No i Węgier był do gry od razu.. szkoda mi trochę tego transferu..
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote]#post1691749 Pomijając tłuste koty czyli Klicha i Stolijkovica, po kim sobie najwięcej obiecujecie? Kto będzie czarnym koniem okienka?[/quote]
Piła. A inni? Oby jak najwięcej odpaliło, ale zapewne nie każdy.
[quote]#post1691763 Kurde trochę mi ten nowy nabytek przypomina niemieckiego dzika, który wiemy jak skończył xD[/quote]
Dzik sie nie odrywal od ziemi, a ten skacze jak to ktoś napisał na poziomie Covilo. Dzik nie powąchał poważnej piłki.
A nawet jeśli już to jest bardzo sensownie skonstruowany kontrakt 1 + 2. Fajnie zmniejszone ryzyko wtopy - gratulacje.
[quote]#post1691768 Oglądałem na yt live serwisu meczyki i tam powiedzieli że Cracovia płaci wysokie pensje zawodnikom i ma piąty budżet płacowy w ekstraklasie , piszę to jako ciekawostkę[/quote]
To już widać od jakiegoś czasu, że pojawił się dodatkowy budżet płacowy, bo staliśmy się konkurencyjni.
Łączę to z przyjściem nowego właściciela, który nie po to przejmował klub, żeby pałętać się w ogonie tabeli. Jest szansa na wstrzelenie w miejsca pucharowe, to trzeba ją wykorzystać.
Nie mówię już o tym, że wiele klubów czuje już zbliżającą się WIELKĄ kasę od UEFA, po nadchodzących zmianach (2 kluby w el LM, dodatkowe miejsce dla pucharowicza).
Zatem audyt Amerykanów mógł wykazać, że wkładając w Cracovię - dajmy na to - 5 milionów €, można wyciągnąć 15, 20, 30. Jeśli oczywiście poukładają się odpowiednio wszystkie klocki.
Nie pamiętam już, kto ułożył tę fraszkę, ale jakoś mi się teraz przypomniała...
[i]"Profesorze daj nam pożyć
Żeby wyjąć, trzeba włożyć"[/i]
Okienko na papierze wygląda naprawdę solidnie.
Ale z entuzjazmem warto chwilę poczekać, bo nie każdy transfer póki co się broni na boisku.
Filip - zdecydowanie
Dominik - tak
Bosko - tak,
Mati - też choć jeszcze nie w 100%
[b]Brahim - przekonamy się
Dijon - na razie bez szału
Milan - czekamy na pierwszy występ[/b]
[b]Mateusz P - na razie przeciętnie
Mateusz S - czekamy na to co pokaże
Kahveh - no cóż...
Gabriel - oby zdrowie dopisało[/b]
No i oczywiście Oskar - transfer wewnętrzny ale na teraz naprawdę TOP.
Czyli na razie sprawdziło się 4 zawodników, a czterech jeszcze nie zadebiutowało (Brahim w rezerwach pokazał że piłka mu nie przeszkadza, oby tylko szybko czerwonej nie wyhaczył).
Wygląda to obiecująco, zapewne trener wiedział kogo sprowadza, ale forma każdego z zawodników jest niewiadomą.
Mamy przed sobą cztery mecze do kolejnej przerwy, po której powinien wrócić także Ajdin.
Czyli pełnię możliwości powinniśmy pokazać po przerwie na reprezentację w meczu z Medalikami. Zobaczymy ile punktów uda się zdobyć do kolejnej przerwy, w ubiegłym sezonie zdobyliśmy 10 na 12.
Jeśli rzeczywiście ogarniemy minimum 10 pkt, to naprawdę jest szansa na coś wielkiego bo po kolejnej przerwie wszyscy powinni być już w optymalnej dyspozycji. W tamtym sezonie druga część rundy poszła nam słabiej, teraz jest szansa na dobry wynik.
- Edytowany
Brahim Traoré
Środkowy obrońca
21
SM Caen 🇫🇷
Francja Championnat National
✅
Filip Stojilkovic
Środkowy napastnik
25
SV Darmstadt 98 🇩🇪
Niemcy 2. Bundesliga
✅
Gabriel Charpentier
Środkowy napastnik
26
Parma Calcio 1913
Włochy Serie A 🇮🇹
✅
Kahveh Zahiroleslam
Środkowy napastnik
23
VV St. Truiden 🇧🇪
Belgia Jupiler Pro League
✅
Mateusz Klich
Środkowy pomocnik
35
Atlanta United FC 🇺🇸
Stany Zjednaczone MLS
✅
Dominik Pila
Środkowy obrońca
24
Lechia Gdańsk 🇵🇱
Polska PKO BP Ekstraklasa
✅
Dijon Kameri
Ofensywny pomocnik
21
Red Bull Salzburg 🇦🇹
Austria Bundesliga
✅
Mateusz Praszelik
Ofensywny pomocnik
24
Hellas Verona 🇮🇹
Włochy Serie A
✅
Mateusz Skoczylas
Ofensywny pomocnik
18
AC Milan Futuro 🇮🇹
Włochy Serie D - B
✅
Bosko Sutalo
Środkowy obrońca
25
Standard Liège 🇧🇪
Belgia Jupiler Pro League
✅
Milan Aleksic
Ofensywny pomocnik
20
AFC Sunderland 🇬🇧
UK Premier League
✅
Okienka transferowe wraz z Trenerem najlepsze w historii 👍
Oczywiście ekstraklasa zweryfikuje wszystko.
Teraz grać i trenować. Czas gra teraz na naszą korzyść 😉
- Edytowany
Jest grubo, nawet 1 sms od zadnego psa nie dostałem z szyderom. Nawet frekwencję przestali komentować.
Wiadomo kto jest klubem nr 1 w Krakowie.
Mnie z nich wszystkich to chyba ciekawi Aleksic.
A ja uważam że będzie pociecha z Zahiroleslama on wszedł na 2 minuty kiedy cała drużyna się cofnęła do obrony, ale poczekajmy na ofensywę oraz stałe fragmenty z nim w roli głównej
- Edytowany
A ja mam nadzieję, że kolejny cel transferowy to wykup Perkovica.
- Edytowany
Nie pamiętam takiego okienka odkąd żyje, więc liczę że panowie odpala i będzie ogień. Jedyny problem jaki mamy to niestety bramkarz. Aczkolwiek nie wiem czy da się coś ogarnąć póki Ravas na kontrakcie.
[b]Edycja z 09.09.2025 o godz. 09:12 (scalono posty)[/b]
Fabiański jest bez umowy, ale typ chyba zakochany w ległi.
https://www.transfermarkt.pl/dimitry-bertaud/profil/spieler/371816
A takiego ananasa jak powyżej, myślę że nie weźmiemy póki ravas ma wypłatę.
Ludzie, mamy obecnie w kadrze dwóch bramkarzy ogranych w lidze, owszem średniej jakości, ale nie po to ściągano w tym okienku młodego, reprezentacyjnego bramkarza, żeby się pakować w kolejnego, a jeśli miałby być lepszy to i droższego.
Dopóki nie zejdziemy z bardzo długiego i wysokiego kontraktu Ravasa, to zapomnijcie o takim bramkarzu.
Żeby nie było, też chciałbym lepszego bramkarza od tych dwóch których mamy, tylko zejdźmy póki co na ziemie.
jakich pięknych czasów doczekaliśmy w Cracovii ...
całe forum jara sie transferami ...
no ja tak sie jarałem kiedyś jak przychodził do nas hurt z Proszowianki w pakiecie z "najlepszym trenerem ligowym" :-)
przypomnijcie sobie jak to się skończyło ...
analogia nasuwa sie sama ...
- Edytowany
[quote]#post1691797 A ja uważam że będzie pociecha z Zahiroleslama on wszedł na 2 minuty kiedy cała drużyna się cofnęła do obrony, ale poczekajmy na ofensywę oraz stałe fragmenty z nim w roli głównej[/quote]
Obyś miał rację. W sparingu z Polonią Bytom niewiele pokazał … :-(
Fakt ściągnięcia Gabriela - mimo kłopotów ze zdrowem - pokazuje że nawet wiara trenera ma swoje granice
[quote]#post1691800 A ja mam nadzieję, że kolejny cel transferowy to wykup Perkovica.[/quote]
Kasa na wykup Perkovića jest odłożona, wspominał Prezes kiedyś o tym.
- Edytowany
Na szczęście Luka Elsner nie jest " najlepszym trenerem ligowym" .
Jeśli odpali z 60 procent transferów to będzie super .
hanku ...
ja tam nie mam nic przeciwko aby Luka powtórzył pierwsze dwa sezony Stawowego ...
- Edytowany
Jak piszecie o naszych zawodnikach to piszcie z imienia i nazwiska lub chociaż z nazwiska bo dopiero co przyszli i to w jakiej liczbie! Tak że człowiek póki co się gubi🤔 😉
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (6 użytkowników)
Goście (6)