[quote='KruszynaKSC' pid='1393888' dateline='1565718723']
Panie Zbigniewie....Zbigniewie ....Zbyszku.... piszesz ze "Oczywiście najlepsza jest padlina czyli w naszych warunkach sytuacja taka, jak coś idzie nie tak, czyli kiedy nie ma punktów i jest dołowanie w tabeli. "
Qrwa czlowieku... przeciez na 16 sezonow ani razu nie bylismy na miejscu medalowym... trzy razy bylismy na 4 miejscu... Qrwa gdzie i kiedy mieli sie pojawic kibice sukcesu na Cracovii skoro gramy 16 sezon o wielkie gooowno w zlotym papierku ktore Tobie sie niezmiernie w tym roku podoba i bronisz go jak "wsciekly byk.....Jak Tommy Lee Jones w "Sciganym".... " Janusz zatrudnil Cie do glaskania sie po doopie w nagrode za bronienie tego gooowna w papierku??
Czlowieku .... od 16 lat jest podcieranie doopy szklem... od 16 lat dostajesz qrwa resztki ze stolu ... od 16 jestes karmiony klamstwem i lganiem kibcom prosto w oczy a Ty piszesz i pouczasz ze jest zajebiscie... na koniec zadam Ci pytanie.... do Twojej wypowiedzi... Napisz nam kiedy bylo to ze szlo wszystko zayebiscie ze mielismy w choooj punktow i bylismy liderem tabeli ze mamy pisac i cieszyc sie z tego goowna co nam podaja sezon w sezon??Nawet w zeszlym sezonie mol ksiazkowy poproawil najgorszy start wlidze w historii Cracovii plus do tego upokorzyl nas kibicow dwa razy z bankrutem w derbach ... a nawet 4 miesjce nie jest nasza zalsuga tylko nieudolnoscia Jagielloni...
[/quote]
Po prostu brak mi słów ... Argumentów też, bo i tak nie trafią ... Poddaję się!! Zablokowałem POTTERA, ale teraz musiałbym zablokować pół forum. Kruszynko zawiodłem się na Tobie. Dotąd byłeś krytyczny, ale z umiarem. Teraz przekroczyłeś granicę krytyki na rzecz krytykanctwa. jednocześnie atakując personalnie (nie pamiętam byś to kiedyś robił).
Martwię się, bo FORUM "schodzi na psy". Polaryzacja stanowisk prowadzi tylko do kłótni! PANOWIE (i Panie - jeśli są) nie idźcie tą drogą ... !
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
[quote='KruszynaKSC' pid='1393888' dateline='1565718723']
Panie Zbigniewie....Zbigniewie ....Zbyszku.... piszesz ze "Oczywiście najlepsza jest padlina czyli w naszych warunkach sytuacja taka, jak coś idzie nie tak, czyli kiedy nie ma punktów i jest dołowanie w tabeli. "
Qrwa czlowieku... przeciez na 16 sezonow ani razu nie bylismy na miejscu medalowym... trzy razy bylismy na 4 miejscu... Qrwa gdzie i kiedy mieli sie pojawic kibice sukcesu na Cracovii skoro gramy 16 sezon o wielkie gooowno w zlotym papierku ktore Tobie sie niezmiernie w tym roku podoba i bronisz go jak "wsciekly byk.....Jak Tommy Lee Jones w "Sciganym".... " Janusz zatrudnil Cie do glaskania sie po doopie w nagrode za bronienie tego gooowna w papierku??
Czlowieku .... od 16 lat jest podcieranie doopy szklem... od 16 lat dostajesz qrwa resztki ze stolu ... od 16 jestes karmiony klamstwem i lganiem kibcom prosto w oczy a Ty piszesz i pouczasz ze jest zajebiscie... na koniec zadam Ci pytanie.... do Twojej wypowiedzi... Napisz nam kiedy bylo to ze szlo wszystko zayebiscie ze mielismy w choooj punktow i bylismy liderem tabeli ze mamy pisac i cieszyc sie z tego goowna co nam podaja sezon w sezon??Nawet w zeszlym sezonie mol ksiazkowy poproawil najgorszy start wlidze w historii Cracovii plus do tego upokorzyl nas kibicow dwa razy z bankrutem w derbach ... a nawet 4 miesjce nie jest nasza zalsuga tylko nieudolnoscia Jagielloni...
[/quote]
Odpowiem ci krótko. Ja staram się być elastyczny. Ktoś tutaj zauważył,że jechałem po Probierzu i Filipiaku. Tak było istotnie, z tym, że było to wówczas kiedy dołowaliśmy w tzw. jesieni średniowiecza czyli rok temu. Wówczas każdy z nas marzył abyśmy tylko nie spadli a górna ósemka to był szczyt marzeń. W poprzednim sezonie gdy po serii zwycięstw zdobyliśmy 4 miejsce, a obecnie tez jesteśmy na 4, to chyba nie ma powodu do ciągłego napieprzania? Ale nie, was to nie zadawala- teraz Majster, puchar albo liga Europy. Wszystko poniżej to powód do jazdy. Ale zauważcie jedno- wszystko to co wymieniłem jeszcze jest możliwe a wy mimo wszystko i tak cały czas jedziecie ! Ja narracje ( takie modne słowo się zrobiło na forum) zmieniłem, bo i sytuacja się zmieniła a wy ciągle to samo. Więc jak to jest z wami, czy jest coś w stanie was zadowolić,? Chyba nie bo u was jest wszystko na odwrót i ponadto raz zadekretowani nie chcecie zmienić za nic swoich poglądów, bo chyba było by wam wstyd. Ale czym bardziej brniecie w to, to będzie wam tylko gorzej!!
- Edytowany
Ile mozna bronic tego dziadostwa ?? Ile?? Pisanie bzdur jak to jest super jak jest bajkowo jest nie do przyjecia... 16 lat nam pluja w twarz... a wszsycy mowi ze deszcz pada i ludzi sie ze wyjdzie slonce... Nie ugralismy nic ...NIC przez te 16 lat!! Kazdy sie ludzi sezon w sezon ze bedzie lepiej.. ze bedzie super ... a jest rok w rok to samo wiec sie nie dziwicie ze po slabym poczatku czyli dopadnieciu ze slabymi Slowakami nie ma powodow do napiedalanki ....
Nie ja,Maku,Leszeczecz czy nawet Ty gbialas nie chodizles po sezonie i nie piales z zachwytu ze celem jest gra w grupie Ligi Europejskiej czy walka o mistrza nie wzmacniajac skladu na pozycjach ktore kuleja odkad przyszedl Probierz...Nie ja ani zaden inny forumowicz nie przerywal bedac spijaczonym wywiadow innym trenerom w tv i nie mowil ze przyszly sezon to walka o mistrza... Wiec ile mozna tylko sluchac tych zlotych peanow widzac ze sie nic w tym klubie nie zmienilo poza zrobieniem zderzaka z Probierza ....nic... popytajcie co sie dzieje w juniorach,popytajcie jak wyglada sztab na mecze wyjazdowe druzyny rezerw ,popytajcie jak sa traktowani dalej ludzie na wielickiej ,popytajcie jak sie obchodzi z juniorami,popytajcie jakie warunki maja mlodzi w budynku klubowym ...(ponoc juz jakis remont jest robiony) i to w dobie gdzie taki hotel jest potrzebny na cito bo Raczna bedzie odpalona zaraz... to sa podstawy.. w klubie ie mozesz byc traktowany jako zlo ktore przychodzi po wyplate... Prawda jest gorzka ale prawdziwa... PR w mediach isocial mediach klub ma naprawde super ale dzialnia klubu wogole sie nie zmienily... Tyle i az tyle... i jesli ktos broni tak wszystkiego to albo nie wie co sie w klubie dzieje... dzialo i dziac bedzie albo jest poprostu z polecenia klubu zeby bronic dzialan...
Tak co sezon ... sezon w sezon licze na dobre misjce w tabeli jak glupek... w zeszlym olalem nawet chodzenie na mecze ... w tym chodze normalnie licze na dobry sezon...napisze raz jeszcze licze na dobry sezon... ale krytyka dzialan ma podstawy... przez 16 lat bylem karminy tym wlasnie goownem ze zlotego papierka .... mi sie to goowno znudzilo od zeszlego sezonu... jesli ktos polubil jego smak i chce wiecej... coz mi pozostaje..smacznego..
Tak uwazam ze ten sezon powinnismy wykorzystac slaboscia innych i zajac powinnismy miejsce w pierwszej 3 ...
Po dzialnaich widze ze klubowi za bardzo na tym nie zalezy...
Cracovii są potrzebni wszyscy kibice. Ci którzy krytykują i ci którzy chwalą. Nie ma powodu do waśni między nami
> Nawet w zeszlym sezonie mol ksiazkowy poproawil najgorszy start wlidze w historii Cracovii
To nie ma potwierdzenia w liczbach.
- Edytowany
Gusto... Tu masz artykul z zeszlego roku... Tak dla przypomnienia.. Jesli uwazasz inaczej.. napisz do gazet ktore w tamtym czasie tylko o tym pisali w zwiazku z Cracovia.... https://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/777141/bilans-wstydu-to-najgorszy-start-cracovii-w-historii
Przenieście się do innego wątku, może trzeba założyć taki do wszystkiego i niczego? Ten jest o trenerze a nie kto kogo krytykuje i i kto czyim jest klakierem.
To zanim się przeniosę, ostatni post.
Kruszyna zwracam honor, Cracovia rzeczywiście miała w zeszłym sezonie najgorszy start licząc 8 kolejek.
Dla usprawiedliwienia napiszę jedynie, że nie miała najgorszego startu na dystansie 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9 i 10 kolejek.
A dajci im dograć chociaż do końca rundy jesiennej i oceniajcie! Dopiero 4 kolejka i 7 pkt a lament jakby było 0pkt.
Ja tylko zaznaczę na koniec tej żywej dyskusji, że Filipiak nie wydaje swoich pieniędzy. Czas, żeby ludzie przestali powielać to kłamstwo. Bo jest to powiedzmy sobie wprost kłamstwo.
Sponsoruje nas firma Comarch, której właścicielem jest Filipiak. Wydają pieniądze przeznaczone na reklamę i ani grosza więcej. Nie wieszają się na bilbodrach, nie wykupują miejsca w prasie, nie robią reklam w telewizjach. Promują się przez Cracovię. Cracovia wypromowała Comarch dzięki czemu ten zarabia jeszcze lepiej. Po stronie zysków u nas jest wygrzebanie się z 3 ligi ale Comrach ani tym bardziej Filipiak nie robią tego z dobrego serca bo szkoda takiej Wielkiej Cracovii tylko mają w tym swój biznes.
Cracovia jest dla Comarchu słupem reklamowym. Taki samym jak bohater tego wątku. Tylko ten drugi nie przynosi korzyści finansowej. On akurat ma być zderzakiem dla ego Filipiaka
Tak na koniec... Chcialbym być kibicem ktoey idzie sobie na mevz bo w gazecie wyczytal ze dzis graja... zjesc kielbase... krzyknav sobie sedzie uj... Cravovia Pany... po meczu pomarudzic ze lysy sedzia nas oszukal i nic ale to nic kompletnie nie wiedziec jak to korpo funkcjonuje .. z checia bym przyszedl na kolejny mevz bo kielbasa pierwsza klasa.. musztarda klei sie do wąsa idealnie i mecz wygrany... co tam sie interesowac funkcjonowaniem skoro wszystko jest na tak... stadion.. ekstraklasa i ciepla woda w kranie...
Santo, Comarch jak zauważyłeś jest Filipiaka więc pieniądze Comarchu są pieniędzmi Filipiaka. Co to znaczy, że wydaje pieniądze przeznaczone na reklamę. Nie ma obowiązku wydawania pieniędzy na reklamę. Mógłby sobie kupić odrzutowiec. Mógłby, jak piszesz, za te pieniądze kupić bilboardy czy reklamować się w mediach. Nie jestem fachowcem, nie będę się wymądrzał, która reklama byłaby efektywniejsza. A, że zarabia na tych pieniądzach włożonych w Cracovię to tylko korzyść, bo się nie zmęczy i nie wycofa jak taki Wojciechowski czy Cupiał. Jakie tłumy się pchają do zainwestowania (i oczywiście zarobienia) w polskie kluby widać za miedzą. Po prostu przebierają w ofertach jak w ulęgałkach i tylko dlatego nie mają jeszcze inwestora, że muszą starannie wybrać jednego z wielu, bo wiedza, że każda z odrzuconych firm zaskarży wybór do sądu.
[quote='SaNtO' pid='1393922' dateline='1565729715']
Ja tylko zaznaczę na koniec tej żywej dyskusji, że Filipiak nie wydaje swoich pieniędzy. Czas, żeby ludzie przestali powielać to kłamstwo. Bo jest to powiedzmy sobie wprost kłamstwo.
Sponsoruje nas firma Comarch, której właścicielem jest Filipiak. Wydają pieniądze przeznaczone na reklamę i ani grosza więcej. Nie wieszają się na bilbodrach, nie wykupują miejsca w prasie, nie robią reklam w telewizjach. Promują się przez Cracovię. Cracovia wypromowała Comarch dzięki czemu ten zarabia jeszcze lepiej. Po stronie zysków u nas jest wygrzebanie się z 3 ligi ale Comrach ani tym bardziej Filipiak nie robią tego z dobrego serca bo szkoda takiej Wielkiej Cracovii tylko mają w tym swój biznes.
Cracovia jest dla Comarchu słupem reklamowym. Taki samym jak bohater tego wątku. Tylko ten drugi nie przynosi korzyści finansowej. On akurat ma być zderzakiem dla ego Filipiaka
[/quote]
Dawno tu nie pisałem, ale ty mnie zachęciłeś. Takiej głupoty dawno nie przeczytałem. Bez Filipiaka, czy też jak wolisz bez Comarchu Cracovii by nie było. Co do reszty to odpiszę tak. Wydawać pieniądze, a wydawać pieniądze mądrze to dwie różne sprawy.
"[color=#000000][size=small][font=sans-serif]Wydawać pieniądze, a wydawać pieniądze mądrze to dwie różne sprawy."[/font][/size][/color]
[color=#b00000][font=sans-serif]oooooooooooo……..totototototo…..znowu muszę, ale tym razem aż innym kolorem poprzeć! Może trafi to do tych, co uważają że ktoś domaga się takich inwestycji, które by doprowadziły do sytuacji GTS-u.[/font][/color]
[color=#b00000][font=sans-serif]Nie, chce inwestycji jak Piast, który zdobył MP, chcę inwestycji jak Jagiellonia, która zdobyła vicemistrzostwo. Nie chcę inwestycji by ścigać się z Legią ani z Lechem. Wiem jednak na przykładzie Piasta czy Jagi, że można to zrobić w MĄDRY sposób.[/font][/color]
Leszeczek, Comarch jest spółką akcyjną, to raz. Dwa, Filipiak jest etatowym prezesem i ma najwyższą pensję prezesowska w Polsce. Kasa na Pasy nie jest więc w żadnym razie kasą Filipiaka. Ze swoich to Kmita dawał kiedyś na Hutnik.
Sukces nas zabije. Sama myśl o nim już zabija, zabija zdolność do samodzielnego myślenia.
[b]Uroczyście ślubuję nie pisać więcej w tym wątku nie na temat.[/b]
Jak ktoś chce to może się dołączyć.
[quote='ian thorpe' pid='1393994' dateline='1565795796']
"[color=#000000][size=small][font=sans-serif]Wydawać pieniądze, a wydawać pieniądze mądrze to dwie różne sprawy."[/font][/size][/color]
[color=#b00000][font=sans-serif]oooooooooooo……..totototototo…..znowu muszę, ale tym razem aż innym kolorem poprzeć! Może trafi to do tych, co uważają że ktoś domaga się takich inwestycji, które by doprowadziły do sytuacji GTS-u.[/font][/color]
[color=#b00000][font=sans-serif]Nie, chce inwestycji jak Piast, który zdobył MP, chcę inwestycji jak Jagiellonia, która zdobyła vicemistrzostwo. Nie chcę inwestycji by ścigać się z Legią ani z Lechem. Wiem jednak na przykładzie Piasta czy Jagi, że można to zrobić w MĄDRY sposób.[/font][/color]
[/quote]
U nas raczej te pieniadze przejedzono...wydano ogrom milionow w bloto...czytaj beznadziejne transfery i dopiero po 16 latach myslicie ze doszli do tego ...madrego wydawania? Ja jakos tego nie widze.. ale coz... ten sezon jest sezonem sprawdzam dla Probierza... jak mu sie uda ugrac jakis krążek na koniec sezonu od PZPNu to uznam ze dorosli po tylu latach do mądrego wydawania pieniędzy..
- Edytowany
[quote='Jake Blues' pid='1393995' dateline='1565795932']
Leszeczek, Comarch jest spółką akcyjną, to raz. Dwa, Filipiak jest etatowym prezesem i ma najwyższą pensję prezesowska w Polsce. Kasa na Pasy nie jest więc w żadnym razie kasą Filipiaka. Ze swoich to Kmita dawał kiedyś na Hutnik.
[/quote]
Tak, jestem świadom faktu, że użyłem pewnego skrótu myślowego. Janusz i Elżbieta Filipiakowa sa właścicielami około 39%akcji Comarchu. Na WZA akcje Filipiaków ważą 67%. I "tylko" w tym stopni pieniądze Comarchu są "ich pieniędzmi" . Tak wiele to zmienia.
Fakt, że jest "etatowym prezesem" tylko "zwiększa" "jegość" tych pieniędzy. I zaklinanie rzeczywistości, że w Cracovię inwestuje pieniądze pieniądze anonimowych inwestorów jest śmieszne.
Cracovia to dla niego tani słup ogloszeniowy plus okazja do przytulenia interesujacych terenów
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)