Bramka - Peskovic, Hrosso, Majchrowicz
Po - Rapa, Diego
ŚO - Helik, Dytiatev, Datkovic, Siplak
Lo - Pestka, Siplak
DP - Gol, Dąbrowski, Dimun, Lucek
ŚP, Ośp - Hernandez, Lopez, Budzik, Pelle, Rakoczy
Skrzydło - Hanka, Rubio, Wdówka, Pik, Cecaric
Napad - Piszczek, Lopez, Rubio, Strózik
Nie śledziłem Naszych na w CLJ i na wypożyczeniach, więc może ktoś uzupełni, kto z młodych naprawdę rokuje... coś tam zasłyszałem o Panu Zaucha. Wygląda to solidnie, trener ma luksus przebierania w ustawieniach i wykonawcach, sporo uniwersalnych zawodników, tak się dzisiaj konstruuje kadry, coraz mniej miejsca w zespołach dla zawodników przywiązanych do jednej pozycji. Dojdzie zdolna młodzież i jak Bozia da to stoper, co to na boku coś zagra i widzę to w przyjemnych kolorach.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote="DSS" pid='1384446' dateline='1560877157']
Bramka - Peskovic, Hrosso, Majchrowicz
Po - Rapa, Diego
ŚO - Helik, Dytiatev, Datkovic, Siplak
Lo - Pestka, Siplak
DP - Gol, Dąbrowski, Dimun, Lucek
ŚP, Ośp - Hernandez, Lopez, Budzik, Pelle, Rakoczy
Skrzydło - Hanka, Rubio, Wdówka, Pik, Cecaric
Napad - Piszczek, Lopez, Rubio, Strózik
Nie śledziłem Naszych na w CLJ i na wypożyczeniach, więc może ktoś uzupełni, kto z młodych naprawdę rokuje... coś tam zasłyszałem o Panu Zaucha. Wygląda to solidnie, trener ma luksus przebierania w ustawieniach i wykonawcach, sporo uniwersalnych zawodników, tak się dzisiaj konstruuje kadry, coraz mniej miejsca w zespołach dla zawodników przywiązanych do jednej pozycji. Dojdzie zdolna młodzież i jak Bozia da to stoper, co to na boku coś zagra i widzę to w przyjemnych kolorach.
[/quote]
Teoretycznie możesz dopisać też Vestenickiego i Mihalika.
- Edytowany
Mnie by zadowolił jeszcze jeden transfer jakiegoś gracza ofensywnego, taki który choć trochę bramek gdzieś tam kiedyś strzelił ::) Mimo wszystko jak widzę - Piszczek, Strózik w napadzie, to mnie kompletnie nie przekonują. Zostaje Rafa, ale też niewiadoma jeśli idzie o zdobywanie bramek, bo jeśli idzie o samą grę, to liczę, że będzie wzmocnieniem.
A Pelle, to rozumiem, że jest szykowany na środkowego ofensywnego, rozgrywającego, czy dalej szukamy kogoś na tę pozycję?
Co do defensywy... Wg mnie wzmocnienia bardziej wymaga PO niż ŚO(oczywiście zakładając, że żaden "sztoper" od nas nie odejdzie)
Dla mnie Siplak na te chwilę to już nie jest ŚO, tylko bardzo dobry LO i dlatego potrzebujemy jeszcze jednego stopera, nie ma co ze Słowakiem kombinować. Na PO mamy dwóch dobrych zawodników - bardzo dobry Rapa i solidny Diego.
Co do oceny Rapy to się zupełnie nie zgodzę. Na 5 podań do przodu czasem 1 celne mu się zdarzy. Dla mnie najsłabszy zawodnik naszej pierwszej 11-tki. Zresztą w Pogoni stał się dopiero trzecim obrońcą na swojej pozycji, zapewne nieprzypadkowo.
Siplak to LO . Stoper będzie do kwartetu .
ARTU a ja się nie zgodzę z twoją oceną Rapy .Jak odchodził to każdy jeden wpis kibiców Pogonii był chwalący piłkarza i nie mogli się nadziwić Runjac że się go pozbywa .Zadecydowały sprawy pozasportowe .Był o klasę lepszy od Niepsuja który go zastępował i robił błąd za błedem.Po roku się go pozbyto .Taki to lepszy zastępca .U nas podobnie trudno Rapie jakiegoś gola ewidentnie przypisać a dawał rady i na skrzydle grać .
Dla mnie bardzo solidny zawodnik .
Siplak sam mówił chyba jakiś czas temu, że gdy zaczął grać na LO to pozwoliło mu się to rozwinąć. Raczej ŚO już z niego nie będzie. Generalnie dobrze mieć dwóch dobrych LO do rywalizacji, nie każdy klub ma tak dobrze. W sumie jakby nie patrzeć to na każdą pozycję mamy ciekawych zawodników i ławka mocna się z tego uzbiera.
Rusza też Cracovia II więc każdy, kto nie wystąpi lub nie zrobi określonej liczby minut w ESA będzie w rytmie meczowym w Cracovii II. Dobra opcja. Najważniejsze by oprócz transferów zaczęli przedłużać umowy z piłkarzami, którym kończy się kontrakt w 2020 - a jest ich trochę.
Oliva też wrócił z urlopu do Krakowa a Probierz mówił w kontekście Mihalika że nie ma się co obrażać. Więc?
Jeżeli by doszedł Mihalik, któremu chce się grać to byłoby całkiem nieźle bo wszystkie pozycje potrzebujące wzmocnień teoretycznie obsadzone wtedy
Dla mnie Rapa to bardzo dobry obrońca. W Pogoni z niego zrezygnowali bo wzięli Steca a wówczas jeszcze liczyli na Niepsuja, a Rumun kasował niemałą pensję, więc chcieli z niej zejść. Dodatkowo podobno niezbyt się dogadywał z Runjaiciem. Solidny w obronie, ma niezłe dośrodkowanie, wiadomo - zdarzą mu się niecelne podania, ale nie robi zbyt wielu błędów. Jak on gra na prawej obronie, to czuję się dosyć spokojny podczas spotkania. Czy jest warty takiej kasy, jaką bierze? Nie wiem, ale chciałbym go dłużej widzieć w barwach Cracovii, niż tylko jeszcze ten jeden sezon.
Dokładnie, chodziło o kasę. Nie zgodził się na obniżkę kontraktu i dostał kokosa.
Holender w wywiadzie mówi, że był w Krakowie w zeszłym tygodniu, to mnie już utwierdziło w przekonaniu, że MV to była ściema.
Ciekawy jestem jakby wygladal jako Po Hanca
[quote='octop' pid='1384476' dateline='1560893038']
Holender w wywiadzie mówi, że był w Krakowie w zeszłym tygodniu, to mnie już utwierdziło w przekonaniu, że MV to była ściema.
[/quote]
Nie to nie była ściema.
Szkoda tego Villanuevy. Nie dość, że podkręcone kolano to jeszcze zmęczony po długiej podróży do Krakowa i z powrotem a tu mu kazali mecz w nocy grać przeciwko Brazylii. Zamęczą chłopaka ;)
Może Comarch wynajął jakiś portal żeby nie musiał chłop się męczyć.
[quote='focus' pid='1384500' dateline='1560925003']
[quote='octop' pid='1384476' dateline='1560893038']
[/quote]
Nie to nie była ściema.
[/quote]
Też tak przypuszczałem , wybrał kopalnię - jego sprawa . Miał być MV = jest PvA i dobrze . Zobaczymy kto lepiej na tym wyjdzie .
Vejinovic dostał w kghm lepsza kase , miejsce w składzie i opiekę zaufanego trenera .
Pelle grał reguralnie w lepszej lidze , będzie to dobry transfer .
Wolałbym jednak Vejinovica, jest już sprawdzony na rynku , nie jest to kot w worku .
Miał być zawodnik jeszcze przed obozem i będzie ,dzisiaj !
Tak więc, jutro, na spokojnie ,w komplecie, można udać sie na obóz do Słowenii i ciężko pracować, przygotowując sie w optymalnych warunkach do sezonu.
Wierzę ,że tym razem, będzie to nasz sezon ! :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)