Ciekawi mnie co ma w tej sprawie do powiedzenia Prezydent Krakowa ?
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
@naki#14649 ro nie tutaj. Są 2 odrębne tematy pod to.
[quote]#post1680171 Linetty do wzięcia 'za darmo'.[/quote]
Jedyne 2,5mln euro rocznie w Torino do wczoraj + "ma jeszcze rynek" we Włoszech gdzie też prowadzi kilka interesów. Zostanie w słonecznej Italii.
To ja w kwestii transferów.....ale trochę przewrotnie ;-). Byłem w sobotę na spraingu w Rącznej i zauważyłem conajmniej 2-3 solidne wzmocnienia. Jedna pozycja wg. mnie może być szczególnie wzmocniona i to bardzo. Jeżeli ten zawodnik zachowa formę, którą zaprezentował w sparingu to mamy szansę na ultrasolidne wzmocnienie na środku defensywy. Mówię mianowicie o Oskarze Wójciku, który wystąpił w podstawowym składzie i zagrał znakomicie !
Wiem, sparing, nienajlepszy przeciwnik etc. ale chłopak wyglądał świetnie i jest wg. mnie bardzo mocnym kandydatem do pierwszego składu. Dalej to tak w skrócie. Bardzo dobrze zaprezentował się Knap a w drugiej połowie (w której ćwiczyliśmy grę w osłabieniu :-) ) ponad poziom wyróżniał się Al- Amari i bardzo ciekawie Lachowicz. Z minusów zaś, niezauważalny niezależnie od małej ilości minut występ Rakoczego (ale wierzę w niego), chaotyczny Minczev i niestety, mimo całej sympatii kiepski Śmiglewski. To tak w dwóch słowach.
- Edytowany
Jutro środa to może by tak jebnal jakim transferem z zaskoczenia ?
[b]Edycja z 01.07.2025 o godz. 20:50 (scalono posty)[/b]
https://x.com/lorenzooleporee/status/1940092454755344774
Co to za ogór?
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-07/637ca08b71c7063d1b27410202afdbc8-png-73210800.png[/img]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-07/9b17d23ed7a9a93d5e15b554a08f9f90-png-01822081.png[/img]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-07/db8a9c9ae60b5cdf5cbc9f5fe1040723-png-94319235.png[/img]
[quote]#post1680361 Co to za ogór?[/quote]
Jakiś mało on solny... 🥒
Po obejrzeniu skrótów z ostatniego sezonu na YT. Na pewno dwa razy lepszy od Mincheva :)
Mam nadzieję, że na zainteresowaniu się skończy.
Wszystkie nacje jakoś mnie przekonują, bo np wyszydzają Słowaków ale mam ogromny szacunek Michała Siplaka , Rumuni/Cygany czyli Sergiu, ale od Bułgarów to jakoś zawsze dostawaliśmy szrot nawet bez nadziei oszlifowania w Pasy II zatem jestem sceptyczny, ale przyznaję nie podchodzę do analizy merytorycznie tylko sercem ;) ... Nawet Diego którego szanuje też nie był Bułgarem z dziada pradziada .... obym się mylił
Operacja " Obława" zakończona.
Można robić transfery.
Nikt się nie powinien dopierdolić o sposob zapowiadania transferów w tym sezonie przez Cracovię.
- Edytowany
Rzeczywiście Minchev jak narazie to jest totalna porażka..
- Edytowany
[quote]#post1680370 Wszystkie nacje jakoś mnie przekonują, bo np wyszydzają Słowaków ale mam ogromny szacunek Michała Siplaka , Rumuni/Cygany czyli Sergiu, ale od Bułgarów to jakoś zawsze dostawaliśmy szrot nawet bez nadziei oszlifowania w Pasy II zatem jestem sceptyczny, ale przyznaję nie podchodzę do analizy merytorycznie tylko sercem ;) ... Nawet Diego którego szanuje też nie był Bułgarem z dziada pradziada .... obym się mylił[/quote]
Rumuni to porządny naród.Nazywanie ich cyganami jest niedorzeczne. Nie cierpią cyganów bardziej niż my.Poza tym lubią nas.
W pełni popieram. To rozwinięty naród z bogatą historią, należący do romańskiego kręgu kulturowego. Podobnie jak nas skrzywdził ich komunizm, a w szczególności tyran, którego w 1989 słusznie rozstrzelano.
Patrząc kogo w tym roku ściąga Widzew, jakie transfery robi Korona i górnik to my z tymi naszymi nabytkami , to możemy sobie powalczyć najwyżej o miejsce w top 9. Ciekawe jaką wymówkę będzie miał nasz prezes w tym roku. Obciążenia hokeja już nie ma, cichy kącik sprzedany.
- Edytowany
Widzew dostał konkrety zastrzyk hajsu, więc nie wiem na jakiej płaszczyźnie mielibyśmy się z nimi w tym okienku porównywać. A Korona i Górnik ściągają szrot na wagę, sugerując, że tym sposobem nam (czy komukolwiek innemu) odjeżdżają, grubo Cię poniosło ;)
Edit: a w Koronie to w ogóle odeszło pół pierwszego składu, rzeczywiście potęgę budują xD
- Edytowany
[quote]#post1680383 Patrząc kogo w tym roku ściąga Widzew, jakie transfery robi Korona i górnik to my z tymi naszymi nabytkami , to możemy sobie powalczyć najwyżej o miejsce w top 9. Ciekawe jaką wymówkę będzie miał nasz prezes w tym roku. Obciążenia hokeja już nie ma, cichy kącik sprzedany.[/quote]
Widzew naściągał na razie samych nonamów z gównolig gorszych od naszej, tak samo Korona, Górnik też wagon piłkarzy. Cokolwiek warci z tej całej zgrai są tylko Fornalczyk, ten Grek z Górnika i może ten Albaniec z Rijeki. Jak na kasę jaką trwonią w Łodzi to wygląda to mega słabo.
https://transfery.info/aktualnosci/lech-poznan-powalczy-z-cracovia-o-napastnika-duze-zainteresowanie/247027
[quote]#post1680370 Wszystkie nacje jakoś mnie przekonują, bo np wyszydzają Słowaków ale mam ogromny szacunek Michała Siplaka , Rumuni/Cygany czyli Sergiu, ale od Bułgarów to jakoś zawsze dostawaliśmy szrot nawet bez nadziei oszlifowania w Pasy II zatem jestem sceptyczny, ale przyznaję nie podchodzę do analizy merytorycznie tylko sercem ;) ... Nawet Diego którego szanuje też nie był Bułgarem z dziada pradziada .... obym się mylił[/quote]
Może Twoje nastawienie zmieni fakt, że Maraš jest Czarnogórcem
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!