Widzę zalew euforii i tylko jeden post, odnoszący się do Cracovii.
Co nam to da?
Czy od upadku GTS w Cracovii będzie lepiej?
Będzie taka sama bryndza jak jest, a może nawet gorzej, bo zniknie jakiekolwiek ciśnienie, żeby gonić sąsiadkę.
I pozostanie bohaterska walka o 14 miejsce, podczas gdy one będą zaliczać kolejne awanse.
W efekcie wejdą za te kilka lat do ekstraklasy z bezwzględną dominacją w mieście.
A u nas?
Jacyś kibice przybywają? Może dzieci tych, którzy Cracovią się zarazili przy okazji awansu na początku lat 80 - tych?
Może dzieci tych, którzy przyszli na Kałuży na II ligę w 95 roku?
A może - dzieci tych, których wciągnął zwycięski marsz do ekstraklasy za prezesa Misiora ? (tak, od początku awansowego sezonu w III lidze to już 16 lat)
Czasem ktoś przypadkowo się napali - przyjdzie i już zostanie.
I jak byliśmy w czarnej dupie, tak będziemy
-
-
U NASZYCH RYWALI....prywatne "pogaduchy" będą kasowane część II
Kilka rzeczy zawsze będzie ich ciągnąć na dno, przede wszystkim pyszałkowatość i stadion będący pomnikiem ich mitomanii, za który zawsze trzeba będzie płacić masę pieniędzy. Teraz zwalają wszystko na miśków i zarząd. A kto wybrał Sarapatę Osobowością Roku Małopolski w 2017 r.?
Cieszą się miasta a płaczą wioski, wisła zdycha dzban zomowski!
[quote='janczer' pid='1351610' dateline='1544780861']
Co nam to da?
Będzie taka sama bryndza jak jest, a może nawet gorzej, bo zniknie jakiekolwiek ciśnienie, żeby gonić sąsiadkę.
I pozostanie bohaterska walka o 14 miejsce, podczas gdy one będą zaliczać kolejne awanse.
W efekcie wejdą za te kilka lat do ekstraklasy z bezwzględną dominacją w mieście.
A u nas?
Jacyś kibice przybywają? Może dzieci tych, którzy Cracovią się zarazili przy okazji awansu na początku lat 80 - tych?
Może dzieci tych, którzy przyszli na Kałuży na II ligę w 95 roku?
A może - dzieci tych, których wciągnął zwycięski marsz do ekstraklasy za prezesa Misiora ? (tak, od początku awansowego sezonu w III lidze to już 16 lat)
Czasem ktoś przypadkowo się napali - przyjdzie i już zostanie.
I jak byliśmy w czarnej *****, tak będziemy
[/quote]
Ja co roku od wielu psów słyszę z pychą że spadamy ,że pierwsza liga itd.
Teraz burki będą unikać mojej osoby. A mogli się tak nie napinać
- Edytowany
janczer umieść Swój post na forum sąsiadki, jest tak optymistyczny, że powinny się im poprawić nastoje
Naszymi sprawami zajmujemy się intensywniej niż myślisz, a że tutaj wylew satysfakcji z sytuacji rywala ? Czy to powinno dziwić ?
Kolega Janczer ma duzo racji, ale nie mozna powiedziec,ze ich ewentualny upadek nic nam nie da. Wiadomo,ze jest stala grupa kibicow Cracovii, takich na przekor wszystkiemu, sa tez kibice uspieni, ktorzy obudzeni w srodku nocy zaspiewaja "Wiem,ze pasiaste serce mam". Wychowanie narybku kibicowskiego z jednej strony zalezy silnie of obecnych kibicow, ktorzy musza niesc kaganek oswiaty, ale nie mozna nie docenic sytuacji w ktorej staniemy sie jedynym ekstraklasowym klubem w miescie(patrze na to jak na forme nagrody "za lata łez").
Nie twierdze wcale,ze jara mnie stadion pelen tzw kibicow sukcesu, ale czesc z tej masy moze zainteresowac sie historia Pasow na serio I zostac prawdziwymi Pasiakami.
W przypadku degradacji towarzystwa do 4 ligi, pierwsza moja wizja byl pelen stadion podczas 4-ligowych derbow, w ktorych rezerwy wzmocnione paroma grajkami z pierwszego skladu leja towarzystwo do zera.
[quote='pasiak na zawsze' pid='1351618' dateline='1544781466']
janczer umieść Swój post na forum sąsiadki, jest tak optymistyczny, że powinny się im poprawić nastoje
Naszymi sprawami zajmujemy się intensywniej niż myślisz, a że tutaj wylew satysfakcji z sytuacji rywala ? Czy to powinno dziwić ?
[/quote]
Nie powinno dziwić, bo oni by się tak samo cieszyli z naszego upadku.
A teraz dla wszystkich psów, którzy odwiedzają nasze forum pamiętacie
Time to say Goodbye"
[url=https://gazetakrakowska.pl/time-to-say-goodbye-na-pozegnanie-cracovii-wideo/ar/565635]Czytaj więcej: https://gazetakrakowska.pl/time-to-say-goodbye-na-pozegnanie-cracovii-wideo/ar/565635[/url]
Ja kurewa pamiętam, bolało jak cholera, a teraz sobie słuchajcie to przez najbliższe lata i dodajcie "zawsze nad wami....."
[quote='janczer' pid='1351610' dateline='1544780861']
Co nam to da?
[/quote]
Da sprawiedliwość dziejową.
hahahaha
wiślaczka1906 (gość) 11.06.12, 23:12:10
powiadam wam, może i późno, ale za każdym razem jak włączam filmik nr 1 ryj mi sie cieszy jak posrany. nie wazne, ze teraz craxa sie sprzedaje, haah wazne że dzięki NAM spadla do pierwszel ligi, gdziue jej miejsce . WIERNOŚĆ - POJĘCIE KTÓREGO wy NIE ZNACIE
jenczar
to nie są tylko Twoje przemyślenia.
Tak, mogą zrobić sobie reklamę w okolicy grając w IV lidze i wrócić jak Widzew
Jednak wiele osób ma już dość "pogrywania w gumy" przez ten klub.
Robienia sobie bezczelnie jaj z wszystkich.
Do niedawna nie wolno było o nich źle pisać. Teraz już można, a kiedy wylecą to stanie się modne.
Wszyscy będą chcieli popisać się logicznym rozumowanie i wyrazić troskę o przyszłość tego zasłużonego klubu.
Możliwe, że nawet trudniej będzie teraz zrealizować zmiany w Cracovii.
Ale powiedz szczerze. Martwi Cię to że najprawdopodobniej wreszcie spotka ich kara ?
Lepiej byłoby aby wciąż mogli robić dalej wałki ?
Czy w Cracovii może być przez to lepiej ?
Niespecjalnie Cię zaskoczę. Kibicowsko - obecnie NIE.
Finansowo ? Można nie wykorzystać takiej szansy i BYĆ MOŻE tak się stanie, ale LEPSZEJ OKAZJI NIE BĘDZIE.
To, że ktoś manifestuje swoje zadowolenie z chwilowego upadku sąsiadki, nie znaczy że nie potrafi myśleć o CRACOVII.
To Ona wciąż jest najważniejsza.
Do zobaczenia na CRACOVII kolego !!!
- Edytowany
[img]https://pbs.twimg.com/media/DuUg8NSW0AAUO9R.jpg:large[/img]
większy rozmiar: https://pbs.twimg.com/media/DuUg8NSW0AAUO9R.jpg:large
- Edytowany
Założenie :
Garbarnia spada, sąsiadka spada.
Problem ?
Koszt utrzymania stadionu.
Rozwiązanie ?
kibice Garbarni ? Nie.
kibice zasłużonego klubu ? To jest myśl
Wniosek 1
Miasto pozwoli im grać nawet w IV lidze
Wniosek 2
Profesorze lubisz forsę wykorzystaj to.
Podobny problem mają inni związani finansowo z sąsiadka.
Może więc będą upadać długo ...... co nie byłoby takie złe.
Ej, serio? Stadion na łużnikach to największy problem? I jego koszta? Oddajcie deweloperom, albo tak serio to ja przyjme. Zrobi się parking, albo lodowisko i tyle. Ostatni urgument za gts-em, wg mnie to stadion. Który jest miejski! Nie towarzystwa... I to im zrobili krzesełka z napisami, a na stadionie Pasów, był problem, żeby zrobić krzesełka w Pasy... Przerobić na mieszkania, albo wyburzyć i tyle. Albo przerobić na "imprezownie", tak jak w holandii, grają techno na stadionach. To na akademikach zbyt małe.
Skoro mowa o IV lidze to są już dogadani kto im będzie nowy geszeft kręcił po ogłoszeniu upadłości SA?
Jakiś sezon na pomór stoczni
[IMG]http://i67.tinypic.com/262pg90.png[/IMG]
A czy przzypadkiem Ekstraklasa i Boniek nie zagwarantowali zapłaty zaległości za stadion? Jeszcze się okaże, że wszyscy zrzucamy się na ich długi!
Już prawie w parterze a jeszcze próbują kąsać , czy zatem szantaż to wg nich metoda ?
Bankructwo Wisły to ogromna strata nie tylko dla ligi, ale przede wszystkim dla nc+ i TVP, które kupiły prawa do Lotto Ekstraklasy. W lidze upadało już wiele klubów, ale żaden w momencie katastrofy nie przyciągał tylu widzów co Wisła Kraków. Upadek klubu może być zatem problemem dla telewizji, bo kibice Białej Gwiazdy zapowiadają, że nie będą przedłużać abonamentów.
więcej http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24277064,na-bankructwie-wisly-krakow-straci-cala-liga-kibice-zapowiadaja.html#s=BoxOpLink
[img]https://i.ibb.co/gVqXFbF/wisla.jpg[/img]
- Edytowany
O panie, to jest dopiero problem, ze nagle nie bedzie ogladalnosci... To juz jest naprawde smieszne... chociaz nie to nie jest smieszne ... Brak mi okreslenia na to... Niech otworza dla 4 ligi osobny kanal, zeby tzeby tylko mogli sobie wlaczyc
Na taki pseudo szantaż można odpowiedzieć w ten sam sposób. Jeśli nc+ bądź tvp w jakikolwiek sposób spróbuje im pomóc to będziemy oddawać dekodery i nie płacić abonamentu tvp a mecze oglądać w necie na ruskich stronach. Dość utrzymywania tej patologi
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)