W Anglii przez wiele lat jako przykład wierności barwom klubowym podawano przykład Stevena Gerarda . Tylko nikt się nie zająknął , że piłkarz co rok dostawał bardzo solidna podwyżkę .
-
-
Michał Rakoczy kolejny wielki talent-powodzenia !
Ale ten problem nie dotyczy tylko Polski. Przeciez co roku najlepsi Chorwaci/Wegrzy/Serbowie ida do lepszych lig. Zeby takich chlopakow trzymac, nalezy rok w rok wchodzic do europejskich pucharow i tam starac sie cos ugrac..Takie sukcesy lacza sie rowniez z podwyzkami dla zawodnika
[quote='hank' pid='1388665' dateline='1563105536']
W Anglii przez wiele lat jako przykład wierności barwom klubowym podawano przykład Stevena Gerarda . Tylko nikt się nie zająknął , że piłkarz co rok dostawał bardzo solidna podwyżkę .
[/quote]
Dziwne zwyczaje. Mogli mu przecież obiecać podwyżkę, a potem palić jana, że vicek wyjechał na urlop. Byli by do przodu o kilkaset funtów.
Santo nie bierzesz pod uwagę jednej kwesti.
Może ci wybijający się zawodnicy, którzy mieli by latami grac w Cracovii, dając jej sukces sportowt i grę co roku w pucharach.
Nawet za miliony u nas, woleli by grać za drobne w najlepszych ligach, nawet w klubach broniących się przed spadkiem.
U nas na codzień mogli by grać co najwyżej przeciwko Kucharczykowi, a tam przeciwko najlepszym.
Sam za możliwość zagrać przeciwko Chelsea,
byś był skłonny nawet zapłacić.
[quote='Rock' pid='1388687' dateline='1563126782']
[quote='hank' pid='1388665' dateline='1563105536']
[/quote]
Dziwne zwyczaje. Mogli mu przecież obiecać podwyżkę, a potem palić jana, że vicek wyjechał na urlop. Byli by do przodu o kilkaset funtów.
[/quote]
Tyle , że w Liverpoolu nie było panów F,T i B .I tam słowo powiedziane jest ważne . Ot co .
63 dni później
Ales mlody wszedl do skladu z buta!!!
Dopiero 52 minuta .. juz gol i naprawde super gra!! Brawo!!!! Mlody do boju!!!
obys okazał się nowym "Kapustka" a nie "Wdowiakiem".
Szkoda tylko,ze go Probierz sciagnal po strzelonej bramce w 55 min i wprowadzil drewnianego Strozika, ktoremu pilka odskakuje na dwa metry przy przyjeciu.
- Edytowany
Ależ się cieszę.
Trzymałem cały czas kciuki za młodego. Po pierwszej połowie naliczyłem mu 4 plusiki i jeden duży za prawie bramkę co mi dało notę 7,5-8.
Jak strzelił gola to oszalałem z radości (i dostałem zjebkę od żony) i co mu dać. 10 chyba nie wypada 9+
Graj tak dalej Michał, ku chwale Cracovii :)
Maku, Ty tak na poważnie, czy już całkiem straciłeś obiektywizm. Właśnie ta decyzja MP była dla chłopaka najlepsza. Schodził w chwale, w momencie gdy mógłby już zacząć tracić siły. Potem głupi błąd wynikający z mieszanki utraty sił i pewności siebie i zamiast 9 i dych dostałby 7.
Bardzo dobra decyzja trenera :)
Gratulacje młody człowieku.
- Edytowany
Konserwa, ja tak na powaznie, grales w pilke? Wiesz jaki dostaje sie kop po strzelonej bramce? Tymbardziej,ze do tego momentu byl najlepszy na boisku, a jedyny, ktory dotrzymywal mu kroku to Janusz Gol. Mogl jeszcze spokojnie pograc 10 minut, zwlaszcza,ze gralismy z przewaga liczebna, wiec byla wieksza szansa na jego druga bramke niz na strate gola.
P.S. Troche stracilem obiektywizm, po 4 przejebanych derbach i tym gownie, ktore odpierdala sie w klubie,ale to nie zmienia faktu,ze Rakoczy niesiony entuzjazmem mogl jeszcze spokojnie wpakowac druga bramke, bo dawal w ofensywie wiecej niz inni, a wpuszczenie Vestenickiego na ofensywnego pomocnika to jest sabotaz, gosc sie ewidentnie meczy, Strozika nawet nie chce mi sie komentowac, dyscypliny pomylil.
Jestem pod wrażeniem. Innych młodzieżowców nakrywa czapką.
[size=small]Oby tak dalej, gratulacje za znakomity mecz. [/size]
@farciarz to jak jest, mamy tego ofensywnego pomocnika, czy nie? ;)
nie zagłaskać, nie dopuszczać dziennikarzy, zamknąć na klucz , wypuścić na 2 godz przed meczem z legią
brawo młody
Michał musiał zejść przed 60minutą by nie było walkowera
[quote='janczer' pid='1398901' dateline='1568657941']
@farciarz to jak jest, mamy tego ofensywnego pomocnika, czy nie? ;)
[/quote]
farciarz ma sporo racji w ty co pisze, zwłaszcza o GTSie, ale nigdy jeszcze niczego nie pochwalił, nie ucieszył z punktów, czy też goli.
tym razem będzie podobnie.
pojawi się na forum by ponownie popotterować ;)
[quote='Kubus21' pid='1398919' dateline='1568659897']
Michał musiał zejść przed 60minutą by nie było walkowera
[/quote]
Jak mozesz to rozpisz jak to wygląda gdy zawodnik zagra w rezerwach...
Ile moze grac w rezerwach zeby grac w 1 skladzie....
I ostatnio niektórzy pisali że nie mamy młodzieży haha.
Gratulacje wejście smoka !
Brawo! Świetny występ przeciwko - jakby nie było - mistrzowi Polski :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)