[img]http://weszlo.com/wp-content/uploads/2018/09/instat4.png[/img]
W liczbie dryblingów jesteśmy w czarnej du.pie. To jest to o czym ja piszę od dłuższego czasu. Gdyby wyłączyć dryblingi Javiego to pewnie zakręcilibyśmy się gdzieś w okolicy liczby zero albo 1. Pedalskie podawanie piłeczki zostawmy guardioli i innym śmiesznym trenerom i drużyną. Nasza Cracovia musi być agresywna i mocna w pressingu.. Tego oczekujemy. Pressingu, odbioru, dryblingu, długa piła, cross, przerzut, 1 na 1, wjazd dogranie, mocna piłka gol.
Weź się za robotę Michał
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
Ale co znamienne gts jest za nami mimo bardzo wysokiego miejsca .Ta statystyka nie jest miarodajna .3 miejsce Pogoń a pierwsze Miedź Legnica ...
Za zwody odpowiadają głównie boki .Zaczęły lepiej funkcjonować to powinniśmy iśc w tej klasyfikacji do przodu
gronix napisał:
"Poukładał? Serio? [b]Gonienie wyniku ze słabym II-ligowcem na to wskazuje[/b]?
Jakie przeciwności losu? ."
"Gonienie wyniku" wynikło z jednego błędu obrońcy (wsadzenie Peskovicia na minę) i złej/pechowej interwencji bramkarza, który pewnie liczył, że wykopnie piłkę zanim szarżujący napastnik będzie zbyt blisko. Zdarza się. Poza tym mielismy mecz pod kontrolą. W tym kontekscie gonienie i dogonienie wyniku to plus nie minus.
"Przeciwności losu" to liczne kontuzje i zawierucha z Covilo (także z Siemieńcem), co miało wpływ na szatnię. Pieprzenie o terminarzu, to głupie bajki złotoustego Janusza Futbolu. Owszem kalendarz nie był bez znaczenia (zwłaszcza inauguracja dwoma wyjazdami) ale nie o to, głównie, chodzi
Wygramy z GTS i znowu będzie u mnie czysta karta! Mnie to wystarczy, ale ja jestem kibicem starej daty ;)
Kolega SaNtO zaprezentował ciekawą tabelę , dane zamieszczone w niej nie pokazują nas w najlepszym świetle pod względem dryblingu . Fakt . Tylko czy to , że gramy systemem wielu podań nie jest właśnie powodem braku umiejętności dryblingu u części naszych piłkarzy? W tym wieku raczej już się nie nauczą , więc taktyka dopasowana do ich możliwości i umiejętności .
kingkong to na bank ktoś klubu. C osie niby uspokoiło? Że będziemy znów grać o utrzymanie? To jest spoko?! Dla kogo?
Nie jestem nikim z klubu i jestem przeciwnikiem działań zarządu i uważam że Filipiak sprawdza się jako inwestor, ale pojęcia o piłce nie ma i nie powinien podejmować decyzji strategicznych. jedynie jestem zwolennikiem trenera bo to najlepsze co nam się w klubie trafiło od 15 lat, jedynie można być zdenerwowanym że mimo że mamy takiego trenera, to nie ma pełni władzy przez co jest jak jest.
- Edytowany
Nie wiem czy było i czy w tym miejscu powinno to być, ale:
"Grzegorz Staszewski przestał pełnić funkcję asystenta trenera w @MKSCracoviaSSA. Powodem rzekomo miało być nieporozumienie z trenerem Probierzem przy przekazywaniu informacji podczas meczu z Jagiellonią w Białymstoku. Jego miejsce ma zająć były zawodnik Pasów - Piotr Giza.
Wydaję się, że pozycja trenera Probierza w @MKSCracoviaSSA wcale nie jest niepodwarzalna. Włodarze krakowskiego klubu prowadzili już wstępne rozmowy z czeskim szkoleniowcem. Prawdopodobnie chodzi o Radoslava Latala, który w ostatnich dniach zakończył spór z Piastem Gliwice. "
Latal jest w Spartaku Trnava, gra w LE i wątpię żeby chciał tu przychodzić... Pewnie jakiś Levy albo Radolsky
Po tym co Kolega Obiektywny napisał można sadzić iż mecz w Sosnowcu będzie bardzo ważny w karierze naszego szkoleniowca , nie zapominając o derbach .Czyżby prezes tasował jak zwykle pod stołem ?
Wygrane derby to jego ostatnia deska ratunku.
obiektywny podawaj zawsze źródło informacji
Coś się Probierzowi współpracownicy szybko wytapiają.
Rock
To dlatego że MP jest jak Filipek winni są obok. On się nie myli...
https://twitter.com/janekx89/status/1045266950463598593
to nie jest wiarygodne zrodlo. Nikt poza tym TT kontem tego nie podaje. Nawet Janex napisal ze to farmazony
Filipiak zwolni Trenera Probierza, pokazujac tym samym,ze ma te mityczne miliony do wydania oraz co wazniejsze potwierdzi czynem slowa z wywiadu,ze robi co moze,zeby wyniki byly jak najlepsze. Troche mniej do smiechu z tymi nazwiskami, Hapal, Levy, Liczka....
- Edytowany
Każde z tych nazwisk to jak wyleczyć się z dżumy zapadając na cholerę.
- Edytowany
a ty myślisz, że Klopp czy Guardiola daliby radę przy tych korposzczurach?
tu nie o trenera chodzi
[url=http://cracovia.krakow.pl/member.php?action=profile&uid=1716]@Nesta[/url], jaki farmazon?
ktoś wiarygodny na forum pisał o tym już kilka dni temu
Ok nie widzialem wcześniej tego.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)