[quote]#post1740513 W...a dziwko derby blisko XD[/quote]
Ktoś Ci konto przejął? jeszcze obrażanie kogoś ujdzie ale XD to niepojęte :)
[quote]#post1740630 Kownacki to będzie ulubieniec sztabu medycznego, co do Angielskiego to powinniśmy go dobrze wspominać.[/quote]
Bilans tylko 2 Bundesliga, aż tak dużo nie opuszcza.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-08/1787470086-465.png[/img]
[quote]#post1740930 Połamał się upadając nie na trawę, tylko na prawie beton, bo tzw. murawa na stadionie Widzewa była całkowicie zmrożona. Dla mnie to był skandal, który nie powinien był się tak rozejść po kościach. Gdyby to był Koulouris za ileś tam milionów, na pewno byłby smród na całą Polskę.[/quote]
Murawa nie była jakoś wyjątkowo zmrożona tylko nieprzygotowana do gry - po tych minusach w okolicy 20 stopni ją to zniszczyło. System ogrzewający działał ale błędem było pozwolenie na granie pierwszy kolejek przy -20. Wiele klubów zniszczyło sobie murawy i musieli wymieniać.
Przy -5 jak był ten mecz nie była zamrożona tylko nie było tam dużo trawy vs normalna płyta.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
https://x.com/i/status/2091315450852319480
Na X latają pierdy o tym Viunyku,jakoby do nas miałby trafić....
Gość sam napisał że chce do legi.
Mnie nie przekonuje. Klaskać uszami nie będę.
Przecież cwelka go chce i on sam chce isc do nich o czym sam powiedział głośno, ale nie sa w stanie zapłacic tyle co chcą Betony.
Legii nie stać, poza tym mają obsadzony atak. Możliwe że to gra z jego otoczenia. Do nas też chciał iść. Do korony może z uwagi na miasto w którym miałby żyć nie chce. Dla piłkarzy to też ważne. A jemu Wszyskto jedno czy pójdzie do nas taniej niż do korony która daje więcej, pensja zawodnika tu i tu będzie podobna.
[quote]#post1741624 ... leszeczek#49711 W...a dziwko derby blisko XDKtoś Ci konto przejął? jeszcze obrażanie kogoś ujdzie ale XD to niepojęte :)...[/quote]
Sam się zastanawiałem kiedy coś takiego napisałem, ale to było w kontekewentualnego sprowadzenia do nas Angielskiego, więc trochę bekowo.
- Edytowany
Najwiekszy problem jaki obecnie mamy i to widac po ostatnich dwoch meczach - jest nim srodek pola. Mati i Alameri nie radza sobie i tu robia rywale najczesciej z nas miazge. Tak bylo z Rakowem i teraz z Wieczsta. Nie maja chlopaki juz szybkosci i w tej strefie tracimy najwiecej pilek. I najslaiej bronimy. Na kazdej konferencji trener Grzelak to powtarza. Tu jest nam potrzebny taki gosc jak gral kiedys - Janek Gol...
Akurat do momentu debilnego faulu Klich grał dobrze z Wieczystą. Ogólnie Mati gra poniżej swojego poziomu zdecydowanie, on powinien po Premier Leaugue i MLS tutaj rządzić i dzielić w śrdoku. A co najwyżej są przebłyski. Amir cóż, przy drugim dobrze wybieganym pomocniku z dobra fizycznością dałby więcej jako 6/8. W ogóle Klich bym ustawiał wyzej jeśli już
Z Klichem jest jak z awioniką w samolocie. Nie widać, ale bez tego nie poleci.
Tak Mati dobrze grał.
Klichu jest w wieku naszego dyrektora sportowego, nie zapominajmy o tym. Ja wymagam od niego roli jaką wypełniał, oczywiście zachowując proporcje, Pirlo, który se człapał po murawie, ale piłki rozdzielał jak profesor. Do tego natomiast potrzebny jest defensywny pomocnik przecinak, który będzie piłki odbierał dla niego. Takim w naszym układzie powinien być Amir, ale po powrocie z mś nie może złapać optymalnej formy.
Kurczę w tej lidze jest multum przykładów z osatnich 25 lat sródkowych pomocników przed emeryturą którzy dzielili i rządzili w środku.
Janek Gol. Wrócił i po 2-3 spotkaniach aż biło po oczach jaki ma wpływ na grę.
[quote]#post1741808 Klichu jest w wieku naszego dyrektora sportowego, nie zapominajmy o tym. Ja wymagam od niego roli jaką wypełniał, oczywiście zachowując proporcje, Pirlo, który se człapał po murawie, ale piłki rozdzielał jak profesor. Do tego natomiast potrzebny jest defensywny pomocnik przecinak, który będzie piłki odbierał dla niego. Takim w naszym układzie powinien być Amir, ale po powrocie z mś nie może złapać optymalnej formy.[/quote]
Tyle że Mati nie jest typowym playmakerem a Pirlo nim był od kad pamiętam.
Niewątpliwie przydałby się nam taki piłkarz w typie Ngolo Kante. Bo szczególnie w ostatnim meczu było widać jak ja to mówię "lej po bombie" w środku pola. Jakoś Amir na razie nie wrócił do siebie po MŚ, tak jak piszecie, a taki pracuś jest niezbędny, żeby uwolnić Klicha i zaryglować ten środek.
[quote]#post1741816 Niewątpliwie przydałby się nam taki piłkarz w typie Ngolo Kante. Bo szczególnie w ostatnim meczu było widać jak ja to mówię "lej po bombie" w środku pola. Jakoś Amir na razie nie wrócił do siebie po MŚ, tak jak piszecie, a taki pracuś jest niezbędny, żeby uwolnić Klicha i zaryglować ten środek.[/quote]
Rośnie taki drugi Kante , młody perspektywiczny można by było go wyhaczyc i złowić , nazywa się Victor Eletu 21 lat , można go wyrwać za czapkę gruszek . Kiedyś zobaczycie że będą o niego bić się wielkie kluby i zapiszcie to sobie .
TRUBI byczku jak tam.z nasza niespodzianka w tym tygodniu? 😁
dawac juz te 2 nowe bombki transferowe i jedziemy z ta liga
Mati jest dla mnie nietykalny.
Problem jest z Al-AMarim i Kamerim, obaj są poniżej oczekiwań od ich roli na boisku.
A żaden nie jest lepszy od Klicha.
Potrzeba nam w środku takiego Gola/Arka Barana/Miro Covilo czy Dąbrowskiego.
@Rakietowy Traktor#32094
Brak transferu też się liczy jako niespodzianka? 🤫
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (10 użytkowników)
Cracoviarkalech, KrissCS, Goście (8)