Dobra, to temat o transferach.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote]#post1651459 Dobra, to temat o transferach.[/quote]
Kończąc temat Bednarka to dziwię się że Lech go trzyma a wypożycza Bąkowskiego.
Nie odpowiem merytorycznie bo Bąkowskiego prawie ani razu w całym meczu nie widziałem. Z obserwacji jednak gdy był w Lechu potrzebuje kilku sezonów ogrania na wyższym poziomie niż obecnie Nasze rezerwy. Ławka w Lechu złamałaby mu karierę.
[quote]#post1651465 [quote]#post1651459 Dobra, to temat o transferach.[/quote]
Kończąc temat Bednarka to dziwię się że Lech go trzyma a wypożycza Bąkowskiego.
[/quote]
Broni Mrozek jak dla mnie to jest akurat normalne że na ławce trzyma starszego który się już nie rozwinie a młodego wypożycza żeby nie hamować jego rozwoju
[quote]#post1651447 Nie lewak i lewicowiec to są różne pojęcia. Słowo lewak jest nacechowane negatywnie i celowo, jak sadzę, obraźliwe. Niestety pojęcia przez prawaków (jak ci się podoba to określenie;-) ) jak sądzę celowo mieszane.
Dla mnie tolerancja wobec myślących inaczej niż ja nie jest niczym złym i nie używam do jej opisania epitetów pejoratywnych.
[/quote]
póki jeszcze nie usunęli wątku ogólnopolitycznego to się wtrącę w kwestii tolerancji. ja uważam, że pojęcie to zostało przekręcone w dzisiejszej rzeczywistości, ciężką i wytrwała wieloletnią pracą zawodowych marksistów. kiedyś tolerancja oznaczała po prostu znoszenie czegokolwiek. choćby z obrzydzeniem. dzisiaj w nowomowie tolerancja oznacza conajmniej akceptację, a zwykle zmierza już w kierunku conajmniej pochwały. nie mogę więc powiedzieć, że brzydzi mnie to co robi gej bo wyjdę na osobę nietolerancyjną. w marksistowskiej rzeczywistości rzecz jasna. zlewaczałe społeczeństwo holenderskiej odcisnęło swoje piętno na Bednarku. biedny człowiek, żal patrzeć, czytać i słuchać.
w temacie transferów:
Klich
Kapustka
Helik
Piątek
van Amersfort
Javi Hernandez
i jedziemy z ligą
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-11/screenshot-20241112-095602-facebook-jpg-91331278.jpg[/img]
Może z tego się coś fajnego urodzi w zimowym okienku transferowym
- Edytowany
@SaNtO#842 kto Ci broni być tolerancyjnym w tradycyjnym rozumieniu tego słowa? Dlaczego w odpowiedzi na pewne wypaczenie tego pojęcia (choć uważam, że przesadzasz w opisie i nie wiem czemu odwołujesz się do marksizmu, ale widaćgłęboko w Tobie siedzi) ma być skrajna i agresywna nietolerancja?
Dla mnie możesz pisać, że to co geje robią Cię brzydzi. Ja mam odruch wymiotny na widok całujących się facetów, co dziwne, a może nie, nie brzydzi mnie widok całujących się lasek. Ale nie znaczy to, że zaraz chciałbym ograniczać gejom ich prawa, lub był w stosunku do nich agresywny.
Ale zgoda, offtopic to wywalenia w kosmos.
Nie powiem nic odkrywczego, ale według mnie problemem nie jest tylko sędzia Sylwestrzak i jego VAR. To cała „mafia” działa tutaj za kulisami. Pojawiła się panika u nich i obawa, że niektóre faworyzowane kluby zaczynają odstawać, a my możemy im uciec na dobre. Dlatego spodziewam się, że sytuacja z meczem przeciwko Gieksie to dopiero początek naszych problemów.
😁 😁 😁
W zimie musimy zakupić klasowego: bramkarza, środkowego obrońcę, i koniecznie napastnika w perspektywie odejścia Kallamana.
Kupmy sędziego - to pewniejsza inwestycja.
[quote]#post1651610 Kupmy sędziego - to pewniejsza inwestycja. [/quote]
Ale którego? 🤔
Obojętne, będziemy go u siebie wystawiać na każdym meczu.
[quote]#post1651601 ... Ja mam odruch wymiotny na widok całujących się facetów...[/quote]
Ja to już jestem w ogole nietolerancyjny, bo mam odruch wymiotny, jak patrzę na samego Sylwestrzaka.
Santo, z Twojej listy Helik, zgoda, co do reszty albo nierealne, albo jednak bez sensu (rozleniwieni emeryci Pelle i Javi? come on...)
Klichowi się chyba kontrakt w grudniu kończy .
hanku, było już tu omawiane, kontrakt się kończy, ale klub ma opcję przedłużenia.
Ale chyba warto spróbować ?
Spróbować z pewnością warto. Na ten moment Mateusz, w wieku 34 lat, byłby jeszcze realnym wzmocnieniem, a zakładając, że pieniędzy za granicą zarobił od 2011 sporo, mógłby z nami osiągnąć pierwszy prawdziwy sukces. Bo nie licząc 1 pucharu Holandii, żadnego mistrzostwa nie osiągnął. Inaczej mówiąc: teraz albo nigdy.
7 dni później
https://x.com/goalpl/status/1859328359819313577
Jak poziomem zbliżeni są do Biedrzyckiego to lepiej kupić starych Słowaków a za młodymi Polakami rozglądać się jak zniknie ten głupi przepis o młodzieżowcu.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (8 użytkowników)
LucasProkoS, -Robert-, Goście (6)