"konczmy juz"
-
-
U NASZYCH RYWALI....prywatne "pogaduchy" będą kasowane część II
Z ciekawości wszedłem na forum onych. Widać, że włączają tam Tabisz Mode
[quote]Witam
Trzeba spłacić piłkarzy na których Nas będzie stać w biedzie czyli z obecnej kadry to :
jeden z bramkarzy Lis lub Buchalik
obrona : Bartosz,Grabowski,Wasilewski,Świątko - ewentualnie Palcic jeśli mało zarabia
pomoc: Laskoś ,Plewka,Kostal,Śliwa
atak: Brożek, Kolar jeśli mało zarabia
Do tego ściągnąć Chorążke,Słomkę i Drzazgę
Sprzedać Imaza i Wojtkowskiego jeśli będą chętni na nich jeśli nie kombinować kasę by dograli do końca sezonu i sportowo powinna k***a się spokojnie utrzymać. [/quote]
Tutak macie odpowiedz na pytanie czy tymi złodziejami prokuratura się zajmie:
https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/dziwne-milczenie-prokuratury-ws-wisly-krakow-zrodlo-w-policji-ujawnia-to-temat-tabu/00ec2e4
Ja tylko czytałem relację, ale czy ktoś mi wytłumaczy jak dług za stadion zmalał do 3 milionów, czy też jest to informacja tak prawdziwa jak ta, że wznowią rozgrywki 7-02-2019, a tydzień później rozegrają derby Krakowa :)
Dla niewtajemniczonych te daty to 11-02-2019 i 16-17.03.2019 - dokładna data jeszcze nie wyznaczona.
już pisałem, że Stanowski na czyjeś zlecenie stara się robić dobry PR wokół towarzystwa
Z mniej ekscytujących spraw to cska bierze dwóch Portugalczyków . Po Bałkanach czas na Portugalię . Mają długoterminową wizję w tej Warszawie.
uważać, na podawane informacje typu że na GTS Gowin tu, Gowin tam. Jakoś nikt nie przypomina Fedorowicza z pewnym szalikiem na derbach, a może by było warto.
Psy mają upaść, ale mam wrażenie, że niektóre media rozgrywają to pod swoje zapatrywania polityczne.
Prokuratura nic nie robi ? Jakiś mecenas coś tam zawiadomił, ale takie sprawy rozpatruje się miesiącami. To nie jest prosta kradzież, tutaj mamy bardzo skomplikowaną sytuację. Zwracam uwagę, że jakoś żaden dziennikarz o tym zawiadomieniu do prokuratury nie wspomniał, i nie zdał na ten temat pytania.
- Edytowany
słucham właśnie https://www.youtube.com/watch?v=MEWkmE0q708 Białoński wypowiada się u Kołtonia i ku*wa nie wierzę. Białoński mówi o nas, że nikt nie chce Filipiakowi odebrać, klubu tylko że chcemy normalnego zarządzania. szok i niedowierzanie
edit. 31 minuta
- Edytowany
taka ciekawostka o koraliku w 2016 roku dostał zakaz wykonywania zawodu na 3 lata za "Ciężkie naruszenie zasad etycznych i działanie w warunkach konfliktu interesów" pasuje tam idealnie, a Stanowski robi gtsowi dobry pr, bo Boguś jest jego koleżką i finansuje weszło.
http://weszlo.com/2019/01/04/zlozylem-zawiadomienie-sarapate-bandyci-maja-sie-bac-przyzwoitych-ludzi/
Że też jakiś gość musi zawiadamiać prokuraturę o czymś, ci powinno być ścigane z urzędu.
PS. Boniek będzie świadkiem ? ;)
- Edytowany
Pomijając cały "bandycki" kontekst konferencji, ważne dla potencjalnego inwestora są wnioski po tym wątpliwym przedstawieniu, co do faktycznego statusu towarzystwa.
Panowie za namową Leśnodorskiego idą na bezczelnego z twierdzeniem, iż są jako TS pełnoprawnym właścicielem SA.
Na pytanie, na czyją ekspertyzę prawną w tymże temacie się powołują - kilku "tajnych kancelarii.
"Czy to prawda, że ewentualne rozstrzygnięcie sporu będzie się odbywać poza granicami PL - "tajne".
"Czy umowa została unieważniona, czy też nie zostały spełnione warunki zawieszające" - motali się niemiłosiernie.
Konkluzja jest jedna, są na takim musie, że absolutnie nie będąc pewnym czy są właścicielem spółki, będą próbować ją komuś opchnąć, licząc że Hartling po prostu się nie odezwie (mimo, że jak przyznali, spodziewają się sporu z niedoszłymi (?) właścicielami.
Przed ewentualnym inwestorem chcą po prostu ukryć, że ewentualny spór co do własności może się dla niego skończyć wielomiesięcznym procesem gdzieś w szwedzkim lub szwajcarskim sądzie.
Dla każdego poważnego inwestora, który z pewnością tą "drobną" niejasność przy nawet pobieżnym przejrzeniu dokumentów spółki zauważy, jest to okoliczność praktycznie dyskwalifikująca transakcję.
To jest gra na szybki deal, żeby tylko resztki składu nie uciekły. Tylko niesiony emocjami jakiś fanatyk desperat może w to wejść.
Rola Leśnodorskiego to ewentualnie tworzenie pozwów "straszaków" wobec Hartlinga gdyby czasem chciał się odezwać i utrudniać przeprowadzenie wątpliwej z punktu legalności transakcję (prześledźcie tweety Stanowskiego o tym, że teraz Gang Olsena zostanie zasypany pozwami (BL) i na ich miejscu skryłby się na końcu świata).
[quote='squier strat' pid='1355442' dateline='1546630076']
już pisałem, że Stanowski na czyjeś zlecenie stara się robić dobry PR wokół towarzystwa
[/quote]
Zibi tupie nogą (bo ten kabaret już nic dobrego nie przyniesie a w dodatku wymknął się z pod kontroli). Wachowicz zgłasza (po czasie) rozpoczęcie procesu licencyjnego. Stano zaczyna puszczać między wierszami że z Warszawy jedzie pomoc. Zgłasza się BL. Zibi życzy powodzenia. Wachowicz przekazuje BL co melepety muszą przygotować. Melepety oddają spółkę pod kontrolę i decyzje osobie z zewnątrz. Właściciel istnieje tylko teoretycznie (i nie chodzi o gościa z tomexu).
Deal jest by dograli do końca sezonu. Następnie zostaną spuszczeni. Jedyną niewiadomą (i po to też jest ten natłok świetnych informacji, Zibi trzyma kciuki, Stano chwali, BL ratuje, melepety się nie wtrącają) jest miasto i Majchrowski. On może ich wykoleić już w lutym. Oczywiście tego nie zrobi, ale nadal ma najmocniejsze karty by sam zdecydować o ich losie.
[quote='Sebastian1906KSC' pid='1355445' dateline='1546631019']
słucham właśnie https://www.youtube.com/watch?v=MEWkmE0q708 Białoński wypowiada się u Kołtonia i ku*wa nie wierzę. Białoński mówi o nas, że nikt nie chce Filipiakowi odebrać, klubu tylko że chcemy normalnego zarządzania. szok i niedowierzanie
edit. 31 minuta
[/quote]
Niesamowite ! Jego całą redakcja to kundle, co widać za każdym razem jak wchodzi się na interie.
[img]https://www.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_xORPElDrU6vSPIXU3xBxOaUEYtxrD0R9,w400.jpg[/img]
Nadal mam swieczki w oczach ze smiechu, co tam sie odpierdala, to jest kabaret. Z toastem trzeba jeszcze poczekac, ale wyglada to coraz lepiej.
Poczytajcie co pisze Jadczak.
https://www.meczyki.pl/newsy/jadczak-bandyci-wciaz-maja-wplyw-na-wisle-panstwo-musi-rzucic-wyjatkowe-sily-by-rozwiazac-te-sytuacje/101434-n
To je vyborne… Jak to mówią Czesi:D
[color=#000000][size=small][font=Times New Roman]https://twitter.com/SzJadczak/status/1081167899824451585?s=20[/font][/size][/color]
[color=#000000][size=small][font=Times New Roman]Bez komentarza [/font][/size][/color]
- Edytowany
Okazuje się, że z tym wypożyczaniem gts-owi (i to za darmo) piłkarzy, to niestety nie taki absurd jak myślałem....
https://www.meczyki.pl/newsy/ligowi-rywale-pomoga-wisle-miedz-zlozyla-propozycje-wsparcia/101420-n
Wypowiedzenie głowackiego jest nieważne, bo umowa nie weszła w życie, ale wypowiedzenie marzenki jest ważne, akcje nie są im potrzebne, ale wysłali wezwanie do oddania tychże akcji, przecież to się kupy nie trzyma.
Tak jak pisałem powyżej, oni będąc pod presją czasu muszą twierdzić, iż spółka jest bezsprzecznie TS'u.
"Nie możemy jeszcze o umowie dużo mówić, bo to może być elementem sporu, ale stoimy na stanowisku, że ta umowa nie wywarła skutków prawnych"
I na podstawie zajętego stanowiska chcą sprzedać to komuś poważnemu ??? :D
Oni wiedzą, że o prawie do akcji TS'u musi zadecydować niezależny sąd. Co gorsza dla inwestora - w Szwecji lub Szwajcarii, bo taką jurysdykcję przyjęli w umowie do czego nie chcą się przyznać.
Powtarzam - bez jednoznacznie uregulowanego stanu własności nikt normalny tego NIE KUPI.
Stanowisko powyższe zajęli po spotkaniu z Leśnym, a bajdurzą o tajnych kancelariach.
Tak samo z licencją, liczą że Leśnodorski załatwi im przymknięcie oka przez komisję licencyjną na nieprawomocnie powołany zarząd.
Oni wiedzą, że jak tego nie sprzedadzą NATYCHMIAST, to piłkarze się ewakuują, a wtedy konanie w bólu i konwulsjach.
Wysłali wezwanie do oddania akcji... Zapewne Vanna postąpi z nimi tak, jak oni z wezwaniami do zapłaty wystawionym przez piłkarzy... :)
[quote='octop' pid='1355458' dateline='1546633874']
Wypowiedzenie głowackiego jest nieważne, bo umowa nie weszła w życie, ale wypowiedzenie marzenki jest ważne, akcje nie są im potrzebne, ale wysłali wezwanie do oddania tychże akcji, przecież to się kupy nie trzyma.
[/quote]
Mało tego, ten cały michlowicz też przecież wcześniej był w zarządzie, i według tego co pisano po podpisaniu umowy CAŁY zarząd miał się podać do dymisji a on dalej w nim był i jest, to dopiero jaja :D
- Edytowany
Nie musieli przyjeżdżać. Nie ma sensu słuchać co te melepety mówią. Mówią A, myślą B, robią C. Tych przebierańców reprezentował ten śmieszny typ z Warszawy. Umowa mogła krążyć w mailach w jedną i drugą stronę aż do uzyskania przez obie strony odpowiedniej jej formy. Następnie została podpisana przez tego typa z Warszawy oraz stronę sprzedającą. W Szwajcarii (w sumie nie wiem w takim razie po co tam polecieli) ewentualnie parafowali umowę. Tam kłamstwo goni kłamstwo a niedomówień jest więcej niż faktów. Mają kilka dni na przyjechanie z papierami do KL. Jestem ciekaw czy KL się podłoży bo to że do tego czasu nie będą mieć wszystkich papierów to pewne.
- Edytowany
[align=justify]Nie jest to pewnie wielkim zaskoczeniem, ale na konferencji panowie przyznali, że poza ofertą od skośnookiego nie mieli innych opcji. Pozostałe zapytania, które ich nie interesowały obejmowały grunty. Tak więc wtedy nie było chętnych. Siłą rzeczy, teraz nie będzie ich tym bardziej, bo sytuacja o wiele gorsza. Zagmatwana kwestia właścicielska, uciekający piłkarze, zawieszenie licencji wyznaczające deadline do 3 meczu i jako gwóźdź do trumny ta nieszczęsna konferencja pokazująca, że jest c*ujowo, ale stabilnie. Prywatnie nikt nie wejdzie- nie ma żadnej opcji. Miasto nic im nie da o czym pisałem wcześniej. W grę mogłaby wchodzić pożyczka pod zastaw gruntów, ale skoro panowie wykluczają taką możliwość, ta opcja też odpada. W sumie szkoda, bo z tymi specami najpewniej skończyłoby się IV ligą pół roku później i zgarnięciem gruntów przez miasto za +/- 20 mln (warte ok 100). [/align]
[align=justify]Podano dziś informację, że ktoś jednak interesuje się klubem. Nie bardzo w to wierzę, ale istnieje pewna logiczna (i trochę spiskowa) możliwość. [/align]
[align=justify][size=small]W tej chwili jedynym podmiotem, który byłby w stanie zarobić na wpompowaniu kasy w gts i wejść natychmiastowo bez audytów i rozstrzygania kwestii własnościowych (zwyczajnie nie ma na to czasu) byłaby telewizja oferująca Ekstraklasę. Strzelam kwotami - jeśli dzięki dograniu sezonu do końca są w stanie zarobić dodatkowe 40 mln, opłacałoby im się dać 20 baniek. Pewnie nie mogliby tego zrobić oficjalnie, potrzebowaliby słupa. Nie jest to takie proste i przy obecnym zainteresowaniu sporo ryzykują. [/size][size=small]Pytanie jaka jest rzeczywista różnica pomiędzy podanymi wartościami. Nie wiem, być może na tyle niewielka, że te rozważania są pozbawione sensu, ale jeśli jest inaczej, to tutaj widziałbym jedyny trop. [/size][/align]
[align=justify][size=small]B[/size][size=small]ez względu na to, z odejściem każdego kolejnego piłkarza ten rachunek staje się coraz gorszy i podtrzymuję, że mają jeszcze około tygodnia, a gdy piłkarze do końca odejdą, otworzymy szampany.[/size][/align]
- Edytowany
[quote='quentin' pid='1355465' dateline='1546635384']
Nie musieli przyjeżdżać. Nie ma sensu słuchać co te melepety mówią. Mówią A, myślą B, robią C. Tych przebierańców reprezentował ten śmieszny typ z Warszawy. Umowa mogła krążyć w mailach w jedną i drugą stronę aż do uzyskania przez obie strony odpowiedniej jej formy. Następnie została podpisana przez tego typa z Warszawy oraz stronę sprzedającą. W Szwajcarii (w sumie nie wiem w takim razie po co tam polecieli) ewentualnie parafowali umowę. Tam kłamstwo goni kłamstwo a niedomówień jest więcej niż faktów. Mają kilka dni na przyjechanie z papierami do KL. Jestem ciekaw czy KL się podłoży bo to że do tego czasu nie będą mieć wszystkich papierów to pewne.
[/quote]
Ja jestem niemal pewny, że komisja im odwiesi licencję. Według mnie całe to zawieszenie było tylko o to, aby jak najmniej uderzyć w gts, bo gdyby im odjęli 10 punktów to już nikt na pewno by w to bagno nie wszedł, bo bez zawodników to spadek byłby pewny(bo z tym choojowym górnikiem i Sosnowcem to mają szansę się utrzymać z taką przewagą), a tak to za kilka dni odwieszą licencję i pójdzie "sygnał" od pzpnu " W gtsie jest już normalnie", wtedy może jakiegoś jelenia uda się znaleźć, a rudy będzie miał czyste ręce, bo przecież licencję im zawiesił.
Takie pozorowanie działań, żeby wszyscy byli zadowoleni, bo ludzie będą uważać, że nowy zarząd się stara, bo odwiesili licencje, pzpn coś robi i koralik to tak tam uporządkował, że teraz to już tylko LM.
A gdzie jest ten pchlarz prokurator Skała, mistrz aresztów wydobywczych? Kurwa nóż się w kieszeni otwiera.
świnie będą teraz żebrać o pożyczkę w miescie i miasto nie powinno się zgadzać .To taki ,,płatnik ''co weźmie i nie odda a tereny zawlaszczy .Miasto im zabierze tereny jak nie oddadzą ?Wolne żarty .
Stanowisko miasta powinno być proste jesteście nie wiarygodni oszukiwaliście wiele razy ,rekiny dalej się panoszą nie damy nic WEŹCIE W BANKU .Ci jak nie spłacą to nie będą mieli litości .
Co do tego prokuratorzyny to nie on jeden ma machloje z rekinami .Tylko śląska prokuratura może tu zrobić porządek .Misiek by do tej pory był uważany ,,za uczciwego ''biznesmena jak by nie zrobił zgody z ruchem ,potem kilku ciężkich przestępstw i na końcu nie został sprzedany przez tego co z nim zgodę robił czyli maślaka .
A ja myślę, że Sharksapata pójdzie na koronnego i zacznie się jazda jazda jazda...
To było dobre ale szybko znikło.
https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/dziwne-milczenie-prokuratury-ws-wisly-krakow-zrodlo-w-policji-ujawnia-to-temat-tabu/00ec2e4
a szczególnie ten fragment "Jak to możliwe, że gang kibicowski mógł urosnąć w taką siłę? Na trybunach stadionu przy Reymonta zasiada spora liczba prokuratorów, policjantów, polityków i prawników. Podczas meczów dochodzi do nieformalnych kontaktów pomiędzy nimi, a kibolami."
https://sport.interia.pl/klub-wisla-krakow/news-ts-wisla-sa-jest-nasza-pietrowski-i-hartling-wisla-jest-nasz,nId,2766225
No i stało się, była 1 k.... a teraz są 2 k.....
Jak tak dalej pójdzie to sami zrobią sobie lige
No właśnie.
Dziękuję, dobranoc. ;)
Gasimy światło.
Nie wstyd? Bandziorki napchały kiche po sam przełyk na rzece, jak tego było mało to wzieli pożyczki na 10 milionów. Co teraz robią inni? Wpłacają następne pieniądze ...
[img]http://oi68.tinypic.com/iz9fo6.jpg[/img]
[quote]Bez względu na to, z odejściem każdego kolejnego piłkarza ten rachunek staje się coraz gorszy i podtrzymuję, że mają jeszcze około tygodnia, a gdy piłkarze do końca odejdą, otworzymy szampany.[/quote]
Czyli jak zawsze, wszystko w nogach kopaczy. ;)
- Edytowany
The real beneficiaries are the youngest generations of footballers, who lives for that, for football as a chance.
A na tt pisze, że kasa ma iść na wypłaty dla piłkarzy.
https://twitter.com/jarokrolewski/status/1081264134828761088
Żebraki i oszuści bez wstydu.
Ps. Już pomijam fakt, że ci kopacze skoro składają wezwania do zapłaty, to pewnie chcą stamtąd spierdalać, a oni ich będą na siłę uwiązywać łańcuchem jak nomen omen psy, żeby grali na titanicu.
Taka ciekawostka. Aktualna wartość wisły na transfermarkt to 5,03 mln euro.
Piłkarze, którzy złożyli wypowiedzenia według transfermarktu wyceniani są na 3,07 mln euro.
Nie wiem czy ktoś zauważył - wśród piłkarzy, którzy złożyli zawiadomienia do PZPN'u są:
16-letni Michał Kot
https://www.transfermarkt.pl/michal-kot/profil/spieler/623576
oraz
18-letni Marcin Grabowski
https://www.transfermarkt.pl/marcin-grabowski/profil/spieler/345451
Obydwaj nie mają jeszcze ustalonej wartości rynkowej.
"NO ALE PRZECIEŻ PIŁKARZE ZARABIAJO - POWINNI SE ODŁOŻYĆ."
Juz mam dosc tego wychodzącego spod sniegu psiego gowna.
Wlasciwie to mysle ze same szariki z miskami i sarapatami są w szoku.
Śmiem twierdzić, ze oni chcieli wyprac kase. Oddac to komus i byc jak te ruchy, widzewy, LKS czy Polonia. Ale nie spodziewali sie chyba oni sami, ze nagle wyskocza ludzie z klubem niezwiązani... Ekstraklasy nagle beda splacac miasto, miasto zmieni warunki platnosci a inne Niemce beda zbierac komisje... A przeciez oni tylko chcieli spasc ddo 4 ligi i zyc w spokoju...
Ale zaczelo sie ratowanie... Teraz zamiast na konferencji sluchac o upadku to sluchamy trzech pionkow o ratowaniu. Wszyscy w ciezkim szoku, nie wiedza co maja mowic ale dadza rade.
I jeszcze ktoby pomyslal ze zjawi sie nastepny rycerz Lesnodorski.
Mysle, ze jesli Lesnodorski sie uprze i wyciagnie prawnie rzeke to za nim ktos z jego otoczenia w to wejdzie. I chociaz on sam powiedzial ze nie zainwestuje to moze w ramach splaty dlugu wdziecznsci za okazana pomoc wezmie ktores krzeslo w zarzadzie?? Szybko sie splaci charytatywna pomoc.
Czy zbuduje sobie legie Krakow? Nie wiem.
Czy zbuduje sobie klub bez kiboli? Nie wiem.
Mam jednak obawy co do jego udzialu w tym bagnie.
Przyjaciol jak widac rzeka ma wielu. Zebrani wszyscy w kupe sie podniosa. Czy to bedzie w ciagu eklapy czy z 4 ligi to juz nie wazne. Z pieniedzmi sie uda.
I obym sie w tym wszystkim mylil ale...zawsze jest jakies ale.
Mam nadzieje, ze czasu na ten sezon im braknie.
Ale my tez mamy go malo, my jako Cracovia z naszymi wladzami na czele zeby wizerunkowo zyskac na tym calym bajzlu.
Czy rzeczywiście jest jakaś zorganizowana pomoc finansowa jak powyższe posty sugerują dla tego lucyferowego tworu z R22?
Ludzie którzy taką pomoc udzielają to albo nie mają świadomości patriotyczno moralnej albo ulegli głupocie - a głupota jest najcięższym grzechem jak mawiał św. Tomasz z Akwinu.
Zastanawiam się też o co walczyła pierwsza Solidarność w 1980 roku - bo chyba nie o to by katom z Urzędu Bezpieczeństwa i im sprzymierzeńcom (vide gts wisła) stworzyć raj w tym kraju, a ofiary tych zdrajców - upokarzać?
Pamiętajmy też, ze grając prawie 30 lat w III-ciej lidze Pasy cierpiały niewinnie bo taki los zgotowała im władza komunistyczna, a gts na karę najsurowszą zasłużyło jak mało kto.
https://gazetakrakowska.pl/jacek-masiota-wisle-moze-uratowac-nowy-inwestor-ktory-przekaze-miliony-zlotych-jezeli-tak-sie-nie-stanie-to-klub-moze-czekac/ar/13782363?utm_source=facebook.com&utm_medium=gazeta-krakowska&utm_campaign=artykul&fbclid=IwAR14ZEVQO0kKuOZ_hL9DtHqMI9Vh2Vp1W4jDOKpI71UfSbbv3T4oByLNL
Pewnie sprawa do sądu a wisła na to czasu nie ma.3 walkowery i koniec.Chyba ,że pzpn zdecyduję kto jest właścicielem i z kim rozmawiać.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)