakimś stopniu Pana bronią.
Osobiście wystawiłbym Panu 3+ za cały okres, jednak Puchar Polski, Superpuchar, awans do europejskich pucharów, nadzieje przed meczami z DAC i (w znacznie mniejszym stopnie) z Malmo, walka o mistrzostwo w jednym z sezonów - tego nikt Panu/nam nie zabierze.
Wszystkiego dobrego, proszę odpocząć i zawsze będzie Pan mile widziany przy Kałuży!
Farciarz albo celebryta ma jajca i kręgosłup moralny albo tańczy tak jak mu zagra F i J, wali mnie to.
Jednak zaskakujący jest moment upadku pod krzyżem. Jeśli miałbym obstawiać bezpośredni powód byłby to alko-telefon Filipiaka po meczu.
Prawdziwego mężczyznę poznaje się po tym jak kończy.
Michał przegrał 2 ostatnie mecze rundy jesiennej,stwierdził że nic z tego nie będzie,jest zmęczony i podał się do dymisji.
Teraz,w rundzie wiosennej,będzie "nowa miotła"
I jeszcze nie trzeba mu płacić do końca kontraktu.
No to co chcecie? ;)
Na konferencji podziękował Kibicom i JF.
Pominął vice.... przypadek?
Ta kurwe trzeba na taczkach wywieźć
- Edytowany
Tak czy siak jesteśmy teraz w czarnej D ... puki co bez trenera (o ile jego dymisja zostanie przyjęta) i z Naszą drużyną (czyt. zespołem DOWNA/DREWNA i SZROTU)
My jako kibice Cracovii musimy zacząć działać bo to co robi zarząd to jest jedno wielkie dno!!!
[quote='Ogar2002' pid='1470163' dateline='1612037261']
My jako kibice Cracovii musimy zacząć działać bo to co robi zarząd to jest jedno wielkie dno!!!
[/quote]
Taczki mam, nawet nowe. Mogę być gdzie trzeba do 30 minut.
Podobno dymisja została przyjęta. Z tego powodu chcę na pewno trenerowi Probierzowi PODZIĘKOWAĆ za PP i SP. To były fantastyczne chwile. Niestety od jakiegoś czasu coś się ewidentnie zaczęło psuć, nadszedł czas zmian. Życzę Probierzowi dużo spokoju w życiu prywatnym i powodzenia. Zapamiętam go mimo wszystko dobrze, bo dał mi najpiękniejsze chwile pod względem sportowym w mojej historii kibicowania Pasom. W tym miejscu warto pamiętać o tym, że Probierz przychodząc do Pasów, mając taką pozycję miał być tą osobą, która poradzi sobie z pięterkiem. Patrząc na ton wypowiedzi na ostatniej konferencji i to, komu MP podziękował na ostatniej konfie (fajnie ktoś to wyłapał wyżej) miejmy świadomość - ten klub zżera rak. Polegli w tym klubie aspirujący do bycia dobrymi trenerami (Podoliński, Ulatowski), polegli doświadczeni (Orest, Zieliński). O MP nie powiem zbytnio, że poległ - odniósł WIELKI sukces jakim jest PP dla Pasów, natomiast nie jest to w pełni udana przygoda. W Cracovii do zmiany prezes i wiceprezes. Prezes musi być prawdziwy, nie wirtualny. A wiceprezes powinien zacząć myśleć o czymś innym, niż tylko kasowanie kasy za transfery.
- Edytowany
[quote='H.K.S.C.' pid='1470136' dateline='1612033120']
Farciarz albo celebryta ma jajca i kręgosłup moralny albo tańczy tak jak mu zagra F i J, wali mnie to.
[/quote]
Trochę racji masz, ale z drugiej strony gdyby się "postawił" to już dawno by w tym klubie nie pracował, po prostu pięterko by mu "podziękowało".
Dlatego Probierz dla pięterka wydawał się idealnym kandydatem na lata bo był pokorny wobec wierchuszki, podobnie jak Rohaczek w hokeju. Jego dymisja jest więc szokiem dla zarządu bo takiego jak Probierz trudno im będzie znaleźć.
A w tych toksycznych warunkach mimo wszystko zdobył PP i superpuchar.
Jeśli faktycznie Probierz przejmie reprezentacje ( kiedyś ) to widmo tego,iż dzida w pole karne stanie się symbolem reprezentacji to już nikt z nami nie będzie sympatyzował :@ ... Qrwa mać
Opinia Matusiaka jak nasza. Rakiem jest tabisz
Czyli Filipiak bo Tabisz wykonuje jego rozkazy.
Tabisz out, zgoda. Ale prezes też się musi pojawić prawdziwy, nie wirtualny. To on powoduje i decyduje, że Tabisz dalej pracuje w MKS.
- Edytowany
[quote='Miszczu2007' pid='1470173' dateline='1612038145']
Czyli Filipiak bo Tabisz wykonuje jego rozkazy.
[/quote]
Ależ oczywiście, jak ci jakiś pracownik nie pasuje to go zwalniasz. Więc pasuje i gra gitara a na dodatek ściąga na siebie złość kibiców,tu się prędko nic nie zmieni chociaż chciałbym się mylić
- Edytowany
Dopóki kibice będą uważali, że wszelakim złem jest tylko Tabisz dopóty w tym klubie nic się nie zmieni.
Tłukę to na forum kilkanaście lat, a ciągle jeszcze jeden z drugim bredzą o taczkach, ehhhhh
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)