Chłopak się trochę zagubił. Ciężki rok miał, strata ojca.
Podobnie jak pare wpisów wyżej, kibicowałem mu zawsze i go nie skreślam.
-
-
Michał Rakoczy kolejny wielki talent-powodzenia !
„Szczerze, nie mam pojęcia. Jak chodzi o względy piłkarskie, to wyglądałem dobrze.” Kurtyna. Michał współczucia z powodu ostatnich wydarzeń, ale no kurde bez jaj. Nie grałeś bo byłeś po prostu słaby. Sorry.
Ktoś napisał, że jazda po chłopaku bo mu coś nie wyszło. Nie, nie dlatego, i nie od razu jazda. On po prostu przez ten czas jak był na boisku nie zrobił nic. Potem fatalny błąd i na koniec, minimalny brak sam nie wiem czego: szczęścia? umiejętności?
Jeśli miałem o coś pretensje to o ten brak zaangażowania po wejściu i nonszalancję w kluczowym momencie. I tak jak wielu tutaj napisało: życzę mu dobrze, miło wspominam wiele jego występów, lecz później coś mu się w głowie porobiło i nie chce go opuścić. Trzymaj się Michał i wracaj do grania.
Po prostu źle wszedł w mecz i tyle w temacie a tu jest dorabiana ideologia do tego. To nasz zawodnik, to nasz chłopak. Ściskać kciuki by wrócił do formy i tyle bo to jest rolą kibica a nie mądrzenie się jaki to nie jest hujowy
Ale tutaj nie chodzi o trzymanie kciuków tylko o ocenę obecnej formy, a ta jest kiepska. Oczywiście trzymam kciuki, żeby się odbudował. Wyrażam jednak obawę, że moja wiara w to, że tak się stanie topnieje. Bo z wywiadu wynika, że ego nadal ogromne, a to jest dobre tylko gdy idzie za umiejętnościami. Czasem nawet zbytnia skromność jest przeszkodą. Jednak gdy samoocena jest lepsza od obiektywnej wartości to to jest zła mieszanka.
[quote]#post1677887 To nasz zawodnik, to nasz chłopak. Ściskać kciuki by wrócił do formy i tyle bo to jest rolą kibica a nie mądrzenie się jaki to nie jest hujowy[/quote]
Warto to zastosować do wszystkich naszych zawodników i pracowników .
Z łatwością przychodzi obrażanie swoich ,a wychwalanie byle patałachów
Mówi w wywiadzie, że wiele ofert żeby zmienić klub nie dostał.Dlatego tak jak już wspominałem nie dziwię się Rózdze , że chce iść do takiego Red Bulla skoro go teraz chcą, bo za rok może być za późno .
Ta wypowiedź pokazuje, że Michał jest gotowy do brania odpowiedzialności. Czekam na jego występ w Pasach, mam nadzieję że wraz z nowym trenerem będzie szansa na jego owocną grę.
Ogladalem mecz z Gruzja. I najlepiej prezentowali sie Ci pilkarze, co graja w Ekstraklasie. Tzn. mam na mysli przygotowanie motoryczne i wole walki. Reszta kopala sie po czole i dwa nastepne spotkania arcy trudne - Francja i Portugalia... chyba mamy juz po turnieju.
Wycalujcie mu łydki jak wroci skoro taki zajebisty wspaniały i najlepszy z najlepszych bo swoj ... moze mu to coś pomoże na lepsze granie..
Obiektywnie wczoraj Michał się niestety nie popisał w meczu z Gruzja.... I to pokazuje, ze jako już - 23 latek, to nie radzi sobie już na tym poziomie. I widać było brak ogrania i rozegranych minut - ostatni rok to była strata czasu.
Mam nadzieję że przy nowym trenerze wróci na najwyższy poziom.
Grać umie, to już pokazał. Po prostu potrzebuje kogoś, kto mu pomoże zresetować głowę i da trochę spokoju w dochodzeniu do formy. Życzę mu, żeby wrócił do formy i choć w części spełnił oczekiwania, jakie w nim pokładano przez lata.
➡️Sturm Graz
To nie ten 😜
Mój błąd
Wysyłać, Może się nie zorientują.
W pakiecie dwóch za 3 bańki może?
59 dni później
zagra jeszcze kiedyś? W kontekście ruchów transferowych które się zadziały i jeszcze mają zadziać to chyba się już nie zanosi.
[quote]#post1686876 zagra jeszcze kiedyś? W kontekście ruchów transferowych które się zadziały i jeszcze mają zadziać to chyba się już nie zanosi.[/quote]
Czy ja wiem czy taka konkurencja na jego pozycji.
Nie do ruszenia na razie jest Minczew, przyjdzie Brahimi, hasic kontuzjowany,Bzdyl bez formy, kameri to samo co Bzdyl plus podatny na kontuzje, plus irańczyk trochę inna pozycja ale też jest jego rywalem przez kilka miesięcy praktycznie nie grał, w chwili obecnej Minczew,Brahimi (zakładając że przyjdzie i długo długo nic)
Jak dojdzie do formy za 5 milionów euro, plac ma pewny.
Brahimi, Praszelik, Kameri, Minczew, Hasic, Bzdyl. Do tego Rakoczy, a tylko dwa miejsca
Obecnie gdy Hasić ma kontuzje to najlepsza okazja dla Rakoczego tylko co z jego zdrowiem.
ludzie, dajcie spokój,
ktoś, kto ma wiedzę napisał, że Rakoczy na wylocie, tylko, że chętnych brak.
uważam, że temat Rakiego w Pasach zamknięty.
Ja bym z Rakoczego nie rezygnował. To jest kwestia odbudowy mentalnej.
Poza Stojlikovicem nie ma kto strzelać bramek.
Kameri, Zahiroleslam czy Praszelik są zupełnie nie przygotowani do sezonu i zanim dojdą do formy może minąć pół roku (chyba po zimowym okresie przygotowawczym). Klich to wielka niewiadoma i wcale nie jest powiedziane , że odpali.
Rakoczy zna realia polskiej ekstraklasy i jeśli wróci do takiej formy jak przed 2 laty to jest zupełnie możliwe, że może grać rolę cofniętego napastnika z powodzeniem.
Mamy alternatywę albo sprowadzić jeszcze jednego napastnika, który jest w rytmie meczowym (a to bardzo trudne i kosztowne zadanie) albo spróbować odbudować Rakoczego.
W przeciwnym razie pozostaje nam tylko jeden napastnik Stojilikovic. Niech się przydarzą kartki albo odpukać! jakaś kontuzja to kto go zastąpi?
Obawiam się że Michała trzeba by odbudowywać mniej więcej tyle samo czasu, a do tej intensywności gdy to nie wiem czy w ogóle dałby radę doskoczyć.
- Edytowany
Prosta sprawa... on nie dawal rady kondycyjnie przy polowie intensywnosci biegania co teraz to niby jak mialby dawac rade teraz skoro od juniora nic nie robil w strone poprawy ?
Nie zebym sie nad nim pastwil ale poprostu od juniora obserwowalem go i w sprawie kondycji nic sie nie zmienilo...zero kompletne nul...
To jest jakieś kuriozum. Ta kondycja.
W końcu to podstawa, tak jakby gość nogi nie miał.
Może po prostu jest leniem? Skoro 3 trener z rzędu jest zły to chyba coś jest nie teges.
@Rock#1477 pewnie masz rację, wystarczy sportowy lub mniej sportowy tryb życia. Trzymasz dietę, wysypiasz się i zapieprzasz na treningach i na siłowni - zwykle to wystarcza. Najlepszym tego przykładem był Jacek Krzynówek który zawsze podkreślał (i nie tylko on) że nie talent a ciężka praca dały mu możliwości rozwoju kariery. Raki ma iskrę talentu ale nie jest zainteresowany by ją rozwijać. Szkoda...
[quote]#post1687134 Prosta sprawa... on nie dawal rady kondycyjnie przy polowie intensywnosci biegania co teraz to niby jak mialby dawac rade teraz skoro od juniora nic nie robil w strone poprawy ?
Nie zebym sie nad nim pastwil ale poprostu od juniora obserwowalem go i w sprawie kondycji nic sie nie zmienilo...zero kompletne nul...[/quote]
Michał jeszcze grając w juniorach miał z kondycja kłopoty . Problemy się zaczynały około 60 - 70 minuty .
@hank#159 to akurat ta część piłkarskiej dyspozycji która poprawić można najłatwiej
Zapewne ale ... Michał tego nie zrobił . Co jest tego powodem ? Nie wiem, zdiagnozować powinien sztab medyczny . Bo szkoda tracić zawodnika tej klasy /plotki o odejściu ? / zwłaszcza przy ilości zawodników ofensywnych jakimi dysponujemy .
@hank#159 co jest powodem? Mental.
Ale jakiej klasy? On niczego nam obecnie nie jest w stanie dać. Ma najlepszy sztab i jeśli nie jest w stanie z niego skorzystać to niech idzie do Puszczy i tyle. Skończyło się u nas holowanie.
Jak się nie chce, to gorzej jak by się nie mogło.
- Edytowany
Pozostanie mu do końca życia opowiadanie bajki jaką by to zrobił karierę gdyby zła Cracovia nie upierała się, że chce zarobić na jego transferze i oddała go za frytki gdy miał okazję wyjechać w świat.
Szkoda, bo lubiłem chłopaka i trochę radości nam dał.
[quote]#post1687170 @hank#159 co jest powodem? Mental.[/quote]
To chyba tylko on wie .
Defekt mózgu.
Spokojnie,Rakoczy nie ma zbyt wielkiej konkurencji (Minczew) więc jak dojdzie do zdrowia to wszystko w jego nogach i głowie... choć przyznam czarno to widzę 😬
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)