a to nie jest zakazane?
-
-
U NASZYCH RYWALI....prywatne "pogaduchy" będą kasowane część II
[quote]#post1728718 w naszym interesie jest by wspierać wszystkie ambicje wiekuistej do gry w azylu. to jest stadion miejski. klub z Krakowa musi z niego korzystać jeśli ma potrzebę. koniec tematu. to nie jest stadion qrwy wiślackiej. to stadion miejski. koniec tematu[/quote]
A nasz stadion jaki jest jak nie miejski??
zapraszamy do nas Wieczystą.
prawda, że udajesz że nie widzisz różnicy w tym, że jesteśmy operatorami a qrwa nie jest i wynajmuje tylko na meczyki?
[quote]#post1728729 a to nie jest zakazane?[/quote]
da się robić legalnie takie coś. Fikołki prawne etc.
Gratulacje Jarusia w stylu "gratuluję wieczystej ekstraklasy. ." Serio.. w podobnym tonie odniósł się chyba do Termalici jak awansowała. Taki ubogi wpis z gratulacjami dla swojego ponoć kumpla i inwestora to chyba wiele mówi jaki jest między nimi flow... Woda na młyn przeciwników GTS oraz rozwałka u wszystkich pismaków!!
Widzew chce trzech piłkarzy Lechii Gdańsk. To byłby absolutny rekord transferowy
Już kilka dni temu Piotr Wołosik w podcaście „Ofensywni” zdradził, że Łodzianie chcieliby kupić Tomasa Bobcka i Camilo Menę.
Teraz Piotr Koźmiński z Goal.pl dołożył do tego informację, że na celowniku Widzewa znajduje się także Ivan Żelizko.
Mająca problemy finansowe Lechia łącznie chciałaby za tę trójkę 25 mln euro, czyli ponad 100 ml zł. Na 15 baniek wyceniła Bobcka, na sześć Żelizkę, a Menę na cztery. Trudno zakładać, żeby Widzew zapłacił aż tyle, ale na pewno jest gotowy na olbrzymi wydatek.
Bobcek w minionym sezonie Ekstraklasy uzbierał 20 goli (król strzelców) i zaliczył sześć asyst. Żelizko zdobył siedem bramek, wszystkie po uderzeniach zza pola karnego. Mena skończył rozgrywki z dorobkiem pięciu goli i ośmiu asyst. Nie wystarczyło to jednak do utrzymania Biało-Zielonych, którzy zaczęli sezon z minus pięcioma punktami.
Kwiecień niech się włączy do licytacji 😉
Stara kurwa 7egia podpisała Łukasza Zjawińskiego na 4 lata.
Papszun już pokazał tym sezonem, że potrafi ustawić drużynę jak trzeba, teraz jak dostanie okres przygotowawczy, a potem cały sezon przed sobą, to stara kurwa może wrócić do gry o mistrzostwo.
Papszun to średniawy trener, ale wzorowy autokrata. U niego nawet my ze strachu byśmy coś grali. Tym bardziej piłkarze pierwszoligowi, jak Adamski, okazują się u takiego despoty całkiem całkiem grajkami. Dla porównania - Elsnera żaden się nie bał. Jestem pewien.
Papszun to jest właściwie taki Probierz, tylko ucywilizowany.
Na krakowskiej wywiad z jarkiem, w sumie o niczym, że projekt, projekty, proces, procesy, złożona organizacja, na poziomie organizacyjnym i tiketowym, ... Etc. Generalnie ten odklejeniec preferuje sachtar, co więcej twierdzi że organizacja meczy wieczystej to skomplikowany proces (slowo klucz lemingów korporacyjnych - proces), i wieczysta sobie nie poradzi..... Kurwa klub który w 4 lata skoczył 4 poziomy piłkarskie ma sobie nie poradzić z organizacją meczu na gts, TJ kiełbasą i popcornem. Czekam na wkurwiona reakcje kogoś z wieczystej.
Bardzo dobrze, ze boli go ta wieczysta, ma ewidentny kompleks na punkcie ich i Kwietnia, wcale nie mniejszy niż na naszym.
To tylko nakręci aptekarza i jego pracowników na pokazanie temu chłoptasiowi gdzie jego miejsce.
A milicyjny motłoch to wiadomo, kieruje się emocjami, na ten moment świętują i kochają Harryego, jakby się co najmniej do grupy LM dostali po trzecim MP z rzędu, jak zwykle łykają też wszystkie możliwe famazony, włącznie z wiarą w finał LM za trzy lata.
Ale jak tylko zaczną się zgrzyty to bardzo szybko będzie testowany wariant "a może lepiej byłoby z Kwietniem" i zacznie się jazda, a my otworzymy popcorn ;)
Nie będzie jazdy. Po spadku gts w tym sezonie, w przyszłym milicyjni po fuzji z Wieczystą będą grali na licencjo Kwietnia. Nie sądzę jednak by kurewski został prezesem
[quote]#post1728858 ... Po spadku gts w tym sezonie, w przyszłym milicyjni po fuzji z Wieczystą będą grali na licencjo Kwietnia...[/quote]
Przeniesienie praw i majątku: Zgodnie z prawem sportowym i handlowym, fuzja może odbyć się w trybie przejęcia jednego klubu przez drugi lub utworzenia zupełnie nowego podmiotu. Nowy lub przejmujący klub przejmuje wówczas bazę zawodników, umowy oraz zobowiązania.
Juz to widze jak Kwiecien bierze na siebei 70 mln dlugu bo ich kocha... 😆 😆 😆
[quote]#post1728859 ... Nowy lub przejmujący klub przejmuje wówczas bazę zawodników, umowy oraz zobowiązania....[/quote]
Tego nie wiedziałem, ale wierzę, że prawnicy znajdą na taki szczegół rozwiązanie. Sam mam w głowie na szybko że 2 pomysły, ale że nie jestem prawnikiem nie będę ich wyłuszczał bo mogą być bzdurne. Ale po to są "mądre głowy" by to tak zrobić by Kwiecień był zadowolony, a wierzyciele w dupie.
Skandowanie przez gts,"Jarek, Harry" na rynku przypomina mi dwugodzinna prezydenturę Rafał T.
[quote]#post1728806 Papszun to średniawy trener, ale wzorowy autokrata. U niego nawet my ze strachu byśmy coś grali. Tym bardziej piłkarze pierwszoligowi, jak Adamski, okazują się u takiego despoty całkiem całkiem grajkami. Dla porównania - Elsnera żaden się nie bał. Jestem pewien.[/quote]
Papszun ma charakter i potrafi to wykorzystywać na plus, tym przykrywa swoje minusy. Taktyczne jednak nie jest ułomkiem, dobrze wykorzystuje piłkarzy do działań defensywnych, widać w tym spójność i dyscyplinę taktyczną, to nie jest tylko strach. Niestety uważam, że pod jego wodzą 7egia w nowym sezonie bardzo trudna do pokonania.
W ogóle ciekawie się robi, liga się wzmacnia, jest coraz więcej pieniędzy, więcej inwestorów z kasą, stadiony się zapełniają, jest trochę łatwiej o europejskie puchary... w nowym sezonie czołówka będzie szeroka.
Lech wiadomo, Jagiellonia czy Raków nie wyparują od tak mając puchary już kolejny rok z rzędu, Górnik z nowym mega zaangażowanym właścicielem, 7egia sportowo już nie będzie walczyć o utrzymanie, brzydzew oby nie ale mają kasy i nauczeni są błędami tego sezonu zapewne pójść po rozsądek, no i ewentualnie jeszcze osiedlowa zabawka psa również może tam wskoczyć od czołówki, w zależności od chęci ściągania nowych zawodników.
To razem wychodzi siedem klubów, wiadomo, że ktoś się wywali na ryj, ale lista jest duża.
Tak patrząc co u naszych rywali jak i w całej lidze to trochę się pozmieniało, teraz błędy w zarządzaniu nie uchodzą już płazem tak łatwo, co pokazuje brzydzew czy 7egia z tego sezonu, źle zbudujesz drużynę to lecisz na ryj.
Konkurencja jest duża, jak teraz nie wsiądziemy do tego pociągu, to później może być już baaardzo ciężko.
Papszun to jest najlepszy trener w Polsce i takie są fakty. Gdyby został w Rakowie to Raków miałby mistrza Polski w tym sezonie. To co zrobił z Legią tylko potwierdza, że aktualnie nikt nie ma do niego nawet startu. W tym sezonie był po prostu najlepszy na każdym polu, najlepiej punktował w lke, zostawił Raków na 2 miejscu i prawie awansował do pucharów z najgorszą legjunią od lat. Zrobić taki wynik z tak chujową drużyną to jest wyczyn. On ma mistrzostwo Polski i 2 puchary. I to zrobione z drużyną, z którą awansował z niższych lig. Skorża, nad którym się wszyscy spuszczają dostawał drużyny, które nie miały rywala w lidze, hegemonów.
Ludzie oceniają pracę trenerów przez pryzmat trofeów, a to ma marginalne znaczenie w ocenie trenera, bo nie bierze pod uwagę zasobu ludzkiego jaki trener posiada. Dużo trudniej było zrobić to co zrobił Papszun z Legią, z tą drużyną, którą miał niż to co zrobił Frederiksen z Lechem zdobywając mistrza.
Jestem niemalże pewien, że Papszun gdyby objął Cracovię po rundzie jesiennej za Elsnera to byśmy skończyli na pudle. To czy mi się styl jego drużyn podoba to inna sprawa, ale w Polsce nie ma aktualnie lepszego trenera i powiedział bym nawet, że nikt nie jest nawet blisko Papszuna, a porównywanie go do Probierza to w ogóle abstrakcja.
- Edytowany
Z jednej strony masz rację ale z drugiej ja nie uważam za najlepszego trenera kogoś kto ma parcie tylko i wyłącznie na wynik kosztem całej organizacji.
Wszyscy mają się podporządkować pod niego i dostosować. W Rakowie trafił na idealny moment gdzie właściciel miał kasę, ambicje i był gotowy wejść na poziom wyżej.
W Rakowie powoli zaczynają się problemy bo klub został wg mnie wyciśnięty jak cytryną i wyżej nie podskoczy a przecież nie został hegemonem tej ligi.
Jeśli Świerczewskiemu brakuje już pieniędzy by co chwilę dorzucać do pieca a przez te lata trener nie zadbał o to by klub się rozwijał.
Moim zdaniem musi być synergia wszystkich działań a nie ślepe podporządkowanie dyktatorowi i dlatego nie uważam go za najlepszego bo w Rakowie dostał więcej pieniędzy niż inne kluby na transfery, przepalił ich tyle, że będąc dobrym taktykiem i umiejąc wyciskać z zawodników więcej wynik zrobił.
Teraz wszedł do Legii i już zabija młodych piłkarzy i żąda tylko doświadczonych, którzy pasują do niego taktycznie.
Niech sam sobie wychowa jakiegoś zawodnika.
Jak dla mnie to dobry trener ale tylko tego jak chcesz sukcesów na już bez liczenia się na koszty oraz przyszłość klubu. Jestem akurat na bieżąco z jego obecnym klubem i narzekania są tak jak na Elsnera od połowy jesieni.
Aa i dodam, że w chuj to nie lubię ale wyniki robi dobre natomiast jak dla mnie trener powinien rozwijać organizacje a nie wyciskać i uciekać. Nie zasługuje wtedy na tytuł trenera tylko tresera.
- Edytowany
Wiesz co Koziolku ale ten Papszun dal szanse mlodemu bramkarzowi którego sprzedali za 8 baniek euro... to Paoszun dal szanse temu mlodemu chorwatowi co go sprzedali za 10 baniek euro... to tak na szybko co sobie przypominam wiec kogoś tam rozwinął i dał szanse sie pokazać... młodemu..
Kiedyś byl temat kogo i za ile rakow sprzedał i okazało sie ze to była gruba kasa..takze czy tak nikogo nie rozwijał?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Niewidoczni (1), Goście (1)