Nowa świecka tradycja - nowym trenerem będzie zawsze asystent niedomagającego (chyba to już przerabiali po drugiej stronie łąki).
-
-
Giełda trenerów - odsłona kolejna.
Lubię ten moment Moment kiedy Cracovia wybiera trenera jest jak czas pomiędzy kupnem Lotto a losowaniem. Człowiek sobie wyobraża, że wygra i że zaraz nadejdzie najlepszy czas ever. Za mojego życia Cracovii nigdy się nie udało trafić. Były ze trzy trójki i może jedna czwórka...
Piszczek?
Maciak?
[quote]#post1673654 Nie wierzę, że można wpaść na pomysł by Jasik był pierwszym trenerem😀 tu chyba trzeba Cracovii w sercu nie mieć..[/quote]
Nie wierzę, że facet z 20 paroma postami poucza mnie, jak 'mieć w sercu Cracovię', i jeszcze dostaje brawa...
Moderowanie na tym forum jest liberalne - czasem zbyt liberalne - ale widzę, że niektórzy chcieliby cenzury🤓
nie wierzę, że faceci z 20 letnim stażem rozprawiają o tym jak to nowy trener odmieni losy Cracovii.
Pisanie na forum bywa zabawne - czasem zbyt zabawne - ale widzę, że niektórzy dalej z głowami w chmurach 🤓
Braun?
[quote]#post1673728 Braun?[/quote]
I szeroki front gaśnicowy ;) jako asystenci 🙈
Na konferencji przed meczem z cwkaesem Pani rzecznik Pomylka na wstępie poinformowała ze ogłoszenie nowego trenera nastąpi po.zakonczeniu obecnego sezonu.
[quote]#post1673747 Na konferencji przed meczem z cwkaesem Pani rzecznik Pomylka na wstępie poinformowała ze ogłoszenie nowego trenera nastąpi po.zakonczeniu obecnego sezonu.[/quote]
Co pewnie oznacza,ze chetnego jeszcze nie znalezli. Na przeszkodzie moga stac kwestie finansowe. Ja bym osobiscie zaproponowal Santo i wcale nie zartuje. Moglibysmy byc przynajmniej pewni,ze mu zalezy na zwyciestwach i pracuje z pasja.
Podsumowanie sezonu hokejowego też miało być tak mówiła pomyłka. Całe to zakłamane towarzystwo nadaje się do wywiezienia taczkami
Maku, mówisz to zapewne, żeby wyciągnąć Santo z depresji. Ale ja znam tańsze sposoby. Tak czy owak, Santo, nos do góry! Nie jesteśmy na tym forum za karę (choć momentami tak to może wyglądać).
- Edytowany
[quote]#post1673687 Nowa świecka tradycja - nowym trenerem będzie zawsze asystent niedomagającego (chyba to już przerabiali po drugiej stronie łąki).[/quote]
A stara tradycja że nowym trenerem będzie gość wypierdolony z kilku klubów za brak wyników(już to chyba przerabialiśmy więc branie Urbana było by głupotą)
[b]Edycja z 16.05.2025 o godz. 16:43 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1673753 [quote]#post1673747 Na konferencji przed meczem z cwkaesem Pani rzecznik Pomylka na wstępie poinformowała ze ogłoszenie nowego trenera nastąpi po.zakonczeniu obecnego sezonu.[/quote]
Co pewnie oznacza,ze chetnego jeszcze nie znalezli. Na przeszkodzie moga stac kwestie finansowe. Ja bym osobiscie zaproponowal Santo i wcale nie zartuje. Moglibysmy byc przynajmniej pewni,ze mu zalezy na zwyciestwach i pracuje z pasja.[/quote]
Jest też inna prawdopodobna opcja że już kogoś znaleźli i są dogadani tylko ten trener wciąż pracuje w danym klubie i chce się na nim skupić do końca sezonu.(Tzn nie jest to już dziesiąty trener wypierdolony za brak wyników jak Urban)
[quote]#post1673765 A stara tradycja że nowym trenerem będzie gość wypierdolony z kilku klubów za brak wyników(już to chyba przerabialiśmy więc branie Urbana było by głupotą)[/quote]
Zdecydowana większość doświadczonych trenerów ma w karierze co najmniej kilka wypierdoleń za wyniki.
Ostatnio wzięliśmy takiego co nie miał - i co? było lepiej?
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-05/496932758-1027209886057297-116196766988767285-n-jpg-37191863.jpg[/img]
panowie myślę że nie można nigdy mieć wszystkiego to trzeba wybrać ja bym skłaniał się w kierunku mentzena bo każdy jest chujowy a mentzen przynajmiej jest popularny to dużo będą o nas mówić
[quote]#post1673770 [quote]#post1673765 A stara tradycja że nowym trenerem będzie gość wypierdolony z kilku klubów za brak wyników(już to chyba przerabialiśmy więc branie Urbana było by głupotą)[/quote]
Zdecydowana większość doświadczonych trenerów ma w karierze co najmniej kilka wypierdoleń za wyniki.
Ostatnio wzięliśmy takiego co nie miał - i co? było lepiej?[/quote]
A wcześniej braliśmy takich co byli wypierdalani za wyniki i też nie było lepiej,trener nie ma być doświadczony ale ma być dobry tzn ma mieć wyniki ponad stan w klubach które prowadził(Urban taki nie jest) ma rozwijać piłkarzy i najlepiej by dawał szansę młodym.teraz jest najlepszy czas by znaleźć jakiegoś fachowca za granicą,tzn nie musimy tego robić na już plus będzie miał czas na zapoznanie się z ligą i zespołem co jest ryzykiem w zatrudnianiu trenerów z zagranicy, a także myśle źe w ostatnim czasie w klubie powinni robić rozeznanie, o mogli kogoś takiego wyselekcjonować a wy chcecie iść po najniższej link oporu i wziáć pierwszego z brzegu trenera wypierdolonego za brak wyników,mam nadzieje że w klubie zmądrzeli i i myślą inaczej
[quote]#post1673781 ... ma rozwijać piłkarzy i najlepiej by dawał szansę młodym.teraz jest najlepszy czas by znaleźć jakiegoś fachowca za granicą...[/quote]
Dlaczego dobry trener z zagranicy miałby dawać szanse młodym? I w ogóle dlaczego miałby do nas przyjść? Do klubu, który nie umie zachować swoich najlepszych zawodników, który nie umie dobrze prowadzić grup młodzieżowych w CLJ, i w ogóle ma niepewną przyszłość po przejęciu przez korporację, która go nie chce? Zejdźcież na ziemię: to jest czas nie na jakiś skok jakościowy - bo na to trzeba pieniędzy, i to dużo. To jest czas na budowanie jakości... za "rozsądną cenę", czyli na walkę o trochę lepsze miejsce niż w tym roku i modlenie się o cud (czyli podium przy solidnych podstawach i masie szczęścia).
Stąd były moje gdybania na temat Tułacza czy Jasika. Nie dlatego, że to trenerzy moich marzeń. Wolałbym Kloppa albo od biedy Mourinho😋
- Edytowany
Tylko nie Murinho! ;-)
Klopp - jestem na tak.
Ja bym powalczył o Głardjolę z Meczesteru. A co.
[quote]#post1673753 [quote]#post1673747 Na konferencji przed meczem z cwkaesem Pani rzecznik Pomylka na wstępie poinformowała ze ogłoszenie nowego trenera nastąpi po.zakonczeniu obecnego sezonu.[/quote]
Co pewnie oznacza,ze chetnego jeszcze nie znalezli. Na przeszkodzie moga stac kwestie finansowe. Ja bym osobiscie zaproponowal Santo i wcale nie zartuje. Moglibysmy byc przynajmniej pewni,ze mu zalezy na zwyciestwach i pracuje z pasja.[/quote]
Też uważam, że Santo byłby ciekawą opcją na trenera. Ale podejrzewam, że nie ma licencji UEFA Pro, więc i tak trzeba by było jakiegoś Urbana za słupa zatrudnić 😁
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)