[quote]#post1707844 z X:
➡️ Pau Sans udaje się do KS Cracovia w Polsce. Wypożyczenie napastnika z #RealZaragoza jest prawie sfinalizowane i zostanie sfinalizowane w najbliższych godzinach, z opcją wykupu i niewielką opłatą za wypożyczenie. Autor:
@valero_santiago
https://www.transfermarkt.pl/pau-sans/profil/spieler/1061123[/quote]
On raczej będzie traktowany jako skrzydłowy, Gambal nawet mówił w jakimś wywiadzie, że zarówno skauci jak i trener mają określony profil środkowego napastnika i jednym z najważniejszych aspektów są warunki fizyczne.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote]#post1707855 @Pistacja#42602 a czego forumowicze się spodziewali? Nie podobał im się Profesor - okupant - to teraz widzą jak to jest kiedy ma się gościa który coś kupuje dla fanaberii i ma w d.... a tylko chce wyciągać kasę.
Albo znajdujesz bogatego pasjonata albo masz to co masz[/quote]
Tak tak, pamiętam te wywiady o lidze mistrzów na Cracovii, a w ataku Przemysław Kita albo Strózik, w obronie Żytko albo inne gwiazdy. Zamiast ligi mistrzów był spadek. Nie wiem co będzie przy Płatku, może być lepiej, może być gorzej, może być tak samo. Pan piłkarz Stojlikovic całuje herb by po paru tygodniach, po pół roku w klubie, jechać dalej w świat. Czy transfer byłby możliwy w razie gdyby zawodnik nie miał chęci do opuszczenia klubu? 🤔🤔
- Edytowany
Takie coś znalazłem:
https://www.youtube.com/watch?v=t6lZgwGOYxQ
https://youtu.be/jCbNj4tJ7jI?si=UE98iMILZF1Qaypf
Coś nie coś umie wiem że filmik ale no
[quote]#post1707850 [quote]#post1707844 z X:
➡️ Pau Sans udaje się do KS Cracovia w Polsce. Wypożyczenie napastnika z #RealZaragoza jest prawie sfinalizowane i zostanie sfinalizowane w najbliższych godzinach, z opcją wykupu i niewielką opłatą za wypożyczenie. Autor:
@valero_santiago
Zajebisty grajek, 11 meczy na 23 i 0 goli w przedostatniej drużynie drugiej ligi hiszpańskiej XD[/quote]
Pau Sans to nie jest dziewiątka. To jest skrzydłowy-kiwocz. Od wczoraj chodzicie na Cracovię? Przecież my na wysuniętego napastnika mamy zupełnie inny profil. Na pewno nie 177 cm i 71 kg. Nawet w Meczykach Gambal ostatnio się śmiał dementując jakąś plotkę, że środkowy snajper z 176 wzrostu to nie do Cracovii.
Wiem, że to żadne źródło, ale czasem research skautów od gier coś tam o zawodniku mówi. Najwyższe skille to zwinność i drybling:
https://www.ea.com/pl/games/ea-sports-fc/ratings/player-ratings/pau-sans/274212
Bardzo dobrze, że wypożyczenie. Jak się nie sprawdzi, to go zAleksiciujemy z powrotem :)
Myślę, że zawodnika za Stojilkovicia jeszcze tak szybko nikt nie ogłosi. Chyba, że to master plan, o który bym Cracovii nie podejrzewał.
21 lat, więc nie ma co patrzeć na jego liczby z poprzednich sezonów. Oby się sprawdził.
- Edytowany
@Rafi#57 to się okaże - skoro już w połowie stycznie była akcja z Pisą to może Jarek cóś tam wyszukał ;)
[b]Edycja z 27.01.2026 o godz. 11:16 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1707864 21 lat, więc nie ma co patrzeć na jego liczby z poprzednich sezonów. Oby się sprawdził.[/quote]
W porównaniu do tego gościa z Juve via Turcja ten wygląda na mistrza świata ;)
- Edytowany
„Pasy” dały ogłoszenie na platformie TransferRoom, gdzie kluby też szukają piłkarzy. Otóż Cracovia zgłosiła tam zapotrzebowanie na napastnika, może zapłacić za transfer milion euro. Następca Stojilkovicia może też liczyć na solidną wypłatę, a mianowicie 300 tysięcy euro rocznie.
Raków też chciał Pau Sansa, miał oferować pół miliona euro za transfer definitywny, podnosząc jeszcze ofertę w ostatnich godzinach. [b]Real Saragossa woli jednak wypożyczenie z opcją wykupu, licząc na to, ze latem zarobi więcej [/b]niż proponował teraz klub spod Jasnej Góry.
https://www.goal.pl/transfery/wiemy-ile-cracovia-chce-wydac-na-nastepce-stojilkovicia-pensja-tez-solidna-posilki-z-hiszpanii-w-drodze/
[quote]#post1707865 @Rafi#57 to się okaże - skoro już w połowie stycznie była akcja z Pisą to może Jarek cóś tam wyszukał ;)
[b]Edycja z 27.01.2026 o godz. 11:16 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1707864 21 lat, więc nie ma co patrzeć na jego liczby z poprzednich sezonów. Oby się sprawdził.[/quote]
W porównaniu do tego gościa z Juve via Turcja ten wygląda na mistrza świata ;)[/quote]
A ja z czasów dawnych mam sympatię do Realu Saragossa. Muszę odkopać ich koszulkę, bodajże Savo Milosevicia :)
Miejmy nadzieję, że będzie ambitniejszy i bardziej chętny od Aleksicia .
- Edytowany
Czyli nikt nie był przygotowany i dopiero dajemy ogłoszenie o pracę.
Tymczasem podobno tego Hiszpana zgarnęliśmy rakowowi, bo już się spłakali na x.
[quote]#post1707854 [quote]#post1707850 [quote]#post1707844 z X:
@valero_santiago
Zajebisty grajek, 11 meczy na 23 i 0 goli w przedostatniej drużynie drugiej ligi hiszpańskiej XD[/quote]
No ale forumowicze szczęśliwi bo Płatek zarobił kilka milionów Euro za Stojilkovica, nigdy tego nie zrozumiem, że kibice bardziej pilnują portfela właściciela, jeszcze takiego, niż dobra drużyny. Nie mamy na to żadnego wpływu, jasne, no ale litości xD[/quote]
Świetnie napisane...Płatek zarobił a nie Cracovia...śmieszne jest jak niektórzy pisza ze to świetny interes bo sprzedano zawodnika kilkukrotnie drożej niż kupiono...pytanie tylko ile z tej sumu uszczknie klub a ile powędruje do właściciela
Dużo się tu pojawiło nicków dawno nie widzianych, a w zasadzie nigdy jak pachniało optymizmem.
Zastanawiające.
Kurwa będzie się aklimatyzował do marca i wracał do formy . A tu dwa mecze z drużynami o życie . Ktoś napisał Śmiglewski jestem na tak . Chłop w Niepołomicach grał. Ale tam mają drużynę na miarę 2 ligi i grają antyfudbol. Brać go ma chłopak papiery na granie . Nie mamy napastnika 5 dni do meczu.
[quote]#post1707881 Kurwa będzie się aklimatyzował do marca i wracał do formy . A tu dwa mecze z drużynami o życie . Ktoś napisał Śmiglewski jestem na tak . Chłop w Niepołomicach grał. Ale tam mają drużynę na miarę 2 ligi i grają antyfudbol. Brać go ma chłopak papiery na granie . Nie mamy napastnika 5 dni do meczu.[/quote]
Akurat grajek pod antyfutbol, walić piłką tak by odbiła mu się od głowy. O czym my w ogóle rozmawiamy... :)
ps. Nie ma w ogóle takiego tematu żeby skrócić jego wypożyczenie.
- Edytowany
[quote]#post1707881 Kurwa będzie się aklimatyzował do marca i wracał do formy . A tu dwa mecze z drużynami o życie . Ktoś napisał Śmiglewski jestem na tak . Chłop w Niepołomicach grał. Ale tam mają drużynę na miarę 2 ligi i grają antyfudbol. Brać go ma chłopak papiery na granie . Nie mamy napastnika 5 dni do meczu.[/quote]
Rozumiem poziom desperacji ale daj Waść pokój ;)
Ten Hiszpan na pewno jest lepszy technicznie i motorycznie niż pozegnany Aleksic, ktory kopal sie po czole.
Ja bym brał Roche z Rakowa i siemano. Nawet bym się nie zastanawiał 15 sekund, tylko jedyny mankament że nie za bardzo pasuje do naszej gry wysokim pressem
[quote]#post1707891 Ja bym brał Roche z Rakowa i siemano. Nawet bym się nie zastanawiał 15 sekund, tylko jedyny mankament że nie za bardzo pasuje do naszej gry wysokim pressem[/quote]
prawnie w tym momencie nie ma takiej możliwości; albo będzie grał w Zagłebiu albo w Rakowie albo w drużynie z ligi grającej wiosna-jesień.
Chłopy, istnieje coś takiego jak regulamin. A Rocha już grał w 2 klubach ESA w tym sezonie.
I tak, piłkarz nie może zagrać w 3 klubach w jednym sezonie... :) @Szewcu#21971
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)
Goście (5)