Szkoda że nie mamy głowy do transferów, przykładowo:
https://www.transfermarkt.pl/kacper-radkowski/profil/spieler/621567
Gość pograł w I lidze trochę, był na testach w Belgii, młody, perspektywiczny. Można by go wypożyczyć jeszcze na rok a później może by zagrzał u nas. No ale my wolimy zagranicznych, którzy są średniakami albo po sezonie odchodzą.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Wysoki jest - pasuje do koncepcji Probierza ;-)
Propozycja nierealna, tym bardziej, ze w tym sezonie w 1 lidze mlodziezowcami beda osoby urodzone w 2000 roku i mlodsi.
[quote='koziołek' pid='1442571' dateline='1596476591']
Gość powyżej zblokuje wyświetlanie postów pottera u niego, nie na forum bo przecież nie ma takiej możliwości.
[/quote]
Niestety to forum tak nie działa. Nadal widzę posty "zablokowanych". Mam tylko dziką satysfakcję, że ich zablokowałem ;-) W przypadku pottera i Santo nie dlatego, że się z nimi nie zgadzam czy ich nie lubię, bo czasem coś mądrego powiedzą, ale ilość narzekania i negatywnych emocji sprawia, że nie chcę mieć do czynienia z forumowymi "flustratami" ;-) Po prostu preferuję kontakty z osobnikami zdrowymi i stabilnymi emocjonalnie (psychicznie). A że na Naszym forum blokada działa tylko iluzorycznie ... - cóż czasami trzeba też leczyć własne kompleksy ;-)
Oj jaka szkoda że ci się nie udało zblokować (co za pech kurcza ech ) g.bialas .Co za zaszczyt mnie spotkał blokada bez blokady :) .Co do meritum sprawy trzeba wyważyć dwie rzeczy .Pozytywy chwalić a negatywy ganić i wypalać ogniem .Ten tabiszowski deal czyli klauzula opierająca na 12 % wartości piłkarza nadaje się do prokuratury za celowe dzialanie na szkodę klubu ,doprowadzenie do finansowej straty mln zł i zbadanie czy nie było działki pod stołem .
Po dzisiejszym przypadku koronowirusa już w 2 klubie mam poważne obawy czy liga wystartuje a jeszcze większe czy dogra do zimy .Liga za 2 tygodnie a drugi klub stoi ..
A może 2 przypadek to jest sabotaż żeby treningów nie wznowili (za chwilę się okaże że sanepid się pomylił)
[quote='gargamel9998' pid='1442721' dateline='1596547770']
i tu lezy problem. Zwroccie uwage:
- Sobota przechodzi do Slaska z Kluczborka. Zostaje ulubiencem kibicow; po kilku latach, po zagranicznych wojazach ODMAWIA innym klubom, wraca do Slaska
- Boruc - wychodzi z Legii, gdy jest bliski konca kariery do jakiego klubu wraca?
- Blaszczykowski - wybija sie z gts-u; gdy towarzystwo popada w tarapaty finansowe; ten ich ratuje; baa gra tam praktycznie za darmoche, a jakby nie patrzec przez wiele lat byl "filarem" w kadrze
Czemu tak "cieplo" nie jest traktowana Cracovia? To jest smutne
[/quote]
Boruc ma 40-tkę na karku, więc raczej po karierze, a nie bliski końca. LzS chce płacić, a Burok nie robić ciężko na budowie ... to się dogadali.
Błaszczykowski - ratuje nie za darmo. Brat ma stanowisko, on coś tam gra, ofert nie było ... a tereny w Krakowie też tanie nie są.
[i]To napisoł jo - stary Krzyś, z Ziemii ... nie z obłoków, abo jeszcze dali.[/i]
:D
[quote='KruszynaKSC' pid='1442735' dateline='1596549749']
[quote='jarkos_' pid='1442727' dateline='1596548520']
A jeszcze jedno - nie tylko Tabisz robi złą atmosferę, posłuchajcie czasem wywiadów z naszymi byłymi piłkarzami, zawsze wspominają o presji trybun i napierdalance.
[/quote]
Brakuje jeszcze tylko wpisu ze te slabe wyniki wczesniejsze to wina kibicow... ze przez kibicow zawodnicy zamaist grac to kopali sie po czolach w okolicy 14 miejsca... To przez kibicow nie potrafia kopnac prosto pilki ... to przez kibicow nie potrafia zrobic skladnej akcji i strzelic bramki... to kibice im zakazali wygrywania meczow.... co za bzdury...
Presja... presja.... presja to jest jak masz 4 dzieci jestes ciezko choryi nie masz roboty od 2 czy 3 miesiecy lub wogole nie mozesz pracowac a masz rachunki do zaplaty plus wynajem mieszkania a nie ze ktos chce zeby mecze wygrywac....
Presja... jak nie wytrzymuja presji w naszej buraczanej ligi to niech sie zajma kopanie grzadek na dzialkach a nie powaznie grac w pilke .... trzeci Swiat pilkarski jesli sie rozchodzi o lige krajowa a Ty piszesz o presji....
[/quote]
Już wiem, kto pisze te posty w internecie o presji u matek chorych dzieci, żenada (poczytaj sobie o depresjach u piłkarzy etc.).
To, że Filipiak zmarnował 15 lat na 'naukę futbolu' i ściągał dziadów, to jedno - żaden poważny piłkarz do nas nie wraca na emeryturę, bo przez 15 lat nie było u nas poważnych piłkarzy (z wyjątkami w ostatnich latach).
To, że idioci z B napierdalają pół meczu na Dytiatjewa w meczu z Legią, to druga strona. I nie jest to odosobniony przypadek. A potem się gość dziwi, że piłkarze nie chcą tu wracać.
Jeszcze podsumuję (chociaż pewnie nikt nie przeczyta, bo preferowane są 2-zdaniowe wypowiedzi):
-> jeżeli u nas byli tylko słabi gracze niepotrafiący prosto kopać, to nie ma kto wracać
-> jeżeli byli u nas kumaci, ale zespół grał słabo i kibice napierdalali, to tutaj nie wrócą, bo nikt nie chce słuchać ciągłej napierdalanki
[url=https://www.transfermarkt.pl/karol-czubak/profil/spieler/622871]https://www.transfermarkt.pl/karol-czubak/profil/spieler/622871[/url]
Co sądzicie o tym chłopaku ja bym go u nas chętnie zobaczył
Nasz niedawny transfer..
https://m.youtube.com/watch?v=zPU7uA-187A
Będzie gwiazdą ligi? :D
[quote="potter" pid='1442777' dateline='1596563037']
Oj jaka szkoda że ci się nie udało zblokować (co za pech kurcza ech ) g.bialas .Co za zaszczyt mnie spotkał blokada bez blokady :) .[b]Co do meritum sprawy trzeba wyważyć dwie rzeczy .Pozytywy chwalić a negatywy ganić i wypalać ogniem[/b] .Ten tabiszowski deal czyli klauzula opierająca na 12 % wartości piłkarza nadaje się do prokuratury za celowe dzialanie na szkodę klubu ,doprowadzenie do finansowej straty mln zł i zbadanie czy nie było działki pod stołem .
Po dzisiejszym przypadku koronowirusa już w 2 klubie mam poważne obawy czy liga wystartuje a jeszcze większe czy dogra do zimy .Liga za 2 tygodnie a drugi klub stoi ..
[/quote]
Potter piszący o wyważeniu chwalenia i krytyki, genialne, zajady mi się ze śmiechu robią. Miałem chwilę czasu i przejrzałem sobie Twoją twórczość z ostatnich kilkunastu dni i o to co mi wyszło.
Wydarzenie nr 1:
Cracovia zdobywa po raz pierwszy w swojej historii Puchar Polski, wydarzenie epokowe dla naszego klubu, nieporównywalne z jakimkolwiek wynikiem przez ostatnie 70 lat i uwaga, napisałeś całe dwa posty z gratulacjami i następne cztery w wątkach o piłkarzach w mniejszym czy większym stopniu nawiązując to ich występu w finale. Temat skończony.
Wydarzenie nr 2:
Rafa Lopes czyli piłkarz jeden z wielu, odchodzi do Legii za bardzo małe pieniądze. Rafa piłkarzem jest może i dobrym ale nie wybitnym, nie zbawi nas. Jasne, kwota transferu jest bardzo niska i oczywiście, nasz klub się nie popisał bo albo powinniśmy skasować większe pieniądze, albo jeśli się nie dało przynajmniej wykluczyć kluby ekstraklasy w tej klauzuli. Tak więc owszem, zarząd się nie popisał ale przy zdobyciu pucharu to wydarzenie nawet nie stało, za 5 lat nikt poza Tobą o Lopesie nie będzie pamiętał i co się dzieje? Skrobiesz CZTERDZIEŚCI postów o śmiesznej klauzuli, o pluciu kibicom w twarz, o tabiszo bałdysie i tak w kółko wałkowane. Czterdzieści razy. Czytać się tego nie da.
I po czymś takim piszesz o wyważeniu chwalenia i ganienia...
wtrącę się
Klasyczne KO od 3Lvisa Potterze
że tak Cię zacytuję :)
Pozdrawiam i znikam :)
- Edytowany
[quote='potter' pid='1442777' dateline='1596563037']
Oj jaka szkoda że ci się nie udało zblokować (co za pech kurcza ech ) g.bialas .Co za zaszczyt mnie spotkał blokada bez blokady :) .Co do meritum sprawy trzeba wyważyć dwie rzeczy .Pozytywy chwalić a negatywy ganić i wypalać ogniem .Ten tabiszowski deal czyli klauzula opierająca na 12 % wartości piłkarza nadaje się do prokuratury za celowe dzialanie na szkodę klubu ,doprowadzenie do finansowej straty mln zł i zbadanie czy nie było działki pod stołem .
[/quote]
Liga wystartuje i będzie się toczyć choćby miały się sypać walkowery na prawo i lewo. Tu chodzi o zbyt dużą kasę to raz. Ten wirus, to wcale nie jest nie wiadomo co, to dwa. Trzy, nie ma terminów na przełożenie. Cztery żaden klub nie pozwoli sobie na rok niegrania.
Prawda jest taka, że żyjemy w trzecim świecie, w normalnej lidze, to Płock i betony dostałyby karę za robienie jaj i działanie na szkodę Ekstraklasa S.A.
Mnie ciekawi co innego, a mianowicie jak to wygląda u nas, bo superpuchar w tym tygodniu, a w lidze Europy nikt się pewnie z nami cackał nie będzie.
[quote="jarkos_" pid='1442788' dateline='1596566804']
[quote='KruszynaKSC' pid='1442735' dateline='1596549749']
[quote='jarkos_' pid='1442727' dateline='1596548520']
A jeszcze jedno - nie tylko Tabisz robi złą atmosferę, posłuchajcie czasem wywiadów z naszymi byłymi piłkarzami, zawsze wspominają o presji trybun i napierdalance.
[/quote]
Brakuje jeszcze tylko wpisu ze te slabe wyniki wczesniejsze to wina kibicow... ze przez kibicow zawodnicy zamaist grac to kopali sie po czolach w okolicy 14 miejsca... To przez kibicow nie potrafia kopnac prosto pilki ... to przez kibicow nie potrafia zrobic skladnej akcji i strzelic bramki... to kibice im zakazali wygrywania meczow.... co za bzdury...
Presja... presja.... presja to jest jak masz 4 dzieci jestes ciezko choryi nie masz roboty od 2 czy 3 miesiecy lub wogole nie mozesz pracowac a masz rachunki do zaplaty plus wynajem mieszkania a nie ze ktos chce zeby mecze wygrywac....
Presja... jak nie wytrzymuja presji w naszej buraczanej ligi to niech sie zajma kopanie grzadek na dzialkach a nie powaznie grac w pilke .... trzeci Swiat pilkarski jesli sie rozchodzi o lige krajowa a Ty piszesz o presji....
[/quote]
Już wiem, kto pisze te posty w internecie o presji u matek chorych dzieci, żenada (poczytaj sobie o depresjach u piłkarzy etc.).
To, że Filipiak zmarnował 15 lat na 'naukę futbolu' i ściągał dziadów, to jedno - żaden poważny piłkarz do nas nie wraca na emeryturę, bo przez 15 lat nie było u nas poważnych piłkarzy (z wyjątkami w ostatnich latach).
To, że idioci z B napierdalają pół meczu na Dytiatjewa w meczu z Legią, to druga strona. I nie jest to odosobniony przypadek. A potem się gość dziwi, że piłkarze nie chcą tu wracać.
Jeszcze podsumuję (chociaż pewnie nikt nie przeczyta, bo preferowane są 2-zdaniowe wypowiedzi):
-> jeżeli u nas byli tylko słabi gracze niepotrafiący prosto kopać, to nie ma kto wracać
-> jeżeli byli u nas kumaci, ale zespół grał słabo i kibice napierdalali, to tutaj nie wrócą, bo nikt nie chce słuchać ciągłej napierdalanki
[/quote]
Tacy idioci to domena piknikowych trybun i śmiem twierdzić, że na każdym stadionie a już na pewno na tych gdzie kibice czegoś oczekują (czy słusznie to nie ma znaczenia) więc nie traktowałbym tego jako powód, że unikają Cracovii.
[quote='Karvin' pid='1442793' dateline='1596567860']
wtrącę się
Klasyczne KO od 3Lvisa Potterze
że tak Cię zacytuję :)
Pozdrawiam i znikam :)
[/quote]
No i oczywiście tez celnie, w punkt, jak to nasz kolega zwykł pisać.
[quote='octop' pid='1442795' dateline='1596568280']
[quote='potter' pid='1442777' dateline='1596563037']
[/quote]
Liga wystartuje i będzie się toczyć choćby miały się sypać walkowery na prawo i lewo. Tu chodzi o zbyt dużą kasę to raz. Ten wirus, to wcale nie jest nie wiadomo co, to dwa. Trzy, nie ma terminów na przełożenie. Cztery żaden klub nie pozwoli sobie na rok niegrania.
Prawda jest taka, że żyjemy w trzecim świecie, w normalnej lidze, to Płock i betony dostałyby karę za robienie jaj i działanie na szkodę Ekstraklasa S.A.
Mnie ciekawi co innego, a mianowicie jak to wygląda u nas, bo superpuchar w tym tygodniu, a w lidze Europy nikt się pewnie z nami cackał nie będzie.
[/quote]
No, niestety ale racji nie masz w temacie.
Duża kasa i tak jest niczym w porównaniu z planami globalistów. Zauważ jaką kasę płacono ( w postacie odszkodowań dla firm za przestoje) aby ich plany wdrożyć, na razie jako balony próbne, mające wysondować jak się społeczeństwa zachowają. I społeczeństwa, w ich ocenie, te egzaminy zdały celująco. Żadnych protestów, strach o własna dupę sparaliżował nawet środowiska kibolskie.
Dlatego to co piszesz ma się nijak do rzeczywistość jaka niechybnie nastąpi. Jedyna niewiadomą jest jedynie horyzont czasowy nadchodzących wydarzeń.
- Edytowany
Oho, widzę, że odlatujemy w stronę teorii spiskowych.
Wstrzymanie w Polsce (gówno mnie obchodzi świat) wynikało z kilku prostych rzeczy. Najważniejszy powód, to wybory prezydenckie. Nie znaliśmy wirusa i wybuchła panika spowodowana masowymi zgonami we Włoszech.
Ja na początku pandemii, to słyszałem tyle teorii spiskowych i tak nierealnych i to od inteligentnych ludzi, że głowa mała:
Nikt nie zrobi lockdownu drugi raz w Polsce, bo nie ma na to po prostu siana, a skoro nikt nie zrobi lockdownu, to tym bardziej nikt nie zabroni grać w piłkę.
[quote='octop' pid='1442805' dateline='1596570510']
skoro nikt nie zrobi lockdownu, to tym bardziej nikt nie zabroni grać w piłkę.
[/quote]
Tego bym jednak taki pewny nie był. Może nie być lockdown'u, ale mogą być znaczne ograniczenia w organizowaniu imprez masowych. Gdy będą chorować ludzie - zaczną pewnie od ograniczenia publiki, stopniowo, aż do zera. Gdy zaczną chorować piłkarze czy inni ludzie z ekip organizujących - zwiną ta ligę w tri miga.
- Edytowany
3LVIS I inni a czyja to wina pytam że w Cracovii co rusz wylewa się tabiszowsko -bałdysowskie szambo i tak jest od 17 lat? .PP jedno trofeum na 17 lat ma przykryć traktowanie wszystkich naokoło jak śmieci ?Czy tym PP myślicie przykryć wszystkie afery ?
To że nie pojawiło się więcej postów cieszacych się z PP to pochodna braku spokoju w klubie .Nie sądzę że tylko 2 postach cieszyłem się z PP było tego więcej ale jak ktoś nie chce widzieć to nie widzi .
Długo trzeba było czekać na kolejny syf i aferę w klubie ?.Ile upłynęło od afery z Golem ?Ile upłynęło od zdobycia PP ?Wreszcie ile jeszcze takich kwiatków zafunduje nam tabisz z bałdysem ?
Najpierw podano że Lopes idzie do Legii za 150 tyś euro co już było kwotą śmieszną bo mając jeszcze rok kontraktu dawać akeks na 25 % wartości piłkarza wg transferkarket to trzeba być idiotą .Nie zastrzec by aneks nie obowiązywał w ekstraklasie to trzeba być idiotą z wodogłowiem .Inaczej to nie da się racjonalnie tłumaczyć no chyba że działką pod stołem .
Myślalem że to będzie koniec tej afery ale widać tabiszo-bałdysy potrafią bardziej zaszkoczyć .Wycenili klauzule nie na 150 tyś tylko 70 tyś euro czyli ...12 % wartości piłkarza nie zastrzegając by nie mógł iść do ekstraklasy .To można śmiało nazwać celowe działanie na szkode klubu i narażenie go na milionowe straty .Tym powinna zająć się Prokuratura ludzie za to odpowiedzialni powinni wylecieć na zbity pysk .
Z jednej strony rozdajemy czołowych piłkarzy za bezczen z drugiej nie mamy na wykup Fiolica i Izraelczyka .
Polityka transferowa ,afery i grzechy zaniechania to były decydujace czynniki że zespół nie przeszedł Dac ,nie stanął na pudle i nie zarobił przynajmniej 7-8 mln więcej za sezon .Te pieniądze starczyły by na podwyżki i zatrzymanie piłkarzy plus wykup Fiolica ,zakup Izraelczyka czy nawet przebicie Ferensvaros w temacie Kovacevic .
Za te wszystkie rzeczy nie jest odpowiedzialny Potter ,Santo ,Jira czy ci co krytykują .Są odpowiedzialni nie kosmici i nie mięta z czerwińskim .Są odpowiedzialni prezesi z zarządu klubu .Współodpowiedzialny jest Probierz i odpowiadają też radziwiłowskie judasze tacy jak eredin .Oni by nawet jak by oddali Lopesa wiśle za 1000 euro to też klaskali zarządowi .Taki jest los bowiem sługusa pan płaci to wymaga posłuszeństwa .
Ta karuzela będzie się kręcić tak długo jak się da bo to ciągle są duże pieniądze z których żyje wiele osób. Dużo zależy od tego w jaki sposób doszło do zakażeń. Czy to nastąpiło w światku sportowym czy tez poza nim jakaś nieostrożność rodzinna towarzyska czy coś. Teraz jest specyficzny czas wakacji i urlopów. W razie większych problemów najpierw jak się wydaje nastąpi powrót do meczów bez publiki a potem może przekładanie meczy tym zespołom gdzie są zakażenia.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (8 użytkowników)
Niewidoczni (1), Goście (7)