Kostal jest do Lechii przymierzany, Imaz by był jak złoto
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Przymierzany, to jeszcze nie zakontraktowany. Gdyby to był Polak, rozumiem, że miałby 'sentymenty' itd, cudzoziemiec pójdzie tam, gdzie dostanie lepsze warunki.
Do nas, nawet jeżeli się tamta strona całkiem rozsypie, raczej nikt od nich nie przyjdzie. Nawet, jeżeli onych już nie będzie w ekstraklasie, zostaną jednak ci, którzy wytłumaczą takiemu delikwentowi, że to może szkodliwe dla zdrowia być.
Zapomnijcie o Jesusie. W przypadku transferu do nas, nie dożyłby pewnie wieku chrystusowego...
Nawet gdyby dozyl to bedziesz po bramkach skandowal jego nazwisko? Nazwisko kopacza ktory upokorzyl nas kilkukrotnie? Malo jest potrafiacych kopnac prosto pilke stranieri,ze musimy grzebac w tym szambie?
Tak szczerze to nie chciałbym aby w Pasach grali zawodnicy z przeszłością w gts , ani stranieri ani tym bardziej krajowcy .
A ja bym chciał zagranicznego najemnika, a Imaz byłby najlepszy, bo ostatnio był psim bohaterem, więc skowyt byłby piękny.
- Edytowany
Ja bym chciał. Taki3 czasy ze piłkarze to najemnicy. Ima by był najlepszy
[quote='MakuKSC' pid='1355343' dateline='1546601811']
Nawet gdyby dozyl to bedziesz po bramkach skandowal jego nazwisko? Nazwisko kopacza ktory upokorzyl nas kilkukrotnie? Malo jest potrafiacych kopnac prosto pilke stranieri,ze musimy grzebac w tym szambie?
[/quote]
To nie Imaz nas upokorzył. U[size=small]pokorzyli nas:[/size]
1. nasi zawodnicy, którzy pozwolili mu strzelać bramki,
2. trener, który źle przygotował drużynę,
3. zarząd, który stworzył takie warunki, że możliwe były punkty 1 i 2
Imaz wykonywał tylko swoją pracę. Twoje rozumowanie jest takie jak studenta, który dostał pałę i ma pretensje do profesora, że był zbyt surowy na egzaminie.
- Edytowany
Popelniles blad logiczny, przy okazji obrazajac mnie Leszeczku, to rozumowanie o ktore mnie oskarzyles sugerowaloby,ze to ja jestem osobiscie winien tego upokorzenia, a bynajmniej do tego sie nie poczuwam.
Ja zwyczajnie uwazam,ze oklaskiwanie bylych gts-owcow w naszych barwach musi wiazac z pewnym dylematem moralnym, dla jednych nie ma problemu, dla innych taki moze istniec.
nikt tu nie wierzy w prawdziwe nawrocenie? :D
taki Imaz bylby piekny
Michał Walski rocznik 97, ponoc oferta poszła ruch biedny to moze kupimy :)
[quote='MakuKSC' pid='1355361' dateline='1546608700']
Popelniles blad logiczny, przy okazji obrazajac mnie Leszeczku, to rozumowanie o ktore mnie oskarzyles sugerowaloby,ze to ja jestem osobiscie winien tego upokorzenia, a bynajmniej do tego sie nie poczuwam.
Ja zwyczajnie uwazam,ze oklaskiwanie bylych gts-owcow w naszych barwach musi wiazac z pewnym dylematem moralnym, dla jednych nie ma problemu, dla innych taki moze istniec.
[/quote]
MakuKSC imputujesz mi coś czego nie napisałem. Nie miałem najmniejszego zamiaru Cię obrażać. Nie wiem na czym ma polegać mój błąd logiczny. Trzymając się mojego porównania, czy profesor dający studentowi pałę upokarza go?
Czy winnymi naszej derbowej porażki są piłkarze rywali czy to, że my zagraliśmy słabo? Czy idąc Twoim rozumowaniem widziałbyś u nas Jopa?
Walski? Nie znam. Co wiem? Lat 21, II liga. Komu on potrzebny? Prowizjobiorcom?
P.S. Przepraszam Pana za ten wpis Panie Walski.
Z Ruchu jak kogoś brać to Bogusza mimo 17 lat ma całkiem fajne statystyki w II lidze ... No i raczej opinie o nim są bardzo pozytywne z tym że nim pewnie z pół ekstraklasy się interesuje....
Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Piłkarze Cracovii spotkają się na pierwszych zajęciach przed rundą wiosenną w poniedziałek. Zacznie się intensywna praca przed wyjazdem na zgrupowanie do Belek (wypadł z harmonogramu sparing z Hutnikiem 11.01). Gorące dni zapowiadają się w gabinetach prezesów, w końcu otwarte zostało „okienko transferowe”. Cracovia dokonała już pierwszego ruchu przed wiosenną częścią sezonu. Rozwiązała kontrakt za porozumieniem stron z Rosjaninem Sierdierem Sierdierowem. Zagrał on tylko w 6 meczach i nie przekonał do siebie trenera Michała Probierza. Zapowiada się na kolejne rozstania. Choćby z Antoninim Culiną.Chorwat zagrał tylko w dwóch meczach w tym sezonie i też niczego nie wniósł do gry zespołu.
- Nie liczymy już na niego – mówił niedawno Probierz.
Skoro Cracovia pozbywa się skrzydłowych, logiczne jest, że będzie szukała zawodników na tę pozycję. Nie będzie rewolucji, jaka dotknęła zespół w poprzednich trzech okienkach transferowych.
- W tym okienku transferowym będziemy chcieli tylko napastnika i bocznego pomocnika, a także dokooptujemy kilku młodych, niech rywalizują o miejsce w kadrze – mówił szkoleniowiec.
- Odejdą też zawodnicy, ale najpierw zostaną przez nas poinformowani, o kogo chodzi.O tym, że czynione są starania dotyczące pozyskania zawodników zapewnia drugi trener „Pasów” Grzegorz Kurdziel:
- Toczą się rozmowy, ale nie ma żadnej pewności, że ktoś nowy pojawi się na pierwszym treningu.„Pasy” mają problem na skrzydłach. Numerem jeden jest Mateusz Wdowiak, za nim w hierarchii jest Sergei Zenjov. NA kogo mogą jeszcze liczyć „Pasy”? Sebastian Strózik i Filip Piszczek byli ustawiani na boku pomocy. Treningi rozpoczął Daniel Pik, który miał złamaną nogę.
- Na pewno dwóch skrzydłowych przydałoby się Cracovii – twierdzi trener Robert Podoliński, ekspert TVP.
- Cieszy forma „Wdówki”, ale na tej pozycji Cracovia ma problem. Musi więc szukać. Ale czy klasycznego skrzydłowego? Często teraz boczni obrońcy pełnią rolę skrzydłowych, a na boku grają środkowi pomocnicy. Sam Wdowiak to za mało. Piszczek czy Strózik to nie są skrzydłowi, tylko napastnicy, a oni na tej pozycji mają kłopot. Marzyłoby się, by Cracovia pozyskała jednego doświadczonego zawodnika i drugiego, młodego Polaka.
Skoro mowa o napastnikach, to Cracovii przydałby się bramkostrzelny zawodnik. Airam Cabrera strzelił 4 gole, Strózik i Piszczek po jednym. Do treningów ma wrócić Gerard Oliva, który pół roku leczył zerwane więzadła w kolanie.
- Gdyby Cracovia miała dobrze dysponowanego napastnika, to byłaby teraz na innym pułapie – mówi były trener „Pasów”.
- Na pewno wszyscy z tęsknotą wspominają Krzysztofa Piątka. Piszczek zawodzi, nie ma się co czarować. Może potrzebuje więcej czasu na aklimatyzację? Z kolei ciężko opierać ofensywę na Stróziku.Przed Cracovią trudne wybory, bo czasu jest mało. Kadra musi być gotowa na 9 lutego, kiedy to „Pasy” zagrają pierwszy mecz po przerwie z Piastem Gliwice.
- Gra idzie o wysoką stawkę, a zima jest do transferów niewdzięczna – podsumowuje Podoliński. - Trudno kupić zawodników, przeważnie mają ważne kontrakty. Okienka transferowe są po to, by w miejsce piłkarza 15., 16, czy 17. ściągnąć tych, którzy podejmą rywalizację o pierwszy skład. Nie kombinowałbym niczego przy bramkarzu i obronie. Na te pozycje Cracovia z pewnością nie potrzebuje wzmocnień.
za https://gol24.pl/skrzydlowy-i-napastnik-priorytetami-transferowymi-cracovii/ar/13783910
[quote='Dorwas' pid='1355369' dateline='1546612276']
[b]Walski? Nie znam.[/b] Co wiem? Lat 21, II liga. Komu on potrzebny? Prowizjobiorcom?
P.S. Przepraszam Pana za ten wpis Panie Walski.
[/quote]
Rekomendacja dnia :D
[quote]Mistrz Polski jest faworytem w wyścigu po zawodnika, który będzie miał w przyszłym sezonie status młodzieżowca, dlatego interesuje się nim kilka zespołów z najwyższej klasy rozgrywkowej. Takich piłkarzy kluby ekstraklasy zaczęły traktować poważnie i bardzo intensywnie poszukiwać w niższych ligach. Od przyszłego roku wchodzi przepis o obowiązku posiadania w jedenastce co najmniej jednego z rocznika 1999 i młodszych.
Jednym z najzdolniejszych w tym wieku jest Kostorz, który w Podbeskidziu zagrał jesienią w 21 meczach. Może grać na skrzydle (głównie prawe) oraz w środku pola. Strzelił dwa gole i zaliczył jedną asystę. Jeśli transfer dojdzie do skutku (Legia zapewne zabezpiecza się przed odejściem Sebastiana Szymańskiego), piłkarz najprawdopodobniej zostanie w Podbeskidziu do końca obecnych rozgrywek, ale takie szczegóły są jeszcze ustalane. [b]Młodym pomocnikiem interesują się także Cracovia [/b]i Górnik Zabrze.[/quote]
Wdowiak ze swoim jedynym zwodem- zejście na prawą nogę do środka ( i nic więcej!!!) jest bardzo słabym piłkarzem. Nawet przedszkolak z Wysłouchów zna ten jego numer.
[quote='torreador' pid='1355528' dateline='1546688757']
Wdowiak ze swoim jedynym zwodem- zejście na prawą nogę do środka ( i nic więcej!!!) jest bardzo słabym piłkarzem. Nawet przedszkolak z Wysłouchów zna ten jego numer.
[/quote]
Nie no akurat jak gra to nie zawsze robi ten zwód. Często też podaje/dośrodkowuje z lewej nogi więc nie ma tragedii.
Fajnie, że w TN zagrał Pik bo może z powodzeniem walczyć o skład na lewej stronie, a ma potencjał. Tak czy inaczej jakiś skrzydłowy się na pewno przyda czy to do wyjściowego składu, czy też by wzmocnić rywalizację. Cieszy stabilizacja w obronie i na bramce (osobiście gdy już będzie pewna sytuacja w lidze czy np. awans do pierwszej ósemki to zaczął bym próbować Majchrowicza).
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)