Dobra, to temat o transferach.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote]#post1651459 Dobra, to temat o transferach.[/quote]
Kończąc temat Bednarka to dziwię się że Lech go trzyma a wypożycza Bąkowskiego.
Nie odpowiem merytorycznie bo Bąkowskiego prawie ani razu w całym meczu nie widziałem. Z obserwacji jednak gdy był w Lechu potrzebuje kilku sezonów ogrania na wyższym poziomie niż obecnie Nasze rezerwy. Ławka w Lechu złamałaby mu karierę.
[quote]#post1651465 [quote]#post1651459 Dobra, to temat o transferach.[/quote]
Kończąc temat Bednarka to dziwię się że Lech go trzyma a wypożycza Bąkowskiego.
[/quote]
Broni Mrozek jak dla mnie to jest akurat normalne że na ławce trzyma starszego który się już nie rozwinie a młodego wypożycza żeby nie hamować jego rozwoju
[quote]#post1651447 Nie lewak i lewicowiec to są różne pojęcia. Słowo lewak jest nacechowane negatywnie i celowo, jak sadzę, obraźliwe. Niestety pojęcia przez prawaków (jak ci się podoba to określenie;-) ) jak sądzę celowo mieszane.
Dla mnie tolerancja wobec myślących inaczej niż ja nie jest niczym złym i nie używam do jej opisania epitetów pejoratywnych.
[/quote]
póki jeszcze nie usunęli wątku ogólnopolitycznego to się wtrącę w kwestii tolerancji. ja uważam, że pojęcie to zostało przekręcone w dzisiejszej rzeczywistości, ciężką i wytrwała wieloletnią pracą zawodowych marksistów. kiedyś tolerancja oznaczała po prostu znoszenie czegokolwiek. choćby z obrzydzeniem. dzisiaj w nowomowie tolerancja oznacza conajmniej akceptację, a zwykle zmierza już w kierunku conajmniej pochwały. nie mogę więc powiedzieć, że brzydzi mnie to co robi gej bo wyjdę na osobę nietolerancyjną. w marksistowskiej rzeczywistości rzecz jasna. zlewaczałe społeczeństwo holenderskiej odcisnęło swoje piętno na Bednarku. biedny człowiek, żal patrzeć, czytać i słuchać.
w temacie transferów:
Klich
Kapustka
Helik
Piątek
van Amersfort
Javi Hernandez
i jedziemy z ligą
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-11/screenshot-20241112-095602-facebook-jpg-91331278.jpg[/img]
Może z tego się coś fajnego urodzi w zimowym okienku transferowym
- Edytowany
@SaNtO#842 kto Ci broni być tolerancyjnym w tradycyjnym rozumieniu tego słowa? Dlaczego w odpowiedzi na pewne wypaczenie tego pojęcia (choć uważam, że przesadzasz w opisie i nie wiem czemu odwołujesz się do marksizmu, ale widaćgłęboko w Tobie siedzi) ma być skrajna i agresywna nietolerancja?
Dla mnie możesz pisać, że to co geje robią Cię brzydzi. Ja mam odruch wymiotny na widok całujących się facetów, co dziwne, a może nie, nie brzydzi mnie widok całujących się lasek. Ale nie znaczy to, że zaraz chciałbym ograniczać gejom ich prawa, lub był w stosunku do nich agresywny.
Ale zgoda, offtopic to wywalenia w kosmos.
Nie powiem nic odkrywczego, ale według mnie problemem nie jest tylko sędzia Sylwestrzak i jego VAR. To cała „mafia” działa tutaj za kulisami. Pojawiła się panika u nich i obawa, że niektóre faworyzowane kluby zaczynają odstawać, a my możemy im uciec na dobre. Dlatego spodziewam się, że sytuacja z meczem przeciwko Gieksie to dopiero początek naszych problemów.
😁 😁 😁
W zimie musimy zakupić klasowego: bramkarza, środkowego obrońcę, i koniecznie napastnika w perspektywie odejścia Kallamana.
Kupmy sędziego - to pewniejsza inwestycja.
[quote]#post1651610 Kupmy sędziego - to pewniejsza inwestycja. [/quote]
Ale którego? 🤔
Obojętne, będziemy go u siebie wystawiać na każdym meczu.
[quote]#post1651601 ... Ja mam odruch wymiotny na widok całujących się facetów...[/quote]
Ja to już jestem w ogole nietolerancyjny, bo mam odruch wymiotny, jak patrzę na samego Sylwestrzaka.
Santo, z Twojej listy Helik, zgoda, co do reszty albo nierealne, albo jednak bez sensu (rozleniwieni emeryci Pelle i Javi? come on...)
Klichowi się chyba kontrakt w grudniu kończy .
hanku, było już tu omawiane, kontrakt się kończy, ale klub ma opcję przedłużenia.
Ale chyba warto spróbować ?
Spróbować z pewnością warto. Na ten moment Mateusz, w wieku 34 lat, byłby jeszcze realnym wzmocnieniem, a zakładając, że pieniędzy za granicą zarobił od 2011 sporo, mógłby z nami osiągnąć pierwszy prawdziwy sukces. Bo nie licząc 1 pucharu Holandii, żadnego mistrzostwa nie osiągnął. Inaczej mówiąc: teraz albo nigdy.
7 dni później
https://x.com/goalpl/status/1859328359819313577
Jak poziomem zbliżeni są do Biedrzyckiego to lepiej kupić starych Słowaków a za młodymi Polakami rozglądać się jak zniknie ten głupi przepis o młodzieżowcu.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Norbi, Goście (3)