Potter, Robert, ja pokazuję ławkę, bo wciąż jest napierdzielanka na braki. Jeżeli już ma przyjść kocur, to za kogo, konkretnie. Pelle, Loshaj, Alvarez, Hanca, Wdowiak - kto konkretnie na ławkę? Nie liczę młodzieżowca, czterech obrońców i bramkarza.
Kto z tych graczy Ciebie nie zadawała.
Piszesz o Cecaricu, Serafinie. Cecaric rozczarował, zgoda, można go odpalić. Serafin miał czasem bardzo pozytywne oceny w Niepołomicach, natomiast ma już 24 lata i niekoniecznie będzie lepszy. Jako rezerwowy, czemu nie. Ty nie rozumiesz, że super gracze chcą grać a nie siedzieć na ławce. Trzeba dobrze dobierać graczy pod względem charakteru, by nie zepsuć atmosfery.
Odszedł Gol, wcześniej Dąbrowski, mieli siedzieć na ławce? Wciąż wymieniasz nazwiska, mieszasz w składzie, wg Ciebie powinno być tych graczy ze 40 i wciąż należy kupować. Jak na księgowego, to słabo liczysz, bo każdy z tych graczy, to spory kontrakt. Można dyskutować, ale z sensem.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
ianie to jest abecadło footbalu, zarządzania zespołem ludzi, ale mam takie dziwne przekonanie że i tak nie trafi tam gdzie trzeba.
Z potterem jest trochę tak, że w gorliwości swej, by nie tracić czasu, bierze się za teorię względności, pomijając podstawy fizyki.
:) bez urazy potter
Dość luźne tłumaczenie z rumuńskiego dziennikarza (twitter).
"Jest nowoczesnym napastnikiem, pożytecznym dla każdego zespołu. Dobry z i bez piłki, zaangażowany w grę na całym boisku, gracz zespołowy z nietypowymi rozwiązaniami akcji... Na poziom rumuńskiej ligi jest świetny. Powiedziałbym, że jego jedyną słabością są długie okresy pecha, kiedy nie trafia do siatki."
IAN
Z ofensywy straciliśmy Gola (robił grę), Lopesa i na dziś Fiolica. Widać więc że są dwa braki w podstawowej 11
Wymarzona jedenastka forumowiczów:
Covilo
Lopes Cabrera Hernandez Gol
Hanca Pelle Fiolic Loshaj Wdowiak
Alvarez
Zubereg, nie pisz mi kogo straciliśmy, bo ja nazwiska znam. Ja bym chciał przeczytać za kogo mieli grać i dlaczego.
(Mieli grać za siebie i dlatego bo byli dobrzy ;) )
Ian
Przecież grali, więc jeśli grali byli lepsi niż rywale z ławki. Więc żeby drużyny nie osłabić należy kogoś za nich ściągnąć. To chyba oczywiste? Czy mam jeszcze jaśniej?
Przyszedł Alvarez i Loshaj. Grać będą za Lopesa i Gola. Pytam się konkretnie, kto nie zadawała dyskutantów, chyba że sprowadzamy forum do napierdzielanki. Podałem nazwiska do gry, kto nie zadawała i DLACZEGO. Kogo podmienić. Chcę rozmawiać o piłce i mam nadzieję że do tego dojdzie.
[quote='ian thorpe' pid='1443890' dateline='1597096649']
Przyszedł Alvarez i Loshaj. Grać będą za Lopesa i Gola. Pytam się konkretnie, kto nie zadawała dyskutantów, chyba że sprowadzamy forum do napierdzielanki. Podałem nazwiska do gry, kto nie zadawała i DLACZEGO. Kogo podmienić. Chcę rozmawiać o piłce i mam nadzieję że do tego dojdzie.
[/quote]
Ian - to co pisałeś wcześniej - ławka jest za krótka. Trudno jednak kupować kocurów na ławkę.
Popieram Cie w sferze rozmów o piłce.
- Edytowany
Tu jest chyba najwięcej materiału:
https://www.youtube.com/watch?v=QbTZzt6gp3U
Przy okazji...
Z serwisu 2x45.info z 2018... "Co ciekawe, 22-letni Brazylijczyk prowadził zaawansowane rozmowy z jednym z klubów Ekstraklasy. Był gotowy grać w Polsce za mniej niż w Bułgarii, ale nie za tyle mniej, ile mu oferowano."
Wypisz wymaluj Cracovia.
Jeszcze jedna ważna rzecz. Jest w rytmie meczowym. Liga w Rumunii skończyła grać dopiero w zeszłą środę. W samym lipcu strzelił 4 bramki.
[quote='gusto' pid='1443894' dateline='1597098520']
Tu jest chyba najwięcej materiału:
https://www.youtube.com/watch?v=QbTZzt6gp3U
Przy okazji...
Z serwisu 2x45.info z 2018... "Co ciekawe, 22-letni Brazylijczyk prowadził zaawansowane rozmowy z jednym z klubów Ekstraklasy. Był gotowy grać w Polsce za mniej niż w Bułgarii, ale nie za tyle mniej, ile mu oferowano."
Wypisz wymaluj Cracovia.
Jeszcze jedna ważna rzecz. Jest w rytmie meczowym. Liga w Rumunii skończyła grać dopiero w zeszłą środę. W samym lipcu strzelił 4 bramki.
[/quote]
No to po ptokach
Jesli chcemy o cos grac -a to wcale nie pewne -to kadra musi liczyc 16-18 zawodnkow pelna gębą. Bo będą kartki, kontuzje, spadki formy. Tak trudno to zrozumiec?
- Edytowany
[quote='ian thorpe' pid='1443890' dateline='1597096649']
[/quote]
Za Rafe zgodze sie ze przyszedl Alvarez ale nie zgodze sie ze Loshaj przyszedl grac za Gola.. Loshaj byl sprowadzany jako... ofensywny zawodnik grac wyzej niz Gol.. nie jako kego zastępca.. a jesli zrobili z niego DP i gra na pozycji Gola to dalej jest brak zawodnika mogacego zagrac wyzej na ofensywnym pomocniku... jest to ulubiona pozycja Rakoczego ale narazie jego zderzenie z liga jest przykre poza jednym meczem..
Wiec patrzac na to z boku dalej brakuje nam zawodnikow do szerszej kadry... pozbyto sie dwoch kluczowych zawodnikow... Loshajowi troche do Gola brakuje a Alvarez mam nadzieje sie obroni gra i bramkami...
Pamiętajmy ze jest obowiazek grania mlodym.. w srodku pola na tej samej pozycji mamy dwoch zawodnikow i mysle ze oni beda wybierani czy Kanach(jesli Probierz sie do niego przekona) i Lucek... wtedy od swieta zagra Raku czy Pik...
Pik jesli by wychodziłw pierwszym skladzie to ma sil kax na 60 minut... strasznie gasnie po godzinie gry i to nawet w rezerwach jak grywal...
Takze lawka nie jest za bogata jakoscią.. bo ilosciowo na 90 minut zglosilismy najwiecej zawodnikow...ale to nie sa zgloszenia wzmacniajace...
Pamietac trzeba ze przerwa byla krotka... okresu przygotwawczego nie bylo od ...stycznia... teraz wchodzimy praktycznie z marszu do grania po dwoch tygodniach treningu.... Poprzedni sezon mielismy dosc szczesliwy jesli sie rozchodzi o kontuzje...Oby ten byl podobny ....
Po przymiarkach zapowiada sie opcja sciagniecia napastnika na 9, Alvarez za nim, a Pelle jak w koncowce sezonu.
- Edytowany
Ian -Andrzeju .Jest dla mnie sprawą oczywistą że nie będziemy mieli samych gwiazd .
Ale popadasz w skrajność .Są u nas zawodnicy którzy nie prezentuja poziomu ekstraklasy i nawet na zapchajdziury się nie nadają .Więc po co mamy ich trzymać i obciążać budżet ?
1.Cecaric -sam wiesz jaki prezentuje poziom .Waleczny ,zadziorny ale brak umiejętności
2.Serafin -był u nas i bardzo słabo .W Puszczy miewał dobre mecze .Ok ale czy to ma być wykładnikiem .Krótka piłka dalsze wypożyczenie i obserwacja .
Jak chce do nas dojść to nie może ,,miewać dobrych meczy ''tylko zwyczajnie musi się wybijać ponad Puszcze .
3.Diego -fajny gość dusza towarzystwa ale niestety trzeba by poszukac lepszego zawodnika
4Wilk -jak chodziłeś na rezerwy to wiesz jaki poziom prezentuje .Można sie oczywiście łudzić i wypożyczyć (obserwować ) .Według mnie to maks to poziom rezerw
5.Rubio -gdzie widzisz dla niego miejsce ?Ma niski kontrakt można go na pół roku dac do rezerw i zobaczyć co prezentuje na tle 3 ligi
6.Wypożyczenie Strózika -jeśli coś ma kiedykolwiek z niego być koniecznie musi regularnie grać .Jak zagra jakieś epizody minutowe w ekstraklasie to się nie rozwinie .
To masz 6 i pewnie do zastanowienia następni .Za tą 6 powinniśmy ściągnąć 2 ale takich co podniosą poziom sportowy .
Teraz Andrzeju fakty .Mamy poteżne osłabienie w postaci Gola .Bardzo dużo dawał jako defensywny pomocnik jakości i dodawał w ofensywie ,To ogromne osłabienie .Poza tym by myśleć o progresie Lucka musi miec się od kogo uczyć .Jeden Pelle to mało są kartki ,kontuzje ,natłok meczy czy też musi być rywalizacja .
Lopes -generalnie mimo 12 goli rozczarował .Owszem tyrał w obronie jak wół ale ile sytuacji zmarnował i ile pkt uciekło to jego .Nie tłumaczy to jednak Andrzeju w zaden sposób tej kompromitującej klauzuli .My nie jesteśmy Caritas by szmacie z Warszawy dawać zawodnika za 12 % jego wartości .
Zwyczajnie spiepszono wysokośc klauzuli i brak zapisu że klauzula wchodzi w życie w innej lidze niż Polska .Z tego można było wyciągnąć te minumum przyzwoitości czyli 300 tyś euro które teraz brakuje na wykup Fiolica czy sprowadzenie innego zawodnika .Cały czas twierdze że klauzula na tym poziomie to dzialanie na szkodę klubu i za to powinni polecieć Tabisz z Bałdysem .
Co do Rivaldinho filmiki pokazują niezłą technikę ,mobilność, mocne uderzenie i świetną gre głową .My potrzebujemy kogoś o takich parametrach -liczby generalnie też przemawaiają za nim .Nam potrzebny jest taki młodszy Cabera co sporo nastrzela w tym gole z niczego mając pół sytuacji .
Zaapelowałeś o merytoryczną dyskusje .To ja to przyjmuje .Nikogo nie atakuje wyrażam swoje poglądy które ktoś może podzielać albo nie .
Dawać tego Rivaldinho! ☺
Problem z mlodziezowcem jest większy niż Wam się wydaje. Lucek bez Gola nawet se nie pierdnął na wiosnę .
Rundę skończył na trybunach
[quote='meleroz' pid='1443911' dateline='1597130592']
Dawać tego Rivaldinho! ☺
[/quote]
Bo ma sławnego tatę?
Obejrzałem 30 sekund filmiku. Kilka razy źle podał , kilka razy nie umiał przyjąć. tu nawet nie ma z czego filmiku sklecić.
Drugi Cecaric
[quote='squier strat' pid='1443915' dateline='1597131131']
Problem z mlodziezowcem jest większy niż Wam się wydaje. Lucek bez Gola nawet se nie pierdnął na wiosnę .
Rundę skończył na trybunach
[/quote]
Wrócił Kanach po niezłym sezonie w Sandecji. Grał sporo na poziomie seniorskim powinien już okrzepnąć... Tylko żeby sobie z trenerem Probierzem po wybaczali dawne dzieje .... ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)