Dla tych, którzy nie czytali wywiadu z prezesem w goal.pl:
"Czy sposób, w jaki klub traktuje zawodników – w tym przypadku Rakoczego – jest normalny? Powtarza się to kolejny raz.
Tak, normalny. Gdyby była sytuacja, w której Michał Rakoczy przyszedłby do mnie i powiedział: prezesie, nie chcę być tak traktowany, to na pewno bym zareagował. [b]Ale gdy pytałem, czy omówił z trenerem plan i czy go akceptuje, to taką odpowiedź otrzymałem. Nie widziałem niczego, by działo się coś złego a przede wszystkim nie zgłosił mi tego Michał.[/b] Podobnie z Janim Atanasovem, który sam poprosił o treningi z rezerwami. Klub nikogo na siłę nie wypycha, wszystko konsultuje z zawodnikami."
-
-
Michał Rakoczy kolejny wielki talent-powodzenia !
[quote]Podobnie z Janim Atanasovem, który sam poprosił o treningi z rezerwami. [/quote]
Yyyy jasne.
jak nie pojechał na obóz to wiadomo, że poprosił o treningi z rezerwami, to świadczy o jego profesjonalizmie. trzeba umieć zaakceptować też to, że nie jesteś dłużej w planach trenera i może mieć na to wpływ mnóstwo czynników, nawet jeśli jesteś najlepszy. dla trenera najważniejsza jest integralność drużyny. jeśli ją naraża to staje się wrogiem drużyny w oczach trenera i zagrożeniem.
[quote]#post1658616 nawet jeśli jesteś najlepszy. dla trenera najważniejsza jest integralność drużyny. jeśli ją naraża to staje się wrogiem drużyny w oczach trenera i zagrożeniem.[/quote]
Jakbym czytał o Konopliance
[quote]Dostali za darmo chłopa,który pokazywał się z dobrej strony i który przestał grać z powodów innych niż sportowe i który ,wiadomo,że będzie dawał z siebie maxa[/quote]
Czyżbyś miał jakieś informacje z jakich to konkretnie powodów pozasportowych Kroczek i zarząd zrezygnował z usług Michała?
@Khalid#3380
Pamiętasz Sławka Szeligę? Albo innych naszych kapitanów? Może nie byli wirtuozami ale dawali na boisku serce.
Raki miał/ma wszystko by być gwiazdą tej ligi - wsparcie kibiców, opaskę kapitana, talent, wiek, reprezentacje U-21. Tylko jakoś z chęciami było słabo od lata..... Ktoś mu wmówił że przerasta Ekstraklapę o przynajmniej trzy poziomy. W związku z tym przestał się starać i delikatnie wspominając "zapuścił się".
Szanuję każdego, kto ubiera koszulkę w Pasy i oddaje na boisku serce. Kto walczy i się stara.
Ale tutaj od czerwca tego niestety nie było...
Ale to też nie tylko problem, że akurat Rakoczy, tylko specyfika współczesnych młodych ludzi, kontekstu kulturowego, w którym dorastają, kształtowania w ten sposób takich, a nie innych charakterów. Wystarczy spojrzeć na młodych ludzi w innych sferach życia, w pracy, na uniwersytecie, itp. Do wielu rzeczy mają podejście inne, niż miało się kiedyś. Wnioski ogólne są, mówiąc oględnie, takie sobie.
[quote]#post1658610 [quote]Podobnie z Janim Atanasovem, który sam poprosił o treningi z rezerwami. [/quote]
Yyyy jasne.[/quote]
Jeśli wiedział, że raczej odejdzie i będzie duży ruch w interesie to by nie robić jaj wolał trenować na miejscu. Pewnie na obozie nie mógłby skupić się na ciągłych dyskusjach z agentem jeśli takowe miały się odbywać. Może liczył, że coś podpisze od razu ale wyszło inaczej. Nie wiadomo ale to nie musi być kłamstwo.
mogło być i tak
[quote]#post1658528 uciszył MisioPasa i Kruszynę i bardzo dobrze. wspaniałe to wspomnienie zostanie ze mną do końca mych dni[/quote]
Ciebie co tydzień uciszają na ławce "trenerskiej" paralitycy kopiący się po czołach i nikt z tego zagadnienia nie czyni!
Dlatego w/w przez Ciebie wspomnienie urasta do rangi wspomnienia do końca życia które widać - na podstawie tych "przeżyć" - jest dość nudne 😂
Bez pozdrowienia i bez odbioru!
22 dni później
Uprzejmie informuję, że we wczorajszym meczu 1. Ligi Tureckiej, jak przyznał trener zespołu Ankaragucu - Michał był jednym z najlepszych zawodników na boisku. Po raz pierwszy od przeprowadzki do Turcji rozegrał spotkanie w pełnym wymiarze czasu.
Cudownie, tylko że jak spadną to co wtedy? Będziemy musieli dopłacić żeby tam został?
Na pewno nie z Twojej kieszeni
Ważne żeby Michał grał,bo gdyby Ankaragucu go nie wykupiło po sezonie to łatwiej będzie go spieniężyć.
[quote]#post1661471 Na pewno nie z Twojej kieszeni[/quote]
E no też trochę, kupuje karnety, koszulki itp.
Michał, to Ty?
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-02/obraz-png-15009907.png[/img]
Też mam takie przypuszczenia od pierwszego postu.
Michał, graj jak najwięcej i nie zajmuj się głupotami 😉
Myślę, że Michał ma więcej bardziej pożytecznych rzeczy do roboty niż czytanie niektórych durnych wpisów na forum.
[quote]#post1661493 Myślę, że Michał ma więcej bardziej pożytecznych rzeczy do roboty niż czytanie niektórych durnych wpisów na forum.[/quote]
100% racji. Niech przede wszystkim się skupi na treningu! Odbuduje formę sportową i mentalną, bo tego mu w ostatnich miesiącach bardzo brakowało. Krok po kroku do przodu. Ja trzymam kciuki!
Czytając ten wątek Już zaczęło mi wchodzić do głowy że to Felix Magath jest trenerem Michała .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)