[quote]#post1682123 Ale żeśmy się wzmocnili w przerwie. I jeszcze kontuzje.
Od jutra idziemy po puchar za 15.miejsce.
PS. Ale w sumie spoko. Mamy przecież myljony za CK.[/quote]
Dasz trenerowi poprowadzić drużynę chociaż w jednym meczu ligowym czy będziesz tak pierdolił i narzekał ?
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote]#post1682125 A w których konkretnie meczach Filip zrobił z obrońców przeciwnika miazgę ? Chłopak zagrał maks 10 dobrych meczów a w reszcie był widoczny tylko dlatego że się bezmyślnie meldował obrońcom i łapał głupie kartki[/quote]
Dobrze, że ci głupcy z Grazu forum nie czytaja bo jeszcze by nam Knapa podkupiuli zamiast Filipa.
- Edytowany
[quote]#post1682132 [quote]#post1682125 A w których konkretnie meczach Filip zrobił z obrońców przeciwnika miazgę ? Chłopak zagrał maks 10 dobrych meczów a w reszcie był widoczny tylko dlatego że się bezmyślnie meldował obrońcom i łapał głupie kartki[/quote]
Dobrze, że ci głupcy z Grazu forum nie czytaja bo jeszcze by nam Knapa podkupiuli zamiast Filipa.[/quote]
@Szewcu#21971 - tutejsi fachoffcy nie mają argumentów, zatem jadą w szyderę a konstruktywnych odpowiedzi brak. Filip fajnie robił wiatr i taki gość by się przydał (pisałem to wcześniej) ale liczb póki co w Pasach nie miał - dwie bramki i trzy asysty.
Przeglądając te mecze o których pisałeś to jesienią ( Jaga, Zabrze, Motor - choć jego vis a vis w tym meczu był o niebo skuteczniejszy -, Korona i Lechia. Wiosną - tylko Legia.)
Kwota jaką zapłacił Graz test porównywalna z tą którą Pasy zapłacą za Perkovica, tyle że Cracovia ma okres próbny przez wypożyczenie.
Fajna kasa, ale bez przesady w skali drużyny grającej od lat w europejskich pucharach - nie zaboli ich to, jeśli Filipowi nie pójdzie (chciałbym żeby mu poszło jak najlepiej).
Kto miał lepsze liczby w ubiegłym sezonie - wspomniany już Olafsson, a nawet kulawy i kontuzjowany Jugas miał tylko jedną asystę mniej. Bramek tyle samo. Na pewno jest jeszcze co takiego jak wpływ na grę i Filip potrafił mieć spory. Ale niestety - nie potrafił w ubiegłym sezonie sprawić, że wygramy przegrany mecz.
Mecz przez Lechowi u nas - Kozubal go nakrył czapką, w innych meczach jak nie szło drużynie, to nie dał niczego ekstra. Takiego czegoś jak dał Bzdyl w meczu z Jagą. jest 0-2 i młody daje ognia. (dla zainteresowanych - Fabio ma 12 meczów w E-klasie i tyle samo strzelonych bramek co Filip - 42 mecze).
Rozumiem frustrację niektórych, mieniących się kibicami Cracovii, że nie kupujemy wagonu szrotu i że nie przepłacamy tych którzy "rokują". Rokowali Rakoczy, Śmiglewski i Knap. I co? I mam nadzieję że przynajmniej dwóch z nich pokaże jaja.
Fanom przedłużania kontraktu na lata do przodu polecam inna drużynę z Krakowa. Tam mają rozmach. Cracovia to nie ta liga. To liga wyżej.
[quote]#post1682125 A w których konkretnie meczach Filip zrobił z obrońców przeciwnika miazgę ? Chłopak zagrał maks 10 dobrych meczów a w reszcie był widoczny tylko dlatego że się bezmyślnie meldował obrońcom i łapał głupie kartki[/quote]
Nie znoszę skrajności.
Sprawdź najpierw Kolego ile kartek (i jakich) zarobili przeciwnicy w starciach z Filipem. A drugie, kartki Rózgi wynikały często z jego walki. Walki jaką chcemy widzieć na boisku w wykonaniu naszych wszystkich zawodników. I może któraś była "głupia", ale suma summarum jego walka na boisku przynosiła nam dużo korzyści.
- Edytowany
@BoRut#132 Możesz to wypisać - w podsumowaniu? Mecz, wynik minuta i kartka ? Oczywiście pamiętamy mecz z Zabrzem, ale warto by dodać jeszcze karne które Pasy miały po faulach na Filipie.
Pamiętam dwa - z Górnikiem, przy stanie 3-2 i z Pogonią przy stanie 2-1 - oba wyniki nie uległy już zmianie.
Ja mu nie ujmuje, walczył, biegał, robił wiatr, raz coś z tego było a 3 razy nie i tyle, tu nie ma co roztrząsać bo sam chciał odejść. Papiery na granie duże, miewał przebłyski tylko że Wy momentami to piszecie o nim jakby to była gwiazda całej ligi
- Edytowany
[quote]#post1682145 @BoRut#132 Możesz to wypisać - w podsumowaniu? Mecz, wynik minuta i kartka ? Oczywiście pamiętamy mecz z Zabrzem, ale warto by dodać jeszcze karne które Pasy miały po faulach na Filipie.
Pamiętam dwa - z Górnikiem, przy stanie 3-2 i z Pogonią przy stanie 2-1 - oba wyniki nie uległy już zmianie.[/quote]
Najważniejszy karny na Rózdze był w zeszłym sezonie we Wrocławiu.
Bakrar faktycznie wygląda na to, że obierze inny kierunek, ale i tak w najbliższych godzinach warto monitorować sociale
[quote]#post1682145 @BoRut#132 Możesz to wypisać - w podsumowaniu? Mecz, wynik minuta i kartka ? Oczywiście pamiętamy mecz z Zabrzem, ale warto by dodać jeszcze karne które Pasy miały po faulach na Filipie.
Pamiętam dwa - z Górnikiem, przy stanie 3-2 i z Pogonią przy stanie 2-1 - oba wyniki nie uległy już zmianie.[/quote]
Ja pamiętam mecz na jesieni z Radomiakiem, w 20 min 2 kartki na Filipie żółte (albo co najmniej jedną, pamięć jest ulotna, chlopaka wtedy tak skopali, że w 50 mi musial zejść z kontuzją), ktoś wspominal karny we Wrocławiu który dał nam tlen, nikt z naszych by tak nie ruszył z zacięciem, żeby zrobić tego karnego, w Szczecinie też karny na nim na początku.
Ja rozumiem, że każdy broni swojej tezy, ale u Ciebie jest znów skrajność w drugą stronę. Porównujesz Filipa z Fabianem, a to dwa różne typy piłkarza, i niestety ale nie mamy zastępstwa za Filipa żadnego, bo nie ma u nas nikogo o charakterystyce szybkiego dryblera. W zastępstwie mamy Minczewa, nie skreślam ale jeśli widzisz jak na razie w nim jakiś chociaż zalążek dobrej gry to pokaż (gol z Puszcza to był jego jedyny przebłysk jak na razie, a nawet i w tym meczu nie przekonywał i spartaczył setke).
Serio nie masz obaw przed dzisiejszym meczem? My na ławce nie będziemy mieć pewnie nawet pół zmiany z jakością w grze ofensywnej. Może i faktycznie coś ugramy, ale to będzie gra na zasadzie początku Kroczka, kiedy było 0-0 w Poznaniu a nie wiem czy nawet jakiś strzał oddaliśmy celny.
Mogli już chociaż tego Smiglewskigo zostawić dopóki ktoś nie przyjdzie do przodu, żeby mieć chociaż jakaś alternatywę w razie kontuzji, bo na razie takich nie ma. A tezy że 3 pkt w maju są tak samo ważne jak teraz nie kupuje, bo jak potracimy pkt na początku, morale pójdą w dół i będzie trudniej.
Jeszcze był karny na Filipie z Legią u nas, ale Benek nie wykorzystał.
Czytam i nie wierze ze mozna wymyślać cuda na kiju zeby wyszło tylko że Rozga chuja gral.... zastanawiam się czy nie dał komus autografu czy powiedzial ze za brzydki ktoś jest do zdjęcia z nim... nie potrafię sobie tego inaczej wytłumaczyć...
Krótko pisząc, szkoda chłopaka. Mało kto zostawiał tyle serducha na boisku. Niech się rozwija dalej i niech wróci jeszcze kiedyś do Cracovii
[quote]#post1682167 Czytam i nie wierze ze mozna wymyślać cuda na kiju zeby wyszło tylko że Rozga chuja gral.... zastanawiam się czy nie dał komus autografu czy powiedzial ze za brzydki ktoś jest do zdjęcia z nim... nie potrafię sobie tego inaczej wytłumaczyć...[/quote]
Ja tam go lubię, chociażby za to, że 2 lata temu na prezentacji w Rącznej, dał szalik mojej wtedy 5-letniej córce i sprawił jej niesamowitą radość. A serce do walki też miał zawsze, nawet jak nie szło.
Ogolnie bida w temacie. Liczylem na cos wiecej
- Edytowany
[quote]#post1682167 Czytam i nie wierze ze mozna wymyślać cuda na kiju zeby wyszło tylko że Rozga chuja gral.... zastanawiam się czy nie dał komus autografu czy powiedzial ze za brzydki ktoś jest do zdjęcia z nim... nie potrafię sobie tego inaczej wytłumaczyć...[/quote]
Nie wiem czy ktoś tak napisał - na pewno nie ja.
Uważam tylko, że to nie był w ubiegłym sezonie "zbawca Cracovii".
Naprawdę fajny zawodnik, było na nim kilka czerwonych kartek i karnych, jak jest to już napisane wyżej, ale dramatyzowanie że odszedł ktoś, kto miał mega wpływ na wynik drużyny to przesada bo tak nie było. To nie był Kallman bis. Ani nawet Hasic bis. @cypiol#37042 - w Radomiu pierwsza kartka była na Biedrzyckim.
Filip był ważną postacią drużyny ale nie tak trudną do zastąpienia jak Benek. Wszystko na temat.
@cypiol#37042 @BoRut#132 i @mcz_#6169 słusznie wspominają ważne karne czy kartki na nim. I jego chęć walki.
Tak, Filip przydałby się dzisiaj. Tak, potrzebujemy kogoś kto go zastąpi. Tak, Filip to dobry piłkarz. Ale wierzę, że uda się go zastąpić. Dużo łatwiej niż Benka. A jak będzie to czas pokaże.
p.s. Argumentów że nie porównuje się jakiś piłkarzy (Fabian i Filip) nie kupuję. Dla mnie najważniejszej jest to co zawodnik dokłada do rzeczywistego wyniku drużyny. Nie do wrażenia.
Gole, asysty, kartki na nim, karne na nim, kluczowe podania - jeśli oczywiście mowa o zawodnikach ofensywnych. Za nic innego w piłce nożnej nie ma punktów. I tak jak już pisałem - doceniam talent Filipa, jego wkład w zwycięstwa Cracovii, ale uważam że będzie go dużo łatwiej zastąpić niż Benka.
[quote]#post1682174 ... To nie był Kallman bis. Ani nawet Hasic bis....[/quote]
Co do tego, że ustępował Kallmanowi to zgoda, jednak myślę, że gdy grał to dawał drużynie więcej niż Hasić. Umiejętności wprawdzie mniejsze, ale serce do gry znacznie większe. Grał z pełnym zaangażowaniem, a nie na takiej wyjebce jak Ajdin
Tu jest rozmowa o transferach czy o Filipie ? Zamknąć temat i koniec bo przepychanki chuja wam dają.
Ja tam wolę rozmowy o zawodnikach niż płacze, że nie ma transferów na 100% "dramatyczna walka o utrzymanie". A niestety w kwestii transferów nic innego w tym momencie nie da się napisać.
Odjeżdżanie od zasadniczego tematu jest solą tego forum, a zwłaszcza tego wątku.
a ja powiem tak, nie oceniam już bo nie znam kuluarów, ale jestem stanem faktycznym na dzień meczowy mocno rozczarowany
zatem bądźmy jak nasi hokeiści za czasów Romka, jechali w 2,5 piątki i potrafili wygrać
Chyba trzeba się będzie tak nastawić.
Generalnie zakładać wp.., tfu porażkę, ale gdzieś w głębi duszy liczyć, że może nie będzie tak źle, może się uda zremisować, a może nawet wygrać?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)