[quote='kingkong' pid='1331770' dateline='1534438452']
W dalszym ciągu uważam że Probierz jest najlepszym polskim trenerem na ten moment i że kiedyś będziemy żałować jak weźmie nam go reprezentacja lub Legia. Co do euforii, to mając wszystkie dane klub jednak się rozwija (nie tylko finansowo). Od czasów drugiego awansu do ekstraklasy zajmowaliśmy miejsca kolejno: 14, 9, 4, 14, 9 - czyli tylko 2 razy na 5 walczyliśmy o utrzymanie o przed awansem było to co roku dosłownie. Wiadomo że wciąż jest to KOMPROMITACJA dla klubu z ponad 110 letnią tradycją, ale jednak dane liczbowe mówią o tendencji wzrostowej.
Dlatego właśnie przyszedł Probierz, żeby z powolnego wzrostu zrobić szybszy i trwały wzrost. Obecnie budujemy struktury klubu i myślę że miejsce w 8 przy tym trenerze jest pewne a [b]być może uda się wskoczyć do 3 (zapamiętajcie bo po sezonie będziecie to wspominać)[/b]. Za rok już na pewno będziemy w ścisłej czołowce jeśli nikt nie zepsuje tego projektu.
Co do pracy w Jagielloni a pracy i nas to wygląda podobnie. Jest to struktura chirurgiczna, gdzie Probierz jest głównym autorem. Jeśli ktoś posiada podstawową wiedzę ekonimiczną to chyba wie co dzieje się w momencie gdy ze struktury wypada główny autor, dlatego jak ktoś myśli o jego zwolnieniu to jest to dla mnie działanie na szkodę naszego klubu.
[/quote]
Ciekawa teza, troche kontrowersyjna. A jak twoim zdaniem moze wygladac koncowa tabela uwzgledniajac obecne kadry zespolow?
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
Na chwilę obecną stawiał bym:
1) Lech
2) Legia
3) Jagiellonia
Ale w Legii problemy mogą się wreszcie skończyć i mogą skończyć znów na 1. Pierwsza dwójka jak dla mnie niezagrożona. Co do 3 miejsca to stawiam na Jagiellonie ale być może uda się to miejsce zająć nam, jak już pisałem bo Jagiellonia jest obecnie w naszym zasięgu. Również jest w zasięgu połowy ligi i ktoś inny może zająć jej miejsce.
[quote='kingkong' pid='1331778' dateline='1534440307']
Na chwilę obecną stawiał bym:
1) Lech
2) Legia
3) Jagiellonia
Ale w Legii problemy mogą się wreszcie skończyć i mogą skończyć znów na 1. Pierwsza dwójka jak dla mnie niezagrożona. [font=Arial Black]Co do 3 miejsca to stawiam na Jagiellonie ale być może uda się to miejsce zająć nam, jak już pisałem bo Jagiellonia jest obecnie w naszym zasięgu.[/font] Również jest w zasięgu połowy ligi i ktoś inny może zająć jej miejsce.
[/quote]
Zrobiles mi dzien tym wpisem :) Potterowe zajady mi sie porobily ze smiechu :D :D :D
Ledwo co potrafia zagrac dwa szybkie podania z pierwszej bo przy trzecej sie sami gubia a Ty piszesz ze ktos jest w naszym zasiegu :) i do tego 3miejsce :D :D Leze popraotu leze... Nawet najwieksi optymisci po tym co do tej pory widzieli trzesa portkami zebysmy sie nie zadomowili na 14 miesjcu a Ty tu piszesz ze 3 w naszym zasiegu :)
Co wy cpacie??
Odtworzyłem sobie właśnie z opóźnieniem konferencję przed meczem z Lubinem...
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, po jaką cholerę Probierz czytał książkę telefoniczną przez pierwsze 3 minuty??
Czy naprawdę mogło chodzić o to, że ktoś w internetach śmiał podważyć wybitność MP? Przecież to trzeba mieć kompleksy jak Pałac Kultury żeby przedmeczową konferencję zamieniać w autobiograficzny referat... Żenada.
- Edytowany
Ciekawa rzecz - Legia przegrała przez tą samą taktykę, którą na co dzień my stosujemy - rajd po skrzydle i wysoki balon w pole karne, do znudzenia. Pierwsza bramka Kante to był wyłom w tej taktyce (centra dołem) ale zaraz sobie przypomnieli, że nie tak mieli grać, no i nie grali.
Apeluję do M. Probierza: panie trenerze, dość tych balonów, próbujmy grać dołem, na litość Boską! Raz, że nie da się już na to patrzeć, dwa, że nie ma już kto uderzyć głową w polu karnym. Trzy, że wszyscy w lidze wiedzą, co za chwilę zrobi nasz zawodnik i są na to w 100% przygotowani.
Jeszcze na wyrywki, Wilka fortece wymienil dzies w srodku :D
Taka bardzo dobra rada dla Pana MP. Niech Pan poświęci na trenowanie, taktykę i scouting tyle czasu ile na te swoje PR-owe zagrywki na konferencjach. Po ponad roku nie mamy drużyny, stylu i progresu. Mamy za to wagonami ściągany szrot z zagranicy, na naszą grę nie da się patrzeć i stajemy się raz po raz pośmiewiskiem i tak dość śmiesznej polskiej ligi. Można mówić o pechu, sędziach, kontuzjach, ale prawda jest brutalna - od momentu zwolnienia poprzedniego trenera zanotowaliśmy olbrzymi regres, a drużyna gra tragicznie i bez charakteru.
- Edytowany
Michał,bo nam czołówka ucieka.Co się dzieje?
Michał na przekór wszystkim krytykom - jesteś świetny, wspaniały, nie omylny, inteligentny, dowcipny tylko wszyscy się uparli i widzą to inaczej. Co ty na to?
[quote='Colorado66' pid='1332050' dateline='1534533118']
Michał na przekór wszystkim krytykom - jesteś świetny, wspaniały, nie omylny, inteligentny, dowcipny tylko wszyscy się uparli i widzą to inaczej. Co ty na to?
[/quote]
"Nieomylny" pisze się razem.
Michał.
aleś się wygłupił z tym "gramy o mistrzostwo" :s
Probierz gdzie jest Covilo ?To przez twoje wchodzenie w dupę tabiszom nie mamy klasowego zawodnika .Przy tylu wrzutkach dziś by coś wpadło jak byś go kretynie nie wyslał na urlop .
Dalej twierdzisz że nie potrzeba nam wzmocnień klasowymi piłkarzami ?Dalej będziesz robił z Cracovii śmietnik i przytulisko dla zawodników których nikt nie chce ?
w kazdym cyrku musi byc klaun.
[quote='Jake Blues' pid='1332121' dateline='1534540815']
w kazdym cyrku musi byc klaun.
[/quote]
Ale w naszym jest kilku a jeden by wystarczył ;)
Szanowny Panie trenerze! Ma Pan rację że krytyka przez anonimowe wpisy internetowe jest nie do końca sprawiedliwa. Ale gdybym miał możliwość wypowiedzi w innej formie to powiedziałbym że za całokształt odpowiada trener i moim zdaniem Pana warsztat trenerski jest jak dla mnie słaby. Życzę dużo zdrowia!
Na moim prywatnym wkurwometrze pan Michał zajmuje już 3 pozycję za Wuefistą i Pasjonatem.
Jeszcze kilka takich debilnych konferencji i może zostać liderem.
Człowieku trochę pokory. Za bardzo uwierzyłeś w siebie, przestań gadać, a zacznij pracować, bo jesteś rok z drużyną, a niektórzy zawodnicy prezentują się gorzej niż za schyłkowego Zielińskiego.
Patent Pawłowskiego na Cracovię.
.Od czasu medialnej sprzeczki z Michałem Probierzem, pomocnik Zagłębia Lubin strzela gole tyko Cracovii.
Zagłębie dorobiło się piłkarza, który regularnie strzela krakowianom. Bartłomiej Pawłowski cudownym golem z dystansu w ostatniej minucie meczu odebrał w kwietniu wygraną Cracovii na stadionie przy ulicy Kałuży. W piątek trafił przeciwko niej w jednej z ostatnich akcji pierwszej połowy. W 2018 roku 25-letni skrzydłowy strzelił tylko dwa gole. Oba na stadionie Pasów.
Michał Probierz rozpoczął udział w przedmeczowej konferencji prasowej od odczytania długiej listy wszystkich zawodników, którzy pod jego wodzą zadebiutowali w ekstraklasie. - By przypomnieć tym wszystkim „hejterom” - wytłumaczył. Nazwisko Pawłowskiego też zostało wyczytane. W 2010 roku Probierz wystawił 18-letniego wówczas zawodnika w meczu z Jagiellonii. Piłkarz nie wspomina jednak szkoleniowca ze szczególnym sentymentem. W zeszłorocznym wywiadzie dla „Przeglądu Sportowego” wspominał stres, jaki wzbudzał w nim Probierz. - Wtedy właściwie nic nie mówiłem, tylko przed każdym treningiem cały trząsłem się z nerwów. Dostawałem od trenera Probierza opierdziel za wszystko: a to źle spojrzałem, a to nie tak ułożyłem włosy czy krzywo wyprasowałem koszulkę. Nie podejrzewam go o złą wolę. Ale to nie był sposób, który mi pomagał. Gdy codziennie słyszałem wyzwiska, traciłem koncentrację, nie rozumiałem tego. Widziałem, jak jeden czy drugi zawodnik nie trafił w bramkę i nie było tragedii, a kiedy ja przestrzeliłem, słyszałem same wyzwiska. Na pewno nie było równego traktowania – stwierdził Słowa te nie przeszły bez echa. Probierz zareagował na nie już w dniu publikacji wywiadu. - Niech Bartek najpierw spojrzy w lustro, a nie rusza mnie, trenera, który osiem lat temu go prowadził. Niech zobaczy, jak jego losy się potoczyły. Niech zobaczy, jak jego losy się potoczyły. Niektórym piłkarzom się wydaje, że mogą krytykować trenerów jak im się podoba i kiedy im się podoba. To jest coś nie-halo. To jest w ogóle nieetyczne, żeby w tak bezczelny sposób krytykować byłego szkoleniowca – powiedział. Od tego czasu Pawłowski w każdym spotkaniu przeciwko drużynom Probierza trafiał do siatki.
Kolega Sterby ma rację. Nic trenerze nie masz na swoją obronę, a powiem jeszcze wiecej.Jako doświadczony szkoleniowiec z realnym budżetem na transfery powinieneś załatwić sprawę przed sezonem. Pokpiłeś temat równowagi sił w drużynie, bedac przekonany o własnej wizji rozwoju.Jak widać nie co sezon trafia ci się taki Peszko, czy inny Piątek.
[quote='Bruno' pid='1332165' dateline='1534575949']
Kolega Sterby ma rację. Nic trenerze nie masz na swoją obronę, a powiem jeszcze wiecej.Jako doświadczony szkoleniowiec z realnym budżetem na transfery powinieneś załatwić sprawę przed sezonem. Pokpiłeś temat równowagi sił w drużynie, bedac przekonany o własnej wizji rozwoju.Jak widać nie co sezon trafia ci się taki Peszko, czy inny Piątek.
[/quote]
Jakiego ku... rozwoju....on przyszedł do CRACOVII żeby zarabiać kasę..doskonale wpasował się do duetu JF + JT...dla nich liczy sie tylko mamona...wynik sportowy mają w du........ 14 miejsce i co roku kasa za "nowego Piątka"..to jest to o co im chodzi....
Ty się lepiej zastanów, jeśli nie chcesz być bohaterem następnej konferencji. :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)