Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
  • Fotogalerie
    • Regulamin
    • Fotogalerie
    • Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 21.06.2017 o 10:49
      Ostatnia aktywność 23.09.2023 o 08:44
      1905985 wyświetleń
    • szlaktornad

199
      483
    • 20.07.2019 o 17:55
      Post #1389948 20.07.2019 17:55
    ja ostatni raz dałem się nabrać na wielkie transfery dwa lata temu. obiecałem sobie wtedy że to ostatni raz i narazie się udaje. następny raz uwierzę przy innym układzie właścicielskim i innym składzie zarządu. polecam, mniejsze rozczarowania, lepsze zdrowie psychiczne.
    • gargamel9998 lubi to.
    • hank

46.5K
      55K
    • 20.07.2019 o 18:43
      Post #1389959 20.07.2019 18:43
    Dajmy chociaż drużynie i MP zagrać choć jeden mecz , osądzać będziemy później .
    • barro, krzys67Bytom, STARA HUTA 82 oraz kapalin lubią to.
    • KruszynaKSC

19.2K
      20.8K
    • 20.07.2019 o 18:53
      Post #1389964 20.07.2019 18:53
    Tak jak napisal KamilloLce... tez sezon jest kluczowy... nie ma tlumaczenia ze cossie stalo na poczatku sezonu lub przed... Koniec nianczenia... Po sezonie na gali ekstraklasy spijaczony chodzil i przeszkadzal innym w wywiadach powtarzajac w kolko ze w tym sezonie Cracovia zastapi Piasta i ze to Cracovia bedzie mistrzem... Nie ma przebacz...albo pierwsza 3 albo zlotousty przeprosi nas kibicow za robienie z nas debili.... Powtorze...Jestem murem za trenerem ale klamstw i glupiego pyyyerdolenia mam juz po wyzej uszu... nie piekne slowa i slodkie pyyyerdolenie tylko ma byc ladna gra dla oka,skuteczna i walka o najwyzsze cele...To jest dla mnie priorytetem...
    • barro, macqoo1910, KamilloLce oraz 5 innych osób lubią to.
    • KruszynaKSC

19.2K
      20.8K
    • 20.07.2019 o 20:21
      Post #1389972 20.07.2019 20:21
    A co to jest viemistrzostwo Slowacji?? Jakies dodatkowe punkty do wyniku meczu?? Jakies fory mial ten zespol ze jest vicemistrzem Slowacji gdy zaczynal rywalizacje z nami?? Jesli mamy sie obawiac takich zespolow jak DAC to lepiej wogole nie grac w pucharach bo po wylosowaniu np Espanyolu nie wspominajac o Romie niekotrzy by sie ubrudzili na miekko w tylniej czesci spodni....a co dopiero by bylo jakby sedzia gwizdnal poczatek meczu to juz strach pomyslec...
    • prestidigitatorRioletto, mzilikazi, sterby oraz 8 innych osób lubią to.
    • Diabel

14.9K
      18.7K
    • 20.07.2019 o 22:38
      Post #1389985 20.07.2019 22:38
    • Edytowany
    [quote='Khalid' pid='1389891' dateline='1563619175'] [quote='squier strat' pid='1389872' dateline='1563610519'] Filipiak? on ma na to wywalone [/quote] Filipiak , wywalone na derby? Człowieku całymi latami piszesz jak to Filipiak prawdy nie mówi a wierzysz w jego PR-owe bajki ,że "derby to taki sam mecz jak inne".  Powiem tak : opije sie chłop z radości po wygranych derbach whisky droższą niż moja miesieczna wypłata  a nie "ma wywalone" ;) [/quote] komfortem ludzi zamoznych jest to ze wiele marzen mozna sobie kupic (nie w sensie doslownym ma sie rozumiec ale posrednio) patrzac na to co sie wyprawia w tym klubie smiem watpic ze Filipiaka podejscie do derbow zbliza sie na kilometr do naszego , kibicowskiego mozliwe ze by sie jaral, ale jest kutwa i najchetniej mialby te emocje za darmo, lub po kosztach paru studentow albo ma wyjebane i raz po prostu mowi prawde ;)
    • sterby oraz MakuKSC lubią to.
    • CRACOVIAzNH

205
      72
    • 20.07.2019 o 23:16
      Post #1389989 20.07.2019 23:16
    Ludzie wyluzujcie! Odpadliśmy pechowo w europejskich pucharach po dwóch remisach z drużyną która ma realne aspiracje i środki, aby zdetronizować Slovana, a wy już chcecie wyrzucać Probierza i Filipiaka. Widać niektórym się już ekstraklasa znudziła i wolą pograć tam gdzie Katowice, Ruch czy Widzew Nie zapominajmy, że zajęliśmy fartem 4. miejsce w lidze, co dało nam przepustkę do Europy. Ale na dziś jesteśmy jedynie mocnym średniakiem choć z aspiracjami na podium. Ponadto straciliśmy dwóch ofensywnych zawodników, którzy zapracowali na ponad połowę goli i asyst w tamtym sezonie. Przyszli nowi, którzy potrzebują czasu. Gdyby Pelle zamienił trzy poprzeczki na jedną bramkę pialibyście tu z zachwytu. Ja osobiście widzę potencjał w tej drużynie i wierzę w pracę, jaką wykonuje trener mimo ograniczeń budżetowych. Dajcie im zagrać spokojnie kilka pierwszych kolejek ligowych i po piątej wystawimy cząstkową ocenę. Niech teraz na sportowej złości rozbijają ligowych rywali, a będzie dobrze :)
    • koriksc, konserwa, ZbigniewT oraz 8 innych osób lubią to.
    • koriksc

2K
      362
    • 20.07.2019 o 23:26
      Post #1389992 20.07.2019 23:26
    • Edytowany
    Przynajmniej wakacje odfajkowane. Cele na przyszły sezon jasne (okiem kibola) wakacje z Cracovią! (tylko piłka). Załatw nam je to nie będzie problemów.
    • SaNtO

31.2K
      16.4K
    • 21.07.2019 o 00:12
      Post #1389996 21.07.2019 00:12
    Wy naprawdę jesteście niepoważni. Co Wy chcecie od trenera? Jedyny zarzut to, że bierze tyle kasy, że gra jak mu Filipiak zagra. Poza tym wszystkim to jest kwestia Filipiaka. To on jest szefem a Probierz tańczy jak mu zagra. Kiedy WY się obudzicie? Zwolnicie kolejnego trenera? No i co dalej? Przyjdzie czarodziej ze złotą różdżką? Będzie znowu potrzebował dwa lata na budowę? Probierz nie ma żadnych wymówek. W tym roku top 3 a jak nie to zwalniamy. Tylko nie jego bo to najlepszy trener w Polsce. Tylko Filipiaka. Mówiliśmy dużo o celach przed sezonem. Zwłaszcza kłamca Filipiak. Faza grupowa sratatata. Odpaliśmy KOMPROMITUJĄC się ze śmieszną drużyną. Tamto Tetovo by ich przewiozło w dwumeczu dwucyfrówką. To tak jak czytałem, że jest progres w walce pucharowej hehehe. Brawo Ian za kilka słów gorzkiej prawdy. Ja tam samo do czwartku żałowałem, że mi przeszła koło nosa świetna okazja na Lubin. Byłem wściekły. Już w czwartek wieczorem się cieszyłem, że nie jadę. Jesteśmy DYMANYMI BARANAMI. FIlipiak się z nas śmieje. Uważa nas za kretynów, którzy chodzą to oglądać i nabijają mu kasę (w zasadzie darmowa reklama Comarchu). Czym prędzej to zrozumiecie tym lepiej dla Was. Wolałbym grać w 3 lidze ale wiedzieć, że nikt mnie nie oszukuję i gramy to na co pozwalają nam możliwości.Znam smak 3 ligi i wspominam ją bardzo miło. Więc nie wyjeżdżajcie mi z tekstami o pięknej przygodzie w ekstraklasie. Jutro mecz o 15.Jakbym był w domu to bym może włączył, żeby leciało w tle ale pojadę sobie raczej nad wodę i choć pewnie bym wrócił na obiad to tym razem posiedzę dłużej a potem zjem sobie gdzieś po drodze i mam wywalone na Filipiaka i jego ściemnioną drużynkę. Na ŁKS przyjdę zobaczyć gości bo dawno ich nie było. Zjem kiełbasę, w 20 minucie wejdę se na trybunę popatrzeć na klatkę, pogadać z kumplami. Zwinę się koło 85 minuty żeby uniknąć problemów z wyjazdem a dalej się zobaczy. Mam w głębokim poważaniu Filiapiaka. Mam go tam gdzie on ma mnie. Wrócę na poważnie na trybuny dopiero po ewentualnej serii zwycięstw i ulokowaniu się w czołówce tabeli. Tak przez cała lata nie byłem a teraz będę KIBICEM SUKCESU. Bo mamy wygrywać i koniec.
    • prestidigitatorRioletto, KruszynaKSC, MakuKSC oraz 4 innych osób lubią to.
    • KruszynaKSC

19.2K
      20.8K
    • 21.07.2019 o 10:29
      Post #1390025 21.07.2019 10:29
    Ian napisal prawde... przepraszam ale przoczylem wczoraj jego post...ja to wszystko co opisal mialem rok temu... W tym roku sie to powtarza...Coroczne pyyyerdolenie kocopolow Janusza...Peany do kamery spijaczonego trenera...tak na dzis ... kwintesencja dzialania klubu :) wazniejsze sa kocpoly medialne,wazne ze sie gada ,wazna reklama gratis ,wazna liga biznesu a nie atmosfera w zespole... Po Covilo teraz Javi...Nie nie bronie tu nikogo ani mi nie jest zal juz ich odejscia ale powtarza sie drugi rok z rzedu lekka reka pozbycie sie zawodnikow ktorzy decydowali o obliczu calego zespolu...Rok temu zostalismy bez "tatusia"zespolu a dzis zostajemy bez najbardziej kreatywnego zawodnika jakim byl Javi... Nie moze dochodzic do takich sytuacji...Ale u nas to norma... Powtorze...DAC byl zespolem do przejscia ...Nikt mi nie wmowi ze tak nie bylo...Pozbyto sie dwoch kluczowych zawodnikow u nas...strzelcow ponad polowy bramek dla nas... wiec byla to walka bezzebnego potwora ktory napadl na fabryke sucharow...tylko czym mial te suchary gryzc...
    • sterby oraz prestidigitatorRioletto lubią to.
    • MakuKSC

6.2K
      11.1K
    • 21.07.2019 o 10:39
      Post #1390027 21.07.2019 10:39
    To ze pozbylismy sie dwoch zawodnikow o statystycznie duzym wkladzie w nasz dorobek bramkowy to jedno, ale ze nie istnial plan zastapienia ich lepszymi lub przynajmniej porownywalnymi oraz dodatkowego wzmocnienia druzyny to drugie. Brak tego planu jasno pokazuje jakie byly przedsezonowe cele sportowe. Gadki w mediach trzeba zawsze dzielic przez dwa, rozliczajac po czynach, ocena dla Zarzadu, ktorego czescia nota bene jest bohater watku, jest negatywna.
    • sterby lubi to.
    • CRACOVIAzNH

205
      72
    • 21.07.2019 o 11:01
      Post #1390028 21.07.2019 11:01
    [quote='MakuKSC' pid='1390027' dateline='1563698391'] To ze pozbylismy sie dwoch zawodnikow o statystycznie duzym wkladzie w nasz dorobek bramkowy to jedno, ale ze nie istnial plan zastapienia ich lepszymi lub przynajmniej porownywalnymi oraz dodatkowego wzmocnienia druzyny to drugie. Brak tego planu jasno pokazuje jakie byly przedsezonowe cele sportowe. Gadki w mediach trzeba zawsze dzielic przez dwa, rozliczajac po czynach, ocena dla Zarzadu, ktorego czescia nota bene jest bohater watku, jest negatywna. [/quote] Plan zastąpienia Cabrery istniał, co najmniej od kilku miesięcy - stąd transfer Lopeza Natomiast plan zastąpienia rozkapryszonego Hernandeza nie mógł istnieć, podobnie jak rok temu takowy wobec zastąpienia Covilo. Myślisz, że zawodnicy wcześniej zgłaszają trenerowi chęć wykręcenia klubu i kibiców tuż przed najważniejszymi meczami mając ważne kontrakty? Tak to jest, jak w drużynie pojawiają się zawodnicy ze statusem "gwiazdki". Wtedy albo trzeba ich głaskać kosztem drużyny, albo podporządkować drużynie - i tu zaczynają się schody  Po prostu z niewolnika nie ma pracownika. Martwi natomiast, że drugi raz nie wyciągamy właściwych wniosków z takiej sytuacji. Pytanie do mądralińskich - jak skutecznie zabezpieczyć się przed takimi sytuacjami??? :huh:
    • gargamel9998, V.Z.1903 oraz DiegoKSC lubią to.
    • KruszynaKSC

19.2K
      20.8K
    • 21.07.2019 o 11:12
      Post #1390031 21.07.2019 11:12
    Pytasz jak skutecznie sie zabezpieczyc przed takimi stuacjami jak z Covilo i Javim?? Odpowiedz jest bardzo prosta ... Nie pyyyerdolic im kocopolow ze tak oczywiscie ze dostana podwyzke ale po urlopie... a po urlopie okazuje sie ze gdy zawodnik sie upomina o swoje udaje sie debila... Wystarczy powiedziec ze nie nie bedzie podwyzki ...albo jak sie mowi A to sie robi B a nie udaje pawiana...
    • barro, ALRS, hank oraz 6 innych osób lubią to.
    • Miszczu2007

10.2K
      4.2K
    • 21.07.2019 o 11:25
      Post #1390032 21.07.2019 11:25
    Najlepiej od razu dać kontrakt z takimi klauzulami, że będzie można odpowiedzieć "chcesz podwyżki, to sobie wywalcz".
    • gargamel9998, kaleb oraz kapalin lubią to.
    • gargamel9998

17.4K
      16.5K
    • 21.07.2019 o 11:30
      Post #1390033 21.07.2019 11:30
    Przeciez wystarczy: - miesiecznie zarabiasz 20 000 (przykladowo) - za liczbe asyst/ bramek/ meczy bez straty gola - podwyzka o "x" % - premia za wysokie miejsce w tabeli Zeby nie bylo, nie studiowalem zarzadzania (no chyba ze w FM-ie) ;)
    • kaleb oraz kapalin lubią to.
    • Jake Blues

4.1K
      8.5K
    • 21.07.2019 o 12:01
      Post #1390036 21.07.2019 12:01
    Jak zaradzić? Proste,na etapie rozmowy kwalifikacyjnej przed podpisaniem kontraktu. Dobry fachowiec wie,kogo zatrudnia i czego się może spodziewać. Dodatkowo są całe tomy o zarządzaniu konfliktem,ryzykiem,ale jak komuś się wydaje, że geniusz wyssał z mlekiem matki, to tak właśnie jest.
    • sterby, gargamel9998, prestidigitatorRioletto oraz ALRS lubią to.
    • Trapez

2.6K
      2K
    • 21.07.2019 o 12:14
      Post #1390037 21.07.2019 12:14
    [quote='Jake Blues' pid='1390036' dateline='1563703296'] Jak zaradzić? Proste,na etapie rozmowy kwalifikacyjnej przed podpisaniem kontraktu. Dobry fachowiec wie,kogo zatrudnia i czego się może spodziewać. Dodatkowo są całe tomy o zarządzaniu konfliktem,ryzykiem,ale jak komuś się wydaje, że geniusz wyssał z mlekiem matki, to tak właśnie jest. [/quote] A ci co z Neymarem mają problemy, to też jakieś głupie ? I nic nie czytają o zarządzaniu ryzykiem ? No popatrz Pan tacy niby mądrzy z Paryża i prawnicy szejków...i nic A tu z forum płynie banalne proste, gotowe rozwiązanie..
    • oldmen, STARA HUTA 82, krzys67Bytom oraz 3 innych osób lubią to.
    • Jake Blues

4.1K
      8.5K
    • 21.07.2019 o 12:23
      Post #1390038 21.07.2019 12:23
    Takich grojkow kupuje się na pokaz,a nie budując team. Jak chcesz się pochwalić Madonną na dniach Proszowic to nie marudź, że zamiast Wysowianki chce szampana w garderobie.
    • pablo74, zubereg oraz ian thorpe lubią to.
    • dziurkacz

838
      1K
    • 21.07.2019 o 12:40
      Post #1390043 21.07.2019 12:40
    [quote='gargamel9998' pid='1390033' dateline='1563701442'] Przeciez wystarczy: - miesiecznie zarabiasz 20 000 (przykladowo) - za liczbe asyst/ bramek/ meczy bez straty gola - podwyzka o "x" % - premia za wysokie miejsce w tabeli Zeby nie bylo, nie studiowalem zarzadzania (no chyba ze w FM-ie) ;) [/quote] Wszystko super, pomysł na Nobla, ale może piłkarz nie chcieć podpisać takiego kontraktu, a w innym klubie dadzą mu bez klauzul, dadzą mu po prostu lepsze warunki? Wtedy napiszesz, klub zawalił, wąż w kieszeni, świetny zawodnik, trzeba było powalczyć, zapłacić itd.
    • szlaktornad, oldmen, bearkley oraz mcz_ lubią to.
    • barro

231
      1K
    • 21.07.2019 o 13:16
      Post #1390046 21.07.2019 13:16
    [align=justify]POSIADANIE SZEROKIEJ I WYRÓWNANEJ KADRY! Uzależniając tak wiele od jednostki, klub sam robi z siebie zakładnika. Lepsza pozycja negocjacyjna stwarza potencjał do kaprysów i różnych wymuszeń na klubie. Słabsza forma - problemy. Kontuzja - problemy. Mając równorzędny skład, nawet wyróżniający się zawodnik z góry by wiedział, że szantażem nic nie ugra, a w razie odejścia czy kontuzji nikt nie będzie płakał, bo ma kto go zastąpić. Do tego dochodzi również element rywalizacji sprzyjający zajęciu się grą i rozwojem sportowym, a nie kombinowaniem. To oczywiście kosztuje, ale czy frajerskie odpadnięcie z Ligi Europejskiej nie było jeszcze bardziej kosztowne? W pewnym sensie postulat został jakby spełniony. Szkoda tylko, że zrównano w dół, a nie do góry. [/align]
    • hank oraz DiegoKSC lubią to.
    • CRACOVIAzNH

205
      72
    • 21.07.2019 o 13:30
      Post #1390048 21.07.2019 13:30
    Niektórzy na forum przyszli nobliści widzę z dziedziny zarządzania zasobami ludzkimi :) A tak na poważnie - pokażcie mi liczący się klub w Europie, czy nawet w lidze polskiej, który nie ma co pewien czas jakiś zaskakujących problemów ze swoimi "gwiazdkami" ? Każdy zawodnik, który sam lub poprzez poradę menagera dostrzeże, że wybija się w drużynie na tle innych chce znaczącej podwyżki lub transferu, gdzie będzie mógł lepiej zarobić i to niezależnie od obecnego kontraktu z macierzystym klubem Pytanie czy nas stać na dziś płacić jednemu grajkowi około 100 tys. zł miesięcznie z bonusami? Jeśli klub zgodzi się na komin płacowy jednemu, zaraz zgłoszą się inni po podwyżki. Czy chcemy, aby na pewno iść drogą naszej wynędzniałej sąsiadki :huh: Oczywiście możemy podnieść budżet - ale o tym decyduje Filipiak, a nie Probierz - bo On akurat świetnie kraje, jak mu materiału staje Dlatego w długofalowym budowaniu drużyny, tak ważne jest dobieranie zawodników nie tylko pod względem czysto piłkarskim ale również charakterologicznym
    • konserwa, dziurkacz, STARA HUTA 82 oraz 4 innych osób lubią to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)

Goście (4)
    • Główna
    • Działy i kategorie