Jak dla mnie mogliby nawet zakontraktować meneli spod dworca jeżeli umieliby grać i dałoby to podium, ale mimo wszystko czuję się zawiedziony, bo balon był nieźle napompowany.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
To ma być transfer przyszłego mistrza Polski?...
Jeśli tak to gratuluję poczucia humoru.
Takie transfery to nawet w Naszej słabej lidze, drużyny walczące o mistrzostwo (Lech, Legia) to robią jak mają zamkniętą kadrę, obserwowali gościa dłuższą chwilę i biorą bo nie ma żadnego ryzyka, bo jakby co przychodzi tylko jako naddatek do kadry.
A My tymczasem bierzemy dwóch ogórków z 3 ligi hiszpańskiej, na dwie najbardziej newralgiczne pozycje i liczymy że zapewnią Nam oni mistrzostwo.
I nawet nie ukrywam, że jestem zły, bo liczyłem że Probierz swoim nazwiskiem zmusi co poniektórych do wydania trochę funduszy ze sprzedaży Piątka na relatywnie dobrych grajków.
Zorilla w tamtym sezonie w Realu Murcii w Segunda B dobry sezon - 11 bramek w 31 meczach. Ciekawi mnie to hiszpańskie trio, ciekawi.
Co do Brazylijczyków - Matheus i Vinicius zwiedzali wczoraj muzeum pamięci w Oświęcimiu, jakby ktoś się bał, że odlecieli daleko.
tt Kamil Jagodyński
Nasz nowy nadchodzący nabytek raczej już pewny, na instagramie dodał filmik w koszulce treningowej wraz z Siemionem
[quote='CP 1906' pid='1324997' dateline='1531747416']
Takie transfery to nawet w Naszej słabej lidze, drużyny walczące o mistrzostwo (Lech, Legia) to robią jak mają zamkniętą kadrę, obserwowali gościa dłuższą chwilę i biorą bo nie ma żadnego ryzyka, bo jakby co przychodzi tylko jako naddatek do kadry.
A My tymczasem bierzemy dwóch ogórków z 3 ligi hiszpańskiej, na dwie najbardziej newralgiczne pozycje i liczymy że zapewnią Nam oni mistrzostwo.
I nawet nie ukrywam, że jestem zły, bo liczyłem że[b] Probierz swoim nazwiskiem zmusi co poniektórych do wydania trochę funduszy ze sprzedaży Piątka na relatywnie dobrych grajków[/b].
[/quote]
Probierz nie nazwiskiem a ciężką pracą zrobił z Peskovica naszego podstawowego bramkarza, z Dimuna pomocnika a z Diego obrońcę. Być może to naiwne podejście, ale póki co efekty pracy Probierzą są pozytywne, zawodnicy których rekomenduje do drużyny są lepsi niż poprzednicy, ale rozumiem, że dla niektórych nawet Lewandowski byłby słaby bo przecież nic na MŚ nie strzelił....
[quote='MakuKSC' pid='1324992' dateline='1531747047']
Leszeczku, trafiles kula w plot, dobrze znam hiszpanow I ich podejscie do pogody, mialem z ich krajem wiele do czynienia, temperature ponizej zera wywoluje u nich skojarzenia z kataklizmem:)
[/quote]
Ja mieszkałem w Hiszpanii przez rok. Fakt, że w Asturii, a to kompletnie inna bajka niż pustynna w zasadzie Murcia, ale miałem kumpla, który przeniósł się tam z Murcii.
Co do ujemnych temperatur to masz rację, ale to przecież pisałem. Mówiłem, że dzisiejszy deszcz i 20C wyda mu się O.K.
[quote='napinacz-' pid='1324998' dateline='1531747448']
Zorilla w tamtym sezonie w Realu Murcii w Segunda B dobry sezon - 11 bramek w 31 meczach. Ciekawi mnie to hiszpańskie trio, ciekawi.
Co do Brazylijczyków - Matheus i Vinicius zwiedzali wczoraj muzeum pamięci w Oświęcimiu, jakby ktoś się bał, że odlecieli daleko.
tt Kamil Jagodyński
[/quote]
To info chyba nie jest dokładne, bo ten Vinicius pierwsze zdjęcie z Oświęcimia dodał 6 lipca (chyba, że codziennie chodzi w tym samym ubraniu zwiedzać muzeum w Oświęcimiu), ale jak już wcześniej pisałem w Krakowie chyba nadal jest.
- Edytowany
I nawet nie ukrywam, że jestem zły, bo liczyłem że Probierz swoim nazwiskiem zmusi co poniektórych do wydania trochę funduszy ze sprzedaży Piątka na relatywnie dobrych grajków.
[/quote]
Panie Drogi,
Ale kogo się Pan spodziewał :) ?
Ktoś już gdzieś pisał, że kasa z Piątka pójdzie/poszła przede wszystkim na Rączną, więc nie ma co liczyć na wiele.
Nuevo Carlitos to raczej nie będzie, ale ja (podobnież jak i kolega [b]quentin[/b]) spodziewałem się jednak kogoś gorszego.
Zdecydowana większość graczy z II/III ligi hiszpańskiej przewyższa technicznie naszych rodzimych wirtuozów i to o klasę.
Jak się dobrze zaaklimatyzuje i będzie odpowiednio zdeterminowany to nie widzę przeszkód by był - przynajmniej - wyróżniającym się graczem w tej gównolidze (mówię oczywiście o poziomie piłkarskim).
Ja nie wiem kogo Wy się spodziewaliście. Przecież nie przyjdzie do nas żaden piłkarz z dużym nazwiskiem. Tacy nawet do Lecha nie chcą przychodzić, a co dopiero do 9. klubu ze słabej ligi europejskiej.
Jeśli Hiszpan jest w formie, ma gaz i jakiś tam atut (strzał, wrzutkę, kiwkę - bo wszystkich na raz nie będzie miał na bank) to już fajnie. Potrzebowaliśmy skrzydłowego na sztukę i od razu do gry no i mamy.
Mniemam, że to transfer niskiego ryzyka. Jeśli się nie sprawdzi, będziemy znów w kółko żonglować skrzydłowymi: Zenjov, Culina, Wdowiak, Javi i frustrować się, że żaden z nich nie potrafi zrobić różnicy na swojej pozycji.
- Edytowany
No i fajnie że wypromował Dimuna i innych takich. Tylko co Nam z tego? W najlepszych warunkach jeden z nich (jak Kapustka, Piątek) będzie grał na poziomie, który może gwarantować mistrza. Reszta co najwyżej może wyjść z kategorii szrot i być przeciętnymi/dobrymi grajkami jak na tą ligę.
A najlepszych sprzedamy (jak w poprzednich latach), a za nich kupimy nowych przeciętniaków, z których jeden odpali, a reszta może podniesie poziom na dobry. (I to wszystko w sprzyjających warunkach).
I tak możemy się bawić przez kilkanaście następnych lat. Mistrzostwo Polski finansów gwarantowane, tylko wynik sportowy niezbyt.
Edycja: A do kolegi Rexa - no cóż, w swojej naiwności liczyłem na grajka, który regularnie grał nawet na II poziomie - Hiszpanii, Anglii, Włoch, otarł się kilkoma występami o elitę i może faktycznie z miejsca podnieść poziom.
Nie musi być nowtm Carlitosem może być nowym Quintaną jak woli ;)
Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
[quote='CP 1906' pid='1325010' dateline='1531748538']
No i fajnie że wypromował Dimuna i innych takich. Tylko co Nam z tego? W najlepszych warunkach jeden z nich (jak Kapustka, Piątek) będzie grał na poziomie, który może gwarantować mistrza. Reszta co najwyżej może wyjść z kategorii szrot i być przeciętnymi/dobrymi grajkami jak na tą ligę.
A najlepszych sprzedamy (jak w poprzednich latach), a za nich kupimy nowych przeciętniaków, z których jeden odpali, a reszta może podniesie poziom na dobry. (I to wszystko w sprzyjających warunkach).
I tak możemy się bawić przez kilkanaście następnych lat. Mistrzostwo Polski finansów gwarantowane, tylko wynik sportowy niezbyt.
[/quote]
Panie,
Piszesz Pan jakbyś się Pan wczoraj obudził :)
Przecież ten klub tak funkcjonuje nie od dziś ;)
A - i żeby nie było - nie my jedni ;)
Jeszcze Kapustka i jedziemy ;)
[/quote]
A jakie to transfery zrobił w tej przerwie Lech? Niepokoję się o przyjaciół z Poznania żeby czasem nie powtórzył im się taki sezon jak wtedy gdy rozj..liśmy ich 5:2. Wolę nasze transfery niż Cywkę, 3 typów z rezerw, 25 latka z 3 i powrót wypożyczonego zawodnika do 1 ligi. Tylko ten Pedro Tiba wydaje się sensowny.
Hahahaha :) I wyszło jak zawsze :) A co do tego transferu, to oczywiście bomba to to nie jest, siedzę stabilnie, ale pożyjemy zobaczymy, Na naszą ligę może akurat wypalić, tak samo jak Angulo czy Carlitos, jednak polska liga jest słaba, wiec nawet zawodnik z 3 czy którejś tam ligi hiszpańskiej może zrobić różnice.
[quote='Marcepanowy' pid='1325013' dateline='1531748654']
Nie musi być nowtm Carlitosem może być nowym Quintaną jak woli ;)
[/quote]
przy naszej bryndzy na skrzydłach to nawet jakby był Badią, to by było dobrze
Wychodzi na to, że jak pisaliśmy o GTS-sie to było bardzo optymistycznie, jak piszemy o naszych transferach jest raczej pesymistycznie. Ja czytając niektóre posty zaczynam się skłaniać do teorii, że może z tej mąki chleb będzie...
Natomiast najlepszym strzelcem drużyny jest Elady Zorrilla, który nieźle zaprezentował się w pierwszym starciu z Barçą.
;)
Osobom narzekającym na tego, prawdopodobnie, nowego zawodnika nieśmiało przypomnę, że cały ostatni sezon graliśmy bez choćby jednego dobrego skrzydłowego. Nieco wydrwiony na początku Danek strzelił pewnie niemal tyle bramek, co wszyscy nasi skrzydłowi razem wzięci. Zenjov nie odpali, miał na to cały sezon i nie odpalił. Culina - w jego przypadku mam osobistą nadzieję, że jak się dobrze przygotuje fizycznie, to kto wie... Ja jestem wręcz wkurzony na nowy transfer, ale tylko dlatego, że jest tak późno.
ten Zorro będzie robił robotę:) uwidzicie:)
Najpierw niech zostanie zakontraktowany oficjalnie. Potem niech pokaże co potrafi na boisku i wtedy ocenimy transfer na plus lub minus. Na razie na lewej jest Culina u jak na razie chyba nikogo nie przekonał ;]
https://twitter.com/MKSCracoviaSSA/status/1018866700043870208?s=19 testy medyczne przechodzi :)
- Edytowany
Sprawa jest prosta jego jakość mocno by wzrosła gdyby sprowadzał go ktoś inny, wtedy część forum okrzyknęła by go drugim Carlitosem i nakazywała Filipiakowy uczyć się jak się robi transfery, ale ze przychodzi do nas to zapewne szrot :)
[quote='Jarek44' pid='1324943' dateline='1531741274']
Ludzie, co Wy tak za Kapim tęsknicie, chcecie żeby przyszedł do nas i za pół roku już marzył gdzie tu na zachód uciekać?
[/quote]
A inni zawodnicy to myślisz że o czym marzą ?! :)
Jak zwykle emocje, spadanie z krzeseł, baloniki i kompletne zero realizmu i wiedzy o współczesnym footballu.
Choćby się Filipiak zawziął i do kasy za Piątka dorzucił kilka swoich baniek euro nic by nie kupił ponad to co kupujemy, bo nikt poważny z uznanym nazwiskiem tu nie przyjdzie. Taki zawodnik jaki wam się marzy (nie lepszy od Piątka i Kapustki, a tylko podobny) na rynku zachodnioeuropejskim kosztuje 5-10 mln euro, do tego koszta agenta i pensja na poziomie 1,5 mln euro rocznie (głodowa pensja). Jesli wierzycie w takie bajki to gratuluję optymizmu (nota bene najbardziej odlatują ci co nadmierny optymizm zarzucają innym)
Po drugie to nie pojedynczy zawodnik robi mistrzostwo a druzyna. Ktoś napisał że pozbyliśmy się dwóch graczy na poziomie MP i nic nie zyskaliśmy. NIE. Po raz pierwszy od zestarzenia się pierwszej "awansowej" drużyny, powstaje coś na kształt rzeczywistej drużyny, z liderami, solidną defensywą i pierwszorzędnym fachowcem na ławce - to jest nadzieja na sukces a nie pojedyncze nazwiska, choćby to był Piątek, Kapustka czy Helik.
Po trzecie wreszcie, jakie macie panowie malkontenci doświadczenie z zatrudnianiem ludzi? Pewnie żadne i wydaje wam się, że wyznacza się cel, kalkuluje koszt i czasy mary hokus pokus, jak królik z kapelusza wyskakuje efekt. :)
Nigdy tak nie jest. Od pewnego czasu współkieruję dużym zespołem obsługi technicznej. Wiecie kim są najlepsi ludzie, których przyjęliśmy? Nie technicy, elektrycy, spece od klimy, ale gość pracujący wcześniej w banku a drugi w urzędzie skarbowym. TOTALNY SZROT według tego Forum, a jednak okazuje się ze masę rzeczy można nadrobić gdy jest chęć, odpowiednia motywacja, cechy charakteru itp.
A co do naszego najnowszego nabytku, o ile dojdzie do skutku, pierwszą ocenę by nie wyjść na idiotę wystawię po 2-3 meczach :)
Elady Zorilla (Eladio Zorrilla Jimenez) występował ostatnio w Realu Murcia, w Segunda Division B,na trzecim poziom ligowym hiszpańskich rozgrywek. W ostatnim sezonie strzelił 11 goli. Ma 176 cm, jest lewonożny, może grać jako napastnik albo skrzydłowy.
[quote='piotrek67' pid='1325046' dateline='1531752775']
Ludzie, co Wy tak za Kapim tęsknicie, chcecie żeby przyszedł do nas i za pół roku już marzył gdzie tu na zachód uciekać?
[/quote]
[/quote]
Pewnie masz rację, ale chciałoby się żeby najpierw coś osiągnęli w Cracovii, a potem szli wyżej...
[quote='piotrek67' pid='1325046' dateline='1531752775']
[/quote]
[/quote]
Ale na tych innych można zarobić, a na wykup Kapustki nas nie stać.
Ten Elady wciągnie ligę nosem. Serio.
Już wyoglądany z każdej strony :),niektórzy jednak niezadowoleni bo za ….niski 176 m.a przecież on przychodzi do nas jako SKRZYDŁOWY ,owszem mógłby też grać jako napastnik tylko potrzeby mamy zdaje się że inne.
Inna uwaga że trochę …."przy kości " ale o to ma już kto zadbać.
No i oczywiście ani słowa po angielsku ale tutaj też nie problem bo ma kilku kolegów mówiących w jego języku.
- Edytowany
[quote='CP 1906' pid='1325010' dateline='1531748538']
Edycja: A do kolegi Rexa - no cóż, w swojej naiwności liczyłem na grajka, który regularnie grał nawet na II poziomie - Hiszpanii, Anglii, Włoch, otarł się kilkoma występami o elitę i może faktycznie z miejsca podnieść poziom.
[/quote]
Ślusarski?
Nie żebym się chciał znęcać akurat nad nim, ale brać kogoś w miarę znanego tylko dlatego, że jest w miarę znany, to oczywiście podoba się większej części forumowiczów, ale oni nie odpowiadają za nic. Myśmy już przerabiali ten sposób działania, i po 2 sezonach spadliśmy do 2 ligi. W międzyczasie Filipiak nauczył się, na czym polega piłka nożna.
Natomiast Probierz jest znany z tego, że NIGDY nie bierze wycirusów z w miarę rozpoznawalnym nazwiskiem, bierze no name'ów i robi z nich piłkarzy. I dlatego druga część forum marzyła, żeby został u nas trenerem.
Na wykup Kapustki nas nie stać? Ale zaraz, zaraz, czy to nie my go w sumie sprzedaliśmy 2 lata temu?
- Edytowany
A odkąd to skrzydłowi mają być wysocy? Kto na to narzekał? I tak z ciekawości - kto będzie odpowiadał za to, żeby nasz nowy nabytek nie był "przy kości"? ;)
http://www.90minut.pl/news/278/news2785426-Carlitos-pilkarzem-Wisly.html - z ciekawości postanowiłem prześledzić komentarze pod newsem o transferze Carlitosa do GTS :)
Fotkę obaczyłem i w pierwsza myśl - jakiegoś kolesia do ligi zakładowej Comarchu przyjmują.
A tu nie...
Transfer na 4 fajerki do Cracovii
Delikatnie rzecz ujmując to na "zabiedzonego treningami " nie wygląda...
http://www.90minut.pl/news/288/news2881857-Klub-Tomasza-Kupisza-zlozyl-wniosek-o-ogloszenie-upadlosci.html. Bierzmy gościa i koniec transferów :D
tt
Kamil Jagodyński
Widziałem narzekania na forum, więc lekko wyjaśniam. Elady w styczniu przedłużył kontrakt do 2020, miał wpisaną klauzulę, 3 miliony euro. W czerwcu rozwiązał kontrakt, chciały go inne kluby w ESP. Więc nie uznawałbym tego za oszczędzanie, a raczej korzystanie z fajnej okazji.
Kupisz z kartą na ręku bo klub ogłasza upadłość.... brać! Kawał grajka (kiedys) był z niego!
"stasiuk
To nie będzie cudzoziemiec ,..."
To może chodzi o Kupisza ;)
Jest jeszcze w grze Polak ale to...bardzo ciężka gierka bo wiedzą że mamy kasę,chciałbym ale bardzo w to watpie.
[quote='piotrek67' pid='1325067' dateline='1531757213']
Jest jeszcze w grze Polak ale to...bardzo ciężka gierka bo wiedzą że mamy kasę,chciałbym ale bardzo w to watpie.
[/quote]
Kiedyś musiało się zemścić na generale to gadanie na prawo i lewo o naszych milionach na transfery.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (6 użytkowników)
Goście (6)