Liczę że z Góralskim to nie jakaś ściema, przydałby się taki walczak.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
- Edytowany
[quote]#post1584521 [quote]#post1583924 Jeżeli piłkarz przedłuża kontrakt to agent nie dostaje prowizji. Zmiana klubu oznacza kasę dla agenta. [/quote]
A wg mnie jest często traktowane podobnie, jak transfer wolnego zawodnika. I zawodnik i agent zgarniają prowizję za podpis. Czy jest to osobna kwota, czy wrzucona w wyższe zarobki piłkarza, to inna bajka. A agent.. no przecież nie byłoby przedłużeń gdyby nie dostawał doli, i jego funkcja by była zbędna. Czy czasem w przypadku Pestki nie poszło o to między innymi? Kwotę za podpis, prowizję agenta?[/quote] [quote]#post1584538
To jest przepis PZPN ze nie ma pieniędzy za przedłużenie kontraktu przez piłkarza dla agenta. Jak to wygląda w praktyce to inna sprawa[/quote]
[quote]#post1584521 [quote]#post1583924 Jeżeli piłkarz przedłuża kontrakt to agent nie dostaje prowizji. Zmiana klubu oznacza kasę dla agenta. [/quote]
A wg mnie jest często traktowane podobnie, jak transfer wolnego zawodnika. I zawodnik i agent zgarniają prowizję za podpis. Czy jest to osobna kwota, czy wrzucona w wyższe zarobki piłkarza, to inna bajka. A agent.. no przecież nie byłoby przedłużeń gdyby nie dostawał doli, i jego funkcja by była zbędna. Czy czasem w przypadku Pestki nie poszło o to między innymi? Kwotę za podpis, prowizję agenta?[/quote]
Albo samego agenta. Rzadko się zdarza, że prezes klubu publicznie w wywiadzie obraża agenta piłkarskiego, a to zrobił Filipiak z Bolkiem, czyli agentem np. Wdowiaka i Pestki. Obaj powinni grać u nas do dziś, a stało się inaczej. Ponieważ uważam, że ego Filipiaka jest nader rozdęte, bardzo możliwe, że akurat Bolkowi to nie chciał nic płacić. Nie wiem, jakie metody stosuje Bolek, ale wiem, że reprezentuje też Zielińskiego czy Kubę Kamińskiego i na świecie się z nim dogadują, podobnie jak w innych klubach w Polsce, gdzie też grają "jego" zawodnicy. Tylko Filipiak nie umie...
Na TT ludzie chcą pisać jakąś petycję do okupanta o wzmocnienie składu, bo podium blisko.
Sierpień 2023 roku, skąd oni się wzięli, co robili przez ostatnie 20 lat?
Nie ogarniam tego.
[quote]#post1584544 Na TT ludzie chcą pisać jakąś petycję do okupanta o wzmocnienie składu, bo podium blisko.
Nie ogarniam tego.[/quote]
Niech piszą przecież to my tutaj jesteśmy nienormalni.
Słusznie, niech piszą i dadzą mu pretekst, żeby się wycofał z fochów.
Jak z tym Góralskim to prawda to tylko potwierdzi się absurdalności filipiakowych decyzji.
1) Defensywni pomocnicy to najlepiej obasadzona pozycja, do gry 2 z 3: Oshima/Atanasov/Knap. Na jesieni dojdzie Hebo. Zapchajdziurą jest Jodłowski i się z tego wywiązuje.
2) przy ograniczonych możliwościach trzeba wzmacniać krytyczne pozycje: ofensywny pomocnik i obrońca a nie ładować się w wysoki kontrakt kogoś kto akurat jest teraz wolny...
3) transfery zgranych "gwiazd" (prawie) nigdy nam nie wychodziły
Bolek reprezentuje także Myszora , śmiem podejrzewać , że sytuacja z nim rozwinie się podobnie jak Wdowiaka .
Odnośnie pomocników , wcale nie jest tak różowo, rozbrat z piłką Hebo niedługo osiągnie już rok a powrót na boisko się opóźnia i ta po prawdzie nie wiadomo kiedy na nie wróci .
Knap ma uraz stawu skokowego i wbrew zapowiedziom nie było go nawet w rezerwie .
Więc musi być poważniejszy .
Na chwilę obecną dysponujemy właściwe dwoma zawodnikami / Oshima i Atanasow/ , bo Jodłowski , bez obrazy poziomu EK nie prezentuje .
Ok, jeśli uraz Knapa jest poważny to może cień sensu to ma. Ale pomyślmy co się stanie jak kontuzje złapie Rakoczy? Nie ma absolutnie nikogo o zbliżonym profilu.
- Edytowany
[quote]#post1584544 Na TT ludzie chcą pisać jakąś petycję do okupanta o wzmocnienie składu, bo podium blisko.
Nie ogarniam tego.[/quote]
- nowe pokolenie naiwnych?
-urwali się z choinki?
-stare pokolenie których świadomość i pamięć powoli zawodzi?
Jeżeli to nie są jacyś "nowi" kibice, to też nie ogarniam jakim cudem ktokolwiek może wpaść na pomysł, że jakiekolwiek petycje, teksty, płachty itp rzeczy na Filipiaku zrobią wrażenie, a na dodatek wpłyną na milionowe decyzje transferowe. Naiwność o nie zmierzonej dotąd skali.
- Edytowany
[quote]#post1584555 Jak z tym Góralskim to prawda to tylko potwierdzi się absurdalności filipiakowych decyzji.
1) Defensywni pomocnicy to najlepiej obasadzona pozycja, do gry 2 z 3: Oshima/Atanasov/Knap. Na jesieni dojdzie Hebo. Zapchajdziurą jest Jodłowski i się z tego wywiązuje.
2) przy ograniczonych możliwościach trzeba wzmacniać krytyczne pozycje: ofensywny pomocnik i obrońca a nie ładować się w wysoki kontrakt kogoś kto akurat jest teraz wolny...
3) transfery zgranych "gwiazd" (prawie) nigdy nam nie wychodziły[/quote]
Zadaj sobie inne pytanie..Czy Góralski będzie dawał lepszą jakość gry niż ci,których wymieniłeś,bo ja nie mam żadnych wątpliwości.Charakter,doświadczenie z boiska i jego styl gry są na dużym levelu,a kasa na kontrakt to powinien być najmniejszy problem po odejściu Pestki i Kono.Powinien, bo przecież nie wiemy,czy akurat bidok zaoszczędzone myliony nie wydał na swój Krajowy Program Rozwoju Strategii "Comarch w kosmosie"
Piszecie o tym Góralskim jakby był już naszym zawodnikiem.
- Edytowany
Ja dodam, że Hebo najlepsze mecze rozgrywał przesunięty nieco do przodu. Ofensywne zdolności ma także Oshima, przecież wczoraj nie kto inny asystował przy szczupaku Makucha. No ale jak musi tyrać w odbiorze, to w końcu nie ma siły pobiec tych 30 metrów z piłką do przodu. Moim zdaniem transfer Góralskiego miałby głęboki sens, większy niż w wypadku Furmana.
A swoją drogą, w dzisiejszym DP piszą, że drugoligowy gts też wysłał mu ofertę. Szczyt bezczelnosci...
https://dziennikpolski24.pl/wisla-krakow-stara-sie-o-znanego-pilkarza-oferta-juz-wyslana/ar/c2-17794327
I psacownicy drugoligowego gtsu z Góralskim się dogadają. A nasi: nie.
Coś mi tu nie pasuje przecież Góralski to nie Hiszpan 😁
[quote]#post1584572 Coś mi tu nie pasuje przecież Góralski to nie Hiszpan 😁 [/quote]
José Montagnesca ;)
- Edytowany
Jak już to Jacinto.
Mnie denerwują dziennikarze DP, którzy traktują gts tak, jakby oni grali co najmniej w Lidze Europy, bo, no cóż, odpadli z LM. &%#w@!
Jeszcze dodam, że defensywny pomocnik to pozycja najbardziej narażona na kartki (i urazy). Na tą pozycję trzeba nie 2, tylko 4 dobrych zawodników.
- Edytowany
Wracałem wczoraj z meczu z Potterem i Harry prawi: Hinokio z Mielca BRAĆ.... no i jak na zamówienie robi On dziś kalafiora z zielonych z Wrocławia.
[quote]#post1584584 Wracałem wczoraj z meczu z Potterem i Harry prawi: Hinokio z Mielca BRAĆ.... no i jak na zamówienie robi On dziś kalafiora z zielonych z Wrocławia.[/quote]
Brakuje Pottera na forum. Lubiłem jego posty, nawet jeśli po niektórych tętno rosło. Jego powrót to by było dopiero wzmocnienie... 😉 forum.
Jakby wrocil to bylo by ucieranie dupy szklem co okienko 😆 😆 😆
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)