Nie będę udawał, że mi przykro ;-)
-
-
Dzień św.Zwisława
[quote]#post1579272
Aha, nie oglądałem oczywiście, ale o miłej informacji do przerwy w sportowej kronice krakowskiej, zacząłem śledzić w internecie.
[/quote]
Śledziłem w internecie na interii. NA POHYBEL INTERII! O awans walczą 4 kluby, a oni non stop o W... A to że problemy W..., a to że szansa W... A to że w W... to, a to że w W... tamto. Ba! Tuż wcześniej coś tam o Ruchu, o ŁKS, a o ubeckim tworze non stop... Nie mówiąc już o porównaniu z informacjami o niektórych klubach ekstraklasowych...
[b]Na pożegnanie baraży stadion postubeckich sympatyków powinien im zaśpiewać piosenkę z mojej młodości "I viva Espania"[/b] (jeśli dobrze pamiętam śpiewała Inka Marina).
Jak Kórewski płacze, to trzeba się napić!
Derbów Krakowa nie będzie, za to będą derby skiseł XD
[quote]#post1579279 Kapitan wisły mówi , że dał dupy
A królewski płacze na loży
Czy mogą być piękniejsze obchody? [/quote]
Zrobić koszulki ze spadającą gwiazdą i płaczącym królewskim.Bezcenne i to tydzień przed naszym 117 leciem.
Dobra, wchodzę na interie :)
Wszystkiego najlepszego z okazji Nowego Roku Świętego Zwisława życzy Sekcja Turystyczno-Krajoznawcza KS Cracovia.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2023-06/img-20230524-wa0001-2-jpg-66017542.jpg[/img]
Niech się świeci kolejny rok św. Zwislawa
[quote]#post1579279 Kapitan wisły mówi , że dał dupy
A królewski płacze na loży
Czy mogą być piękniejsze [b]obchody[/b]? [/quote]
Przeczytałem, że "odchody"... hi, hi, hi
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2023-06/zwislaw-png-80796818.png[/img]
Zaraz do gts przyjdzie bogaty sponsor...Ha, ha, ha.
Jak wyjdzie z wanny 😜
Od Chicago po Wodzisław mym patronem święty Zwisław
O to jest dzień
O to jest dzień
Który dał nam pan
Który dał nam pan
- Edytowany
Dostałem info z Wiednia, bo sam nie zaglądam na takie bzdety 😀
Puszcza nie popuszcza, 1:4 brzmi nawet ładniej niż bach bach Karabach...
Niech ta franca na dobre zakotwiczy w dolnych ligach.
Pytacie czy ją boli...
No jasne, bardzie niż kiła czy syfilis do których zdążyła się przyzwyczaić. Ponad 20 tys psów na trybunach... to musi boleć.
Chwilo trwaj.
Tyś chwilo jest wartością tego sezonu.
A ja oblewam św. Zwisława za dwa lata siedmiogwiazdkową metaxą. 😁
Q..a, a co? Idę do Lewiatana.
- Edytowany
[quote]#post1551825 Kiedy wreszcie święte obrazki z wizerunkiem św. Zwisława będą?
Potrzebuję do domu, do samochodu i do portfela.[/quote]
Nie wiem dokładnie, jak powinien wyglądać św Zwisław, ale widziałbym bym go na koniu z mieczem, koniecznie na tle puszczy.
- Edytowany
To jest porażka, ba "skandal!" (jak mawiał śp. Marek Mosiek), że jeszcze obrazków (wlepek, koszulek, smokingów, itp.) z wizerunkiem św. Zwisława nie ma!
Edit:
I że nie ma wielkiej machajki św. Zwisława na min. 3x5 przez 90 min non-stop na młynie!
Kuźwa, edytuję dalej:
Odpust co roku powinien być na Kałuży, rozlewający się straganami z watą, preclami, chińszczyzną, zamkami dmuchanymi i karuzelą przez Błonia aż po vis-a-vis stoczni!!!
Noc nie przespana a człowiek wstaje szczęśliwy do pracy.Dziękuje św.Zwisławie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)