Jak Maigaard zapakuje gtesowi zwycięskiego gola to będzie mu wybaczone!
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
- Edytowany
@niegramotnyj#21907 histeria jak zwykle. Co to było jesienią kiedy widzew naściągał wagon piłkorzy. Sam Fornalczyk miał wciągać ligę nosem.
Fakty są takie że odeszli póki co Jugas, Rakoczy, i Olafsson, którzy nie stanowili o sile drużyny jesienią.
Mikkel sporo grał jesienią + jedna bramka i dwie asysty. Ale rok wcześniej w tym samym czasie miał 5 bramek i trzy asysty. Za niego ma przyjść Dominguez - z papierami na jedną bramkę i dwie asysty na rundę zatem strat nie ma.
Zobaczymy czy i kto jeszcze do nas trafi. I jedziemy dalej. (ale płacz musi być ;) )
[quote]#post1707110 @niegramotnyj#21907 histeria jak zwykle. Co to było jesienią kiedy widzew naściągał wagon piłkorzy. Sam Fornalczyk miał wciągać ligę nosem.
Fakty są takie że odeszli póki co Jugas, Rakoczy, i Olafsson, którzy nie stanowili o sile drużyny jesienią.
Mikkel sporo grał jesienią + jedna bramka i dwie asysty. Ale rok wcześniej w tym samym czasie miał 5 bramek i trzy asysty. Za niego ma przyjść Dominguez - z papierami na jedną bramkę i dwie asysty na rundę zatem strat nie ma.
Zobaczymy czy i kto jeszcze do nas trafi. I jedziemy dalej. (ale płacz musi być ;) )[/quote]
I o dwa lata młodszy .
[quote]#post1707109 Jak Maigaard zapakuje gtesowi zwycięskiego gola to będzie mu wybaczone![/quote]
Dopiero, jak ten gol spowoduje gnicie psiarni kolejny rok w 1 lidze.
zespoły który na ten moment zrobiły 0-1 transferów in: Cracovia, Zagłębie Lubin, Wisła Płock, Radomiak Radom, Piast Gliwice, Jagiellonia Białystok, Termalica, Lech Poznań, Legia Warszawa ( nie licząć Kovacika z rezerw ), Motor Lublin,
But szloch must go on.
Przede wszystkim nasz nowy nabytek to taki piłkarz jak Klich czy Praszelik czyli będzie trzeci o podobnej charakteryatyce - rozgrywający. A tracimy gościa od czarnej roboty czyli został na tą pozycję tylko Al Ammari. Mamy grać pressingiem bez DP?
Główna pozycja Mateusza to DP, wyprowadzający piłkę z strefy obrony i podający do strefy ataku. Praszelik sprawdza się jako ofensywny pomocnik, nawet jako fałszywa 9. Dominguez może grać w środku, ale też na prawym skrzydle, i wtedy Hasić musi zagrać bardziej na lewej stronie, choć woli na prawej. No i jeszcze to, o czym mówił Gambal - potrzebowaliśmy zawodnika z dryblingiem, wygrywającego 1 na 1.
[quote]#post1707120 Przede wszystkim nasz nowy nabytek to taki piłkarz jak Klich czy Praszelik czyli będzie trzeci o podobnej charakteryatyce - rozgrywający. A tracimy gościa od czarnej roboty czyli został na tą pozycję tylko Al Ammari. Mamy grać pressingiem bez DP?[/quote]
? przeanalizowałem sobie 20 meczów jakie graliśmy tej jesieni, w 3 z nich Maigaard był od "czarnej roboty" do spółki z Klichem czy Praszelikiem; w 17 meczach grał Al Ammari. Maigaard nie jest 6 i nie jest od czarnej roboty i słabo mu to wychodzi, bo ma inną charakterystykę. Jest 8, tylko niestety kręci kółka i podaje w szerz i do tyłu, przynajmniej z tego go zapamiętam i jak ktoś pisał że miał ileś goli i asyst to ciężko mi było sobie przypomnieć z kim, natomiast pamiętam karnego nietrafionego z Jagą, który zamknąłby mecz.
Taki z niego zawodnik od czarnej roboty że przy stałych fragmentach gry nie upilnował kilka razy zawodnika przed polem karnym i potem z tego bramka padała. Słaba ostatnia runda. Jeszcze Kakabadze pokazał, że może grać w środku. Myślę, że nie jest to pozycja na której będzie brakować zawodników.
- Edytowany
nie wypowiadam się w kwestii transferowej jak mi kazali koledzy. w kwestii Maigarda tylko zaznaczę, że to typowa 8 z której Kroczek robił 6 bez wyraźnego powodu. Nawet był mecz z kims kumatym gdy zagraliśmy w środku na dwie 6 Maigard Bzdyl chyba, z czego żaden nie był 6 a przeciwnik miał przewagę liczebną i jeszcze przecinaków, którzy nas tego dnia połamali. nie pamietam co to był za mecz..
w każdym razie MM to nie jest takim całkiem piłkarz. to, że idzie do Wieczystej to żadne zaskoczenie ani niedowierzanie. Wieczysta płaci lepiej, idzie na awans i za rok będzie nad nami. to po prostu lepszy klub dla piłkarza. płaci lepiej, ma jasny sportowy cel i za rok będzie wyżej od Cracovii. każdy kto się temu dziwi jest po prostu naiwniakiem z głową w chmurach. czas zejść na ziemię.
p.s. walenie w Tureckiego to już nie tylko idiotyzm ale też kretyństwo
[b]Edycja z 22.01.2026 o godz. 14:25 (scalono posty)[/b]
p.s. Dominguez to Piłkarz
[b]Edycja z 22.01.2026 o godz. 14:26 (scalono posty)[/b]
p.s.2. każdy kto pisze umniejszająco o lidze brayzylisjkiej to nie tylko nie ma pojęcia o czym mówi, ale też nie ma zielonego pojęcia o piłce w ogóle. to nie tylko śmieszne, ale też komiczne.
[quote]#post1707083 [quote]#post1707074 Tego co ja słyszałem to 140 tysięcy złotych miesięcznie dają Mikelowi, Góralski ma 150[/quote]
Góralski tam jest już na wylocie.[/quote]
Serio, ale ja bym tego Góralskiego chciał u nas. Gość ma mental, kasował wszystko w formie, a i do przodu zaczął grać
Glik też by pewnie Góralskiego chciał.
@morata#15537 można też kogoś kto kasuje ale jeszcze dodatkowo potrafi grać w piłkę i nie ma 33 lat oraz 650 minut w I lidze w tym sezonie
[quote]#post1707114 [quote]#post1707109 Jak Maigaard zapakuje gtesowi zwycięskiego gola to będzie mu wybaczone![/quote]
Dopiero, jak ten gol spowoduje gnicie psiarni kolejny rok w 1 lidze.[/quote]
A ja tam jako kibic Cracovii nie mogę się doczekać aż Wisła wejdzie do ekstraklasy. Nie mogę się doczekać derbów, kocham ten klimat
- Edytowany
Na meczyki właśnie wspomnieli, że oprócz Domingueza jeszcze inny zawodnik jest dopinany.
@SzeryfzPC#42644
A ja mam nadzieję że te Ku🤬wy z gts-u nie wejdą.
[quote]#post1707079 Maigaard Maigaardem to tylko najemnik ale jeżeli rzeczywiście uważany za ikonę Cracovii Turecki (jako prezes Wieczystej) uczestniczy w tym bajzlu polegającym na wyciąganiu z Cracovii gracza to jest to żałosne. A noszący sztandar Cracovii Andrzej Turecki bardzo wiele traci w oczach kibiców Pasów.
Przypomnę, że Turecki to był symbol przywiązania do barw klubowych i nie wiadomo dlaczego dał się wciągnąć w działania mimo wszystko wymierzone przeciwko Pasom.[/quote]
Bo go w Cracovii w pizdzie mieli... byl od noszenia sztandarow na pogrzebach .... myslsiz ze sie z tego da wyzyc ??? Myslisz ze jakby dostal podobna posade u nas w klubie badz woogle byle jaka to by nie pracowal u nas ??? proste... Cracovia miala go w dupie wiec poszedl tam pracowac gdzie go chcieli i gdzie ma za co godnie zyc....
[quote]#post1707143 @SzeryfzPC#42644
A ja mam nadzieję że te Ku🤬wy z gts-u nie wejdą.[/quote]
Jesteś bardzo zawistnym człowiekiem, więcej spokoju życie jest jedno. A takie mecze to jednak są piękne
https://x.com/Meczykipl/status/2014341831652225465?s=20
Mam nadzieję że zostanie, Brondby już kupiło obronce z tego co wiem.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!