[quote='leszeczek' pid='1336149' dateline='1535969969']
Covilo sportowo jest do zastąpienia w krótkim czasie.
[/quote]
Niedługo do pełnej dyspozycji powinien dość Gol , który jest znacznie lepszy od Covilo w grze nogami , potrafi również coś skonstruować , nie jest to typowy przecinak .Kiedy grę głową poprawi Dimun będzie po problemie .
Natomiast problemem będą sprawy sfery psychicznej - tu jest ciężki orzech do zgryzienia - mleko się wylało a smród rozszedł się dość daleko .
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
Gostomski , Helik , Rapa , Siplak , Gol , Hernandez , Cabrera . Tylu na ekstraklasę .Trochę mało .
Probierz stal z zalozonymi rekoma jak Mu atakowali kapitana a potem doszla dymisja Siemiona, nie dziwota ze zaufanie zawodnikow wobec Niego spadlo i NIE MAM POJECIA jakby mial je odbudowac.
pasiak na zawsze
Stojąc w szeregu z Tabiszem nigdy go nie odbuduje
Ludzie. Mówimy o Jednym zawodniku. Jeżeli za wynik zespołu odpowiada jeden! defensywny pomocnik, to co robi reszta? Bez jaj proszę.... Trener odpłynął, vice ma wszystko w nosie.
- Edytowany
zubereg jasna sprawa
JAKO TRENER, jedz na jednym wozku ze SWOIMI pilkarzami a nie z tymi nadetymi bucami, o ktorych straszna opinie ma cala pilkarska Polska ( i kazdy kto pokopal czy potenowal tutaj choc chwile ) a Pan w co drugim wywiadzie pier... jaki ma z nimi super kontakt i jacy to super ludzie - choc kazdy wie jakie to nadete buce i prostaki !
Trener ma byc z druzyna, wskoczyc w ogien za swoich pilkarzy a nie ponizac sam siebie "za zlotowki" !
bez tego ani rusz, zniwa zbieramy teraz DZIEKI PANA ZACHOWANIU w sierpniu i w.w. "buców".
To że nie mamy skrzydeł to wiadomo od dawna, ale wczoraj nie widziałem nawet środka pola. W wielu sytuacjach oglądając mecz z dużej wysokości widziałem taki obrazek: Bramkarz, nieco dalej nasi obrońcy oraz dwójka defensywnych pomocników nieco przed nimi, potem dziura w środku i czterech naszych piłkarzy rozciągniętych przy obrońcach gości czekających chyba na wrzutkę...
Piłki nie da się w żaden sposób rozegrać poza podaniami między defensywnymi i obrońcami (pomijam już fakt, że i tak większość piłek grana była do tyłu). Taki Cabrera żyje raczej z prostopadłych piłek, tu się przepchnie, wyjdzie sam na sam etc. Zacznijmy grać w końcu PO ZIEMI. Widzę, że Hernandez chce coś grać kombinacyjnie, sądzę że z Cabrerą będą się dobrze uzupełniać ale to za mało.
Nie moge sie uciec od porownania panskiej pracy z Trenerem Fornalikiem, nie sprawdzam dat,ale na czuja, to czasu mieli Panowie prawie tyle samo,a efekty jakby odmienne. Oczywiscie mozna powiedziec,ze obaj Trenerzy odcisneli swoje pietno na druzynie I to by bylo na tyle wspolnych mianownikow. U tego Waldka, ten Piast probuje grac w pilke, powiedzialbym wrecz krakowska pilke I nawet im idzie punktowanie, pewnie sie potkna za jakis czas I odpadna od stawki,ale ich mozna ogladac I nie bola oczy az tak, jak oglada sie Cracovie pod Pana wodza.
A co jest u nas? Jeden wielki chaos, ja rozumiem, ze jak byl Covilo, to przy takiej 3-ligowej przebijance przez srodek pola mozna cos bylo ugrac, bo on wszystkie pilki zbieral. Kibicom z reguly podoba sie jednak proba grania w pilke, nie mowimy tutaj o "va banque" tiki-tace Trenera Wojciecha ale o czyms posrednim, czyli przynajmniej probach gry w trojkatach zawodnikow na malej przestrzenii. Rozumiem,ze nie majac zawodnikow uzdolnionych technicznie, szybkich, sprytnych ciezko tak grac, tylko to Pan wybral takich a nie innych, to jest Pana autorska druzyna. Jesli bylo czerowne swiatlo na gorze, to trzeba bylo miec honor I sie postawic, sciagnac takich ktorzy dadza wartosc tej druzynie.
Z piątkiem byłoby to samo co z Covilo, gdyby miał 32 lata i był defensywnym pomocnikiem, a nie napadziorem,.Na Piątka chuchano, bo miał przynieść hajs. Atmosfera, czy też gra drużyny nie ma tu nic do rzeczy, Szkoda czytać bzdury, ze winni sa Covilo z Siemieńcem, wstyd i hańba, juz wiem, który sektor trybun omijac szerokim łukiem.
[quote='morata' pid='1336155' dateline='1535970684']
Gostomski , Helik , Rapa , Siplak , Gol , Hernandez , Cabrera . Tylu na ekstraklasę .Trochę mało .
[/quote]
Peskovic, Diego, Dimun, Dąbrowski, Budziński, do tego warto zagrać Piszczkiem i Pikiem na skrzydłach....
[quote='eredin' pid='1336192' dateline='1535976565']
[/quote]
Peskovic, Diego, Dimun, Dąbrowski, Budziński, do tego warto zagrać Piszczkiem i Pikiem na skrzydłach....
[/quote]
Ditjatjew też spox do polskiej ekstraklapy aż nadto.
- Edytowany
Chciałem ci pogratulować trenerze-kolekcjonerze-celebryto. Na razie wyrównania rekordu Ulatowskiego: 7 meczy - 3 punkty.
Teraz starczy przegrać z Jagą i przebijasz Ulatowskiego ! (który po 8 meczach miał 4 punkty) ! Idziesz na miszcza.... !
Myślałem, że rekord Ulatowskiego jest nie do pobicia, ale ty dasz chyba radę.
- Edytowany
No cóż wygląda na to że wg niektórych wystarczyłoby jednak dać te kilka tysięcy dodatkowo i wyniki by były. Choć o dziwo Ci sami ludzie piszą że jednak nie powinno się ich dawać bo zawodnik nie zasłużył :D.
Biznes piłkarski i kontrakty dla piłkarzy to jednak nie jest prosta matematyka 2+2 =4. Pewnie dlatego wielki biznesmen ma takie problemy by osiągnąć jakikolwiek sukces. W dodatku jeśli najlepszy trener "troszkę" się pogubił robi się lekko nerwowo. Kurcze nawet bym dopingował duet Filipiak+Probierz by skończyli w pierwszej lidze, gdyby nie fakt że wspomniana dwójka prowadzi Cracovię.
[quote='eredin' pid='1336192' dateline='1535976565']
[/quote]
[/quote]
Tylko chciałem zapytać gdzie jest ten Piszczek bo jeśli się nie mylę to go nawet na ławce nie było nie załapał się nawet do 18 na mecz no chyba ze chodzi o tego z Dortmundu to zgoda ..
Dopasował się Pan jak ulał do trio FBT.Szkoda gadać co robią pieniądze z człowieka.Jest Pan Marionetką Filipiaka.
Zyebales Michas strasznie....takiej bucowy to nawet na A klasie na Borku nie ogladam bo wiecej sie tam dzieje...
Miales wszystkie asy na stole... a zostaly Ci po roku same.... dupki.... odjebales kawal chooojowej jak narazie roboty... nikt nic nie gra z zawodnikow... bo chyba nie wiedza co maja grac.... pokazal to wczorajszy mecz.... idziesz na rekord....
Rozyyyebales sie za "drobne" nie wstawiajac sie za Mirem... tylko przytakujac prezesom.... zawodnicy to widzieli.... zawodnicy Cie olewaja.... i wyniki masz jakie masz...
"Marionetka....cala z drewna...choc czasem rusza sie jak my....
Jako długi stażem kibic Cracovii, rozmyślam o wczorajszej szansie pokonania nielubianej Legii i sądzę że szybko szansa taka jak była wczoraj nam się nie przytrafi. Słaba jak nigdy Legia jeszcze przez 80 minut grająca o jednego mniej, brak Pana reakcji na w/w wydarzenia dyskryminuje Pana jako trenera. Tak się zastawiam? O pójściu w politykę Pan nie myślał?.. Tam kompetencje nie są potrzebne, może tam by się Pan tam bardziej sprawdzał? bo w lidze na razie trzy punkty, trzy remisy, trzy bramki ( styl i gra niedostatecznie) ... Słabo.
Choć nigdy Pana nie lubiłem ( za arogancję i bufonadę) to bardzo cieszyłem się z Pana przyjścia do klubu, bo zdawało mi się , że warsztat trenerski ma Pan najlepszy na rynku wśród dostępnych tu trenerów. Jak wielu wiązałem też z Panem nadzieję na skuteczne ( swoją arogancją) przebicie wpływów Tabisza.
Długo też dawałem Panu swój kredyt zaufania ( nic od razu nie działa idealnie). Jednak ponad to rok to trochę za długo...
Fornalik przy Panu wydawał mi się miernotą ( a gdzie teraz po roku trenowania jest Piast) , gdzie po pół roku pracy Stokowca jest Lechia, a przede wszystkim jak gra ( mimo również dużego wietrzenia szatni) ... niestety doopa z Pana nie trener choćby przy tej dwójce.
Ogarnij się człowieku, bo za 2 tygodnie możesz pobić ( o czym była tu już mowa) rekord zdawałoby się nie do pobicia, rekord Ulatowskiego ...
[img=502x282]https://pbs.twimg.com/media/DmLJXJmWsAAncbr.jpg[/img]
[quote='piotrek67' pid='1336260' dateline='1536000249']
[img=502x282]https://pbs.twimg.com/media/DmLJXJmWsAAncbr.jpg[/img]
[/quote]
CRACOVII
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)