Proszę pana, proszę pana. Już policzone. Temat "Transfery Cracovii" ma 50.000 postów.
Czuwaj 😜
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Nie wszystko ogarniemy teraz ale potrzeba
Bramkarza
Stopera
Pomocnika środkowego
2x napastnik
Wyjazd : Ravas,Smiglewski,Zahiro,Minchev,Praszelik
W zimie i tak będzie powtórka z rozrywki, znowu ktoś odejdzie z podstawy i będzie budowanie zespołu na nowo.
I tak w kółko.
Otóż to. Wypadałoby trochę powygrywać, gdy już jedni zdążą przyjść, a inni nie zdążą odejść, czyli tak mniej więcej między 7. a 18. kolejką.
[b]Ten Norweg rzeczywiście ma przyjść i to za 1,7 mln euro?!
To jakaś paranoja! Gdyby jeszcze za darmo, ale za taką kasę facet (Lasse Nordas), który w trzecioligowym Luton w 21 meczach strzelił.....1 bramkę.[/b]
To już lepiej poszukać w Hiszpanii (w największym milicyjno ubeckim klubie komuny bryluje Hiszpan Jordi i to towarzystwo, które w stanie wojennym czynnie wspierało ZOMO nic za niego nia zapłaciło).
Ten Lasse dodatkowo nie umie grać głową, a my przy wrzutkach potrzebujemy pilnie właśnie główkarzy.
Niech w tym klubie się wreszcie opamiętają! Wyrzucać taką kasę w błoto na bezobjawowego napastnikopodobnego kopacza. My potrzebujemy snajpera, który regularnie strzela bramki.
To już lepiej byłoby zostawić Charpantiera. Wychodziłby raz na 5 meczów ale zdobywałby przy tym po 2 bramki czyli więcej niż Zahir w całej rundzie.
Z wypożyczonymi zawodnikami to jest tak że jeżeli to nie odpali od początku to później jest problem, taki Zawodnik wiedząc że ma trzy cztery miesiące w danym klubie nie będzie chciał za niego umierać. Niektórzy zawodnicy w tamtym sezonie to pokazali
- Edytowany
Gwoli ścisłości W trzecioligowym Luton zagrał 10 meczów z 1 golem(wchodząc w większości meczów z ławki). Grał też w drugiligowym Luton(też w większości wchodził z ławki). Bodo, Tromso i Heerenveen to też nie ogórki. W Heerenveen to wyglądało dobrze, pytanie tylko czy to aby nie specyfika holenderskiej ligi.
No ja raczej jestem na " nie " odnośnie tego transferu napastnika ale obym się mylił, wolal bym zeby to byl ktos inny..ale tak z innej beczki wiem że to nierealne ale pasował by ktoś do środka pola . Klichu ma już swoje lata i szybciej się męczy. Pozatym nie moge zrozumieć dlaczego nie ściągamy bramkarza . Przestałem być zwolennikiem Madejskiego ,dla mnie jest słabym bramkarzem nie potrafiącym bronić karnych ani mieć spektakularnych interwencji, chyba ze Palczewski z Cabajem sa slabymi trenerami.. ja wiem ze za dużo człowiek oczekuje zwłaszcza gdy właścicielem jest gołodupiec ale takie mecze będą się powtarzać niestety..
[quote]#post1742943 Gwoli ścisłości W trzecioligowym Luton zagrał 10 meczów z 1 golem(wchodząc w większości meczów z ławki). Grał też w drugiligowym Luton(też w większości wchodził z ławki). Bodo, Tromso i Heerenveen to też nie ogórki. W Heerenveen to wyglądało dobrze, pytanie tylko czy to aby nie specyfika holenderskiej ligi.[/quote]
W Bodo grał w Lidze Mistrzów przeciw Legii w 2021 roku. Zagrał też w reprezentacji młodzieżowej Norwegii przeciwko Polsce.
Ale na pewno ten Lasse nie jest wart aż 1,7 mln euro. Lepiej poszukać z drugiej ligi hiszpańskiej (np. dwóch graczy wypożyczyć za dużo mniejszą opłatę) i jest większe prawdopodobieństwo, że któryś z nich wypali.
- Edytowany
[quote]#post1742946 ... No ja raczej jestem na " nie " odnośnie tego transferu napastnika ale obym się mylił, wolal bym zeby to byl ktos inny.....[/quote]
Jakby ktoś znalazł się na "tak" i był zainteresowany to... nie trzeba od razu wykładać ponad 1,5 mln euro dla dobra Cracovii. Wystarczy w zupełności deklaracja członka KS Cracovia i tylko 30 zł. Miesięcznie.
Kiedyś w Śląsku Wrocław grał Arnau Ortiz poszedł później do rezerw Atletico Madryt w sezonie 2025/2026 strzelił dokładnie 23 bramki. Do tego dorzucił 4 asysty. Może by odpalił u nas , ma 24 lata a i kwota może nie będzie zaporowa bo wartość na transfermarkt to 1.2 mln euro
- Edytowany
Tak czy owak, wątpliwe, żeby wczoraj odbył te testy medyczne w KRK, bo coś by jednak wyciekło.
Jedno jest pewne, i wczorajszy mecz to również wykazał, że my potrzebujemy napastnika dobrze grającego głową, bo na ten moment potrafi to tylko Perkovicz.
No ten sam Ortiz teraz jest w 1 zespole Atletico, nawet w wyjściowym składzie wyszedł w meczu ligowym. Chciałbym, żebyśmy mieli taką moc wyciągania grajków z 1 zespołu takich drużyn, ale to chyba tylko w football managerze jest możliwe.
Panowie, to tak z jak wspomnianym powyzej Ortizem. W Slasku kopal sie po czole prawde mowiac. A teraz nagle gra w I zespole Atletico. I tak samo moze byc z tym Norwegiem. Jesli to jest wogole prawda. Chlop ma raptem 24 lata - najlepsze lata gry ma jeszcze przed soba. Podstawowe pytanie czy jest w pelni zdrowy i w jakiej formie fizcznej ? I od Kaweha jest na pewno lepszy.
Przydałoby się kilka transferowy wychodzących!! Trzeba konkurencji na pozycjach i od razu będzie widać różnicę.
Być może nieobecność kilku zawodników wczoraj w Radomiu o tym świadczy ?
Jak się mają transfery wychodzące do zwiększenia konkurencji?
My na ten moment mamy w kadrze 4 bramkarzy i 27 zawodników z pola. Ale dla Madejskiego pozostali bramkarze nie są żadną konkurencją, i podobnie jest z zawodnikami z pola: na 27 ośmiu jest tylko na papierze. Lekkie przewietrzenie szatni by się więc przydało dla zwiększenia konkurencji. Niestety - przy rezerwach grających na 5 poziomie rozgrywkowym tylko lekkie, bo wysyłanie tam młodych z kadry 1 zespołu, nie łapiących się do składu, jest dyskusyjne, choć może nieuniknione, bo gdzie mają grać?
- Edytowany
Przyszedł ltaief i jest porządną konkurencja dla Mincheva. Tak samo berte ale on raczej za kontuzjowanego Marchwinskiego. Powrót Kakabadze obudził Pile, a burlet mam nadzieję że jeszcze pogoni coś za Percovicem.
Jak się pozbędziemy słabych to zwolnią się jakieś środki finansowe oraz miejsce dla nowych gości. Teraz mamy na stanie z takich co niewiele wnoszą albo nic, Smigło, Ravas, Praszelik, Tabisz i Bogacz. Kolejni Zahiro, Minchev, no i jeszcze by się jeden znalazł
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (20 użytkowników)
Goście (20)