Koziołku, Marchwiński to środek pola czy bardziej z przodu tj . ofensywny pomocnik?
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote]#post1730922 Koziołku, Marchwiński to środek pola czy bardziej z przodu tj . ofensywny pomocnik?[/quote]
Pozwolę się wypowiedzieć. Marchwiński to zdecydowanie ofensywny pomocnik czyli gość do przodu, w defensywie posiada duże braki. Ma też momenty gdy znika w meczu. Grając niżej trzeba mieć dużo odpowiedzialności, Filip tego nie ma.
Powiem nawet, że ma zadatki na napastnika tylko musiałby tam się rozegrać chwilę.
Gdy Ishak był chory na boleriozę to właśnie on go zastępował z bardzo dobrym skutkiem.
Marchwiński to może być drugi Cetnar. Ja uważam to za bardzo logiczny ruch.
- Edytowany
Może to też być drugi Praszelik.
Nie wiemy co mu siedzi w głowie. Mi, jako piłkarz Marchwiński się zawsze podobał, fakt nie śledziłem jakoś szczególnie jego występów. W przypadku tego typu powrotów zawsze boję się o brak motywacji.
Goście, którzy odbili się od wymarzonego "Zachodu" jakoś specjalnie się nie starają. Jest na to wiele przykładów.
Kurczę, ale są też przykłady gdy ktoś wraca i ma na siebie plan, chce też sobie coś udowodnić. Nie zapominajmy że to są sportowcy. Nie każdy przyjeżdża odcinać kupony. Wolałbym zdecydowanie kogoś kto idzie w górę i wygrywamy o niego rywalizację z ligowymi rywalami i klubami z zachodu, ale to się nie uda raczej nigdy.
Póki co, to wrócili zawodnicy do klubu po urlopach...
[quote]#post1730916 Ja bym go w ciemno brał. Brakuje nam kogoś takiego coś pokiwa coś na skrzydle.[/quote]
No to Marchwinski nie jest kimś takim. To pozycja Praszelika i Domingueza. Jestem za a nawet przeciw czyli może przyjść i odpalić jak Cetnarski ale to nie może być główny transfer tylko dodatek bo jest okazja i a nuż odpali. Tylko, że Cetnar odpalił później z tego co pamiętam. Taki zawodnik może potrzebować czasu skoro dawno nie grał.
Marchwiński ???
Niech przychodzi, jeśli to oczywiście prawda. Do tej pory wszyscy, którzy wyjeżdżali i wcześniej czy później, odbijali się od wymarzonego "Zachodu" , jak to trafnie określił leszeczek, wracali do cweLki , albo Lecha. W najbliższym czasie, będzie to jeszcze zapewne Żydzew.
A tu proszę, pojawiamy się i My, Cracovia. Tego nie było nawet przez 20 lat trwania przy mylionach śp. Filipiaka........
Czy będzie grał, czy nas zbawi ? Kto to może wiedzieć, jak wpływ na to ma jak zawsze wiele czynników.
Cetnar odpalił w końcówce rundy wiosennej 2015, za Pana Trenera JZ. Był po ciężkim temacie zdrowotnym. Też JZ ustawił dobrze drużynę pod kątem stanu posiadania(swoją drogą jest w tym Pan Jacek genialny i byłby świetnym selekcjonerem wg mnie).
Ciężko o fajnego dryblera tak poza tym. Takim z prawdziwego zdarzenia to był Saidi i Majoros
- Edytowany
Dziwię się że nie próbujemy walczyć o Szymczaka z Lecha, potencjał spory a nie dostawał zbyt wielu minut, rzucali go w Lechu po różnych pozycjach bo wiadomo że Ishak musiał grać, gość młody, ma dobre warunki fizyczne i coś tam w piłkę umie grać, może gdyby dostał kredyt zaufania to by u Nas odpalił
[quote]#post1730947 Dziwię się że nie próbujemy walczyć o Szymczaka z Lecha, potencjał spory a nie dostawał zbyt wielu minut, rzucali go w Lechu po różnych pozycjach bo wiadomo że Ishak musiał grać, gość młody, ma dobre warunki fizyczne i coś tam w piłkę umie grać, może gdyby dostał kredyt zaufania to by u Nas odpalił[/quote]
+ ja bym jednak szatnie zrobił też Polską bardziej
Z całym szacunkiem do Marchwińskiego, ale jego ostatni rozegrany mecz na boisku był w 2024 roku... ale z drugiej strony to jest nasza ukochana Ekstraklasa i wszystko jest tu możliwe. Taki ewentualny transfer ma dwa uda się uda albo się nie uda 😅 .
Marchwinski się wyróżniał, to na pewno..., co do jego formy i trybu wracania do sprawności to na podstawie doświadczeń z Charpentier I własnych Sobiech musi to dobrze ocenić!! Liczę na to, że sztab medyczny dobrze ocenia jego możliwość powrotu do gryzienia trawy, a nie tylko możliwość wejścia na 3o czy 10 min, żeby nam się to kalkulowało.
BTW wraca Smiglewskigo z włosami na żółto:) i Biedrzycki. Bartek pomimo trudnego roku ( śmierć mamy) wychodził w Górniku w pierwszym składzie i ścigał się. Smiglewski tylko chodził po boisku i machał rękami - fatalny i zmarnowany sezon w Puszczy, bardzo mało minut. Zobaczymy co pokaże na okresie przygotowawczym, ale bardzo mnie wkurzała jego gra w Puszczy, wyglądał słabo na tle innych i raził brakiem techniki i zaangażowania!!
[i] Dziwię się że nie próbujemy walczyć o Szymczaka z Lecha, potencjał spory a nie dostawał zbyt wielu minut, rzucali go w Lechu po różnych pozycjach bo wiadomo że Ishak musiał grać, gość młody, ma dobre warunki fizyczne i coś tam w piłkę umie grać, może gdyby dostał kredyt zaufania to by u Nas odpalił.[/i]
I tutaj się z Kolegą zgadzam. Myślę, że w tej konfiguracji transfer Marchwińskiego miał by sens (większy). Szymczak z Marchwińskim całkiem nieźle radzili sobie i współpracowali w Lechu.
Szymczaka nie chcą w Poznaniu. Katowice też raczej nieaktualne.
Moze faktycznie warto by bylo. 24 lata, dobre warunki.fizyczne, Polak.
[quote]#post1730943 [quote]#post1730916 Ja bym go w ciemno brał. Brakuje nam kogoś takiego coś pokiwa coś na skrzydle.[/quote]
No to Marchwinski nie jest kimś takim. To pozycja Praszelika i Domingueza. Jestem za a nawet przeciw czyli może przyjść i odpalić jak Cetnarski ale to nie może być główny transfer tylko dodatek bo jest okazja i a nuż odpali. Tylko, że Cetnar odpalił później z tego co pamiętam. Taki zawodnik może potrzebować czasu skoro dawno nie grał.[/quote]
Marchwinskiego stawiasz na równi z Praszelikiem? Dżizas...
Przecież pierwszy to 10, udająca 9, taki shadow striker. Drugi typowy 6/8 box to box z pressingiem, doskokiem. Porównaj sobie ich mecze, jal grali, gdzie grali. Nawet po statystykach widać różnice.
Maxime jeszcze inny z kolei typ. Rozgrywający z dobrą techniką i przeglądem pola, ale bez wielkiej szybkości czy wspaniałego odbioru. Na moje nie pasuje do układanki i latem dychę trzeba przekazać komuś, kto na nią zasługuje.
Ismaheel śmiech na sali, jeździec bez głowy, nie dający żadnych gwarancji w liczbach - na pewno kolejny zawodnik bez skuteczności to dobry pomysł.
My juz mamy w zasadzie pol skladu do odbudowy na czele z Minchevem...
[quote]#post1730955 Drugi typowy 6/8 box to box z pressingiem, doskokiem.[/quote]
Tylko bez pressingu i doskoku
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (13 użytkowników)
Goście (13)