[quote]#post1540957 Japończył podpisał.
EDIT. chodzi o Takuto Oshimę, żeby nikt znowu nie szukał niedopowiedzeń :P[/quote]
Skąd info ?
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
z www.chodzciezdradzewszytkimskadbioreinfoiprzestanejemiec.pl
z nowego kleparza, baba od oscypkow
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2022-07/screenshot-2022-07-12-11-07-17-742-com-twitter-android-jpg-03807529.jpg[/img]
Nie cieszy mnie to, bo świadczy o tym że nadrzędny transfer (lepszej 10) padł.
Może nawet i Daniego Ramireza..
[quote]#post1540965 Może nawet i Daniego Ramireza.. [/quote]
Myślisz że był taki temat? Nie sądze.
Zawodnik chyba przeciętny, ale przez to przeciąganie podpisania zyskał kilka mln Euro.
Podpisanie Japończyka traktuję jak inwestycję o małym ryzyku, może odpalić, nie musi. Przychodzi za frytki. Wszystko byłoby ok, gdybyśmy nie mieli już takich samych zawodników : Loshaja, Thiago. No ale skoro podpisał to już nie ma co dywagować, tylko życzyć mu powodzenia.
[quote]#post1540966 [quote]#post1540965 Może nawet i Daniego Ramireza.. [/quote]
Myślisz że był taki temat? Nie sądze. [/quote]
Jakby się bufon szarpnął to może by co z tego było ale to marzenia.. Z Pogonią raczej ciężko konkurować lub z klubami z zza granicy. Tyle że tu by miał pewny plac a w innych klubach niewiadomo.
Ramirez chce wyjechać, myślę ze nawet tematu nie było.
No to jeszcze jeden według zapowiedzi trenera, z tym że raczej nie przed rozpoczęciem sezonu.
Nie wiem czy był temat Ramireza (raczej kogoś spoza Polski), ale skoro po badaniach medycznych zwlekano tydzień z podpisaniem kontraktu, gdzie zazwyczaj ma to miejsce w kilka godzin, znaczy że rozmawiano jeszcze z kandydatami z wyższej pólki (pewnie jakieś 1-1,5 mln euro bo to dla nas jest obecnie wyższa półka).
No cóż, będzie Japończyk i będziemy mu kibicowali z nadzieją że potwierdzi opinię o pracusiach z Kraju Kwitnącej Wiśni. SaNtOwe liczby ma słabe, widzieć nie widziałem, więc nie wiem ani jak schodzi na słupek, ani jak wchodzi po schodach.
Pożyjemy, zobaczymy.
- Edytowany
Oglądałem powtórkę Derbów z Kono w składzie jeżeli odbudował się na 100% i będzie każdą piłkę dogrywał tak jak nie które w Derbach to nasza "młodzież" plus Fin powini bez proplemu finalizować.
To samo dotyczy Knapa. Jednak oglądanie bez nerwów Derbów daje inny pogląd.
[quote]#post1540963 [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2022-07/screenshot-2022-07-12-11-07-17-742-com-twitter-android-jpg-03807529.jpg[/img][/quote]
Ale o testach medycznych była mowa już w zeszłym tygodniu .Tyle trwały czy zawodnik zbijał wagę ? 😉
Oshima zdaje się, że nie jest 10.
zdecydowanie nie jak wynika z przebiegu kariery. spodziewam się po nim lepszej wersji Strausa.
[quote]#post1540984 Oshima zdaje się, że nie jest 10.[/quote]
Erik pisał o nim, że to raczej ósemka .
[quote]#post1540964 Nie cieszy mnie to, bo świadczy o tym że nadrzędny transfer (lepszej 10) padł.[/quote]
Mam podobną opinię. Ale Japończykowi oczywiście wielu sukcesów jako reprezentantowi Pasów
Wszyscy są sceptycznie nastawieni do Japończyka a ja czuję że to będzie najlepszy transfer ostatnich lat
Wyrażanie optymistycznych opinii nie jest tutaj cenione.
Też tak myśle, o ile podpisze.
podpisany, marketing właśnie wrzucił zapowiedź transferu na TT.
Nasz marketing totalnie nie pasuje do klubu biedaka, tylko ten dział daje radę.
[quote]#post1540982 [quote]#post1540963 [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2022-07/screenshot-2022-07-12-11-07-17-742-com-twitter-android-jpg-03807529.jpg[/img][/quote]
Ale o testach medycznych była mowa już w zeszłym tygodniu .Tyle trwały czy zawodnik zbijał wagę ? 😉 [/quote]
On cytuje swojego tweeta z 30.06.
- Edytowany
Główna już zapowiada...
Ale ja się martwię , te jego wszystkie instastory itp. widać , że chłopak lubi zjeść. W czwartej lidze słowackiej to max haluski
i to pewnie bez bryndzy. W 1 może jakiś smażony ser mu dorzucili...
Myślę , ze tutaj przychodzi na prawdę wygłodniały zawodnik.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2022-07/obraz-png-80513977.png[/img]
No to mamy 3 transfer.
Z filmików: gość techniczny (jak Thiago), niekoniecznie musi się to przekładać na wartość dla zespołu. Z tego co widzialem największą jego zaletą są długie podania, czyli przy Probierzu by poszalał ale czy przy Zielińskim także? Tu mam wątpliwość. Nam potrzebny jest reżyser gry- ktoś kto potrafi regulować tempo, zmieniać odpowiednio strefy itp... Po odejściu Pellego najlepszym kandydatem byłby Kapustka, Klich... mamy za nich Oshimę... no cóż, optymista nie jestem, ale mimo to witam i życzę powodzenia.
Reżyser gry, jakiego opisuje Konserwa, już jest - Konoplianka w 100% pasuje do tej charakterystyki. Santo spodziewa się lepszej wersji Straussa i to by pasowało: człowiek który przewiezie piłkę z naszej połowy pod pole karne przeciwnika, utrzyma ją i dobrze poda, albo wywalczy wolnego.
Myślę, że Takuto będzie grał na zmianę z Knapem/ Lusiuszem jak partner Hebo na def. na 10 będą przewidziani Kono/Hanca.
Ja tylko pytam czy to ma byc wzmocnienie czy uzuplenienie?
[quote]#post1541032 Reżyser gry, jakiego opisuje Konserwa, już jest - Konoplianka w 100% pasuje do tej charakterystyki. [/quote]
Nie, nie pasuje. Konoplyanka nigdy nie grał w tej roli, ani w reprezentacji ani w Sevilli, ani w Dnipro ani w Szachtarze. To był zawsze boczny pomocni/skrzydłowy bazujący na szybkości i technice.
Ja wiem, ze teraz na starość mogą się pojawiać takie pomysły, ale nie mówmy, że już jest, bo to nie prawda.
- Edytowany
[quote]#post1541045 [quote]#post1541032 Reżyser gry, jakiego opisuje Konserwa, już jest - Konoplianka w 100% pasuje do tej charakterystyki. [/quote]
Nie, nie pasuje. Konoplyanka nigdy nie grał w tej roli, ani w reprezentacji ani w Sevilli, ani w Dnipro ani w Szachtarze. To był zawsze boczny pomocni/skrzydłowy bazujący na szybkości i technice.
Ja wiem, ze teraz na starość mogą się pojawiać takie pomysły, ale nie mówmy, że już jest, bo to nie prawda.[/quote]
Co z tego, że nie pasuje? Jak ktoś na forum napisze, że pasuje i tak ma być, to znaczy, że tak ma być i kropka.
Jak się posuwamy w takie fantazje, to z Niemczyckiego zróbmy skrzydłowego, na bramce i tak póki co za dużo nie pogra. A to, że nigdy jako skrzydłowy nie grał? Co z tego, ja twierdzę, że zagra, to ma grać.
"To był zawsze boczny pomocni/skrzydłowy bazujący na szybkości i technice." Zgoda, był, ale teraz skreślamy szybkość - nie ma i nie będzie, została technika i przegląd pola. Przede wszystkim jednak - w ostatnich meczach z jego udziałem pełnił właśnie rolę rozgrywającego, taką, jak opisujesz. I tak może zostać.
Czyli jeszcze czekamy na transfer jednego napadziora ( w wywiadzie Jacek Zieliński o tym mówił)?
Na dwa transfery...
Napastnik i liczę na 10
Nowy przebój stadionowy:
A będzie mięso, a będzie mięsa masa
Będziemy żreć, żreć kiełbasę na Pasach
mięsa nie będzie a Kabanosik sojowe kiełbaski na zimno będzie sosem kaparowym polewał
Żeby kogoś kupić ktoś musi odejść!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (10 użytkowników)
Niewidoczni (1), Goście (9)