Jak wytrzezwiejemy to trzeba Dawida Siemaszki na stosie spalić. Pamiętajmy.
-
-
Dzień św.Zwisława
- Edytowany
TU Jej Ekscelencja. Dzisiaj ogłaszam dzień wolny! 🎉🍾🎂🌠
ŁAaaa, haaaa, ha, łach, ha, ha 🍻
https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-05/1748562486-64428521.jpg
Jaki piękny poranek słoneczko psy w budzie kac i 500 zeta z zakładu RADOŚĆ ŚW Zwisław niech żyje !!!!
Zerwana noc tylko 3,5h snu...pobudka piękna przed oczmi przekreślona gwiazda😁
Św. Zwisław ty nasz skarbie👌
- Edytowany
[b]Witajcie w tym pięknym dniu !
A teraz okazja, żeby rzeczywiście podziękować naszemu Zwisławowi.
Tak, żeby oprócz naszej radości wynikło z tego jakieś dobro.
Zapewne niektórzy z Was kojarzą Teatr Exit - teatr w którym grają osoby niepełnosprawne, czasem z bardzo mocnym upośledzeniem.
Zzresztą pewnie niektórzy kojarzą że aktorzy i rezyser bywają u nas na stadionie regularnie. Teraz można i myślę że trzeba im pomóc.
W przyszłą sobotę 7.6 zorganizowali koncert w Operze Krakowskiej. Teraz pozowolę sobie zacytować maila którego dostałem:[/b]
[i]Żeby się ratować organizujemy TOTALNIE WYJATKOWY koncert w Operze Krakowskiej . Zaprosiliśmy mega gwiazdy. Artur Ruciński i Rafał Siwek to absolutny światowy top. Metropolitan Opera, La Scala, największe sceny świata. Panowie zrezygnowali z honorarium (łącznie 70 ooozł) Wpływy z biletów (minus koszta o których poniżej) Wydawało nam się, że jest to koło ratunkowe, ale wychodzi na to, że to kamień u szyi... Zaczęliśmy organizować koncert podkręceni zapewnieniem naszego kolegi, że zorganizuje kasę na koszty - orkiestra 30 ooo, opera 10 ooo, inne niezbędne wydatki ok 20 ooo. No i zostaliśmy na lodzie bo ten chłopak nie zrobił nic... Nagadał się, naopowiadał o kontaktach, naobiecywał.... i ... zapadł się jak kamień w wodę, nie odbiera, nie odpisuje.... Boli to bardzo bo wiemy, że głosi teraz katechezy gdzieś w Polsce ....
Udało nam się póki co pozyskać 15 ooo. Całymi dniami siedzimy nad tym. Ale nie dajemy rady. Niestety do tego bilety bardzo słabo się sprzedają. Koncert jest 7 czerwca. Nie wiem czemu tak jest. W Nowym Jorku poszłyby w jeden dzień.... Dramat.
Szukamy ludzi/firm, którzy zechcieliby nam pomóc. Albo poprzez wpłatę i zyskanie statusu partnera wydarzenia, albo darowiznę na cele statutowe, albo darowizna z odpisem podatkowym (jesteśmy OPP) Można też kupić bilety - chcemy zaprosić osoby z niepełnosprawnościami, dziewczyny z poprawczaka, które są naszymi fanami, kilkoro bezdomnych. Byłoby super, gdyby uzbierać że 100 biletów dla ludzi, którzy nigdy nie byli w operze.[/i]
[b]No i teraz jeśli ktoś ma dojście do sponsorów, Prezesa Drozdża albo sam może wspomóc... To Sw Zwisław się ucieszy!!!
Albo mozna kupić bilety tutaj:[/b]
[url=https://tickets.opera.krakow.pl/rezerwacja/rezerwacja/numerowane.html?id=232&idt=0470979ff9cfa5cdb335bf4176212831&typetran=0&returnlink=https://opera.krakow.pl/spektakle/artur-rucinski-rafal-siwek-koncert-wielkie-arie-operowe][/url]
Fajnie się to oglądało - pełny stadion, napinka na maksa i na koniec... czarna doopa😁 😁 😁 Życie jest piękne🙂
Zaraz wejdę na X tt poszukać postów, że I liga jest fajniejsza niż Eklasa, a tak wg to najważniejsza jest frekwencja
ale piękny dzień, lubię zapach barażowej klęski za oknem o poranku
[quote]#post1675855 [quote]#post1675854 No dobra, to kto oficjalnie ogłasza rozpoczęcie kolejnego roku św. Zwisława? (Byle nie Laikonik).[/quote]
Jedyny w swoim "umiłowaniu do tego bytu" @SaNtO#842[/quote]
Oczywiście, że Santo. On najlepiej wie jak rozmawiać ze Św. Zwisławem.
https://x.com/KSCracoviaSA/status/1928211894491316624
Ja już naprawdę nie daję rady!!!. Czy AI może wyłączyć ten skowyt od strony ul. Reymonta???
Dziwię się że nie ogłoszono...żałoby narodowej...xd
Przyznaję, że wierzyłem mocno że gts się rozdupcy, ale do osoby Świętego Zwisława podchodziłem z dużym dystansem.
Jednakże wczoraj w doliczonym czasie widząc co się dzieje na boisku cały czas coś podpowiadało mi, że to jego zasługa.
Niech będzie pochwalony Święty Zwisław!
6 dni później
Zaiste św. Zwisław pilnuje żeby gts sie nie podniósł .W taki bardzo starotestamentowy sposób . Chwalmy Go codziennie !!! Swięty o nieśmiertelny - opiekuj się Cracovią.
Zaczynam się go bać.
Strach duży jest.
Nie wiadomo czy za tą historią z pierogami to właśnie ON nie stał...
Oj św. Zwisław jeńców nie bierze, tnie równo z trawą niczym wyrafinowana kostucha!
Wyjątkowo dziwna historia. Biznesmen o którym w całym światowym internecie można znaleźć jeden skromny wpis na linkedin - nagle umiera w kuriozalnych okolicznościach akurat wtedy kiedy miał wyłożyć 20 milionów na klub. To brzmi jak jakaś kolejna wariacja historii z Vanna Ly
@Muertes#933
Przejrzysta jak okulary cybermariana....
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)