Ponoć transfer zagraniczny jest finalizowany
https://x.com/D_Smyk/status/1810662342071648526?t=kQCDi20laJ0W_VfODQhxHw&s=19
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Jeszcze tylko Kallman do Legii i zamykamy okienko.
Sprzedaż kogokolwiek z tej drużyny nie jest problemem. To nie są żadne tuzy, nawet w naszej słabej lidze. Problemem jest kto przyjdzie za nich. Złorzeczenie na Dróżdża na tym etapie jest nierozsądne, choć rozumiem irytację i zniecierpliwienie. Kupiłem popcorn.
Teoretycznie powinno być tak, że ogłaszamy jednocześnie.
Słuchajcie sprzedajemy Makucha, ale w zamian jest Iksiński (albo lepiej Iksović), co Makucha czapką nakrywa)
No i wszyscy się cieszą, poza programowymi marudami, chociaż i u nich następuje rozłam😛
A wyszło jak zwykle - ch.jowo
Kibiców szlag trafia, marudy tryumfują, klakierzy prezesa (padło to stwierdzenie za czasów Dróżdża?) chowają się w czeluści internetu, żeby ich ktoś nie zapytał o zdanie, frakcję centrum roznosi, generalnie klęska.
Ja tylko mam nadzieję, że stopień dogrania obydwu transferów jest na tym samym poziomie i gwarancją ostatecznej zgody na transfer Makucha jest zatrudnienie tego Iksovićia, a wyszło jak wyszło z powodu tego, że ktoś miał za długi jęzor.
A nie, że jesteśmy w czarnej dupie.
Skąd u nas trend do srakowa?
Czy prężny właściciel (śp. Profesora już nie ma) nie ma ambicji by tam odchodzili piłkarze?
W końcu to nasz rywal nie tylko piłkarski ale i biznesowy , mnie by to bolało jako właściciela...
Jak słyszymy na dniach ma zostać dopięty transfer napastnika do Cracovii. Będzie to zawodnik spoza Polski. Rozmowy są finalizowane i do ogłoszenia nowego snajpera ma dojść jeszcze przed startem ligi.
https://www.goal.pl/ekstraklasa/patryk-makuch-cracovia-rakow-transfer/
[quote]#post1629161 ... Teoretycznie powinno być tak, że ogłaszamy jednocześnie. ...[/quote]
Jaka to teoria? Chyba z podręcznika psychoterapii na oddziale nerwic🤗 Wg mnie teoria jest taka, że można sprzedać każdego zawodnika, pod warunkiem, że w czasie określonym przez trenera kupuje się lepszego.
Czyli na razie proponuję wziąć na luz.
No...W końcu jest życie na forum...;)
Poszedł facet z buldogiem do parku, a tam odbywały się wyścigi hartów.
Buldog mówi do faceta:
- Zapisz mnie proszę. Na pewno wygram! Zobaczysz...
- Co ty buldog, nie dasz rady.
- Mówię ci, że dam. Proszę zapisz mnie.
Więc zapisał facet buldoga na wyścigi. Po chwili wszystkie psy stanęły na starcie, a wśród nich buldog. Sędzia dał znać, otworzyły się boksy i psy wystartowały. Pierwsze okrążenie i buldog przebiega linię mety ostatni. Właściciel zaniepokojony wydziera się z trybun:
- No i co? Jesteś ostatni!
- Spoko, spoko
Drugie okrążenie i pies znów przebiega przez metę na samym końcu. Facet się wydziera:
- Buldog, co jest?!
- Spoko, spoko
Przed ostatnim okrążeniem pies znów ostatni przebiegł linię mety. Facet krzyczy:
- Buldog, co jest? Dasz radę?!
- Dam, spoko, spoko
Na ostatniej prostej pies znów był najgorszy i przybiegł na metę ostatni. Po wyścigu podchodzi do niego pan:
- No i co? Mówiłeś, że dasz radę. Co jest buldog?
- Ku*wa, nie wiem...
To był jamnik a nie buldog 😁
- Edytowany
[quote]#post1629171 To był jamnik a nie buldog 😁[/quote]
I jadł smalec.
[b]Edycja z 09.07.2024 o godz. 16:21 (scalono posty)[/b]
https://youtu.be/qJAfr8SwPuk?si=cPe_elVoM-j6ruSm
[quote]#post1629165 Jak słyszymy na dniach ma zostać dopięty transfer napastnika do Cracovii. Będzie to zawodnik spoza Polski. Rozmowy są finalizowane i do ogłoszenia nowego snajpera ma dojść jeszcze przed startem ligi.
https://www.goal.pl/ekstraklasa/patryk-makuch-cracovia-rakow-transfer/[/quote]
Miał być skład oparty na Polakach a sprzedajemy Polaka i zastępujemy go kimś z zagranicy. Dziwne to trochę.
[quote]#post1629163 Skąd u nas trend do srakowa?
Czy prężny właściciel (śp. Profesora już nie ma) nie ma ambicji by tam odchodzili piłkarze?
W końcu to nasz rywal nie tylko piłkarski ale i biznesowy , mnie by to bolało jako właściciela...[/quote]
Czy ja wiem... Zobacz kto tam od nas poszedł, co osiągnął piłkarsko i jakim był rzeczywistym wzmocnieniem drużyny....
Nieważne kto odchodzi, ważne kto przyjdzie.
Polecam wątek o Patryku na tym forum . Zwłaszcza tym co teraz narzekają że odchodzi. Wróćcie proszę do swoich postów z narzekaniem na to jakie to drewno etc...
Przecież to jest cud że ktoś go kupił i to jeszcze zarobiliśmy na nim. Tak, miał bardzo dobrą końcówkę sezonu dalej nie zmienia to faktu że gość mając 2 metry nie potrafi grać głową stojąc przodem do bramki, bo przebitek po wykopie bramkarza nie liczę. Nie ma strzału z dystansu, nie jest lisem pola karnego, nie ma techniki. Nie ma żadnej z cech dobrego napastnika.
Lepszy słaby napastnik niż brak napastnika.
Wiadomo, można coś kombinować, grać tylko jednym napastnikiem, a większą liczbą pomocników.
Jak mamy dobrych pomocników, to może i nawet lepiej
Ale...
...dobrych pomocników też nam brakuje.
Na tą chwilę mamy 3 zawodników do gry w wielkiej Cracovii. Ghita, Kaka i Kalmann ewentualnie Rakoczy ale jego trzeba sprzedać zarobić, a i tak wróci po dwóch latach za darmo, bo wyżej niż ekstraklasa nie pociągnie. No i jeszcze Rózga to w sumie 4 jest do gry.
[quote]#post1629178 [quote]#post1629165 Jak słyszymy na dniach ma zostać dopięty transfer napastnika do Cracovii. Będzie to zawodnik spoza Polski. Rozmowy są finalizowane i do ogłoszenia nowego snajpera ma dojść jeszcze przed startem ligi.
https://www.goal.pl/ekstraklasa/patryk-makuch-cracovia-rakow-transfer/[/quote]
Miał być skład oparty na Polakach a sprzedajemy Polaka i zastępujemy go kimś z zagranicy. Dziwne to trochę.[/quote]
Może to Polak, ale z zagranicy 😁
Granicy na Czarnej Przemszy?:)
pewno już wiesz o kogo chodzi raczej nie czyli zakładasz ...........i wróżysz z fusów
[quote]
Może to Polak, ale z zagranicy 😁[/quote]
Filip Piszczek come back? Szkoda bo liczyłem na Tomasa Vestenickiego
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Prokocan, Goście (3)