Faworytem jesteśmy minimalnym , co potwierdzają sami buckmacherzy . Kurs na nas 2.6 na gts 2.85 . Nie oczekiwałbym łatwego zwycięstwa , sory...
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
Wlasciwie to ostatnie derby wygrywali im ludzie ktorych już u nich niema ...
[align=justify]Rzuciła mi się w oczy taka prosta statystyka Peszki. W rozegranych łącznie 4 meczach w tym sezonie zdążył wyłapać bezpośrednią czerwień i dwie żółte - całkiem sporo, a z tego co kojarzę, mogło być coś jeszcze gdyby tylko sędziowie byli bardziej szczodrzy. Wydaje się być dość elektryczny. Dokładając do tego derbową atmosferę, wg mnie zupełnie realne jest to, że nie dogra tego meczu... może warto spróbować mu w tym pomóc?
http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=3929&id_sezon=93[/align]
- Edytowany
[quote='barro' pid='1368201' dateline='1552331590']
[align=justify]Rzuciła mi się w oczy taka prosta statystyka Peszki. W rozegranych łącznie 4 meczach w tym sezonie zdążył wyłapać bezpośrednią czerwień i dwie żółte - całkiem sporo, a z tego co kojarzę, mogło być coś jeszcze gdyby tylko sędziowie byli bardziej szczodrzy. Wydaje się być dość elektryczny. Dokładając do tego derbową atmosferę, wg mnie zupełnie realne jest to, że nie dogra tego meczu... może warto spróbować mu w tym pomóc?
http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=3929&id_sezon=93[/align]
[/quote]
Tez obstawiam, ze jesli ich przycisniemy, gts nie bedzie wiedzial co ma robic to z czasem Peszko wylapie czerwo ...
PS.
Przypomnialo mi sie dopiero teraz, ze my przeciez nie umiemy grac z druzynami ktore dostaly czerwo, wiec moze lepiej zeby nikt w tym meczu czerwieni nie wylapal ...
Trzy razy Probierz derby przerżnął, dwa razy w sposób skandaliczny. Raz wygrał, będąc trenerem GTS-u. Nie wiem, jak ustawi, jak przygotuje drużynę, jeżeli chce się u nas liczyć, mieć w pełni pewne poparcie, te derby MUSI po prostu wygrać. Przy remisie się skrzywię, porażki nie biorę nawet pod uwagę.
[quote='ian thorpe' pid='1368240' dateline='1552340748']
Trzy razy Probierz derby przerżnął, dwa razy w sposób skandaliczny. Raz wygrał, będąc trenerem GTS-u. Nie wiem, jak ustawi, jak przygotuje drużynę,[b][i] jeżeli chce się u nas liczyć, mieć w pełni pewne poparcie, te derby MUSI po prostu wygrać.[/i][/b] Przy remisie się skrzywię, porażki nie biorę nawet pod uwagę.
[/quote]
Do końca rundy zasadniczej pozostało 5 meczów. Czy żeby się - jak to ująłeś - liczyć u kibiców ma wygrać debry i może przegrać cztery kolejne spotkania czy może 12 punktów w 5 najbliższych meczach i miejsce nad sąsiadką będzie wystarczającym wynikiem by trenera szanować i popierać 9 jeśli oczywiście teraz nie ma szacunku i poparcia).
Derby to derby - nikt nie wie co się wydarzy, ale pompowanie balonika, kreowanie się na faworyta i pisanie o tym że sąsiadka już zdechła, choć już w styczniu pisałem że to nieprawda - nie ma sensu.
Cracovia jest naszym klubem, Probierz naszym trenerem i będę z nim i drużyną niezależnie od wyniku derbów.
Oczywiście - pamiętam smak zwycięstwa z Sosnowca i drugiej strony Błoń, miałem przyjemność być na tym meczach i zdzierać gardło. ( po drugim jestem u sąsiadów "persona non grata").
Ale dla mnie liczy się efekt końcowy całego sezonu. Wykopanie pchlarzy z ósemki i walka o pełną pulę.
Co nie zmienia faktu że całym sercem wspieram Pasy również, a może przede wszystkim w derbach.
Hej Pasy gol !!!
Ja się z ianem zgadzam. Lubię trenera Probierza, podoba mi się jego styl pracy i coraz bardziej efekty tej pracy ale nie zostanę "Probierzotalibem" dopóki nie zacznie ogrywać gtsu. Do tej pory miał trzy szanse i trzy razy dostaliśmy w plecy, limit pomyłek w derbach już wyczerpał.
Drugi raz z rzędu Trener miesiąca Ekstraklasy! Gratulacje!
- Edytowany
[quote="eredin" pid='1368306' dateline='1552397504']
[quote='ian thorpe' pid='1368240' dateline='1552340748']
Trzy razy Probierz derby przerżnął, dwa razy w sposób skandaliczny. Raz wygrał, będąc trenerem GTS-u. Nie wiem, jak ustawi, jak przygotuje drużynę,[b][i] jeżeli chce się u nas liczyć, mieć w pełni pewne poparcie, te derby MUSI po prostu wygrać.[/i][/b] Przy remisie się skrzywię, porażki nie biorę nawet pod uwagę.
[/quote]
Do końca rundy zasadniczej pozostało 5 meczów. Czy żeby się - jak to ująłeś - liczyć u kibiców ma wygrać debry i może przegrać cztery kolejne spotkania czy może 12 punktów w 5 najbliższych meczach i miejsce nad sąsiadką będzie wystarczającym wynikiem by trenera szanować i popierać 9 jeśli oczywiście teraz nie ma szacunku i poparcia).
Derby to derby - nikt nie wie co się wydarzy, ale pompowanie balonika, kreowanie się na faworyta i pisanie o tym że sąsiadka już zdechła, choć już w styczniu pisałem że to nieprawda - nie ma sensu.
Cracovia jest naszym klubem, Probierz naszym trenerem i będę z nim i drużyną niezależnie od wyniku derbów.
Oczywiście - pamiętam smak zwycięstwa z Sosnowca i drugiej strony Błoń, miałem przyjemność być na tym meczach i zdzierać gardło. ( po drugim jestem u sąsiadów "persona non grata").
Ale dla mnie liczy się efekt końcowy całego sezonu. Wykopanie pchlarzy z ósemki i walka o pełną pulę.
Co nie zmienia faktu że całym sercem wspieram Pasy również, a może przede wszystkim w derbach.
Hej Pasy gol !!!
[/quote]
[quote="3lvis" pid='1368308' dateline='1552397800']
Ja się z ianem zgadzam. Lubię trenera Probierza, podoba mi się jego styl pracy i coraz bardziej efekty tej pracy ale nie zostanę "Probierzotalibem" dopóki nie zacznie ogrywać gtsu. Do tej pory miał trzy szanse i trzy razy dostaliśmy w plecy, limit pomyłek w derbach już wyczerpał.
[/quote]
Ja się zgadzam z eredinem. Będę popierał Probierza jeśli zdobędzie do 30 kolejki 12 punktów nawet kosztem derbów. a co do 3lvisa, nie stanę się probierzotalibem nawet jeśli do końca rundy zdobędzie 15 punktów. Co nie znaczy, że nie jestem teraz bardzo z jego pracy zadowolony. Odwala kawał dobrej roboty i jako trener, i jako wiceprezes. Ale tak długo jak nie stanie się "piłkarskim Rohaczkiem" pełną gębą (powiedzmy jeszcze 3 lata w Pasach i ze 2 razy na podium) tak będzie dla mnie "tylko" pracownikiem klubu.
I żeby nie było wątpliwości, wjątkowo "biorę w ciemno" 9 punktów z derbami zamiast 12 bez derbów.
Nie jestem minimalistą, ale doświadczenie ostatnich paru derbów pokazało, że piłkarze podeszli do derbów jak do innych meczów. Ostatnie trzy mecze derbowe pokazały, że to one były bardziej zdeterminowane.
Jak nie wygrają, mogą z Reymonta nie wracać. Tam będą bohaterami. Zespół budowany od 2 lat a na przeciwko zespół budowany w 2 tygodnie. To się inaczej nie może skończyć niż naszą dominacją. W przeciwnym wypadku można się zastanowić jaki jest sens tych wszystkich doniczek, ośrodków treningowych, ciepłej wody skoro przypadkowa ekipa może to przekreślić w 90minut. Farmazony o tym że możemy w kolejnych meczach zdobyć pierdyliard punktów zostawmy na czas gdy już je zdobędziemy. Na dziś dzień najbliższy mecz to derby i BEZWARUNKOWO musimy go wygrać.
To nie są pierwsze lepsze derby. To jest mecz, który nakreśli kierunek obu zespołów być może na lata! Dobić na boisku i odebrać nadzieje że mogą grać o coś więcej niż utrzymanie.
[quote='quentin' pid='1368331' dateline='1552403281']
To nie są pierwsze lepsze derby. To jest mecz, który nakreśli kierunek obu zespołów być może na lata! Dobić na boisku i odebrać nadzieje że mogą grać o coś więcej niż utrzymanie.
[/quote]
Gramy bez litości - trzeba ostatecznie dobić tego gada i pokazać mu miejsce dla niego odpowiednie p- A klasę .
quentin no fajnie fajnie, ale to jest mecz i wszystko się może zdarzyć.
Tez chce zwycięstwa zwłaszcza, ze przekreśli praktycznie ich szanse na ósemkę, ale to jest piłka i wyniku nigdy z góry nie możesz zakładać, w dodatku w takim meczu. Tym bardziej, ze widać ze nie są aż tak słabi na jakich wyglądali.
[quote='J&B' pid='1368344' dateline='1552405477']
quentin no fajnie fajnie, ale to jest mecz i wszystko się może zdarzyć.
Tez chce zwycięstwa zwłaszcza, ze przekreśli praktycznie ich szanse na ósemkę, ale to jest piłka i wyniku nigdy z góry nie możesz zakładać, w dodatku w takim meczu. Tym bardziej, ze widać ze nie są aż tak słabi na jakich wyglądali.
[/quote]
No niestety, ale to prawda. One wyglądają lepiej niż wszyscy tu zakładaliśmy jeszcze miesiąc temu i robią dalsze postępy w graniu. Zebrali ich do kupy miesiąc temu a już teraz grają jako tako.. Może być rożnie i przestrzegam przez huraoptymizmem i pychą bo to prosta droga do klęski. Oczywiście jak każdy Pasiak nawet nie chcę myśleć o porażce i jej w ogóle nie dopuszczam go głowy ze względów emocjonalnych, ale myśląc racjonalnie, trzeba brać wszystkie warianty pod uwagę bo to tylko spot.
Porażka tam szczególnie w obecnych okolicznościach ( czwarta z rzędu, rozpad gts, afery z nimi. nasze długie zgrywanie, itp) to klęska totalna..
- Edytowany
Ja daleki jestem od hurraoptymizmu ale - tak się gra jak pozwala rywal a Koroniarze a zwłaszcza ich "blok" obronny pozwalali obszczymurom na wszystko nie robiąc nic , kompletnie nic .
Dzis o 19:06 odbedzie sie konferencja przed Derbami :)
Sprytnie poruszony temat Bashy , wojna psychologiczna już się zaczęła ;)
Tylko Bashy? Wasilewski i Sadlok też zostali wywołani do tablicy ... zresztą prawidłowo.
Jedno jest pewne i tu zgadzam się z trenerem - sprawiedliwy i dobry sędzia to podstawa.
Nie wiem czy znajdą takiego z tymi dwoma cechami. Może Marciniak? :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)